Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

''Λύγισε'' στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα η ομάδα της Καστοριάς , με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 2-1 από τον Μακεδονικό Νεάπολης.


Σ' εναν ιδαίτερα χορταστικό ,από άποψη φάσεων αλλά και χαμένων ευκαιριών εκατέρωθεν, ποδοσφαιρικό αγώνα ,που διεξήχθει κάτω από υποδειγματικές καιρικές συνθήκες και υπό την παρουσία 250 περίπου φίλων του ποδοσφαίρου, ο Μακεδονικός κατάφερε να επικρατήσει επί της ταλαιπωρημένης ,τόσο αγωνιστικά όσο και διοικητικά, Καστοριάς με σκορ 2-1.Με την κακή τους τύχη μπορούν να τα έχουν για μια ακόμα αγωνιστική όλοι οι φορείς των ''Γουναράδων'' καθώς ,παρά την άκρως μαχητική και συγκηνητική εμφάνιση όλων ανεξαιρέτως των ποδοσφαιριστών,η ομάδα της Καστοριάς δεν κατόρθωσε να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα μέσα στην έδρα του Μακεδονικού, ο οποίος παραμένει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα ,έχοντας βραχεία διαφορά 4 βαθμών από την πρωτοπόρο Αναγέννηση Επανωμής.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μακεδονικός (Γιώργος Ακριτόπουλος): Κελπέκης, Μιλκούδης, Μαϊστρέλλης, Κοσμίδης, Μπουλγκούρας(Τσουμάνης 66'), Χασάνογλου, Ανδρεάδης, Χασομέρης, Μ. Παπαδόπουλος, Σαχινίδης(Παιζάνος 78'), Σακελλαρίδης(Τσιαντούλης 55').

Καστοριά (Πασχάλης Δημητρίου): Κοσμίδης, Μήνος, Μόσχου, Αθανασιάδης, Παναγιωτίδης, Γκάγκας, Καλαφάτης, Τζιώτζης, Μήτρου(Αποστόλου 15', Κέντης 89'), Στασινόπουλος(Μπελίτσας 55'), Δ. Παπαδόπουλος.


Το φιλμ του αγώνα

Όπως και στις δυο προηγούμενες αγωνιστικές, η ομάδα της Καστοριάς μπήκε επιφυλακτικά στα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά του αγώνα ,με αποτέλεσμα ο γηπεδούχος Μακεδονικός να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 4ο λεπτό σουτ του Χασομέρη από τα δέξια πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κοσμίδη, ενώ τρία λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Μπουλγκούρα έπειτα από σέντρα του Ανδρεάδη κατέληξε στα χέρια του Καστοριανού γκολκίπερ.Λίγο αργότερα, στο 11ο λεπτό δυνατό σουτ του Σακελλαρίδη έφυγε μακριά πάνω από τα δοκάρια , ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Χασομέρη από το κόρνερ του Παπαδόπουλο κύλησε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κοσμίδη.

Και ενώ οι γηπεδούχοι διατηρούσαν την καθολική υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο, μια στημένη φάση στάθηκε αρκετή για να δώσει μια νέα τροπή στην αναμέτρηση. Ηταν το 19ο λεπτό του αγώνα όταν ο συνήθης εκτελεστής των στημένων φάσεων, Νίκος Τζιώτζης, εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Μίμης Παπαδόπουλος ''πετάχτηκε'' στην πορεία της μπάλας στέλνοντας την με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Κελπέκη, που επιχείρησε καθυστερημένη έξοδο και δεν πρόλαβε τη μπάλα, ανοίγοντας μ αυτόν τον τρόπο το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Παρά το γεγονός ότι το ηθικό των φιλοξενουμένων αναπτερώθηκε μετά την επίτευξη του πρώτου τέρματος, οι γηπεδούχοι εξακολούθησαν να πιέζουν με τον ίδιο ρυθμό την εστία του νεαρού Κοσμίδη, ο οποίος σε πολλές των περιπτώσεων χρειάστηκε να ''κατεβάσει τα ρολά'' ,προκειμένου να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.Στο 23' πολύ καλή κεφαλιά του Μαιστρέλλη κατέληξε λίγο άουτ από τα αριστερά, στο 29' ο Παπαδόπουλος βρήκε μόνο του τον Σαχινίδη ,που δεν κατάφερε να βρει εστία στο σουτ που επιχείρησε, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κοσμίδης μπλόκαρε την κεφαλιά του Σαχινίδη ,έπειτα από σέντρα του Μιλκούδη από τα αριστερά.

Οι συνεχόμενες απόπειρες των ποδοσφαιριστών του Μακεδονικού για την ισοφάριση καρποφώρησαν στο 35ο λεπτό ,όταν ο Μάριος Παπαδόπουλος πήρε τη μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, προχώρησε λίγα μέτρα με τη μπάλα και επιχείρησε το μακρινό σουτ αιφνιδιάζοντας τον Κοσμίδη, ο οποίος δεν κινήθηκε καν προς την μπάλα στην αριστερή του γωνία, και πετυχαίνοντας την ισοφάριση σε 1-1.Πέντε λεπτά αργότερα, ο Σακελλαρίδης κινήθηκε από τα αριστερά ,έβγαλε τη σέντρα για το κεφάλι του Μαιστρέλλη με τον Αποστόλου να αποσωβεί τον κίνδυνο πάνω στη γραμμή.Στο 41' ο Κοσμίδης του Μακεδονικού επιχείρησε άστοχο σουτ από τα δεξιά ,ενώ την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Ανδρεάδη στο 45'. Η ομάδα της Καστοριάς κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της στο 46ο λεπτό όταν ο Παπαδόπουλος επιχείρησε δυνατό σουτ ,αλλά δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα Κελπέκη, με τον ''άρχοντα του αγώνα'' να στέλνει τις δυο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Ο γηπεδούχος Μακεδονικός μπήκε δυναμικά και στο δεύτερο ημίχρονο με την πρώτη επιθετική κρούση στα καρέ της Καστοριάς να γίνεται στο 47' όταν ο Μαιστρέλλης τροφοδότησε υποδειγματικά τον Σαχινίδη, με τον τελευταίο να αστοχεί από πλεονεκτική θέση στέλνοντας τη μπάλα μακριά πάνω από τα δοκάρια του Κοσμίδη. Στο χρονικό διάστημα που ακολούθησε οι ποδοσφαιριστές του Μακεδονικού πήραν ολοένα και περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες, με κυριότερη αυτών το ευθύβολο σουτ του Μάριου Παπαδόπουλου που κατέληξε στη συμβολή των δοκών του Κοσμίδη στο 59ο λεπτό.

Προχωρώντας, με την συμπλήρωση 65 λεπτών παιχνιδιού ''βολ πλανέ'' του Σαχινίδη ,έπειτα από έξοχο συνδυασμό των ποδοσφαιριστών του Μακεδονικού κατέληξε εύκολα στα χέρια του τερματοφύλακα Κοσμίδη ,ενώ η μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία των γηπεδούχων συνέβη στο 74', οπότε ο Τσιαντούλης δέχθηκε την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή, γύρισε το σώμα του με εξαιρετικό τρόπο και με δεξί πλασέ προσπάθησε να στείλει την μπάλα στη δεξιά γωνιά του τερματοφύλακα της Καστοριάς, ο οποίος με τα ακροδάκτυλα έστειλε την μπάλα σε κορνερ κάνοντας την κορυφαία επέμβαση του αγώνα. Στην εκτέλεση κόρνερ που ακολούθησε από τον Παπαδόπουλο, ο Μιλκούδης κυριάρχησε όλων στον αέρα ,ωστόσο η κεφαλιά του κατέληξε αρκετά πάνω από την εστία του Κοσμίδη.Ανάλογη κατάληξη είχε και το δυνατό σουτ του Σαχινίδη , το οποίο απεσώβησε ο Κοσμίδης στο 76ο λεπτό.

Η συνεχής πολιορκία των φιλοξενουμένων μέσα στα καρέ τους από πλευράς γηπεδούχων καρποφόρησε για δεύτερη φορά στο 81', όταν ο Τσιαντούλης επιχείρησε έξοχη σέντρα από τα αριστερά και ο Χασομέρης με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κοσμίδη, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 2-1 για το Μακεδονικό της Νεάπολης.Απο εκεί και πέρα, το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα μιας και οι ποδοσφαιριστές της Καστοριάς ''έμειναν'' από δυνάμεις μη μπορώντας να καταστούν απειλιτικοί για την εστία του Κελπέκη,με μοναδική εξαίρεση τη σέντρα-σουτ του Τζιώτζη από τα δεξιά να περνά παράλληλα από το τέρμα των γηπεδούχων στο 85'.Η λήξη της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης βρήκε τους περίπου 200 φιλάθλους του Μακεδονικού να επευφημούν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τουτ ζητώντας το διπλό της νίκης στην επόμενη αγωνιστική με τα Γιαννιτσά και τους περίπου 50 φίλους της Καστοριάς να επιβραβεύουν ηθικά την αξιέπαινη ,αν μη τι άλλο, προσπάθεια των ποδοσφαιριστών της ομάδας τους.

Κλείνοντας, μέτρια εως καλή μπορεί να χαρακτηριστεί η διαιτησία του κ. Σέζου , μιας και ο ρέφερι από το Κιλκίς σε πολλές περιπτώσεις υπέδειξε αποφάσεις ευνοικές προς την γηπεδούχο ομάδα, χωρίς όμως αυτές να διαδραματίσουν κάποιο σπουδαίο ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δυο βοηθοί (Αποστολίδης, Τσαμπαζάκης), ενω άξιο αναφοράς αποτελεί πως με μια κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι Μιλκούδης, Μαιστρέλλης και Κοσμίδης από πλευράς γηπεδούχων καθώς επίσης οι Παναγιωτίδης, Τζιώτζης και Αθανασιάδης από πλευράς φιλοξενουμένων.

Ανταπόκριση για το Kastoria-fc News: Ιωσήφ Χατζητιμοθέου.



*Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Παναγιώτη Χίνη για την ανιδιοτελή παροχή των φωτογραφιών του αγώνα στη διάθεση του Kastoria-FC News !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου