Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε η Καστοριά απέναντι σε μια πιο ''δουλεμένη'' εντός αγωνιστικού χώρου Αναγέννηση Επανωμής, γνωρίζονας την ήττα με σκορ 1-2.


Με πασιφανές ,αλλά και απολύτως εύλογο, το πρόβλημα της κακής φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών η Καστοριάς δεν κατάφερε να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην πρωτοπόρο του βορείου ομίλου Αναγέννηση Επανομής,η οποία φανερά ανώτερη κατάφερε να δραπετεύσει με το διπλό της νίκης μέσα από μια από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος. Η ομάδα της Καστοριάς, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται πολύ πίσω στον τομέα της φυσικής κατάστασης όντας απροπόνητη επί δύο μήνες και χρειάστηκε την υπερπροσπάθεια των ποδοσφαιριστών, παρουσίασε όπως και την Κυριακή ένα ιδιαίτερα μαχητικό σύνολο ενώ σε πολλές περιπτώσεις απείλησε την εστία του Κόσογλου αλλά στάθηκε άτυχη στην τελική προσπάθεια.Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως η αναμέτρηση διεξήχθει διεξήχθη υπό την παρουσία περίπου 500 φιλάθλων,εκ των οποίων γύρω στους 50 ήταν φίλοι των φιλοξενουμένων.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Καστοριά(Πασχάλης Δημητρίου): Κοσμίδης, Παπαδόπουλος, Μόσχου(86' Πετρόπουλος), Παναγιωτίδης(Παπακώστας 55'),
Αθανασιάδης, Γκάγκας, Σκέντος, Καλαφάτης, Τζιώτζης, Μήτρου, Μπελίτσας(Στασινόπουλος
62').

Αναγέννηση Επανομής (Αλέκος Βοσνιάδης): Κοσόγλου, Αρχοντίδης, Χουνουζίδης,
Γκλάμοζακ, Αποστολίδης, Βανγκέλι, Δαμιανίδης, Μπακάλης, Καπτιέφ(Κραβαρίτης 75'), Δερμιτζόγλου(Κύρκος 86'),
Θεοδωρίδης(Παπατζίκος 66').


Το φιλμ του αγώνα:

Με την ψυχολογία με το μέρος τους και την αυτοπεποίθηση στα ύψη, οι παίκτες της Καστοριάς μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με την πρώτη απειλιτική κίνηση στην περιοχή των φιλοξενουμένων να γίνεται στο 12', όταν ο Τζιώτζης χτύπησε το φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε ανάμεσα από τα σώματα και λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα Κόσογλου ο οποίος ενστικτωδώς έδιωξε σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Κοσμίδης έδιωξε μακριά το χτύπημα φάουλ του Δαμιανίδη ενώ ο ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων ενήργησε σωτήρια και στο σουτ του Θεοδωρίδη δυο λεπτά αργότερα.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στις απειλιτικές ευκαιρίες των φιλοξενουμένων, με ένα πολύ καλό σουτ του Γκάγκα από τα αριστερά έπειτα από κάθετη πάσα του Μήτρου στο 21', ενώ στα επόμενα λεπτά η Αναγέννησε ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων φτάνωντας απειλιτικά στα καρέ του Κοσμίδη σε δύο ακόμα περιπτώσεις. Αρχικά, στο 24' όταν κεφαλιά του Θεοδωρίδη κατέληξε στα χέρια του γκολκιπερ των ''Γουναράδων'' ενώ ανάλογη κατάληξη είχε η ευκαιρία του Αρχοντίδη στο 35'.

Και ενώ όλα έδειχναν πως οι δυο ομάδες θα πήγαιναν ισόπαλες στα αποδυτήρια ήρθε ένα λάθος του Καλαφάτη λίγο πιο μπροστά από την αμυντική γραμμή των γηπεδούχων, ο επιτιμέθεμενοςΑρχοντίδης κέρδισε τη μπάλα, πάσαρε στον προωθημένο Βαγγέλι ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κοσμίδη ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 41ο λεπτό της αναμέτρησης.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε την Καστοριά να προσπαθεί να αντιδράσει με τον Μήτρου να ελίσσεται στο 48' από τα αριστερά και να ανατρέπεται από τον Αρχοντίδη εντός της μεγάλης περιοχής, με τον ''άρχοντα του αγώνα'' να μην υποδεικνύει κάτι το μεμπτό.Δυο λεπτά αργότερα, η αμυντική γραμμή της Καστοριάς αδράνησε , ο Δερμιτζόγλου επιχείρησε ένα δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Δαμιανίδης εκμεταλεύτηκε την ασταθή επέμβαση του Κοσμίδη πλασάροντας υποδειγματικά για το 0-2. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων μιας και ο επιθετικός των φιλοξενουμένων βρισκόταν σε ελεγχόμενη θέση oφσάιντ.

Στη συνέχεια, δυο στιγμές αδράνειας της αμυντικής γραμμής των ''Γουναράδων'' λίγο έλειψαν να επιφέρουν επιπλέον αρνητικές συνέπειες, αφενός στο 56' όταν δυνατό σουτ Καπτίεφ έφυγε πολλά μέτρα πάνω από τα δοκάρια του Κοσμίδη και αφ' ετέρου στο 61' όταν ο Αθανασιάδης απομάκρυνε την μπάλα μακριά από την επικύνδυνη ζώνη.Η απάντηση στις δυο αυτές ευκαιρίες ήρθε στο 65' όταν ευθύβολο σουτ του Καλαφάτη έδιωξε σε κόρνερ ο Κόσογλου ενώ την ίδια κατάληξη είχε η προσπάθεια του Μήτρου δύο λεπτά αργότερα.Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Καστοριάς να μπει και πάλι στο παιχνίδι έγινε στο 71' όταν ο Στασινόπουλος βρέθηκε ένα βήμα πίσω από την μπάλα και δεν μπόρεσε να ''εκτελέσει'' τον πορτιέρο Κόσογλου.

Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο με την ομάδα της Καστοριάς να πιέζει ασφυκτικά την εστία των φιλοξενουμένων ,χωρίς ωστόσο να έχει κάποιο αποτέλεσμα τόσο το σουτ του Παπακώστα στο 80' όσο και η κεφαλιά του Στασινόπουλου στο 85', ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Τζιώτζης επιχείρησε σουτ από τα δεξιά στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Κόσογλου.

Η μείωση του σκορ για του γηπεδούχους ήρθε στο 88' όταν ο Μήτρου ανατράπηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή από τον Χουνουζίδη με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο αρχηγός της Καστοριάς, Νίκος Καλαφάτης, ο οποίος με μια υποδειγματική εκτέλεση έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κόσογλου διαμορφώνοντας το τελικό 1-2 μιας και στα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων δεν υπήρξε κάτι το αξιοσημείωτο.

Αρκετά καλή η διαιτησία του κ. Καραλιόλιου από τα Γρεβενά, ο οποίος βοήθησε να παιχτεί ποδόσφαιρο και δεν πρόεβη σε κατάχρηση της αυστηρότητας του σε πολλές των περιπτώσεων. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δυο βοηθοί Μιχαλόγλου και Ρούντος από την Πέλλα, με μοναδικό μελανό σημείο την επίτευξη του δεύτερου τέρματος των φιλοξενουμένων για το οποίο υπάρχουν αρκετές διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων.Για την ιστορία, από μια κίτρινη κάρτα δέχθηκαν οι Τζιώτζης, Καλαφάτης, Αρχοντίδης και Καπτίεφ.

Αναλυτικά τι ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα.

Βασίλης Χριστόπουλος(πρόεδρος ΠΑΕ Καστοριά): ''Ξεκινήσαμε μια νέα προσπάθεια μια ομάδα ανθρώπων από την Καστοριά αλλά και εκτός Καστοριάς, για να φύγει η ομάδα απο τα χέρια του κ. Δανιηλίδη.Ο χρόνος που έχουμε στη διάθεση μας είναι μικρός. Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη στήριξη που έδειξε σήμερα στο πρόσωπο της ομάδας,Αν έχουμε την ενίσχυση της εξέδρας δεν θα έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα,ο κόσμος είναι το Α και το Ω σε μια ομάδα και σήμερα του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Η συνέχεια είναι δύσκολη, πρέπει να λύσουμε ζητήματα άμεσης αρμοδιότητας.Είμαστε προσγειωμένοι,ξέρουμε τις δυνατότητες και τα προβλήματα της ομάδας όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου και η ολοκλήρωση της προετοιμασίας και το δέσιμο της ομάδας, τότε δεν θα έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα.''


Αλέξανδρος Βοσνιάδης(προπονητής Αναγ. Επανωμής): Κερδίσαμε ένα πολύτιμο παιχνίδι, με μια ομάδα γρίφο.Το σημαντικό είναι ότι πήραμε τους 3 βαθμούς της νίκης και παραμένουμε στη βαθμολογική θέση που βρισκόμασταν πριν από τον αγώνα.Συγχαρητήρια στους παίκτες, συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για το επόμενο παιχνίδι. Εύχομαι στον συνάδελφο καλή συνέχεια και στην Καστοριά να ξανα βρει το δρόμο της.Θα είναι χαρά μας η Καστοριά να ξανα βρεθεί ψιλά στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Θέλω να ευχηθώ να υπάρξει ηρεμία και να μπορέσει να πετύχει το στόχο της, που φαντάζομαι πως είναι στην παρούσα φάση να σταθεί και πάλι στα πόδια της και στη συνέχεια να βρει το δρόμο της.''

Πασχάλης Δημητρίου(προπονητής Καστοριάς): ''Συγχαρητήρια στους παίκτες της ομάδας μας, που υπερέβαλλαν ευατόν τις τρεις τελευταίες μέρες και σ' ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο έδειξαν μεγάλη θέληση. Χτυπήσαμε το ματς μέχρι το τέλος απέναντι σε μια έτοιμη ομάδα ,που βρίσκεται στην πρώτη θέση και έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς μπορούσαμε με μια καλή φάση στο τέλος να το χτυπήσουμε. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας στήριξε, τον χρειαζόμαστε και στη συνέχεια του πρωταθλήματος για φέρουμε την Καστοριά στη θέση που τις αξίζει.Παλεύουμε να βελτιώσουμε την φυσική κατάσταση των παικτών.Γνωρίζετε πως έχουμε μόλις τέσσερις προπονήσεις και είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε σε δυο βδομάδες τέσσερις αγώνες (Τετάρτη-Κυριακή).Τα παιδιά έδειξαν σήμερα ότι έχουν ψυχή και πως θα τα δώσουν όλα στους επόμενους αγώνες. Θα προτιμούσαμε να είχαμε κενά διαστήματα ώστε να είμαστε πιο ξεκούραστοι στους αγώνες και να μπορούμε να τρέχουμε περισσότερο. Πρέπει να δουλέψουμε με σκυμμένο το κεφάλι προκειμένου να πετύχουμε το στόχο μας.''

Μπακάλης(ποδοσφαιριστής Αναγ. Επανωμής): ''Συγχαρητήρια στο τιμ της Καστοριάς για την προσπάθεια που κάνει. Εμείς από την πλευρά μας δείξαμε ότι δεν είναι τυχαία η βαθμολογική μας θέση αλλά την αξίζουμε.Ανοίξαμε το σκορ στο τέλος του ημιχρόνου και μπορούσαμε να τελειώσουμε νωρίτερα το ματς σε κάποιες φάσεις που είχαμε.Αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα μου και ελπίζουμε πως θα έχουμε ανάλογη συνέχεια.''

Νίκος Καλαφάτης( ποδοσφαιριστής Καστοριάς):''Κατ' αρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που κατάφεραν να δώσουν ζωή στην ομάδα. Μέχρι την προηγούμενη Πέμπτη όλοι πιστεύαμε πως η Καστοριά είχε τελειώσει. Εγω προσωπικά τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Σήμερα, μπορώ να πω ότι η Επανωμή ήταν λίγο τυχερή γιατί δεν ήμασταν ξεκούραστοι.Ευχαριστώ τον κόσμο της Καστοριάς, από κάποια στιγμή και μετά δεν είχαμε δυνάμεις και ο κόσμος μας έδωσε μεγάλη ώθηση να συνεχίσουμε. Γνωρίζουμε ότι ο καιρός στην πόλη μας δεν είναι συνήθως καλός για αυτό θα τους θέλαμα κοντά μας σε βροχιές και σε χιόνια ώστε να στηρίξουν την προσπάθεια μας. Τόσο τα παιδιά της Καστοριάς όσο και αυτά εκτός Καστοριάς έχουμε τραβήξει πολλά και για αυτό χρειαζόμαστε τον κόσμο στο πλευρό μας.Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο και ελπίζω όλα να πάνε καλά και η ομάδα να μπει σε μια νέα σελίδα.

Έχω πει από το καλοκαίρι πως η ομάδα μας είναι πολύ καλή. Ίσως με 3 προσθήκες το καλοκαίρι και αν όλα ήταν καλά να πηγαίναμε ακόμα και για άνοδο. Έχουμε πολύ καλούς χαρακτήρες και ποδοσφαιριστές. Μαζί με τον κόσμο αυτή η ομάδα μπορεί να τα πάει πολύ καλύτερα και να βρεθούμε ψιλά στη βαθμολογία.Όσον αφορά την επόμενη αγωνιστική, αυτή τη στιγμή είμαστε σε φάση που πρέπει να κερδίζουμε όλους τους αγώνες και να δίνουμε ό,τι μπορούμε σε κάθε παιχνίδι. Βλέπετε πως η ομάδα απροπόνητη έτρεχε για 90 λεπτά. Αυτό λέει πολλά κυρίως για το χαρακτήρα των ποδοσφαιριστών. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Επανωμής, πραγματική της αξίζει η θέση στην οποία βρίσκεται.
΄΄

Αποκλειστικό ρεπορτάζ για το Kastoria-fc News: Ιωσήφ Χατζητιμοθέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου