Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

''Χάρμα'' οφθαλμών η ομάδα της Καστοριάς, πέρασε νικηφόρα από το γήπεδο του Θερμαικού με το θριαμβευτικό 1-3,θυμίζοντας μέρες του ένδοξου παρελθόντος!


Σαν βόμβα μεγατόνων έσκασε η μεγάλη νίκη της Καστοριάς επί του Θερμαικού, μιας και οι ''Γουναράδες'' παρά το γεγονός ότι δεν είχαν προπονήσεις στα πόδια τους εδώ και 2 μήνες κατόρθωσαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και να διατηρήσουν την καθολική τους υπεροχή μέχρι και τη λήξη του αγώνα ,πετυχαίνοντας μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία τους καιεκπλήξεις όλων των εποχών!

Τι και αν η ομάδα είναι απροπόνητη εδώ και 2 μήνες, τι και αν από τις αρχές του καλοκαιριού τα διοικητικά προβλήματα την ταλαιπώρησαν και την ταλάνισαν οδηγώντας την ακόμα και στα πρόθυρα της διάλυσης, η μεγάλη Καστοριά κάνοντας μια εμφάνιση παρμένη από τα παλιά υπέταξε υπό την ανωτερότητας της τον φλύαρο και ασύνδετο Θερμαικό, τον οποίο και βύθισε στον πυθμένα της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Θερμαϊκός (Νίκος Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Αρζουμανίδης, Θ.Παπαδόπουλος, Κάλφας, Νάκου, Δεργιαδές, Φοινικόπουλος(Καρυωτάκης 80'),
Καζαντζίδης, Κοταρέλας(Περγκίκας 41'), Σαχινίδης, Ρηγάκης(Μπάτσιος 62').

Καστοριά (Πασχάλης Δημητρίου):
Κοσμίδης, Δ. Παπαδόπουλος,
Μήνος, Παναγιωτίδης, Μόσχου, Καλαφάτης, Φλίνδρης(Στασινόπουλος 68'), Σκέντος,
Τζιώτζης, Παπακώστας(Αποστόλου 88'), Μπελίτσας(Κέντης 90').


Ενδεικτικό, του πάθους και της θέλησης για τη νίκη είναι το γεγονός πως η πρώτη ευκαιρία της Καστοριάς ήταν στο 1ο λεπτό, όταν το σουτ του Τζιώτζη από τα αριστερά βγήκε λίγο άουτ. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Θερμαικόύ ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων με τον Κοσμίδη να αποσοβεί τον κίνδυνο διώχνοντας σε κόρνερ την κεφαλιά του Φοινικόπουλου στο 8ο λεπτό ,ενώ ανάλογη κατάληξη είχε η εναέρια προσπάθεια του Αρζουμανίδη στο 16'.Η εν λόγω υπεροχή της ομάδας της Θέρμης, διατηρήθηκε μέχρι και το 33ο λεπτό όταν και επήλθε ψυχρολουσία μετά την επίτευξη του πρώτου τέρματος της Καστοριάς με περιπετειώδη τρόπο, έπειτα από χτύπημα φάουλ του Παπακώστα με τον Καλαφάτη να βρίσκει ελαφρώς την μπάλα, που λόγω και του δυνατού αέρα ξεγέλασε τον γκολίπερ Αποστολίδη ανοίγωντας το σκορ για τους ΄΄Γουναράδες''.

Η ομάδα του Θερμαικού , προκειμένου να μην πάει στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ, αύξησε την πίεση στα καρέ των φιλοξενουμένων, εντούτοις οι ευκαιρίες του Αρζουμανίδη και του Ριγάκη στο 40ο και στο 44ο λεπτό αντιστοίχως πέρασαν ανεκμετάλευτεες με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια μέσα σ' ένα έντονο κλίμα λόγω των διαφόρων φραστικών επεισοδίων ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων.

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους βρήκε την άμυνα της Καστοριάς να προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πίεση των παικτών του Θερμαικού, ενώ στο 53ο λεπτό ο Σαχινίδης από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα μακριά από την εστία του Κοσμίδη.Απο εκεί και πέρα, πέρασε ένα διάστημα συνεχόμενων καρτών και παραβάσεων εκ μέρους και των δυο ομάδων για να φτάσουμε στη φάση της επίτευξης του δεύτερου τέρματος των φιλοξενουμένων.

Ήταν το 63ο λεπτό όταν από χτύπημα φάουλ του Παπαδόπουλου από δεξιά όπως επιτείθετο ο Θερμαικός ο τερματοφύλακας Κοσμίδης έδιωξε με γροθιές και η μπάλα έφτασε στα πόδια του Παπακώστα ο οποίος κάνοντας μια κούρσα από τα αριστερά απέφυγε τον αμυντικό του Θερμαικού και πάσαρε στον προωθημένο Μπελίτσα, που αποφεύγοντας τον πορτιέρο Αποστολίδη πλάσαρε με το αριστερό στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους 50 και πλέον φιλάθλους της Καστοριάς!

Τρία λεπτά ,όμως, αργότερα και πριν κοπάσουν καλά-καλά οι πανηγυρισμοί τόσο στην εξέδρα όσο και στον πάγκο της ομάδας, ο Θερμαικός κατόρθωσε να ξανα μπει στο παιχνίδι με τη μείωση του σκορ σε 1-2 με κεφαλιά του Σαχινίδη έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του νέο εισελθόντα Μπάτσιου.Στα λεπτά που ακολούθησαν ο Θερμαικός διατήρησε την φλύαρη κατοχή της μπάλας, για να φτάσουμε λίγο αργότερα και στο τρίτο τέρμα των ''Καναρινιών''.

Έπειτα από δέκα λεπτά, λοιπόν, ο Στασινόπουλος κέρδισε φάουλ στα αριστερά της μεσαίας γραμμής, ο Τζιώτζης ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ με την καλοζυγισμένη σέντρα να προσκρούει στο πόδι του Νάκου και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Αποστολίδη διαμοφρώντας έτσι το τελικό 1-3, στέλνοντας τους ηρωικούς φιλάθλους των φιλοξενουμένων στον 7ο ουρανό!

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ο Θερμαικός πίεσε μήπως και σώσει τη χαμένη παρτίδα, αλλά τόσο η κεφαλιά του Καρυωτάκη στο 78ο λεπτό όσο και το δυνατό σουτ του Σαχινίδη στο 85 κατέληξαν απελπιστικά άουτ ,με το παιχνίδι να αποκτά καθαρά διαδικαστικό περιεχόμενο στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Όσον αφορά τον ''άρχων'' του αγώνα, μετριότατη με μεγάλη δόση επιείκιας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η διαιτησία του κ. Παυλίδη, καθώς ο ρέφερι από την Χαλκιδική υπέπεσε σε ορισμένες εσφαλμένες αποφάσεις αλλά και σε κατάχρηση των κίτρινων καρτών διακόπτωντας ουκ ολίγες φορές τη ροή του παιχνιδιού. Εκ διαμέτρου αντίθετοι οι δύο βοηθοί του( Ευθυμιάδης-Καραγκιζόπουλος) των οποίων οι αποφάσεις ήταν κατά βάση ορθές.Από μια κίτρινη κάρτα δέχθηκαν από πλευρά Καστοριάς οι Μπελίτσας, Μήνος,Τζιώτζης και Μόσχου ενώ από την ομάδα του Θερμαικού οι Αρζουμανίδης και Ριγάκης.

Δεν χωρά αμφιβολία πως αυτή η υπερμεγέθης αλλά και ανέλπιστη νίκη αναπτερώνει το ηθικό όλων ,όσοι εμπλέκονται στις τάξεις της ΠΑΕ, και δίνει ένα ακόμα κίνητρο σε ποδοσφαιριστές και διοίκηση ώστε να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να βγάλουν την ομάδα από το τέλμα στο οποίο την οδήγησαν οι προηγούμενοι παράγοντες. Όπως έγινε γνωστό, ήδη στην πόλη της Καστοριάς άρχισε να ανάβει και πάλι η φλόγα της αγάπης του λαού της Καστοριά για την ομάδα ,ενώ αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη κινητοποίηση του κόσμου μετά και το σημερινό αποτέλεσμα.

Ιδιαίτερης μνείας, μάλιστα, χρήζει η κοινή πεποίθηση πως για την σωτηρία της ομάδας μείζονος και ζωτικής σημασίας είναι η έμπρακτη στήριξη του λαού της Καστοριάς, γεγονός που καθιστά επιτακτική και συνάμα απαραίτητη την μαζική προσέλευση του κόσμου τόσο στο παιχνίδι της Τετάρτης κόντρα στην Αναγέννηση Επανομής όσο και στη συνέχει του πρωταθλήματος με την συμμετοχή όλων στην αγορά των καρτών διαρκείας που θα βγάλει στην αγορά η νέα διοίκηση της ΠΑΕ.

Κλείνοντας, ως πιστοί φίλαθλοι της ομάδας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους παίκτες, την τεχνική ηγεσία και τη νέα διοίκηση για την μεγάλη χαρά που μας προσέφεραν σήμερα και να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαστε κοντά στην προσπάθεια τους στις εύκολες αλλά κυρίως στις δύσκολες στιγμές.Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου η πόλη της Καστοριάς θα γιορτάσει αφενός την απελευθέρωση της από τους Τούρκους 98 χρόνια πριν και αφετέρου την αποτελμάτωση του ιστορικού Α.Γ.Σ Καστοριάς με ευχή όλων την πρόοδο και το ανάδειξη της ομάδας ,προκειμένου να ζήσουμε και πάλι στιγμές από τον παλιό καλό καιρό!


Ανταπόκριση για το Kastoria-FC News: Ιωσήφ Χατζητιμοθέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου