Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Κι επίσημα Καραίσκος! Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ από την Mikriliga.com σχετικά με τη συνέντευξη του κ. Τσιπίδη.


Νέος προπονητής της Καστοριάς είναι και με τη... βούλα ο Γιώργος Καραΐσκος, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το νέο "αφεντικό" της μακεδονικής ΠΑΕ, Απόστολος Τσιπίδης , ενώ κανονικά συνεχίζει στην ομάδα ως γυμναστής ο Πασχάλης Δημητρίου , προς πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της mikriliga.com . Διαβάστε τι είπε ο νέος μεγαλομέτοχος του καστοριανού συλλόγου στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. (30/11/2009)

Τις όποιες αμφιβολίες υπήρχαν ως προς την εγκυρότητα των πληροφοριών περί νέας εποχής στην Καστοριά ήρθε να "σβήσει" τη Δευτέρα το νέο αφεντικό της ιστορικής ομάδας, Απόστολος Τσιπίδης. Ο 37χρονος επιχειρηματίας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, επιβεβαιώνοντας ότι έχει ήδη αγοράσει τις μετοχές από τον Τάκη Δανιηλίδη , ενώ ανακοίνωσε και την πρόσληψη του Γιώργου Καραΐσκου για το προπονητικό πόστο των "γουναράδων". Παράλληλα, ο Τσιπίδης ενημέρωσε για την ανάληψη καθηκόντων τεχνικού διευθυντή από τον Αποστόλη Λιβανό , αλλά και τη συνέχιση της συνεργασίας με τον Πασχάλη Δημητρίου από τη... φυσική του θέση, το πόστο του γυμναστή.

Πέραν τούτων, ο Τσιπίδης παρέθεσε το πλάνο του για τα επόμενα χρόνια, βάζοντας πολύ
ψηλά τον πήχη για την ομάδα της Καστοριάς. Τον χειμώνα θα έχουμε ενίσχυση με στόχο να σωθεί η ομάδα για φέτος, ενώ το καλοκαίρι θα υπάρξουν νέες μεταγραφές, αυτή τη φορά για την άνοδο στη Β’ Εθνική, τόνισε, για να καταλήξει εμφατικά: Το 2012 θα βρει την Καστοριά στη Σούπερ Λίγκα! Παράλληλα, ο νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ τόνισε ότι από την Τρίτη θα ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τους ποδοσφαιριστές αναφορικά με τα συμβόλαιά τους, ενώ πρόσθεσε ότι πιθανότατα την ίδια μέρα θα προχωρήσει σε πληρωμές προς το ποδοσφαιρικό τμήμα. Μάλιστα, την Τρίτη ο Τσιπίδης θα έχει συνάντηση με τους δύο αρχηγούς των γουναράδων,
τους Νίκο Τζιώτζη και Νίκο Καλαφάτη.

Πηγή: Mikriliga.com

Το ''τρίτο ημίχρονο'' του αγώνα Φωκικός-Καστοριά 2-1. Συνέντευξη τύπου αναμένεται να δώσει ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Καστοριά, κ. Απόστολος Τσιπίδης !


Δεν μπόρεσε να πάρει κάτι καλό στην έδρα του Φωκικού η Καστοριά παρά την μαχητικότητα και την διάθεση που έδειξαν οιι παίκτες του Πασχάλη Δημητρίου. Παρά την μεγάλη ψυχολογική πίεση από τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα, οι ποδοσφαιριστές του Μιχάλη Κασάπη κατάφεραν μέσα σε διάστημα 20 λεπτών να ''κλειδώσουν'' το πρώτο τρίποντο μετά από τέσσερις αγωνιστικές.Στον αντίποδα, οι ''Γουναράδες΄΄ εξακολουθούν να βρίσκονται χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα, ωστόσο οι θετικές διοικητικές εξελίξεις αναμένεται να φέρουν και αλλαγή ψυχολογίας στην ομάδα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Φωκικός (Μιχάλης Κασάπης): Καντιμοίρης, Ζυγογιάννης, Στεργίου (75’ Σορόκος),
Ευθυμιάδης, Σπυριδάκης (46’ Κουρελής), Σκαρίμπας, Δήμας (60’ Νουτσκόφσκι), Ταμπάκης,
Φονσέκα, Νικολάου, Βαβάτσικος.

Καστοριά (Πασχάλης Δημητρίου): Κοσμίδης, Μόσχου (75’ Σαββίδης), Παναγιωτίδης,
Καλαφάτης, Αθανασιάδης, Σκέντος, Μίνος, Παπαδόπουλος, Μπελίτσας, Στασινόπουλος (55’
Αποστόλου), Παπακώστας (63’ Μπάτζιος).

Το φιλμ του αγώνα:

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και επιχείρησαν από νωρίς να πάρουν τα ηνία του αγώνα και κεφάλι στο σκορ.Ωστόσο, ο Γρηγόρης Κοσμίδης ήταν αποφασισμένος να μην δεχτεί γκολ και κράτησε ανέπαφη την εστία του στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης.Με το ξεκίνημα της επανάληψης, όμως, οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ, όταν ο ύστερα από ωραία ατομική προσπάθεια βρήκε χώρο στην περιοχή της Καστοριάς, έπιασε το σουτ και άνοιξε το σκορ.

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά δεν είχαν το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα οι ''κυανόλευκοι'' να φτάσουν στο 2-0, όταν ο Βαβάτσικος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα από την μεγάλη περιοχή και έθεσε τις βάσεις για τη νίκη της ομάδας του.Το μόνο που κατάφερε η Καστοριά ήταν να μειώσει στο 89' με τον Παπαδόπουλο που εκμεταλεύτηκε πάσα του Μπελίτσα.

Κλείνοντας,με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η συνέντευξη τύπου που θα δώσει ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Καστοριά Απόστολος Τσιπίδης, στην ακριτική πόλη. Η συνέντευξη τύπου θα δοθεί στις 17.00 στο Ξενοδοχείο ΤΣΑΜΗΣ κι έχουν ήδη προσκληθεί όλα τα ΜΜΕ της πόλης της Καστοριάς και όχι μόνο.
Το νέο αφεντικό των "γουναράδων", που βρίσκεται από νωρίς σήμερα το πρωί στην ακριτική πόλη θα μιλήσει "εφ΄ όλης της ύλης", ενώ θεωρείται πολύ πιθανό να παρουσιάσει και τους συνεργάτες του.

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Νίκες για Επανωμή, Μακεδονικό και Εορδαϊκό.Την εκτός έδρας ήττα με 2-1 γνώρισε στην Άμφισσα η ομάδα της Καστοριάς.


Η Αναγέννηση Επανωμής πρόσθεσε μία ακόμη νίκη στο ενεργητικό της, καθώς στο πλαίσιο της δωδέκατης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος του βορείου ομίλου της Γ' Εθνικής, επιβλήθηκε 2-1 της Κοζάνης και βέβαια παραμένει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στο ντέρμπι της Νεάπολης, ο Μακεδονικός αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να κερδίσει 2-1.

Το πλεονέκτημα της έδρας αξιοποίησε και ο Εορδαϊκός, που νίκησε δύσκολα με 2-0 τον Βασαλτιακό.

Αντίθετα, ο Πυρσός Γρεβενών πέρασε από τη Φιλιππιάδα κερδίζοντας 2-0 το ματς με τον τοπικό Εθνικό.

Τα αποτελέσματα
Εορδαϊκός-Βισαλτιακός 2-0
(83' Διαμαντόπυλος, 91' Γεροντίδης)

Φωκικός-Καστοριά 2-1
(48' Φονσέκα, 65' Μπαμπάτσικος - 89' Παπαδόπουλος)

Νίκη Βόλου-Αναγέννηση Γιαννιτσών 0-0

Δόξα Κρανούλας-ΠΑΟ Νέων Επιβατών 1-1
(42' Καραμπίνας - 57' Λεπτοκαρύδης)

Μακεδονικός-Τρίκαλα 2-1
(48' Χασομέρης, 85' Νασλίδης - 11' Ενοχ)

Εθνικός Φιλιππιάδας-Πυρσός Γρεβενών 0-2
(45' Κουρδάκης, 92' Γεωργίου * Στο 30' αποβλήθηκε ο Κοπούνοβιτς του Πυρσού)

Αναγένηση Επανωμής-Κοζάνη 2-1
(41' Παπατζίκος, 80' Καπίεφ)

Θερμαϊκός-Βέροια 0-2
(82' Καραγιάννης, 90' Μπαχράμης)

Ρεπό είχε ο
Οδυσσέας Αναγέννησης.

Πηγή:Novasports.gr

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Προαναγγελία αγώνα: Φωκικός-Καστοριά(15.00). Εξελίξεις και στο κομμάτι του ποδοσφαιρικού τμήματος!


Γηπεδούχοι: Στη 18άδα αλλά όχι και στην αρχική ενδεκάδα του Φωκικού θα βρεθεί τελικά ο Ματσέι Νουτσκόφσκι. Ο Πολωνός άσος των γηπεδούχων εξακολουθεί να νιώθει ενοχλήσεις και θα προφυλαχθεί σε πρώτη φάση από τον προπονητή Μιχάλη Κασάπη , ο οποίος θα τον επιστρατεύσει μόνο εφόσον το κρίνει απαραίτητο. Αντιθέτως, ο Ευθυμιάδης (αντιμετώπισε πρόβλημα τις τελευταίες μέρες) τέθηκε κανονικά στη διάθεση του κόουτς, ενώ το παρώνστον αγώνα με τους γουναράδες δεν θα δώσουν ο τραυματίας Θωμόπουλος και ο τιμωρημένος Δημητρίου.

Φιλοξενούμενοι: Κανονικά ταξίδεψε στην Άμφισσα η αποστολή της Καστοριάς, καθώς οι
ποδοσφαιριστές της ομάδας ενημερώθηκαν για τη συμφωνία του Απόστολου Τσιπίδη
με τον Τάκη Δανιηλίδη για την αγορά του πλειοψηφικού μετοχικού πακέτου της ΠΑΕ. Μάλιστα ο Τσιπίδης ενδέχεται να βρεθεί στην Άμφισσα για να βρεθεί κοντά στην αποστολή, ενώ από Δευτέρα θα βρεθεί στην πόλη της Καστοριάς προκειμένου να αρχίσει τη διευθέτηση όλων των οικονομικών εκκρεμοτήτων του συλλόγου. Για το κυριακάτικο ματς με τον Φωκικό ο προπονητής των γουναράδων Πασχάλης Δημητρίου δεν θα έχει στη διάθεσή του τον χειρουργημένο Φλίνδρη και τον ανέτοιμο Τζιώτζη.Ο κάπτεν της Καστοριάς θα ταξιδέψει στην Άμφισσα για να βρεθεί κοντά στους συμπαίκτες του, ωστόσο εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις στον δικέφαλο και θα μείνει προληπτικά εκτός δράσης.


Για ό,τι έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιώργος Καραΐσκος είναι ο εκλεκτός του νέου αφεντικού της ΠΑΕ Καστοριά για τη θέση της τεχνικής ηγεσίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις προθέσεις του Απόστολου Τσιπίδη είναι να προσλάβει άμεσα τον 55χρονο τεχνικό, φέρνοντας μάλιστα μαζί του και δύο Σέρβους , οι οποίοι θα αποτελέσουν τους συνεργάτες του.

Ο Καραΐσκος είναι 55 ετών και έχει θητεύσει ως προπονητής στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης
και στους Λύκους. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πηγές, άμεσοι συνεργάτες του νέου τεχνικού θα είναι οι Σέρβοι Ντένταγιτς και Βλαντένοβιτς, ενώ ο νυν προπονητής των γουναράδων Πασχάλης Δημητρίου λογικά θα συνεχίσει στην ομάδα από το... συνηθισμένο πόστο του γυμναστή.


Πηγή: Mikriliga.com

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

''Ναυάγησε'' η περίπτωση του Ανδρεόπουλου, στο προσκήνιο ο Απόστολος Τσιπίδης!Δυσπιστία στις τάξεις των ποδοσφαιριστών παρά τις τελευταίες εξελίξεις.


Αναπάντεςχες και πέρα για πέρα απρόσμενες εξελίξεις δρομολογήθηκαν στην Καστοριά, όπου σημειώθηκε πλήρης ανατροπή σκηνικού στο διοικητικό ζήτημα του συλλόγου.Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ:

Ραγδαίες εξελίξεις είχαμε στην Καστοριά. Ο Απόστολος Τσιπίδης είναι από σήμερα το βράδυ το νέο αφεντικό της ΠΑΕ Καστοριά. Μετά το διαφαινόμενο ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τον φερόμενο Καστοριανό επενδυτή Θωμά Ανδρεόπουλο, ο κ. Δανιηλίδης δέχτηκε την πρόταση του κ. Τσιπίδη και χωρίς δισταγμό προχώρησε σε μία κίνηση - ματ, συμφωνώντας σε όλα με τον Θεσσαλονικιό επιχειρηματία για την μεταβίβαση των μετοχών της ακριτικής ομάδας. Στο άκουσμα του ονόματος του κ. Τσιπίδη επικράτησε χαμός στην Θεσσαλονίκη, γιατί καθίσταται "ηλίου φαεινότερο" ότι αυτόματα με την παρουσία του η Καστοριανή ΠΑΕ ισχυροποιείται στον διοικητικό τομέα σε μέγιστο βαθμό.

Ο Απόστολος Τσιπίδης δεν είναι καθόλου άγνωστος στα αθλητικά δρώμενα της χώρας μας, αφού είναι ο βασικός χρηματοδότης και ο πρόεδρος της ομάδας του ΤΑΚ Ηρακλής, της οποίας φέτος η πορεία είναι εκπληκτική, ενώ παράλληλα κατέχει και το 35% των μετοχών της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ερυθρού Αστέρα. Ο κ. Τσιπίδης γεννήθηκε στις 31 Ιουλίου του 1973 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Princeze of Napoli της Ιταλίας με πτυχίο Manager Business Administration (Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων). Σήμερα, μετά από μία μεγάλη πορεία στον επιχειρηματικό χώρο, είναι ιδιοκτήτης Εταιρείας Καλλυντικών και Αρωμάτων στο Παρίσι της Γαλλίας, Εταιρείας τροφοδότησης καταστημάτων με είδη ένδυσης και Εταιρείας Εισαγωγών - Εξαγωγών με έδρα την πόλη της Νίσσα στην Σερβία και ιδιοκτήτης αλυσίδας καταστημάτων λιανικής πώλησης στην Βουλγαρία, τη Σερβία και τα Σκόπια. Είναι επίσης μέλος του Ομίλου Επιχειρήσεων EUROSULTING, που δραστηριοποιείται στον χώρο της υψηλής τεχνολογίας και υποστηρίζεται από την εταιρία ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ, που είναι η μεγαλύτερη στο χώρο της Ευρώπης. Τιμήθηκε από την Σερβική Δημοκρατία για την ενεργή συμμετοχή του κατά τη διάρκεια του πολέμου Σερβίας - Βοσνίας. Λόγω των διευρυμένων επαγγελματικών δραστηριοτήτων του ομιλεί τη Σερβική, Ρουμανική, Ρωσική, Αγγλική, Βουλγαρική και τη Σκοπιανή γλώσσα, ενώ γνωρίζει Ιταλικά και Γερμανικά. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιούς.

Ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Καστοριά πιθανότατα να επισκεφτεί την αποστολή της ομάδας στην Άμφισσα, ενώ από την Δευτέρα αναμένεται να μεταβεί στην Καστοριά με τους συνεργάτες του για να διευθετηθούν άμεσα όλα τα θέματα που απασχολούν τον τελευταίο καιρό την ομάδα.''


Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με πληροφορίες της γνωστής αθλητικής ιστοσελίδας Mikriliga.com παρά τις ραγδαίες εξελίξεις της Παρασκευής, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας παρουσιάζονται δύσπιστοι -και με το δίκιο τους:''Έχουμε χορτάσει από λόγια.Κάθε βδομάδα όλο και κάποιος ενδιαφέρεται ή αναλαμβάνει την Καστοριά, όμως στο τέλος μένουμε μόνοι μας να προπονούμαστε και να παίζουμε στο πρωτάθλημα , τονίζουν χαρακτηριστικά οι παίκτες της Καστοριάς, οι οποίοι στη συγκέντρωση του Σαββάτου στο γήπεδο περιμένουν να ενημερωθούν επίσημα από τον Τσιπίδη είτε από εκπρόσωπό του για τις εξελίξεις.

Ιδίως οι εκτός Καστοριάς ποδοσφαιριστές δεν δείχνουν να πείθονται και απαιτούν
έμπρακτες εγγυήσεις ότι ο Απόστολος Τσιπίδης θα μπει όντως επικεφαλής της ΠΑΕ και
θα δώσει άμεσα οικονομικές λύσεις. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ορισμένοι παίκτες να μην
ταξιδέψουν στην Άμφισσα για το ματς με τον Φωκικό, αν πρώτα δεν λάβουν τις δεσμεύσεις
που επιθυμούν από την πλευρά Τσιπίδη...

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Μπαίνει μπροστά ο Θωμάς Ανδρεόπουλος!


Αφού έλαβε τη στήριξη που επιθυμούσε από τους τοπικούς φορείς και επενδυτές στη συνάντηση της Δευτέρας, ο Θωμάς Ανδρεόπουλος αποφάσισε να κάνει το βήμα που όλοι περίμεναν στην Καστοριά. Ο γνωστός επιχειρηματίας μπαίνει μπροστά στη νέα προσπάθεια που γίνεται με στόχο τη διοικητική και οικονομική σωτηρία των γουναράδων, έχοντας ήδη ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τον Τάκη Δανιηλίδη για την αγορά των μετοχών της ΠΑΕ.Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ της mikriliga.com .


Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Καστοριάς, πέρα από τον δήμαρχο Γιάννη Τσαμίση , το παρών έδωσαν ο αντινομάρχης Παναγιώτης Βασάλος , εκπρόσωπος του επικεφαλής του συνδυασμού μειοψηφίας της νομαρχίας Παναγιώτη Παπαδιαμαντόπουλου , ο γενικός αρχηγός της Καστοριάς Νίκος Χαρίσης , όπως και πολλοί τοπικοί επενδυτές. Η συνάντηση είχε θετική έκβαση, καθώς άπαντες δεσμεύτηκαν να στηρίξουν την προσπάθεια του Θωμά Ανδρεόπουλου να ηγηθεί της διοίκησης της ΠΑΕ, δίνοντάς του το οκ να προχωρήσει.

Κατόπιν αυτών, ο Καστοριανός επιχειρηματίας αποφάσισε να... βάλει μπροστά την επιχείρηση αγορά των μετοχών της ΠΑΕ από τον νυν κάτοχό τους Τάκη Δανιηλίδη , με τον οποίο ξεκίνησε ήδη τις διαπραγματεύσεις. Αναμφίβολα πρόκειται για μια άκρως θετική εξέλιξη, καθώς μοναδική ρεαλιστική ελπίδα των γουναράδων να αποφύγουν την οικονομική κατάρρευση και παράλληλα να έχουν βάσιμες αγωνιστικές ελπίδες να παραμείνουν στην κατηγορία είναι οΑνδρεόπουλος. Κατά συνέπεια, η απόφαση του τελευταίου να κινηθεί για την αγορά των μετοχών αναπτερώνει εύλογα τις ελπίδες των Καστοριανών για οριστική λύση στο διοικητικό ζήτημα.



Πηγή: Mikriliga.com

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Πυρετός διοικητικών εξελίξεων και πάλι στις τάξεις της ΠΑΕ με τους αρμόδιους φορείς να συνέρχονται τη Δευτέρα με θέμα τη βιωσιμότητα του συλλόγου!


Κρίσιμη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Δευτέρα στην Καστοριά, η οποία ενδέχεται να κρίνει το μέλλον της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Συγκεκριμένα, στις 7μ.μ. έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο γραφείο του δημάρχου Γιάννη Τσαμίση, στην οποία το παρών αναμένεται να δώσουν μεταξύ άλλων ο νομάρχης Κώστας Λιάντσης , ο υπεύθυνος Τύπου της ΠΑΕ Βασίλης Χριστόπουλος , ο γενικός αρχηγός της ομάδας Νίκος Χαρίσης , ο Καστοριανός επιχειρηματίας Θωμάς Ανδρεόπουλος (ή έστω κάποιος εκπρόσωπός του), ενώ ενδέχεται να παρευρεθούν κι άλλοι ντόπιοι παράγοντες, προκειμένου να εξεταστούν οι πιθανές λύσεις που υπάρχουν για το διοικητικό αδιέξοδο του ιστορικού συλλόγου.

Ιδιαίτερης μνείας χρήζει , μάλιστα, το γεγονός πως στην εν λόγω συνάντηση είναι πολύ πιθανόν να δώσει το παρόν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καστοριάς, κ. Κώστας Γκίτσιος, ο οποίος και θα υποβάλει επί τάπητος τις δικές του θέσεις για το μέλλον της ομάδας. Ασφαλείς πληροφορίες του Kastoria-fc News αναφέρουν πως ο κ. Γκίτσιος θεωρεί ωφελιμότερη την παύση λειτουργίας της ΠΑΕ και την εκ θεμελίων οργάνωση του ιστορικού σωματείου με αφετηρία το Περιφερειακό πρωτάθλημα, γεγονός όμως που αναμένεται να βρεθεί ενώπιον διαμαρτυριών και ενστάσεων.

Συγκεκριμένα, εκ διαμέτρου αντίθετη στη θέση του προέδρου της ΕΠΣ τίθεται μια ομάδα ατόμων με κύριο θιασώτη τον γενικό αρχηγό της ομάδας, κ. Νίκο Χαρίση, που τάσσεται υπέρ της κανονικής συμμετοχής του συλλόγου καθ' όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος ,έστω και με τη συμμετοχή μονάχα Καστοριανών ποδοσφαιριστών ή όσων έχουν την διάθεση και την απαραίτητη υπομονή να αγωνιστούν δίχως να πάρουν τα βάσει συμβολαίου χρήματα.

Απο εκεί και πέρα, δηλώσεις σε γνωστή αθλητική εφημερίδα της Αθήνας έκανε ο πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, κ. Δημήτρης Δανιηλίδης, καθιστώντας σαφές πως έχει όλη την καλή διάθεση να παραχωρήσει το πλειψηφικό πακέτο των μετοχών έναντι 16.000 ευρώ, ποσό με το οποίο θα μεταβίβαζε το management της ΠΑΕ και στην ομάδα των τριών(Ευθυμιάδη-Ταουσάνη- Χρυσαφίδη).Όπως είναι εδώ και καιρό γνωστό, ο μόνος που στην παρούσα φάση έχει τη δυνατότητα να αναλάβει την ηγεσία της ακριτικής ΠΑΕ είναι ο Θωμάς Ανδρεόπουλος, ωστόσο ο Καστοριανός επιχειρηματίας δεν έχει εκφράσει μέχρι στιγμής τη διάθεση να πάρει στα χέρια του τις μετοχές με αποτέλεσμα το θέμα παραμένει στάσιμο.

Κλείνοντας, στο αγωνιστικό κομμάτι το παρών στην προπόνηση του Σαββάτου δεν έδωσαν ο τραυματίας Βασίλης Αθανασιάδης και ο Χρίστος Στασινόπουλος , ο οποίος επισκέφτηκε το νοσοκομείο για εξετάσεις λόγω στομαχικών διαταραχών ενώ ο Νίκος Φλίνδρης,υποβλήθηκε σε επιτυχή επέμβαση στους χιαστούς.

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Την πλάτη της γύρισε επιδεικτικά ,για ακόμα μια φορά, η τύχη στην ταλαιπωρημένη Καστοριά, που γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 0-1 από τη Νίκη Βόλου...


Δεν κατάφερε η Καστοριά να φύγει αήττητη από το γήπεδο της, αφού μετά από ένα μέτριο παιχνίδι έχασε από την Νίκη Βόλου με 0-1. Το παιχνίδι δεν αξίζει ιδιαίτερης κριτικής, αφού "ανάμεσα στους τυφλούς, νίκησε ο μονόφθαλμος".

Oι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Καστοριά (Πασχάλης Δημητρίου): Κοσμίδης, Μόσχου(Στασινόπουλος 82'), Παναγιωτίδης, Μήνος,
Αθανασιάδης, Γκάγκας, Καλαφάτης, Παπαδόπουλος, Τζιώτζης, Μπελίτσας(Μπάτζιος 63'), Σκέντος(Πετρόπουλος 85'.



Νίκη Βόλου (Χόρχε Μπάριος):
Νάνι, Καρυώτης, Μάγκος, Μωυσίδης, Σωτρίνης(Μοράλες), Στάμος,
Παπαστεργίου (66' Μαυρουδής), Γκόμεζ, Καρακώστας, Μπογκατίνοφ, Γεωργιάδης(Σαπαλίδης 56').



Το φιλμ του αγώνα:

Στο α΄ ημίχρονο οι δύο ομάδες περιορίστηκαν σε παιχνίδι κέντρου, με δυνατές μονομαχίες, χωρίς να δημιουργηθεί κάποια καλή ευκαιρία, εκτός από μία, αυτή για τους φιλοξενούμενους στο 1΄, όταν το σουτ του Gomez πέρασε ελάχιστα άουτ. Όσο περνούσε η ώρα οι δύο ομάδες συνέχιζαν να αγωνίζονται απλά δυνατά, απογοητεύοντας τους παρευρισκόμενους φιλάθλους, αφού τα λάθη και από τις δύο πλευρές ήταν πολλά και αυτό δεν άφηνε κανένα περιθώριο για κάτι καλό.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε. Οι δύο ομάδες πρόσεχαν τα νώτα τους και το ανιαρό παιχνίδι στο χώρο τής μεσαίας γραμμής συνεχίστηκε με τα λάθη να συνεχίζονται να διαδέχονται το ένα το άλλο από τους παίκτες και των δύο ομάδων. Στο 55΄ωραίο σουτ του Γκάγκα έξω από την περιοχή άουτ. Κι εκεί που οι φίλαθλοι ήταν έτοιμοι να κοιμηθούν, η Νίκη Βόλου στην μοναδική επίθεση στο β΄ μέρος πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Ήταν το 78΄, όταν ο Μαυρουδής με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ (0-1) και χάρισε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα της Ν. Ιωνίας.

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του κ. Διώτη και των βοηθών του κ.κ. Χουλιάρα και Λιόνα, άπαντες της Ε. Π. Σ. Αιτωλοακαρνανίας. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο κ. Παναγιωτόπουλος το ιδίου συνδέσμου.Από μια κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Μπελίτσας, Γκάγκας και Σκέντος για την Καστοριά, ενώ από πλευράς φιλοξενουμένων με την ηπιοτάτη των ποινών τιμωρήθηκαν οι Σωτρίνης, Μαυρουδής και Νάνι.

Το φύλλο του αγώνα προέρχεται από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Καστοριά.

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Προαναγγελία αγώνα: Καστοριά-Νίκη Βόλου (15.00)


Γηπεδούχοι: Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας, ήταν η ξεκάθαρη απάντηση του τεχνικού Πασχάλη Δημητρίου στην ερώτηση αν η ομάδα θα αγωνιστεί κανονικά στο ματς με τη Νίκη Βόλου, όπως άλλωστε τονίζουν και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές της Καστοριάς. Οι γουναράδες θα αγωνιστούν σε ένα ακόμη παιχνίδι απλήρωτοι, ωστόσο τα αμιγώς αγωνιστικά νέα είναι καλά για τον κόουτς των ερυθροκίτρινων. Ειδικότερα, οι Σκέντος και Παπακώστας φαίνεται πως ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τους τραυματισμούς τους και είναι διαθέσιμοι για την αναμέτρηση με τους Βολιώτες. Εκτός μάχης παραμένει ο Φλίνδρης , ο οποίος έχει τραυματιστεί σοβαρά, ενώ ερωτηματικό συνοδεύει τη συμμετοχή του Μήτρου , ο οποίος γύρισε το πόδι του στην τελευταία προπόνηση και ο Δημητρίου θα κρίνει την ύστατη ώρα αν θα τον επιστρατεύσει. Οι 19 διαθέσιμοι για το παιχνίδι της Τετάρτης είναι οι Κοσμίδης , Μήνος , Γκάγκας , Καλαφάτης , Παναγιωτίδης , Μόσχου , Αθανασιάδης , Παπαδόπουλος , Παπακώστας , Τζιώτζης , Μπάτζιος , Μπελίτσας , Στασινόπουλος , Σαββαΐδης , Καρανάσιος , Πετρόπουλος , Αποστόλου , Σκέντος , Κέντης.

Φιλοξενούμενοι: Mε ακμαίο ηθικό θα αγωνιστεί η Νίκη Βόλου στην Καστοριά κότρα στην ομώνυμη ομάδα, μετά την πρόσφατη επικράτηση επί του Φωκικού αλλά και την οριστικοποίηση της παραμονής του Χόρχε Μπάριος στην τεχνική ηγεσία.Ο Στράτος Γιδόπουλος, αλλά και οι παίκτες με τον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν, με κράτησαν στη Νίκη, σημειώνει σχετικά ο Ουρουγουανός προπονητής, για να προσθέσει: Αναλαμβάνω πλήρως όλη την ευθύνη για τη μέχρι στιγμής κακή πορεία της ομάδας. Δεν φταίει ούτε η διοίκηση, ούτε οι παίκτες. Στο παιχνίδι της Τετάρτης ο Μπάριος δεν θα έχει για άλλη μία αγωνιστική στη διάθεσή του τον τραυματία Χατζηκωνσταντίνου και τον ανέτοιμο
Ομπίνα , όπως φυσικά και τον Ροντρίγκο Μπένγκουα. Για τον τελευταίο η mikriliga.com σας ενημέρωσε έγκαιρα ότι θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα, όπως κι έγινε την Τρίτη, οπότε ο ποδοσφαιριστής αναχώρησε από τον Βόλο. Τέλος, οι μικροενοχλήσεις που ένιωσε τις προηγούμενες μέρες ο βασικός επιθετικός Γκόμεζ Σάντσεζ λογικά δεν θα επηρεάσουν τη συμμετοχή του στον αγώνα με την Καστοριά.


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Διώτης (Αιτωλοακαρνανίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Χουλιάρας, Λιόνας (Αιτωλοακαρνανίας).

Πηγή: Mikriliga.com

Ανακοίνωση με την οποία καθιστούν ξεκάθαρη τη θέση τους σχετικά με την εμπλοκή τους στα διοικητικά της ΠΑΕ εξέδωσαν οι κύριοι Ταουσάνης & Χρυσαφίδης.



Θεσσαλονίκη 17-11-009

Αγαπητοί κύριοι,
Επειδή ήδη άρχισαν να ακούγονται διάφορα σενάρια όσον αφορά την εμπλοκή μας με την Παε Καστοριά, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:
Ουδέποτε συστηθήκαμε σε κανέναν σαν σωτήρες της ομάδας αλλά ούτε και σαν κύριοι χρηματοδότες.
Θεωρήσαμε,κακώς ίσως, οτι μέσω της προσπάθειας μας θα βρίσκονταν μια λύση που θα την έβγαζε από το αδιέξοδο.
Οι δύο πιθανότερες λύσεις ήταν:
Α) η μεταβίβαση της ομάδας από εμάς σε τρίτο ενδιαφερόμενο, αλλά με τους όρους που την αναλάβαμε εμείς (ανάληψη των μέχρι τώρα χρεών + καταβολή των χρημάτων που ειχαν συμφωνηθεί με τον κο Δανιηλίδη) χωρίς ούτε ένα € προσωπικού ωφέλους
Β) η συμφωνία με ομάδα Καστοριανών επιχηρηματιών για την από κοινού προσπάθεια για την σωτηρία της ομάδας.
Η πρώτη λύση δεν συζητήθηκε καν από τους ενδιαφερομένους.
Όσον αφορά την δεύτερη υπήρξαν απαιτήσεις και από τις δύο πλευρές που δεν την έκαναν εφικτή.
Αντιμετωπίζοντας μας σαν τριάδα και όχι σαν διοίκηση μας ζητήθηκε σαν έξτρα καταβολή ποσό τριπλάσιο από αυτό που θα διέθεται ο καστοριανός επιχηρηματίας πράγμα που ήταν πέρα για πέρα έξω από τις οικονομικές δυνατοτητές μας και το οποίο αν διαθέταμε δεν θα ζητούσαμε την συμπαράσταση κανενός.
Ταυτόχρονα μας ζητήθηκε η παραχώρηση του μάνατζμεντ της ομάδας τόσο σε οικονομικό όσο και σε αθλητικό επίπεδο.
Αντιλαμβάνεστε ότι αν γινόταν κάτι τέτοιο η θέση μας θα ήταν χωρίς καμία ουσία και θα ήμασταν μαριονέτες στα χέρια αυτών που θα λάμβαναν τις αποφάσεις, έχοντας όμως επωμισθεί ήδη, τις μέχρι τώρα υποχρεώσεις.
Παρ΄όλα αυτά το σημείο στο οποίο ήμασταν κάθετοι ήταν διατήρηση από εμάς του μάνατζμεντ του αθλητικού τουλάχιστον κομματιού πράγμα και το οποίο μας αρνήθηκαν, «επιτρέποντας μας» τουλάχιστον να «εισηγούμαστε» όσον αφορά το αθλητικό κομμάτι.
Εκεί λοιπόν τέθηκε θέμα μεταβίβασης των μετοχών από εμάς στον καστοριανό επιχειρηματίακαι την ομάδα του αλλά η πρόταση μας απορίφθηκε αμέσως.
Μιας και κάποια από τα παραπάνω είχαν προβλεφθεί, και είχαμε την δυνατότητα να επιστρέψουμε τις μετοχές εφόσον δεν βρίσκαμε την ανταπόκριση την οποια κάποιοι μας είχαν υποσχεθεί, αναγκαστήκαμε να παραιτηθούμε του μανατζμεντ και να επιστρέψουμε τις μετοχές στο κύριο Δανιηλίδη στον οποίο θα πρέπει να απευθύνονται οι υποψήφιοι αγοραστές της ομάδας.
Και επειδή μερικοί άρχισαν ήδη να μιλούν για «τζάμπα μάγκες» καλό θα ήταν να εμφανιστούν και αυτοί που από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα έχουν ξοδέψει περισσότερα από –τα λίγα- που ξοδέψαμε εμείς.
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Πετρόπουλο για την στάση του η οποία λειτούργησε πυροσβεστικά κατά την διάρκεια της πρώτης συνάντησης , αλλά και τον προπονητή της ομάδας κύριο Πασχάλη Δημητρίου όχι μονο για την βοήθεια και την συνεργασία του αλλά και γιατί ήταν ο μόνος ο οποίος στην προσπάθεια να σωθεί η ομάδα ζήτησε από μόνος του περικοπή της μέχρι σήμερα αμοιβής του προκειμένου να δώσει το παράδειγμα, ενώ την ίδια ώρα κάποιοι αλλοί αιτούνταν αυξήσεις και νέες προσλήψεις προκειμένου να αποκομίσουν οφέλη από δημόσιες σχέσεις στην πόλη.
Ευχόμαστε καλή συνέχεια στην ομάδα της Καστοριάς και είμαστε στην διάθεση του οποιουδήποτε ενδιαφερομένου για να συνησφέρουμε με όποιο τρόπο μας ζητηθεί
.


Με τιμή
Ταουσάνης Κώστας.
Χρυσαφίδης Δημήτρης
.

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Στον αέρα και πάλι η ΠΑΕ Καστοριά μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος της ομάδας των τριών και την επιστροφή της ηγεσίας της ομάδας στον κ. Δανιηλίδη.


Αυτό που φοβούνταν εδώ και μέρες στην Καστοριά έγινε πραγματικότητα, καθώς η πλευρά του Καστοριανού επενδυτή Θωμά Ανδρεόπουλου δεν μπόρεσε να βρει κοινό σημείο αναφοράς με την αντίστοιχη των κ. κ. Ευθυμιάδη , Ταουσάνη και Χρυσαφίδη σχετικά με τη χρηματοδότηση της ομάδας. Κατά συνέπεια, η συμφωνία πηγε... περίπατο, οι τελευταίοι αποσύρθηκαν από την ΠΑΕ και οι μετοχές επιστρέφουν στον Τάκη Δανιηλίδη!!!

Βλέποντας ότι δεν συμφωνούν με τον Θωμά Ανδρεόπουλο στο θέμα των χρημάτων (o Ανδρεόπουλος απαιτούσε να βάλουν και αυτοί χρήματα, ενώ οι ίδιοι επιθυμούσαν να
αναλάβουν μόνο το κομμάτι της διαχείρισης), οι Ευθυμιάδης , Ταουσάνης και Χρυσαφίδης αποφάσισαν να μην καταβάλουν στον Τάκη Δανιηλίδη το ποσό που είχε συμφωνηθεί, προκειμένου να πάρουν το μάνατζμεντ, κι αποσύρθηκαν από την ομάδα. Κατά συνέπεια, βάσει του συμφωνητικού που είχαν συντάξει οι δύο πλευρές, οι μετοχές επιστρέφουν στον Δανιηλίδη!

Αυτή η εξέλιξη κρίνεται ιδιαίτερα αρνητική για τους γουναράδες, πολύ απλά διότι ο Δανιηλίδης δεν επιθυμεί (τουλάχιστον στην παρουσα φάση) να δώσει τις μετοχές στον Ανδρεόπουλο, ο οποίος επί του παρόντος είναι ο μόνος που προσφέρεται να βάλει ζεστά χρήματα στην ΠΑΕ. Αν συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι ο ίδιος ο Δανιηλίδης δεν δύναται να βοηθήσει οικονομικά τον σύλλογο, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι η Καστοριά δύσκολα θα αποφύγει τη διάλυση, εκτός κι αν εμφανιστεί κάποιος ως απο μηχανής θεός την ύστατη ώρα και δώσει βιώσιμη λύση για την ιστορική ομάδα...


Ρεπορτάζ: Γιώργος Ξανθόπουλος

Πηγή: Mikriliga.com

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

''Λύγισε'' στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα η ομάδα της Καστοριάς , με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 2-1 από τον Μακεδονικό Νεάπολης.


Σ' εναν ιδαίτερα χορταστικό ,από άποψη φάσεων αλλά και χαμένων ευκαιριών εκατέρωθεν, ποδοσφαιρικό αγώνα ,που διεξήχθει κάτω από υποδειγματικές καιρικές συνθήκες και υπό την παρουσία 250 περίπου φίλων του ποδοσφαίρου, ο Μακεδονικός κατάφερε να επικρατήσει επί της ταλαιπωρημένης ,τόσο αγωνιστικά όσο και διοικητικά, Καστοριάς με σκορ 2-1.Με την κακή τους τύχη μπορούν να τα έχουν για μια ακόμα αγωνιστική όλοι οι φορείς των ''Γουναράδων'' καθώς ,παρά την άκρως μαχητική και συγκηνητική εμφάνιση όλων ανεξαιρέτως των ποδοσφαιριστών,η ομάδα της Καστοριάς δεν κατόρθωσε να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα μέσα στην έδρα του Μακεδονικού, ο οποίος παραμένει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα ,έχοντας βραχεία διαφορά 4 βαθμών από την πρωτοπόρο Αναγέννηση Επανωμής.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μακεδονικός (Γιώργος Ακριτόπουλος): Κελπέκης, Μιλκούδης, Μαϊστρέλλης, Κοσμίδης, Μπουλγκούρας(Τσουμάνης 66'), Χασάνογλου, Ανδρεάδης, Χασομέρης, Μ. Παπαδόπουλος, Σαχινίδης(Παιζάνος 78'), Σακελλαρίδης(Τσιαντούλης 55').

Καστοριά (Πασχάλης Δημητρίου): Κοσμίδης, Μήνος, Μόσχου, Αθανασιάδης, Παναγιωτίδης, Γκάγκας, Καλαφάτης, Τζιώτζης, Μήτρου(Αποστόλου 15', Κέντης 89'), Στασινόπουλος(Μπελίτσας 55'), Δ. Παπαδόπουλος.


Το φιλμ του αγώνα

Όπως και στις δυο προηγούμενες αγωνιστικές, η ομάδα της Καστοριάς μπήκε επιφυλακτικά στα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά του αγώνα ,με αποτέλεσμα ο γηπεδούχος Μακεδονικός να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 4ο λεπτό σουτ του Χασομέρη από τα δέξια πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κοσμίδη, ενώ τρία λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Μπουλγκούρα έπειτα από σέντρα του Ανδρεάδη κατέληξε στα χέρια του Καστοριανού γκολκίπερ.Λίγο αργότερα, στο 11ο λεπτό δυνατό σουτ του Σακελλαρίδη έφυγε μακριά πάνω από τα δοκάρια , ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Χασομέρη από το κόρνερ του Παπαδόπουλο κύλησε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κοσμίδη.

Και ενώ οι γηπεδούχοι διατηρούσαν την καθολική υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο, μια στημένη φάση στάθηκε αρκετή για να δώσει μια νέα τροπή στην αναμέτρηση. Ηταν το 19ο λεπτό του αγώνα όταν ο συνήθης εκτελεστής των στημένων φάσεων, Νίκος Τζιώτζης, εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Μίμης Παπαδόπουλος ''πετάχτηκε'' στην πορεία της μπάλας στέλνοντας την με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Κελπέκη, που επιχείρησε καθυστερημένη έξοδο και δεν πρόλαβε τη μπάλα, ανοίγοντας μ αυτόν τον τρόπο το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Παρά το γεγονός ότι το ηθικό των φιλοξενουμένων αναπτερώθηκε μετά την επίτευξη του πρώτου τέρματος, οι γηπεδούχοι εξακολούθησαν να πιέζουν με τον ίδιο ρυθμό την εστία του νεαρού Κοσμίδη, ο οποίος σε πολλές των περιπτώσεων χρειάστηκε να ''κατεβάσει τα ρολά'' ,προκειμένου να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.Στο 23' πολύ καλή κεφαλιά του Μαιστρέλλη κατέληξε λίγο άουτ από τα αριστερά, στο 29' ο Παπαδόπουλος βρήκε μόνο του τον Σαχινίδη ,που δεν κατάφερε να βρει εστία στο σουτ που επιχείρησε, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κοσμίδης μπλόκαρε την κεφαλιά του Σαχινίδη ,έπειτα από σέντρα του Μιλκούδη από τα αριστερά.

Οι συνεχόμενες απόπειρες των ποδοσφαιριστών του Μακεδονικού για την ισοφάριση καρποφώρησαν στο 35ο λεπτό ,όταν ο Μάριος Παπαδόπουλος πήρε τη μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, προχώρησε λίγα μέτρα με τη μπάλα και επιχείρησε το μακρινό σουτ αιφνιδιάζοντας τον Κοσμίδη, ο οποίος δεν κινήθηκε καν προς την μπάλα στην αριστερή του γωνία, και πετυχαίνοντας την ισοφάριση σε 1-1.Πέντε λεπτά αργότερα, ο Σακελλαρίδης κινήθηκε από τα αριστερά ,έβγαλε τη σέντρα για το κεφάλι του Μαιστρέλλη με τον Αποστόλου να αποσωβεί τον κίνδυνο πάνω στη γραμμή.Στο 41' ο Κοσμίδης του Μακεδονικού επιχείρησε άστοχο σουτ από τα δεξιά ,ενώ την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Ανδρεάδη στο 45'. Η ομάδα της Καστοριάς κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της στο 46ο λεπτό όταν ο Παπαδόπουλος επιχείρησε δυνατό σουτ ,αλλά δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα Κελπέκη, με τον ''άρχοντα του αγώνα'' να στέλνει τις δυο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Ο γηπεδούχος Μακεδονικός μπήκε δυναμικά και στο δεύτερο ημίχρονο με την πρώτη επιθετική κρούση στα καρέ της Καστοριάς να γίνεται στο 47' όταν ο Μαιστρέλλης τροφοδότησε υποδειγματικά τον Σαχινίδη, με τον τελευταίο να αστοχεί από πλεονεκτική θέση στέλνοντας τη μπάλα μακριά πάνω από τα δοκάρια του Κοσμίδη. Στο χρονικό διάστημα που ακολούθησε οι ποδοσφαιριστές του Μακεδονικού πήραν ολοένα και περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες, με κυριότερη αυτών το ευθύβολο σουτ του Μάριου Παπαδόπουλου που κατέληξε στη συμβολή των δοκών του Κοσμίδη στο 59ο λεπτό.

Προχωρώντας, με την συμπλήρωση 65 λεπτών παιχνιδιού ''βολ πλανέ'' του Σαχινίδη ,έπειτα από έξοχο συνδυασμό των ποδοσφαιριστών του Μακεδονικού κατέληξε εύκολα στα χέρια του τερματοφύλακα Κοσμίδη ,ενώ η μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία των γηπεδούχων συνέβη στο 74', οπότε ο Τσιαντούλης δέχθηκε την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή, γύρισε το σώμα του με εξαιρετικό τρόπο και με δεξί πλασέ προσπάθησε να στείλει την μπάλα στη δεξιά γωνιά του τερματοφύλακα της Καστοριάς, ο οποίος με τα ακροδάκτυλα έστειλε την μπάλα σε κορνερ κάνοντας την κορυφαία επέμβαση του αγώνα. Στην εκτέλεση κόρνερ που ακολούθησε από τον Παπαδόπουλο, ο Μιλκούδης κυριάρχησε όλων στον αέρα ,ωστόσο η κεφαλιά του κατέληξε αρκετά πάνω από την εστία του Κοσμίδη.Ανάλογη κατάληξη είχε και το δυνατό σουτ του Σαχινίδη , το οποίο απεσώβησε ο Κοσμίδης στο 76ο λεπτό.

Η συνεχής πολιορκία των φιλοξενουμένων μέσα στα καρέ τους από πλευράς γηπεδούχων καρποφόρησε για δεύτερη φορά στο 81', όταν ο Τσιαντούλης επιχείρησε έξοχη σέντρα από τα αριστερά και ο Χασομέρης με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κοσμίδη, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 2-1 για το Μακεδονικό της Νεάπολης.Απο εκεί και πέρα, το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα μιας και οι ποδοσφαιριστές της Καστοριάς ''έμειναν'' από δυνάμεις μη μπορώντας να καταστούν απειλιτικοί για την εστία του Κελπέκη,με μοναδική εξαίρεση τη σέντρα-σουτ του Τζιώτζη από τα δεξιά να περνά παράλληλα από το τέρμα των γηπεδούχων στο 85'.Η λήξη της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης βρήκε τους περίπου 200 φιλάθλους του Μακεδονικού να επευφημούν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τουτ ζητώντας το διπλό της νίκης στην επόμενη αγωνιστική με τα Γιαννιτσά και τους περίπου 50 φίλους της Καστοριάς να επιβραβεύουν ηθικά την αξιέπαινη ,αν μη τι άλλο, προσπάθεια των ποδοσφαιριστών της ομάδας τους.

Κλείνοντας, μέτρια εως καλή μπορεί να χαρακτηριστεί η διαιτησία του κ. Σέζου , μιας και ο ρέφερι από το Κιλκίς σε πολλές περιπτώσεις υπέδειξε αποφάσεις ευνοικές προς την γηπεδούχο ομάδα, χωρίς όμως αυτές να διαδραματίσουν κάποιο σπουδαίο ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δυο βοηθοί (Αποστολίδης, Τσαμπαζάκης), ενω άξιο αναφοράς αποτελεί πως με μια κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι Μιλκούδης, Μαιστρέλλης και Κοσμίδης από πλευράς γηπεδούχων καθώς επίσης οι Παναγιωτίδης, Τζιώτζης και Αθανασιάδης από πλευράς φιλοξενουμένων.

Ανταπόκριση για το Kastoria-fc News: Ιωσήφ Χατζητιμοθέου.



*Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Παναγιώτη Χίνη για την ανιδιοτελή παροχή των φωτογραφιών του αγώνα στη διάθεση του Kastoria-FC News !

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Προαναγγελία αγώνα:Μακεδονικός- Καστοριά (15.00)


Γηπεδούχοι: Σε εξαιρετική φόρμα βρίσκεται εδώ και κάμποσες αγωνιστικές ο Μακεδονικός, που την Κυριακή υποδέχεται την... ταλαιπωρημένη Καστοριά. Ο Γιώργος Ακριτόπουλος και οι παίκτες του δεν σκέφτονται τίποτα εκτός από τη νίκη στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, προκειμένου να μη χάσουν την επαφή τους με την κορυφή, ωστόσο οι απώλειες δεν λείπουν για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, ο Ναζλίδης αποβλήθηκε την προηγούμενη αγωνιστική στην Άμφισσα και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, κάρτες έχει συμπληρώσει και ο Γεωργιάδης . Παράλληλα, ο Γέλοβατς αντιμετωπίζει πρόβλημα στον δικέφαλο και δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί, ενώ το...απουσιολόγιο των πρασίνων συμπληρώνει ο ανέτοιμος Αβραμίδης . Στην 20άδα των γηπεδούχων μετέχουν οι Κελπέκης , Χατζημηνάς , Κοσμίδης , Σακελλαρίδης , Μπουλγκούρας , Σαμπιασβίλι , Μιλκούδης , Τσουμάνης ,Μπρέγκου , Παϊζάνος , Μαϊστρέλλης , Αποστολίδης , Ανδρεάδης, Τσάτσος , Χασάνογλου , Τσιαντούλης , Χασομέρης , Παπαδόπουλος , Γκόμεζ και Σαχινίδης.

Φιλοξενούμενοι: Με αρκετούς τραυματισμούς λόγω της ελλιπούς προετοιμασίας και της μακράς αποχής από τις προπονήσεις, αλλά και με... άδειες τσέπες αφού δεν έχουν γίνει ακόμα πληρωμές από τη νέα διοίκηση, η Καστοριά έχει σαφώς δύσκολο έργο στην έδρα του φορμαρισμένου Μακεδονικού, ωστόσο οι γουναράδες έχουν αποδείξει ότι έστω κι έτσι αποτελούν σκληρό καρύδι για οποιονδήποτε αντίπαλο. Νοκ άουτ έχουν τεθεί οι Φλίνδρης, Σκέντος και Παπακώστας (τραυματίες), ενώ το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη δεν έκανε ούτε ο
Μπάτζιος λόγω ίωσης.Στην αποστολή που επέλεξε ο προπονητής Πασχάλης Δημητρίου συμπεριλήφθηκαν οι Κοσμίδης , Τζιώτζης , Μόσχου , Γκάγκας , Μπελίτσας , Μήτρου ,Καλαφάτης , Μήνος , Αθανασιάδης , Αποστόλου, Καρανάσιος , Παπαδόπουλος , Πετρόπουλος , Παναγιωτίδης , Σαββαΐδης , Στασινόπουλος , Κέντης , Καρπούζης και Οφίδης
.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σέζος (Κιλκίς)
ΒΟΗΘΟΙ: Αποστολίδης, Τσαμπαζάκης (Κιλκίς)

Πηγή:Mikriliga.com

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε η Καστοριά απέναντι σε μια πιο ''δουλεμένη'' εντός αγωνιστικού χώρου Αναγέννηση Επανωμής, γνωρίζονας την ήττα με σκορ 1-2.


Με πασιφανές ,αλλά και απολύτως εύλογο, το πρόβλημα της κακής φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών η Καστοριάς δεν κατάφερε να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην πρωτοπόρο του βορείου ομίλου Αναγέννηση Επανομής,η οποία φανερά ανώτερη κατάφερε να δραπετεύσει με το διπλό της νίκης μέσα από μια από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος. Η ομάδα της Καστοριάς, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται πολύ πίσω στον τομέα της φυσικής κατάστασης όντας απροπόνητη επί δύο μήνες και χρειάστηκε την υπερπροσπάθεια των ποδοσφαιριστών, παρουσίασε όπως και την Κυριακή ένα ιδιαίτερα μαχητικό σύνολο ενώ σε πολλές περιπτώσεις απείλησε την εστία του Κόσογλου αλλά στάθηκε άτυχη στην τελική προσπάθεια.Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως η αναμέτρηση διεξήχθει διεξήχθη υπό την παρουσία περίπου 500 φιλάθλων,εκ των οποίων γύρω στους 50 ήταν φίλοι των φιλοξενουμένων.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Καστοριά(Πασχάλης Δημητρίου): Κοσμίδης, Παπαδόπουλος, Μόσχου(86' Πετρόπουλος), Παναγιωτίδης(Παπακώστας 55'),
Αθανασιάδης, Γκάγκας, Σκέντος, Καλαφάτης, Τζιώτζης, Μήτρου, Μπελίτσας(Στασινόπουλος
62').

Αναγέννηση Επανομής (Αλέκος Βοσνιάδης): Κοσόγλου, Αρχοντίδης, Χουνουζίδης,
Γκλάμοζακ, Αποστολίδης, Βανγκέλι, Δαμιανίδης, Μπακάλης, Καπτιέφ(Κραβαρίτης 75'), Δερμιτζόγλου(Κύρκος 86'),
Θεοδωρίδης(Παπατζίκος 66').


Το φιλμ του αγώνα:

Με την ψυχολογία με το μέρος τους και την αυτοπεποίθηση στα ύψη, οι παίκτες της Καστοριάς μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με την πρώτη απειλιτική κίνηση στην περιοχή των φιλοξενουμένων να γίνεται στο 12', όταν ο Τζιώτζης χτύπησε το φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε ανάμεσα από τα σώματα και λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα Κόσογλου ο οποίος ενστικτωδώς έδιωξε σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Κοσμίδης έδιωξε μακριά το χτύπημα φάουλ του Δαμιανίδη ενώ ο ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων ενήργησε σωτήρια και στο σουτ του Θεοδωρίδη δυο λεπτά αργότερα.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στις απειλιτικές ευκαιρίες των φιλοξενουμένων, με ένα πολύ καλό σουτ του Γκάγκα από τα αριστερά έπειτα από κάθετη πάσα του Μήτρου στο 21', ενώ στα επόμενα λεπτά η Αναγέννησε ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων φτάνωντας απειλιτικά στα καρέ του Κοσμίδη σε δύο ακόμα περιπτώσεις. Αρχικά, στο 24' όταν κεφαλιά του Θεοδωρίδη κατέληξε στα χέρια του γκολκιπερ των ''Γουναράδων'' ενώ ανάλογη κατάληξη είχε η ευκαιρία του Αρχοντίδη στο 35'.

Και ενώ όλα έδειχναν πως οι δυο ομάδες θα πήγαιναν ισόπαλες στα αποδυτήρια ήρθε ένα λάθος του Καλαφάτη λίγο πιο μπροστά από την αμυντική γραμμή των γηπεδούχων, ο επιτιμέθεμενοςΑρχοντίδης κέρδισε τη μπάλα, πάσαρε στον προωθημένο Βαγγέλι ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κοσμίδη ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 41ο λεπτό της αναμέτρησης.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε την Καστοριά να προσπαθεί να αντιδράσει με τον Μήτρου να ελίσσεται στο 48' από τα αριστερά και να ανατρέπεται από τον Αρχοντίδη εντός της μεγάλης περιοχής, με τον ''άρχοντα του αγώνα'' να μην υποδεικνύει κάτι το μεμπτό.Δυο λεπτά αργότερα, η αμυντική γραμμή της Καστοριάς αδράνησε , ο Δερμιτζόγλου επιχείρησε ένα δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Δαμιανίδης εκμεταλεύτηκε την ασταθή επέμβαση του Κοσμίδη πλασάροντας υποδειγματικά για το 0-2. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων μιας και ο επιθετικός των φιλοξενουμένων βρισκόταν σε ελεγχόμενη θέση oφσάιντ.

Στη συνέχεια, δυο στιγμές αδράνειας της αμυντικής γραμμής των ''Γουναράδων'' λίγο έλειψαν να επιφέρουν επιπλέον αρνητικές συνέπειες, αφενός στο 56' όταν δυνατό σουτ Καπτίεφ έφυγε πολλά μέτρα πάνω από τα δοκάρια του Κοσμίδη και αφ' ετέρου στο 61' όταν ο Αθανασιάδης απομάκρυνε την μπάλα μακριά από την επικύνδυνη ζώνη.Η απάντηση στις δυο αυτές ευκαιρίες ήρθε στο 65' όταν ευθύβολο σουτ του Καλαφάτη έδιωξε σε κόρνερ ο Κόσογλου ενώ την ίδια κατάληξη είχε η προσπάθεια του Μήτρου δύο λεπτά αργότερα.Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Καστοριάς να μπει και πάλι στο παιχνίδι έγινε στο 71' όταν ο Στασινόπουλος βρέθηκε ένα βήμα πίσω από την μπάλα και δεν μπόρεσε να ''εκτελέσει'' τον πορτιέρο Κόσογλου.

Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο με την ομάδα της Καστοριάς να πιέζει ασφυκτικά την εστία των φιλοξενουμένων ,χωρίς ωστόσο να έχει κάποιο αποτέλεσμα τόσο το σουτ του Παπακώστα στο 80' όσο και η κεφαλιά του Στασινόπουλου στο 85', ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Τζιώτζης επιχείρησε σουτ από τα δεξιά στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Κόσογλου.

Η μείωση του σκορ για του γηπεδούχους ήρθε στο 88' όταν ο Μήτρου ανατράπηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή από τον Χουνουζίδη με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο αρχηγός της Καστοριάς, Νίκος Καλαφάτης, ο οποίος με μια υποδειγματική εκτέλεση έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κόσογλου διαμορφώνοντας το τελικό 1-2 μιας και στα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων δεν υπήρξε κάτι το αξιοσημείωτο.

Αρκετά καλή η διαιτησία του κ. Καραλιόλιου από τα Γρεβενά, ο οποίος βοήθησε να παιχτεί ποδόσφαιρο και δεν πρόεβη σε κατάχρηση της αυστηρότητας του σε πολλές των περιπτώσεων. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δυο βοηθοί Μιχαλόγλου και Ρούντος από την Πέλλα, με μοναδικό μελανό σημείο την επίτευξη του δεύτερου τέρματος των φιλοξενουμένων για το οποίο υπάρχουν αρκετές διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων.Για την ιστορία, από μια κίτρινη κάρτα δέχθηκαν οι Τζιώτζης, Καλαφάτης, Αρχοντίδης και Καπτίεφ.

Αναλυτικά τι ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα.

Βασίλης Χριστόπουλος(πρόεδρος ΠΑΕ Καστοριά): ''Ξεκινήσαμε μια νέα προσπάθεια μια ομάδα ανθρώπων από την Καστοριά αλλά και εκτός Καστοριάς, για να φύγει η ομάδα απο τα χέρια του κ. Δανιηλίδη.Ο χρόνος που έχουμε στη διάθεση μας είναι μικρός. Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη στήριξη που έδειξε σήμερα στο πρόσωπο της ομάδας,Αν έχουμε την ενίσχυση της εξέδρας δεν θα έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα,ο κόσμος είναι το Α και το Ω σε μια ομάδα και σήμερα του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Η συνέχεια είναι δύσκολη, πρέπει να λύσουμε ζητήματα άμεσης αρμοδιότητας.Είμαστε προσγειωμένοι,ξέρουμε τις δυνατότητες και τα προβλήματα της ομάδας όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου και η ολοκλήρωση της προετοιμασίας και το δέσιμο της ομάδας, τότε δεν θα έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα.''


Αλέξανδρος Βοσνιάδης(προπονητής Αναγ. Επανωμής): Κερδίσαμε ένα πολύτιμο παιχνίδι, με μια ομάδα γρίφο.Το σημαντικό είναι ότι πήραμε τους 3 βαθμούς της νίκης και παραμένουμε στη βαθμολογική θέση που βρισκόμασταν πριν από τον αγώνα.Συγχαρητήρια στους παίκτες, συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για το επόμενο παιχνίδι. Εύχομαι στον συνάδελφο καλή συνέχεια και στην Καστοριά να ξανα βρει το δρόμο της.Θα είναι χαρά μας η Καστοριά να ξανα βρεθεί ψιλά στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Θέλω να ευχηθώ να υπάρξει ηρεμία και να μπορέσει να πετύχει το στόχο της, που φαντάζομαι πως είναι στην παρούσα φάση να σταθεί και πάλι στα πόδια της και στη συνέχεια να βρει το δρόμο της.''

Πασχάλης Δημητρίου(προπονητής Καστοριάς): ''Συγχαρητήρια στους παίκτες της ομάδας μας, που υπερέβαλλαν ευατόν τις τρεις τελευταίες μέρες και σ' ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο έδειξαν μεγάλη θέληση. Χτυπήσαμε το ματς μέχρι το τέλος απέναντι σε μια έτοιμη ομάδα ,που βρίσκεται στην πρώτη θέση και έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς μπορούσαμε με μια καλή φάση στο τέλος να το χτυπήσουμε. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας στήριξε, τον χρειαζόμαστε και στη συνέχεια του πρωταθλήματος για φέρουμε την Καστοριά στη θέση που τις αξίζει.Παλεύουμε να βελτιώσουμε την φυσική κατάσταση των παικτών.Γνωρίζετε πως έχουμε μόλις τέσσερις προπονήσεις και είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε σε δυο βδομάδες τέσσερις αγώνες (Τετάρτη-Κυριακή).Τα παιδιά έδειξαν σήμερα ότι έχουν ψυχή και πως θα τα δώσουν όλα στους επόμενους αγώνες. Θα προτιμούσαμε να είχαμε κενά διαστήματα ώστε να είμαστε πιο ξεκούραστοι στους αγώνες και να μπορούμε να τρέχουμε περισσότερο. Πρέπει να δουλέψουμε με σκυμμένο το κεφάλι προκειμένου να πετύχουμε το στόχο μας.''

Μπακάλης(ποδοσφαιριστής Αναγ. Επανωμής): ''Συγχαρητήρια στο τιμ της Καστοριάς για την προσπάθεια που κάνει. Εμείς από την πλευρά μας δείξαμε ότι δεν είναι τυχαία η βαθμολογική μας θέση αλλά την αξίζουμε.Ανοίξαμε το σκορ στο τέλος του ημιχρόνου και μπορούσαμε να τελειώσουμε νωρίτερα το ματς σε κάποιες φάσεις που είχαμε.Αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα μου και ελπίζουμε πως θα έχουμε ανάλογη συνέχεια.''

Νίκος Καλαφάτης( ποδοσφαιριστής Καστοριάς):''Κατ' αρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που κατάφεραν να δώσουν ζωή στην ομάδα. Μέχρι την προηγούμενη Πέμπτη όλοι πιστεύαμε πως η Καστοριά είχε τελειώσει. Εγω προσωπικά τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Σήμερα, μπορώ να πω ότι η Επανωμή ήταν λίγο τυχερή γιατί δεν ήμασταν ξεκούραστοι.Ευχαριστώ τον κόσμο της Καστοριάς, από κάποια στιγμή και μετά δεν είχαμε δυνάμεις και ο κόσμος μας έδωσε μεγάλη ώθηση να συνεχίσουμε. Γνωρίζουμε ότι ο καιρός στην πόλη μας δεν είναι συνήθως καλός για αυτό θα τους θέλαμα κοντά μας σε βροχιές και σε χιόνια ώστε να στηρίξουν την προσπάθεια μας. Τόσο τα παιδιά της Καστοριάς όσο και αυτά εκτός Καστοριάς έχουμε τραβήξει πολλά και για αυτό χρειαζόμαστε τον κόσμο στο πλευρό μας.Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο και ελπίζω όλα να πάνε καλά και η ομάδα να μπει σε μια νέα σελίδα.

Έχω πει από το καλοκαίρι πως η ομάδα μας είναι πολύ καλή. Ίσως με 3 προσθήκες το καλοκαίρι και αν όλα ήταν καλά να πηγαίναμε ακόμα και για άνοδο. Έχουμε πολύ καλούς χαρακτήρες και ποδοσφαιριστές. Μαζί με τον κόσμο αυτή η ομάδα μπορεί να τα πάει πολύ καλύτερα και να βρεθούμε ψιλά στη βαθμολογία.Όσον αφορά την επόμενη αγωνιστική, αυτή τη στιγμή είμαστε σε φάση που πρέπει να κερδίζουμε όλους τους αγώνες και να δίνουμε ό,τι μπορούμε σε κάθε παιχνίδι. Βλέπετε πως η ομάδα απροπόνητη έτρεχε για 90 λεπτά. Αυτό λέει πολλά κυρίως για το χαρακτήρα των ποδοσφαιριστών. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Επανωμής, πραγματική της αξίζει η θέση στην οποία βρίσκεται.
΄΄

Αποκλειστικό ρεπορτάζ για το Kastoria-fc News: Ιωσήφ Χατζητιμοθέου.

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Προαναγγελία αγώνα: Καστοριά-Αναγέννηση Επανομής ( 15.00 ΟΑΚΑ Καστοριάς)


Γηπεδούχοι: Παρά τους οικονομικούς και διοικητικούς σκοπέλους που αντιμετώπισε από τη θερινή προετοιμασία κι έπειτα, η Καστοριά απέδειξε στο πρόσφατο ματς με τον Θερμαϊκό ότι βγήκε δυνατότερη μέσα από τα προβλήματα. Με τον Πασχάλη Δημητρίου στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας και νέα πρόσωπα στο διοικητικό σχήμα, οι γουναράδες επιστρέφουν στο σπίτι τους κι ευελπιστούν πως -και με τη θερμή συμπαράσταση των χιλιάδων οπαδών τους- θα ταράξουν και πάλι τα νερά της κατηγορίας παίρνοντας ακόμα μια νίκη, ακόμα κι αν ο αντίπαλος βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι θετικές διοικητικές εξελίξεις έφεραν αρκετούς παίκτες πίσω στην ομάδα, με αποτέλεσμα η 18άδα που επέλεξε ο κόουτς για το παιχνίδι με την Αναγέννηση Επανομής να περιλαμβάνει ορισμένα νέα πρόσωπα. Αναλυτικά,η αποστολή της Καστοριάς για το ματς της Τετάρτης απαρτίζεται από τουςΚοσμίδη, Αθανασιάδη, Αποστόλου, Γκάγκα, Τζιώτζη, Καλαφάτη, Κέντη, Μόσχου, Μπελίτσα, Μιρτσέτα , Μήτρου, Μήνο, Μπάτζιο, Παπακώστα , Παπαδόπουλο, Πετρόπουλο, Παναγιωτίδη, Σαββαΐδη,Σκέντο, Στασινόπουλο και Καρανάσιο. Απών θα είναι ο Φλίνδρης, ο οποίος στάθηκε άτυχος καθώς τραυματίστηκε στον μηνίσκο και θα μείνει εκτός δράσης για αρκετές εβδομάδες.



Φιλοξενούμενοι: Όσοι θεωρούν ότι στην Επανομή αντιμετωπίζουν αφ' υψηλού το ματς με την Καστοριά λαθεύουν και απόδειξη είναι τα λόγια του προπονητή της Αναγέννησης Αλέκου Βοσνιάδη σχετικά με την αναμέτρηση της Τετάρτης: Είναι μια ιστορική ομάδα και δεν παραβλέπουμε το γεγονός ότι με τόσα προβλήματα, πήγε και κέρδισε μέσαστη Θέρμη. Είναι ουσιαστικά μια ομάδα-γρίφος και εμείς πρέπει να είμαστε όσο πιο σοβαροί γίνεται, ώστε να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε από αυτό το παιχνίδι. Πέρα από τις δεδομένες ελλείψεις των μακροχρόνιων τραυματιών Σιαντρόπουλου , Χρημπάκη και Σακκά, ο κόουτς των πρωτοπόρων ευτυχεί να μην αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα όσον αφορά στην κατάρτιση της ενδεκάδας που θα παρατάξει στο ΟΑΚΑ Καστοριάς. Ο τεχνικός της Αναγέννησης επέλεξε για την αποστολή τους Κόσογλου , Αρχοντίδη, Χουνουζίδη , Γκλάμοσακ , Αποστολίδη, Βαγγέλη, Μπακάλη , Δεμιρτζόγλου , Θεοδωρίδη , Καπτίεφ, Δαμιανίδη , Μαλαμή, Κύρκο , Τέλλο , Νάκα , Κράββαρη , Αποστόλου και Δαμνιανίδη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καραλιόλος (Γρεβενών)
ΒΟΗΘΟΙ: Μιχαλόγλου, Ρούντος (Πέλλας)

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Χριστόπουλος: Άξιοι να φορούν τη φανέλα της Καστοριάς !


Το ψυχικό σθένος των παικτών της Καστοριάς, μετά τη σπουδαία νίκη επί του Θερμαϊκού, εξήρε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βασίλης Χριστόπουλος, μιλώντας στηmikriliga.com. Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα προς τους φίλους της ομάδας να δώσουν δυναμικό παρών στον εντός έδρας αγώνα της Τετάρτης με αντίπαλο την πρωτοπόρο του Βορρά Αναγέννηση Επανομής.

Ήταν μια μεγάλη νίκη. Τα παιδιά είχαν το ψυχικό σθένος να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες της περασμένης εβδομάδας και να δείξουν τις πραγματικές τους δυνατότητες. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Και στους παίκτες και στο τεχνικό επιτελείο. Κάνω μια έκκληση στον κόσμο της Καστοριάς να συμπαρασταθούν
στους παίκτες αρχής γενομένης από τον αγώνα με την Αναγέννηση Επανομής.Αυτοί οι παίκτες έδειξαν ότι αξίζουν να φοράνε την φανέλα της Καστοριάς,
δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των γουναράδων.

Από κει και πέρα, η ομάδα προετοιμάζεται με αναπτερωμένο ηθικό για το επερχόμενο παιχνίδι κόντρα στην Αναγέννηση Επανομής, υπό τις οδηγίες του Πασχάλη Δημητρίου. Ο κόουτς των γουναράδων δεν θα έχει στην διάθεση του για το εν λόγω ματς τον Φλίνδρη που είναι τιμωρημένος, ενώ αντίθετα επανέρχεται ο Αθανασιάδης που εξέτισε την ποινή του. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι προσπάθειες της νέας διοίκησης προκειμένου να μπουν σε μια σειρά οι οικονομικές εκκρεμότητες της ΠΑΕ, αλλά και να τακτοποιηθούν τα ζητήματα στέγης των εκτός Καστοριάς ποδοσφαιριστών.

Πηγή:Mikriliga.com

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

''Χάρμα'' οφθαλμών η ομάδα της Καστοριάς, πέρασε νικηφόρα από το γήπεδο του Θερμαικού με το θριαμβευτικό 1-3,θυμίζοντας μέρες του ένδοξου παρελθόντος!


Σαν βόμβα μεγατόνων έσκασε η μεγάλη νίκη της Καστοριάς επί του Θερμαικού, μιας και οι ''Γουναράδες'' παρά το γεγονός ότι δεν είχαν προπονήσεις στα πόδια τους εδώ και 2 μήνες κατόρθωσαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και να διατηρήσουν την καθολική τους υπεροχή μέχρι και τη λήξη του αγώνα ,πετυχαίνοντας μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία τους καιεκπλήξεις όλων των εποχών!

Τι και αν η ομάδα είναι απροπόνητη εδώ και 2 μήνες, τι και αν από τις αρχές του καλοκαιριού τα διοικητικά προβλήματα την ταλαιπώρησαν και την ταλάνισαν οδηγώντας την ακόμα και στα πρόθυρα της διάλυσης, η μεγάλη Καστοριά κάνοντας μια εμφάνιση παρμένη από τα παλιά υπέταξε υπό την ανωτερότητας της τον φλύαρο και ασύνδετο Θερμαικό, τον οποίο και βύθισε στον πυθμένα της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Θερμαϊκός (Νίκος Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Αρζουμανίδης, Θ.Παπαδόπουλος, Κάλφας, Νάκου, Δεργιαδές, Φοινικόπουλος(Καρυωτάκης 80'),
Καζαντζίδης, Κοταρέλας(Περγκίκας 41'), Σαχινίδης, Ρηγάκης(Μπάτσιος 62').

Καστοριά (Πασχάλης Δημητρίου):
Κοσμίδης, Δ. Παπαδόπουλος,
Μήνος, Παναγιωτίδης, Μόσχου, Καλαφάτης, Φλίνδρης(Στασινόπουλος 68'), Σκέντος,
Τζιώτζης, Παπακώστας(Αποστόλου 88'), Μπελίτσας(Κέντης 90').


Ενδεικτικό, του πάθους και της θέλησης για τη νίκη είναι το γεγονός πως η πρώτη ευκαιρία της Καστοριάς ήταν στο 1ο λεπτό, όταν το σουτ του Τζιώτζη από τα αριστερά βγήκε λίγο άουτ. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Θερμαικόύ ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων με τον Κοσμίδη να αποσοβεί τον κίνδυνο διώχνοντας σε κόρνερ την κεφαλιά του Φοινικόπουλου στο 8ο λεπτό ,ενώ ανάλογη κατάληξη είχε η εναέρια προσπάθεια του Αρζουμανίδη στο 16'.Η εν λόγω υπεροχή της ομάδας της Θέρμης, διατηρήθηκε μέχρι και το 33ο λεπτό όταν και επήλθε ψυχρολουσία μετά την επίτευξη του πρώτου τέρματος της Καστοριάς με περιπετειώδη τρόπο, έπειτα από χτύπημα φάουλ του Παπακώστα με τον Καλαφάτη να βρίσκει ελαφρώς την μπάλα, που λόγω και του δυνατού αέρα ξεγέλασε τον γκολίπερ Αποστολίδη ανοίγωντας το σκορ για τους ΄΄Γουναράδες''.

Η ομάδα του Θερμαικού , προκειμένου να μην πάει στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ, αύξησε την πίεση στα καρέ των φιλοξενουμένων, εντούτοις οι ευκαιρίες του Αρζουμανίδη και του Ριγάκη στο 40ο και στο 44ο λεπτό αντιστοίχως πέρασαν ανεκμετάλευτεες με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια μέσα σ' ένα έντονο κλίμα λόγω των διαφόρων φραστικών επεισοδίων ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων.

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους βρήκε την άμυνα της Καστοριάς να προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πίεση των παικτών του Θερμαικού, ενώ στο 53ο λεπτό ο Σαχινίδης από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα μακριά από την εστία του Κοσμίδη.Απο εκεί και πέρα, πέρασε ένα διάστημα συνεχόμενων καρτών και παραβάσεων εκ μέρους και των δυο ομάδων για να φτάσουμε στη φάση της επίτευξης του δεύτερου τέρματος των φιλοξενουμένων.

Ήταν το 63ο λεπτό όταν από χτύπημα φάουλ του Παπαδόπουλου από δεξιά όπως επιτείθετο ο Θερμαικός ο τερματοφύλακας Κοσμίδης έδιωξε με γροθιές και η μπάλα έφτασε στα πόδια του Παπακώστα ο οποίος κάνοντας μια κούρσα από τα αριστερά απέφυγε τον αμυντικό του Θερμαικού και πάσαρε στον προωθημένο Μπελίτσα, που αποφεύγοντας τον πορτιέρο Αποστολίδη πλάσαρε με το αριστερό στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους 50 και πλέον φιλάθλους της Καστοριάς!

Τρία λεπτά ,όμως, αργότερα και πριν κοπάσουν καλά-καλά οι πανηγυρισμοί τόσο στην εξέδρα όσο και στον πάγκο της ομάδας, ο Θερμαικός κατόρθωσε να ξανα μπει στο παιχνίδι με τη μείωση του σκορ σε 1-2 με κεφαλιά του Σαχινίδη έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του νέο εισελθόντα Μπάτσιου.Στα λεπτά που ακολούθησαν ο Θερμαικός διατήρησε την φλύαρη κατοχή της μπάλας, για να φτάσουμε λίγο αργότερα και στο τρίτο τέρμα των ''Καναρινιών''.

Έπειτα από δέκα λεπτά, λοιπόν, ο Στασινόπουλος κέρδισε φάουλ στα αριστερά της μεσαίας γραμμής, ο Τζιώτζης ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ με την καλοζυγισμένη σέντρα να προσκρούει στο πόδι του Νάκου και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Αποστολίδη διαμοφρώντας έτσι το τελικό 1-3, στέλνοντας τους ηρωικούς φιλάθλους των φιλοξενουμένων στον 7ο ουρανό!

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ο Θερμαικός πίεσε μήπως και σώσει τη χαμένη παρτίδα, αλλά τόσο η κεφαλιά του Καρυωτάκη στο 78ο λεπτό όσο και το δυνατό σουτ του Σαχινίδη στο 85 κατέληξαν απελπιστικά άουτ ,με το παιχνίδι να αποκτά καθαρά διαδικαστικό περιεχόμενο στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Όσον αφορά τον ''άρχων'' του αγώνα, μετριότατη με μεγάλη δόση επιείκιας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η διαιτησία του κ. Παυλίδη, καθώς ο ρέφερι από την Χαλκιδική υπέπεσε σε ορισμένες εσφαλμένες αποφάσεις αλλά και σε κατάχρηση των κίτρινων καρτών διακόπτωντας ουκ ολίγες φορές τη ροή του παιχνιδιού. Εκ διαμέτρου αντίθετοι οι δύο βοηθοί του( Ευθυμιάδης-Καραγκιζόπουλος) των οποίων οι αποφάσεις ήταν κατά βάση ορθές.Από μια κίτρινη κάρτα δέχθηκαν από πλευρά Καστοριάς οι Μπελίτσας, Μήνος,Τζιώτζης και Μόσχου ενώ από την ομάδα του Θερμαικού οι Αρζουμανίδης και Ριγάκης.

Δεν χωρά αμφιβολία πως αυτή η υπερμεγέθης αλλά και ανέλπιστη νίκη αναπτερώνει το ηθικό όλων ,όσοι εμπλέκονται στις τάξεις της ΠΑΕ, και δίνει ένα ακόμα κίνητρο σε ποδοσφαιριστές και διοίκηση ώστε να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να βγάλουν την ομάδα από το τέλμα στο οποίο την οδήγησαν οι προηγούμενοι παράγοντες. Όπως έγινε γνωστό, ήδη στην πόλη της Καστοριάς άρχισε να ανάβει και πάλι η φλόγα της αγάπης του λαού της Καστοριά για την ομάδα ,ενώ αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη κινητοποίηση του κόσμου μετά και το σημερινό αποτέλεσμα.

Ιδιαίτερης μνείας, μάλιστα, χρήζει η κοινή πεποίθηση πως για την σωτηρία της ομάδας μείζονος και ζωτικής σημασίας είναι η έμπρακτη στήριξη του λαού της Καστοριάς, γεγονός που καθιστά επιτακτική και συνάμα απαραίτητη την μαζική προσέλευση του κόσμου τόσο στο παιχνίδι της Τετάρτης κόντρα στην Αναγέννηση Επανομής όσο και στη συνέχει του πρωταθλήματος με την συμμετοχή όλων στην αγορά των καρτών διαρκείας που θα βγάλει στην αγορά η νέα διοίκηση της ΠΑΕ.

Κλείνοντας, ως πιστοί φίλαθλοι της ομάδας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους παίκτες, την τεχνική ηγεσία και τη νέα διοίκηση για την μεγάλη χαρά που μας προσέφεραν σήμερα και να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαστε κοντά στην προσπάθεια τους στις εύκολες αλλά κυρίως στις δύσκολες στιγμές.Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου η πόλη της Καστοριάς θα γιορτάσει αφενός την απελευθέρωση της από τους Τούρκους 98 χρόνια πριν και αφετέρου την αποτελμάτωση του ιστορικού Α.Γ.Σ Καστοριάς με ευχή όλων την πρόοδο και το ανάδειξη της ομάδας ,προκειμένου να ζήσουμε και πάλι στιγμές από τον παλιό καλό καιρό!


Ανταπόκριση για το Kastoria-FC News: Ιωσήφ Χατζητιμοθέου.

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Με διάχυτη αισιοδοξία για ένα θετικό αποτέλεσμα και ''ηθικόν ακμαιότατον'' ταξίδεψε η Καστοριά στη Θεσσαλονίκη για το παιχνίδι με το Θερμαικό! (15.00)



Ύστερα από τις θετικές διοικητικές εξελίξεις και την αποφυγή της διάλυσης στο παρά πέντε, η Καστοριά θα αγωνιστεί κανονικά στο πρωτάθλημα έπειτα από δύο συνεχόμενους μηδενισμούς, βρίσκοντας απέναντί της έναν Θερμαϊκό, o οποίος αντιμετωπίζει σημαντικά πρόβληματα τραυματισμών βασικών στελεχών της ομάδας.

Όπως έγινε γνωστό στην αποστολή της ομάδας για τη Θέρμη συμπεριλήφθηκαν οι Κοσμίδης,Καλαφάτης,Στασινόπουλος,Αποστόλου,Τζιώτζης,Φλίνδρης,Παπαδόπουλος,Παναγιωτίδης,Μήνος,Σαββαΐδης,Μπάτζιος,Σκέντος,Μπελίτσας,Καρανάσιος,Μόσχου ,Παπακώστας ,Πετρόπουλος και Χρηστόπουλος ενώ την τελευταία στιγμή παρουσιάστηκαν στο ξενοδοχείο ο Γιώργος Ποτουρίδης,ο Βασίλης Κέντης και ο Αντώνης Μισιρλής.Σ' ότι αφορά τις απουσίες της ομάδας, από την αυριανή αναμέτρηση θα λείψουν οι Γκάγκας,Μήτρου, Μιρτσέτα, Πόλγκαρ, Κοπούνοβιτς, Μιχαήλ, Λεπτάκης, Βογιατζής, Παπαδημητρίου, Λαδάς, Οφίδης,Κυρκόπουλος, Καρπούζης και Δημητρουλόπουλος ενώ διαμάχη έχει ξεσπάσει με τον Τριαντάφυλλο Βασιλειάδη
.

Δεν χωρά καμία αμφιβολία πως το αγωνιστικό πρόσωπο που θα παρουσιάσουν οι γουναράδες αποτελεί ένα εύλογο ερωτηματικό,μιας και η ομάδα είναι εδώ και καιρό απροπόνητη,εντούτοις ο Πασχάλης Δημητρίου έχει εμπιστοσύνη στο ταλέντο που υπάρχει στο υλικό της ομάδας αλλά και στην ψυχή και το πάθος,που υποσθέθηκαν πως θα καταθέσουν στον αγωνιστικό χώρο οι ποδοσφαιριστές της Καστοριάς!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Kastoria-FC News, η νέα διοίκηση της ΠΑΕ επισκέφθηκε σήμερα , Σάββατο, την αποστολή της ομάδας σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και μίλησε στους ποδοσφαιριστές προκειμένου να τους εμψυχώσει για την αυριανή δύσκολη αποστολή.Στις ομιλίες που ακολούθησαν, το λόγο πήραν κατά σειρά ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Χριστόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Ευθυμιάδης καθώς και ο κ. Ταουσάνης, ο οποίος μάλιστα παρακίνησε τους ποδοσφαιριστές να ''γίνουν οι ήρωες της Καστοριάς'' ,αναγκάζοντας όλη την Καστοριά να μιλάει για αυτούς έπειτα από μια ενδεχόμενη θριαμβευτική εμφάνιση στο αυριανό παιχνίδι!

Ιδιαίτερης μνείας , επίσης, χρήζει το γεγονός πως οι νέοι διοικούντες την ΠΑΕ διαβεβαίωσαν τους αρχηγούς της ομάδας πως εντός της εβδομάδας θα βρεθούν κατοικίες στους εκτός Καστοριάς ποδοσφαιριστές και πως καταθληθούν τα πρώτα οφειλόμενα χρήματα στους ποδοσφαιριστές, με την προυπόθεση ότι όσα εξ αυτών δεν συνάδουν με την αντικειμενική αξία των ποδοσφαιριστών θα υποστούν διακανονισμό βάσει του προσχεδίου που έχει ετοιμάσει ο κ. Τσιρώνης.

Από εκεί και πέρα, το λόγο πήρε ο αρχηγός της ομάδας Νίκος Καλαφάτης ,ο οποίος αφού καλώς όρισε τη νέα ηγεσία της ερυθροκίτρινης στρατιάς δήλωσε πως όλοι οι ποδοσφαιριστές θα αγωνιστούν για τα χρώματα και την ιστορία της Καστοριάς αψηφόντας τις όποιες οφειλές στο πρόσωπο τους και παραμερίζοντας όλα τα προβλήματα που βίωσαν κατά το προηγούμενο διάστημα.

Κλείνοντας, πεποίθηση όλων στις τάξεις της ιστορικής ΠΑΕ είναι πως η ομάδα θα παρουσιαστεί αξιοπρεπώς στον αυριανό αγώνα κόντρα στο Θερμαικό, ενώ διάχυτη είναι η αισιοδοξία στο στρατόπεδο των ''Γουναράδων'' για την άμεση και αποτελεσματική επίλυση των ζητημάτων που ταλανίζουν εδώ και καιρό το σύλλογο, ώστε η πολυαγαπημένη ομάδα όλων των Καστοριανών ,και όχι μόνο, να βρει και πάλι το δρόμο της επιστρέφοντας κάποια στιγμή στη θέση που της ανήκει!

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Σε νέα τροχιά η ΠΑΕ Καστοριά μετά την ολοκλήρωση και τυπικά της μεταβίβασης του management της ομάδας στη νέα διοίκηση!


Μπορεί οι φίλοι της Καστοριάς να τα έχουν... δει όλα φέτος με αυτά που συμβαίνουν στην ομάδα τους, ωστόσο σύμφωνα με τις νεότερες εξελίξεις η ηρεμία μετά την καταιγίδα είναι θέμα χρόνου να επανέλθει.Όπως σας είχε ενημερώσει το βράδυ της Πέμπτης το Kastoria-FC News, η ομάδα της Καστοριάς επρόκειτο να μπει σε νέα πορεία μετά την επίτευξη της συμφωνίας ανάμεσα στον Τάκη Δανιηλίδη και την ομάδα παραγόντων, που εκπροσωπεί ο Γιώργος Ευθυμιάδης, για τη μεταβίβαση της ηγεσίας του ιστορικού σωματείου με στόχο την εξυγίανση και την αγωνιστική του ανάκαμψη στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής!

Όσον αφορά τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, ασφαλείς πληροφορίες του Kastoria-FC News αναφέρουν πως η διαχείρηση του management της ΠΑΕ Καστοριάς ανήκει και επίσημα από το απόγευμα της Παρασκευής στους Γιώργο Ευθυμιάδη, Κώστα Ταουσάνη και Δημήτρη Χρυσαφίδη.Σχετικά με τη αναδιάρθρωση του ΔΣ , πρόεδρος της ΠΑΕ θα είναι ο κ. Χριστόπουλος, μέχρι την επανεκλογή νέου προέδρου στην επόμενη συνάντηση των μετόχων της ΠΑΕ ενώ ο κ. Ευθυμιάδης θα κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ Καστοριάς.Απο εκεί και πέρα, η νέα ηγεσία περιμένει την έμπρακτη στήριξη των Καστοριανών παραγόντων, οι οποίοι έχουν την ηθική υποχρέωση να ακολουθήσουν το παράδειγμα του κ. Ανδρεόπουλο ,που πρόκειται να μπει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ, καθώς και του κ. Γιαννάκη που δηλώνει διατεθειμένος να παραμείνει στη διοίκηση των ΄΄Γουναράδων'' στηρίζοντας την νέα προσπάθεια που πρόκειται να γίνει, προκειμένου η ιστορική ομάδα να ξεφύγει από την αφάνεια και να επιστρέψει στις παλιές της δόξες.

Ιδιαίτερης μνείας ,μάλιστα, χρήζει το γεγονός πως οι ποδοσφαιριστές της ομάδας έμαθαν με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση τα ευχάριστα νέα και δεσμεύτηκαν να αγωνιστούν για τα χρώματα και την ιστορία της Καστοριάς στον κυριακάτικο αγώνα με τον Θερμαικό στη Θέρμη.Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η αποστολή ταξιδεύει σήμερα, Παρασκευή, στη Θεσσαλονική και αύριο θα δεχθεί επίσκεψη στο ξενοδοχείο που διαμένει από τη νέα διοίκηση της ΠΑΕ προκειμένου να λάβει ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα στο ποδοσφαιρικό κι όχι μόνο τμήμα.

Κλείνοντας, η εν λόγω είδηση που βγαίνει πρώτη από το ιστολόγιο είναι χαρακτηριστικό ότι βρίσκει τους φιλάθλους των ''Γουναράδων'' να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας ,μιας και γίνεται φανερό πως η έκρυθμη κατάσταση του ιστορικού συλλόγου φτάνει στο τέλος της και μια νέα μέρα ξημερώνει με μια διάχυτη αισιοδοξία να διαπνέει άπαντες στο ''ερυθροκίτρινο στρατόπεδο...!

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Θριαμβευτική επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του Kastoria-FC News. Επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ για την παραχώρηση του management από την πλευρά Δανιηλίδη !


Έκπληξη πρώτου μεγέθους είχαμε αργά το βράδυ στην Καστοριά. Ο Τάκης Δανιηλίδης, έστω και την τελευταία στιγμή, αποφάσισε να αποχωρήσει από την ομάδα, δίνοντας το "πράσινο φως" για την εκχώρηση του μάνατζμεντ αρχικά και των μετοχών στη συνέχεια στον μέχρι πρότινος στενό του συνεργάτη Γιώργο Ευθυμιάδη. Ο κ. Ευθυμιάδης επικοινώνησε με τον Καστοριανό επιχειρηματία Θωμά Ανδρεόπουλο, που είχε ενδιαφερθεί πρόσφατα για την Καστοριά και συμφωνήθηκε η από κοινού πορεία των δύο ανδρών και των συνεργατών τους για την σωτηρία της ομάδας.

Βασικός χορηγός θα είναι το καζίνο Φλαμίνγκο και αρωγός της μεγάλης αυτής προσπάθειας είναι ο διευθυντής μάρκετινγκ του καζίνο Χαράλαμπος Τσίτσος.Οι σχετικές υπογραφές της συμφωνίας αναμένεται να μπουν σήμερα το μεσημέρι.

Φως στο τούνελ του ιδιοκτησιακού καθεστώτος! Αποκλειστικό ρεπορτάζ για την εύρεση λύσης βιωσιμότητας της ΠΑΕ την ύστατη κυριολεκτικά ώρα!


Παρά το γεγονός ότι ουκ ολίγοι θεωρούσαν δεδομένο τον υποβιβασμό της ΠΑΕ Καστοριά στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα μετά και τον δεύτερο μηδενισμό της ομάδας στον αγώνα με τον Πυρσό Γρεβενών, οι '' Γουναράδες'' αποδεικνύονται επτάψυχοι , μιας και μια άμεση και άκρως αποτελεσματική λύση βρίσκεται επί θύραις και ανιχνεύεται στον ορίζοντα !

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Kastoria-FC News έντονες είναι τις τελευταίες ώρες οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον νυν κάτοχο του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ και σε μια ομάδα ομάδα υποψηφίων αγοραστών, με εκπρόσωπο τον κ. Ευθυμιάδη! Χαρακτηριστικό είναι ,μάλιστα, το γεγονός ότι η ομάδα των παραγόντων που εκπροσωπεί ο κ. Ευθυμιάδης έχει δείξει ζωηρό ενδιαφέρον για την ανάληψη της διαχείρισης του management της ακριτικής ΠΑΕ και φαίνεται να είναι διατεθειμένη να καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις του κ. Δανιηλίδη ,προκειμένου η ιστορική ομάδα της Καστοριάς να βγει από το διοικητικό τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει !

Μετά τις εξελίξεις αυτές, οι ελπίδες στις τάξεις των φιλάθλων της ''ερυθροκίτρινης στρατιάς'' αναπτερώνονται και άπαντες ευελπιστούν πως ,έστω και την ύστατη στιγμή, θα βρεθεί μια λύση για τη βιωσιμότητα του ιστορικού συλλόγου. Απο εκεί και πέρα, κάτι παραπάνω από απαραίτητη κρίνεται η κινητοποίηση και των Καστοριανών παραγόντων ,που έχουν την ηθική υποχρέωση να αποδείξουν επί του πρακτέου την αγάπη τους για την τοπική ομάδα στηρίζοντας έμπρακτα τη νέα αυτή προσπάθεια που γίνεται με στόχο την σωτηρία της Καστοριάς!

Το επιβεβαιωμένο ,πάντως, γεγονός πως η πλευρά των ενδιαφερομένων παραγόντων βρίσκεται κοντά στη σύναψη μεγάλης χορηγίας προκειμένου να ''τρέξουν'' το συντομότερο δυνατό τα θέματα της ΠΑΕ αποδεικνύει ,αν μη τι άλλο, πως οι προθέσεις τους είναι καλοπροαίρετες τη στιγμή που οι ΄΄Γουναράδες'' βρίσκονται ένα μηδενισμό μακριά απο τη διάλυση, γεγονός που αναμφίβολα καθιστά αναγκαίες τις άμεσες και αποτελεσματικές επεμβάσεις των καθ' ύλιν αρμοδίων...

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Παντελής αδιαφορία των καθ' ύλιν αρμοδίων για τη σύσκεψη με τον κ. Καλογιάννη.Πιο κρίσιμες από ποτέ οι επόμενες ώρες για τη βιωσιμότητα της ΠΑΕ!


Μηδαμινές είναι πλέον οι ελπίδες για την εύρεση λύσης στα ζητήματα ζωτικής σημασίας που ταλανίζουν την ΠΑΕ Καστοριά, μιας και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προέδρου της ΕΕΠ κ. Καλογιάννη για την επίλυση του ζητήματος την ύστατη ώρα κανείς αρμόδιος φορέας δεν έδειξε το απαραίτητο ενδιαφέρον με αποτέλεσμα η ιστορική ομάδα να έχει διαλυθεί ουσιαστικά...

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της Ένωσης Επαγγελματικόυ Ποδοσφαίρου: ''Η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄& Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες του Προέδρου κου Σπύρου Καλογιάννη για την εξεύρεση λύσης στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, εισέπραξε αδιαφορία από όλους τους φορείς.
Μετά ταύτα η Ένωση μη έχοντας κάτι άλλο να πράξει, δεν είναι εις θέση να βοηθήσει περαιτέρω.
''

Από εκεί και πέρα, ασφαλείς πληροφορίες του Kastoria-fc News αναφέρουν πως ο νυν κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Καστοριά υπέκυψε στις πιέσεις που δεχόταν συνεχώς τόσο από το στενό του περιβάλλον όσο και από την πλειοψηφία του φίλαθλου κοινού αποκαλύπτοντας πως είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει τις μετοχές έναντι του ποσού των 20.000 ευρώ...Στο άκουσμα της παραπάνω είδησης αρκετοί Καστοριανοί παράγοντες έδειξαν ενδιαφέρον να μπουν μπροστά στη δύσκολη αυτή κατάσταση υπό την προϋπόθεση ότι ο νυν πρόεδρος θα κάνει πίσω στις απαιτήσεις του μειώνοντας το ποσό κάτω από των 10.000 ευρώ ,καθώς είναι γνωστό ότι τις απέκτησε καταβάλλοντας μόλις 1,90 ευρώ. Κλείνοντας, οι επόμενες ώρες είναι κρισιμότατες για το μέλλον του ιστορικού σωματείου, αφού αν δεν βρεθεί και πάλι μια άμεση και αποτελεσματική επίλυση του διοικητικού ζητήματος η ομάδα δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί κόντρα στον Θερμαΐκό με φυσικό επακόλουθο τον υποβιβασμό της στο Περιφερειακό πρωτάθλημα έχοντας συμπληρώσει τρεις μηδενισμούς...

Ξεφυλίζοντας το άλμπουμ των ερυθροκίτρινων αναμνήσεων για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι!


Αν κάνει κάποιος το γύρο της Ελλάδας αυτή τη στιγμή, δύσκολα θα βρει κάποιον που να μη γνωρίζει για τη σωρεία των προβλημάτων που ταλανίζουν την ομάδα των '' Γουναράδων'', μιας και αυτή η ομάδα με την τρισένδοξη αν μη τι άλλο ιστορία της έχει εξασφαλίσει τον σεβασμό και τη συμπάθεια ολόκληρης της ποδοσφαιρικής και όχι μόνο ελληνικής επικράτειας! Εμείς ως φίλαθλοι της Καστοριάς, πιστοί στις καλές και προπάντων στις δύσκολες στιγμές, αντί να ασχοληθούμε για άλλη μια φορά με τα παρασκηνιακά επεισόδια του διοικητικού ζητήματος προτιμήσαμε να ξεφυλλίσουμε λίγες από τις χρυσές σελίδες του ιστορικού αρχείου του αθλητικού σωματείου Α.Γ.Σ. Καστοριάς, αποτέλεσμα της συγχώνευσης των τριών ομάδων που υπήρχαν μέχρι τότε στην Καστοριά του Άρη, του Ατρομήτου και της Ορεστιάδας το μακρινό 1963.

Το ιστορικό μας αφιέρωμα δεν θα μπορούσε να μην έχει ως αφετηρία την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος την περίοδο 1979-1980 κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της εποχής, με την Καστοριά να τίθεται επιτυχώς αντιμέτωπη με το κατεστημένο της εποχής και να γίνεται το πρώτο επαρχιακό σωματείο που κατέκτησε τίτλο. Επειδή , όμως, εμείς είμαστε οι πλέον ακατάλληλοι να αναλύσουμε τι συνέβη εκείνη την λαμπρή μέρα για το Καστοριανό ποδόσφαιρο κρίνεται συνετό και συνάμα επιτακτικό να παραθέσουμε τα διθυραμβικά σχόλια της ''Αθλητικής Ηχούς'' στο φύλλο της Τετάρτης 28 Μαίου 1980 μαζί με το αναγκαίο συνοδευτικό φωτογραφικό υλικό ως απόδειξη των λεγομένων...


ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ----> ΗΡΑΚΛΗΣ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ 2-5 >

Η εκπληκτική ομάδα των γουναράδων μέσα σε αποθέωση κατέκτησε υπεράξια το πανάκριβο Κύπελλο Ελλάδος

Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ "ΤΡΕΛΑΝΕ" ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Με σούπερ-στάρ τον Τσιρώνη "πάτησε" τον Ηρακλή με 5-2

Το κύπελλο Ελλάδος φόρεσε, μέσα σε αληθινή αποθέωση, πανάκριβη γούνα και "καθρεπτίζεται" με περίσσεια, αλλά απόλυτα δικαιολογημένη περηφάνια, στα νερά της ειδυλλιακής λίμνης της Καστοριάς.

Η ομάδα των γουναράδων, υπεράξιος εκπρόσωπος του επαρχιακού ποδοσφαίρου, έδωσε μοναδικό χρώμα και προεκτάσεις στο μεγάλο τελικό και ανέβασε τη στάθμη του ελληνικού ποδοσφαίρου σε φανταστικά ύψη, κάνοντας εκατομμύρια τηλεθεατές να ζήσουν έντονα πρωτόγνωρες εικόνες, που ζήλευαν, γιατί μέχρι τώρα τις έβλεπαν μόνο στα γήπεδα της Αγγλίας.

Η "μικρή" και άπειρη Καστοριά μπαίνοντας στη Νέα Φιλαδέλφεια, ήταν το "αουτσάϊντερ". Ωστόσο η απόδοση της ήταν τέτοια που ξάφνιασε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ελλάδα. Ήταν κάτι που σίγουρα δεν το περίμενε κανείς. Περισσότερο από όλους ξαφνιάστηκε ο Ηρακλής που στο τέλος έβλεπε ολόγυρα του...άστρα από την "πεντάρα".

Το αποθεωτικό 5-2 είναι ένα σκορ που δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για την τίμια και κρυστάλλινη επιβολή των "ερυθροκίτρινων".


ΟΜΑΔΑ - ΜΟΝΤΕΛΟ

Η Καστοριά, έτσι όπως έπαιζε, όχι μόνο δεν είχα να ζηλέψει τίποτα από τους μεγάλους του πρωταθλήματος, αντίθετα πολλά θα πρέπει να διδάχτηκαν από την συναρπαστική εμφάνιση της, που άξιζε πολλά όσκαρ.Ήταν μια ομάδα - μοντέλο, στην οποία κάθε παίκτης έπαιζε για όλους και όλοι για τον ένα.Εκπληκτική σε δύναμη, αντοχή, πάθος εφάρμοσε "αποπνικτικό πρέσινγκ", που έκανε τον Ηρακλή να αποπροσανατολιστεί και να μην έχει το κουράγιο να αντιδράσει. Κι όταν ακόμη οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με 1-0, δεν έπεισαν κανένα πως θα το διατηρούσαν.

Οι Καστοριανοί, όχι μόνο δεν κάμφθηκαν από την απροσδόκητη "ψυχρολουσία", αλλά άντλησαν μεγαλύτερο πείσμα και κινούμενοι με υποδειγματική συνέπεια, εξουθένωσαν τους Ηρακλειδείς και τους ισοπέδωσαν.Όσοι τυχεροί βρέθηκαν στη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου, θαύμασαν και χειροκρότησαν με αυθορμητισμό τα παιδιά του Σάββα Βασιλειάδη, γιατί πραγματικά άξιζαν της υψίστης τιμής να στεφθούν Κυπελλούχοι Ελλάδος!

"ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ"

Η πλάστιγγα του τελικού έγειρε στην πλευρά της Καστοριάς από την στιγμή που οι ποδοσφαιριστές της "βίδωσαν" τα ατού του "γηραιού". Το "πρεσάρισμα" πάνω στους Χατζηπαναγή, Χατζηελευθερίου, Καλαμπάκα, έκανε "κομμάτια" τον Ηρακλή που περιοριζόταν σε ποδοσφαιρική φιλολογία και φλυαρία. Αυτή η τόσο μοντέρνα ομάδα κάθε φορά που επιχειρούσε επίθεση ήταν τόσο μεγάλη η σύγχυση που έκανε τον γκολκήπερ Παπαδόπουλο να βλέπει γύρω του εφιάλτες. Μοιραία δεν ήταν δυνατό να διατηρηθεί για πολύ το 1-0, αφού ο Ηρακλής έμοιαζε με ποδοσφαιρικό μωσαϊκό.

Πρέπει πάντως να υπογραμμίσουμε ότι:

* Στη φάση του πέναλτι, οι Θεσσαλονικείς είχαν την ατυχία να χάσουν - ουσιαστικά - τον συντονιστή Χατζηελευθερίου, που συνέχισε, αφού χρειάστηκε να βάλει το χέρι του σε νάρθηκα.

* Όταν το σκορ διαμορφώθηκε σε 1-2 υπέρ της Καστοριάς, μια κουτή ενέργεια του Μιχαηλίδη, υποχρέωσε τον Ηρακλή να μείνει με 10 παίκτες επί 36 λεπτά
.

* Ακόμα και στο 2-3, ο Τσιρίκας που είχε μπει σαν αλλαγή απεχώρησε τραυματισμένος, αφήνοντας την ομάδα του με "εννέα" και διευκολύνοντας την Καστοριά να φθάσει με μεγαλύτερη σιγουριά στο γύρο του θριάμβου, αφού πέτυχε τότε άλλα δύο γκολ.


ΤΙΠΟΤΑ πάντως δεν είναι δυνατόν να "σκιάσει¨ τον ολοκάθαρο και δικαιότατο θρίαμβο της Καστοριάς, που υλοποίησε το παράτολμο όνειρο της κατάκτησης του Κυπέλλου, επειδή το πίστεψε κι ακόμα γιατί πάλεψε με όλη την ψυχή της.


Για τον Ηρακλή δεν υπάρχουν ούτε δικαιολογητικά, ούτε ελαφρυντικά. Ήταν μια χλωμή, υποτονική, κυριολεκτικά "νυσταλέα" ενδεκάδα, που προφανώς θα πρέπει να έκανε κακό υπολογισμό πριν μπει στο γήπεδο.

"ΣΟΥΠΕΡ - ΣΤΑΡ"

Ο 20ετής Τάκης Τσιρώνης, ήταν ο σούπερ-σταρ του ανεπανάληπτου άθλου της Καστοριάς. Πραγματοποίησε ονειρώδη εμφάνιση και ανέβασε το "κασέ" του πολύ ψηλά στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Δεν είναι μικρό πράγμα, ούτε κι εύκολο να σημειώνεις τρία γκολ σε ένα τελικό. Ο Τσιρώνης, όχι μόνο το κατάφερε ,αλλά έκανε επίδειξη του σπάνιου ταλέντου του που τον τοποθετεί δικαιωματικά μεταξύ των κορυφαίων κυνηγών του ποδοσφαίρου μας. Η λάμψη της αποδόσεως του ήταν τέτοια, που σκίασε τους τέσσερις προβολείς του Σταδίου. "Λίμπερο" ευρωπαϊκής κλάσεως ο Παράσχος, "έσβησε" όλη την επίθεση του Ηρακλή. Πολλοί είπαν ότι ο Σαργκάνης θα έπρεπε να ήταν μέσα στην αποστολή της Εθνικής για την Ιταλία και δεν είχαν άδικο. Έκανε περίφημες αποκρούσεις και κράτησε ανέπαφη την εστία του σε κρίσιμα σημεία του τελικού. Οπισθοφύλακας με σπάνιες αρετές ο Σιαπανίδης, καθήλωσε τον Καλαμπάκα, όπως κι ο Αλεξιάδης τον φλύαρο Χατζηπαναγή. "Πνεύμων" στο κέντρο ο αεικίνητος Κόπανος που μαζί με τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου έκαναν σπουδαία δουλειά. Θαρραλέοι μαχητές οι Δίντσικος, Αργύρης Παπαβασιλείου και Βοϊτσίδης είχαν τεράστια συμβολή στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο Σημαιοφορίδης άνοιξε νέους ορίζοντες στο σκοράρισμα. Ο άνθρωπος με το πιο δυνατό αράουτ στον ελληνικό χώρο, πέτυχε την ισοφάριση με ένα τρόπο, που έκανε τον κόσμο να μην πιστεύει στα μάτια του.

ΟΛΟΙ σχεδόν στον Ηρακλή "φώναζαν" πως ήθελαν αλλαγή. Από τον γκολκήπερ Παπαδόπουλο, μέχρι τον Χατζηπαναγή, κανείς δεν είχε θέση στην "κυανόλευκη" ενδεκάδα. Ο τερματοφύλακας "κρέμασε" την ομάδα του στα δύο πρώτα γκολ. Στο 1-1 έστειλε μόνος τη μπάλα στα δίκτυα του. Αν την άφηνε δεν θα "μετρούσε" το γκολ. Στην κεφαλιά του Δίντσικου είχε κάνει απελπιστικά άστοχη έξοδο. Στάθηκε απλώς ο Μαυροδουλάκης και προξένησε κατάπληξη η απόφαση του Καραπατή να τον αντικαταστήσει αμέσως μετά την επιτυχία του 2ου τέρματος.

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΣΩΟΥ

Ο τελικός πρόσφερε έκτακτο σώου, αφού σημειώθηκαν 7 γκολ, κάτι που δεν συμβαίνει τόσο συχνά.Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με πέναλτυ που κτύπησε εύστοχα ο Καλαμπάκας (14΄). Σε βαθιά σέντρα του Ξανθόπουλου, διεκδίκησαν τη μπάλα οι Σαργκάνης-Χατζηελευθερίου. Ο πρώτος με εξοντωτική ενέργεια σήκωσε τα πόδια του και έπεσε πάνω στον Χατζηελευθερίου, που κτύπησε στο χέρι. Ο Βουράκης κατελόγισε αμέσως την εσχάτη των ποινών και οι "κυανόλευκοι" πανηγύρισαν για την πρωτοπορία στο σκορ(1-0).

Η Καστοριά ισοφάρισε στο 40΄.Ο Σημαιοφορίδης εκτέλεσε από αριστερά αράουτ. Η μπάλα έφθασε στην περιοχή. Την διεκδίκησαν οι Παπαδόπουλος-Βοϊτσίδης. Ο τερματοφύλακας απέκρουσε λανθασμένα και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του(1-1).Το 1-2 έγινε στο 49΄: Ο Αργύρης Παπαβασιλείου κτύπησε κόρνερ και ο Δίντσικος με φοβερή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αφού στο μεταξύ ο γκολκήπερ είχε πιάσει ... αέρα.

Ο Τσιρώνης στο 69΄εδραίωσε την κατάκτηση του κυπέλλου. Προηγήθηκε μπάσιμο από αριστερά του Βοϊτσίδη, που απέφυγε τον Βούλγαρη και τροφοδότησε τον Τσιρώνη. Αυτός από πλάγια θέση, σημείωσε ένα πολύ δύσκολο γκολ (1-3).Η διαφορά μειώθηκε στο 80΄. Ο Βούλγαρης κτύπησε φάουλ από δεξιά και ο Μαυροδουλάκης με κεφαλιά σκοράρισε (2-3).
Ακριβώς στο 87΄ο Τσιρώνης με πείσμα έφθασε στην περιοχή των Θεσσαλονικέων. Κάνοντας επίδειξη προσόντων και αποτελεσματικότητας δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Παπαδόπουλο (2-4).Ο Τσιρώνης ήταν και πάλι ο παίκτης που επισφράγισε το πελώριο 2-5: Κέρδισε πέναλτι, όταν ανατράπηκε βίαια από τον Αλεξιάδη. Το μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος με εύστοχο κτύπημα.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Μπορεί να έλειπε το μεγάλο όνομα από τον τελικό. Ωστόσο, η Καστοριά με την συγκλονιστική εμφάνιση της, "τρέλανε" τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα έσπασε το μονοπώλιο, χαρίζοντας το Κύπελλο Ελλάδας , για πρώτη φορά, στην επαρχία. Ήταν, χωρίς αμφιβολία, η μεγαλύτερη νίκη του ποδοσφαίρου μας στις εσωτερικές διοργανώσεις. Τιμή και δόξα, λοιπό, στα γενναία παιδιά του Σάββα Βασιλειάδη. Όλοι οι Έλληνες - ανεξάρτητα από συλλογικές αποχρώσεις-εύχονται στην Καστοριά "καλή τύχη", στο Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης. Οι Ηρακλειδείς, μόλις συνήλθαν από το σοκ, παραδέχθηκαν πως έχασαν από ανώτερο αντίπαλο και συνεχάρησαν τους νικητές.

Η διαιτησία του Πειραιώτη κ. Βουράκη (επόπτες οι κ.κ. Δέδες - Βασσάρας), χαρακτηρίζεται εξαιρετική. Στην κρίση του ήταν να δώσει από ένα πέναλτυ σε κάθε ομάδα. Έδειξε, πάντως, την κλάση του στην περίπτωση της αποβολής του Μιχαηλίδη που σωστά δεν του χαρίστηκε. Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Σαργκάνης (13΄), Δίντσικος (18΄), Μαυροδουλάκης (32΄).

ΗΡΑΚΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Βούλγαρης, Μαυροδουλάκης (80΄Αλεξιάδης),Μιχαηλίδης, Βαβρόφσκυ, Ξανθόπουλος, Καφκενάρης, Χατζηελευθερίου (70΄Τσιρίκας), Καλαμπάκας, Παπαϊωάννου, Χατζηπαναγής.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Σαργκάνης (88΄Ερμείδης), Αλεξιάδης, Σημαιοφορίδης, Παράσχος, Σιαπανίδης, Κόπανος, Γρ. Παπαβασιλείου, Αρ. Παπαβασιλείου, Δίντσικος (71΄Χουνουζίδης), Βοϊτσίδης, Τσιρώνης.



ΔΙΟΝ. ΑΒΟΥΡΗΣ


Φωτογραφικό υλικό του ρεπορτάζ από τον αγώνα κυπέλλου:

Το πρωτοσέλιδο της ''Αθλητικής Ηχούς''







Ως κυπελλούχος Ελλάδος ,λοιπόν, η ομάδα της Καστοριάς εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο κύπελλο Κυπελλούχων απέναντι στη Δυναμό Τυφλίδας χωρίς όμως να καταφέρει να προκριθεί στην επόμενη φάση του θεσμού, καθώς παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της ακριτικής ομάδας οι Ρώσοι έδειξαν σθεναρή αντίσταση στον αγώνα που διεξήχθει στο Καυτανζόγλειο στάδιο και έληξε ισόπαλο 0-0. Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από το ρεπορτάζ του αγώνα όπως δημοσιεύτηκε στο φύλλο της ''Αθλητικής Ηχούς'' την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 1980.
Το εξώφυλλο της ''Αθλητικής Ηχούς'' μετά το αγώνα με τη Δυναμό Τυφλίδας.
To ρεπορτάζ του αγώνα Καστοριά-ΔυναμόΤιφλύδας για το κύπελλο Κυπελλούχων.


Κλείνοντας, θα θέλαμε να κάνουμε μια ύστατη παράκληση προς όλους όσοι εμπλέκονται στα δοιηκιτικά της ΠΑΕ και ευθύνονται, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, για το διοικητικό τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει η ομάδα και έχουν καταφέρει να αμαυρώσουν το κύρος της Καστοριάς ανά το πανελλήνιο. Θα τους πακαλούσαμε ,λοιπόν, να λάβουν επιτέλους σοβαρά υπ' όψιν τους με ποια ομάδα έχουν να κάνουν και να πάψουν να γελοιοποιούν την ομάδα αλλά και την πόλη μας σ' όλη την Ελλάδα σε καθημερινή βάση. Ίσως μ' όλα αυτά να καταντούμε γραφικοί και υπέρμετρα ρομαντικοί, κανείς όμως δεν μπορεί να μας κατακρίνει για την αληθινή και γνήσια αγάπη μας για την ομάδα και την πόλη της Καστοριάς εν αντιθέσει με πολλούς τοπικούς ήρωες και ανιδιοτελείς σωτήρες....και ο νοών νοείτω...