Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Yπέγραψαν στην Καστοριά οι Νίκος Μήτρου και Αττίλα Πόλγκαρ !


Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία της ΠΑΕ Καστοριά μες τους Νίκο Μήτρου και Αττίλα Πόλγκαρ. Και οι δύο παίκτες ήταν μέσα στους στόχους των "γουναράδων" και υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας ενός χρόνου στην Αθήνα, όπου παρευρέθηκε ο κ. Δανιηλίδης, ο οποίος τακτοποίησε και τα δελτία όλων των ποδοσφαιριστών της ομάδας. Ο Νίκος Μήτρου, που έχει 75 συμμετοχές σε Εθνικά πρωταθλήματα είναι γεννημένος στις 10/07/1984, έχει ύψος 1.70 cm και βάρος 69 Kgr και αγωνίζεται στην μεσαία γραμμή. Ο Attila Polgar, που έχει 127 συμμετοχές σε Εθνικά πρωταθλήματα είναι γεννημένος στις 02/11/1980, αγωνίζεται σαν κεντρικός αμυντικός.


Μετά την υπογραφή του σχετικού συμβολαίου με τους "γουναράδες", ο Νίκος Μήτρου δέχθηκε να μας κάνει τις πρώτες του δηλώσεις, σαν ποδοσφαιριστής πλέον της Καστοριάς και να τι μας είπε:

ΕΡ: "Νίκο, καλωσόρισες στην Καστοριά. Πως αισθάνεσαι που ήλθες στην Καστοριά και ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα";

ΑΠ: "Είμαι πολύ χαρούμενος που ήλθα στην Καστοριά. Η Καστοριά είναι μία ομάδα με μεγάλη ιστορία. Ήλθα στην Καστοριά, γιατί η ομάδα έχει φέτος στόχους κι εγώ από την πλευρά μου φιλοδοξώ να παίξω πολύ καλό ποδόσφαιρο και να βοηθήσω την ομάδα μου να τους πετύχει. Πιστεύω ότι η ομάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει, έχουμε δεθεί όλοι οι παίκτες, ο ένας με τον άλλο και αποτελούμε μία οικογένεια. Πιστεύω ότι αυτό είναι το Α και το Ω και η βάση για μία ομάδα για να πρωταγωνιστήσει και να επιδιώξει τον πρωταθλητισμό".

ΕΡ: "Η μεταγραφή σου, όμως, πέρασε "από σαράντα κύματα", μέχρι να πέσουν οι τελικές υπογραφές".

ΑΠ: "Στην αρχή υπήρξε κάποιο πρόβλημα μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα διοικητικά. Όμως αυτά τα προβλήματα η διοίκηση του κ. Δανιηλίδη τα ξεπέρασε με γοργούς ρυθμούς κι αυτή τη στιγμή η ομάδα μας διαθέτει μία αξιοπρεπέστατη διοίκηση που μπορεί να ανταπεξέλθει κι έναντι των παικτών κι έναντι των φιλάθλων, ακόμη κι απέναντι σε οποιαδήποτε δυσκολία".

ΕΡ: "Η Καστοριά άργησε να ξεκινήσει την προετοιμασία της. Πιστεύεις ότι αυτό θα επηρεάσει την προσπάθεια της στο νέο πρωτάθλημα";

ΑΠ: " Επαναλαμβάνω ότι στην Καστοριά είμαστε πολύ δεμένοι μεταξύ μας, σαν μια πραγματική οικογένεια. Αυτό θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα και πιστεύω ότι "ενωμένοι σαν μια γροθιά" θα δώσουμε την δική μας μάχη με σκοπό την επίτευξη του στόχου που δεν είναι άλλος από τον πρωταθλητισμό".

ΕΡ: " Θέλεις να προσθέσεις κάτι άλλο";

ΑΠ: " Θέλω να ευχαριστήσω τον μάνατζερ μου Δημήτρη Παπαδημητρίου για την στήριξη του σε όλη αυτή την προσπάθεια".

Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Παρελθόν ο Σταύρος Διαμαντόπουλος! Διεθνούς φήμης ο αντικαταστάτης του...


Σαρωτικές εξελίξεις είχαμε τις τελευταίες ώρες στο στρατόπεδο της Καστοριάς! Σύμφωνα με πληροφορίες, χώρισαν αιφνιδίως το βράδυ οι δρόμοι των ανθρώπων της ομάδας με τον προπονητή Σταύρο Διαμαντόπουλο! Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές αλλά το μόνο που διέρρευσε ήταν ότι προέκυψε διαφορά φιλοσοφίας ανάμεσα στη διοίκηση και τον έμπειρο τεχνικό για τον σχεδιασμό της ομάδας. Κι όλα αυτά ενώ πριν από λίγες ημέρες, ο Διαμαντόπουλος ήταν εκείνος που κατόρθωσε να διατηρήσει την ενότητα στο ποδοσφαιρικό τμήμα και έπεισε αρκετούς παίκτες που είχαν τάσεις φυγής να παραμείνουν στον σύλλογο μέχρι να μπορέσει η διοίκηση να τους φωνάξει για τις υπογραφές.

Το «διαζύγιο» με τον Σταύρο Διαμαντόπουλο βρήκε τη διοίκηση των «γουναράδων» να είχε έτοιμη λύση για τη διάδοχη κατάσταση. Και το όνομα αυτού; Μίοντραγκ (Μίκι) Τσίρκοβιτς! Ο 44χρονος Σέρβος τεχνικός, ο οποίος έχει εργαστεί σε ΠΑΟ Βάρδας, Ενωση Μιδέας και Λεωνίδιο είναι από το βράδυ της Κυριακής ο νέος προπονητής της ομάδας και τη Δευτέρα αναμένεται να αναλάβει κι επίσημα τα καθήκοντα του. «Είναι μεγάλη τιμή η πρόταση που μου έκανε η Καστοριά να δουλέψω στην ομάδα. Είναι μια πρόκληση για την καριέρα μου αλλα δεν θέλω να λέω μεγάλες κουβέντες. Θέλω να το αποδείξω με το έργο μου» δήλωσε ο Τσίρκοβιτς στις πρώτες του δηλώσεις.


Πηγή: Sport3

Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Άλλοι έξη (6) παίκτες υπέγραψαν στην Καστοριά!



Άλλοι έξη (6) παίκτες υπέγραψαν για ένα χρόνο συμβόλαιο συνεργασίας με την Καστοριά. Πρόκειται για τους Καστοριανούς Δημήτρη Παπαδόπουλο (μέσος), που είναι γεννημένος στις 15/03/1985, Αντώνη Πετρόπουλο (μέσος), που είναι γεννημένος στις 28/03/1988 και τον Γιώργο Λαδά (αμυντικό), που είναι γεννημένος στις 27/08/1990, πέρυσι είχε δοθεί δανεικός από την Καστοριά στον Παναργειακό Άργους Ορεστικού και υπέγραψε συμβόλαιο εκπαιδευόμενου. Ακολούθησαν οι δύο Κροάτες Igor Mirceta (μέσος), που είναι γεννημένος στις 12/12/1986 και Aleksandar Kopunovic (επιθετικός), που είναι γεννημένος στις 29/02/1976 και ο Αντώνης Μισιρλής (τερματοφύλακας), που είναι γεννημένος στις 23/03/1988.


Ακόμη την Δευτέρα το πρωί αναμένεται να υπογράψει στην Αθήνα το συμβόλαιο συνεργασίας του για ένα χρόνο με την Καστοριά, ο Νίκος Μήτρου, που συμφώνησε τελικά με την διοίκηση της ΠΑΕ.

Aποκαλύψεις Σοκ για την ΠΑΕ Καστοριά !


Αποκαλύψεις που θα ξεσκεπάσουν το ποιόν πολλών και θα φέρουν στο φως απόκρυφες πληροφορίες του πιο σκοτεινού καλοκαιριού για την ιστορία της ομάδας της Καστοριάς σας επιφυλάσσει σήμερα το Kastoria-fc News, μιας και το επιτελείο του ιστολογίου μας ήρθε σήμερα σε επικοινωνία με τον Δημήτρη Χρυσαφίδη, ο οποίος προοριζόταν ως σύμβουλος του εμπορικού τμήματος της ΠΑΕ αλλά τελικά έπεσε θύμα των διαφόρων παρασκηνιακών γεγονότων που συνέβησαν στους κόλπους της ΠΑΕ και παραγκωνίστηκε γρήγορα. Προς τιμήν του ο κ. Χρυσαφίδης δέχτηκε να αποκαλύψει και δημόσια τα όσα έζησε και άκουσε το διάστημα που βρέθηκε στην Καστοριά και εμείς δεν έχουμε παρά να ρίξουμε άπλετο φως σ’ όλα τα σκοτεινά ζητήματα της ΠΑΕ χωρίς να έχουμε προσωπικές αντιπάθειες σε κανέναν και με μοναδικό μας στόχο να μάθει ο φίλαθλος κόσμος της ιστορικής μας ομάδας με ποιους έχει να κάνει.Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Χρυσαφίδη για αυτήν την άκρως ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική συνέντευξη που μας παραχώρησε και του ευχόμαστε υγεία και επιτυχίες σ’ όλους τους τομείς της ζωής!





Κ. Χρυσαφίδη, καλημέρα σας. Καταρχήν,ποια είναι η δική σας εμπειρία από την Καστοριά και τα όσα συνέβησαν αυτό το καλοκαίρι;

Όπως αναφέρθηκε στις εφημερίδες από τον κύριο Ευθυμιάδη φύγαμε από την με Kαστοριά με τις χειρότερες εντυπώσεις.Mετά από αμέτρητες συναντήσεις με την παλιά διοίκηση και υποσχέσεις που δεν κρατηθήκαν μάθαμε από τηλεφώνου ότι τελικά η ομάδα προ συμφωνήθηκε να μεταβιβαστεί στον κύριο Δανιηλίδη στις 5 Αύγουστου, όταν αυτός εν αγνοία μας και ενώ τον περιμέναμε σε ραντεβού στην Θεσσαλονίκη, εμφανίστηκε στον κύριο Σπυρόπουλο και λέγοντας ότι μας εκπροσωπεί έκανε το συμφωνητικό στο όνομα του.


Είχατε κάποια συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις που έγιναν το καλοκαίρι για την αγορά της ομάδας;



Η συμμετοχή μου στην ομάδα των τεσσάρων ήταν συμβουλευτική και σκοπό είχε την διερεύνηση της πραγματικής κυρίως οικονομικής θέσης της ομάδας, αλλά και την ομαλή και προπαντός χωρίς κινδύνους για καμία πλευρά μεταβίβαση των μέτοχων.


Αν δεν κάνω λάθος στην αρχή ήσασταν μαζί με τον κ. Δανιηλίδη και ο ο κ. Ευθυμιάδης προοριζόταν για αντιπρόεδρος ενώ ο Κ. Ταουσάνης για μανατζερ. Για ποιο λόγο εσείς και οι δυο προαναφερθέντες κύριοι δεν βρίσκεστε πλέον στους κόλπους της ΠΑΕ;


Στα τέλη του Ιουλίου με προσέγγισαν οι κύριοι Ταουσάνης και Ευθυμιάδης και μου ζήτησαν την βοήθεια μου σε θέματα ανεύρεσης χορηγών, και ενός οικονομικού πλάνου προκειμένου να μπορέσει η ομάδα να προσπαθήσει να πετύχει την άνοδο της στην β εθνική.Σε συνάντηση που είχαμε στην Καλαμαριά όπου και διαμένει ο κύριος Δανιηλίδης, μας ενημέρωσε για τα ποσά για τα οποία θα μπορούσε στην αρχή να διαθέσει.


Tον καιρό εκείνο ναυάγησαν και οι διαπραγματεύσεις Σπυρόπουλου με άλλο γκρουπ ενδιαφερομένων από την Καστοριά, και έτσι βρεθήκαμε μετά από δυο ραντεβού μαζί του να έχει δώσει πράσινο φως για την μεταβίβαση των μετοχών.Έμεναν μονό κάποιες τυπικές διαδικασίες, και για αυτό μετά από κοινού συμφωνία προχωρήσαμε και στην πρόσληψη του κυρίου Φάμπρο ο οποίος ήρθε στην Καστοριά, αλλά και μιας ομάδας παικτών οι οποίοι όχι μόνο ήταν αξιόλογοι, αλλά και τα συμβόλαια των οποίων ήταν εξαιρετικά καλά από πλευράς αμοιβών, προέβλεπαν όμως πολύ καλό πριμ για την άνοδο της ομάδας.


Το είχαμε πιστέψει οι ίδιοι αλλά θέλαμε να το πιστέψουν και να προσπαθήσουν και οι παίχτες.μετά την συμφωνία Σπυρόπουλου - Δανιηλίδη στις 5/8, μας ανακοινώθηκε στις 6/8 ότι ο κύριος Δανιηλίδης αποφάσισε να συνεργαστεί και με άλλους μανατζερς (κάτι που ποτέ δεν του αρνηθήκαμε), αποφάσισε ότι ο προπονητής δεν κάνει, οτι οι Cernoch (του οποίου βίντεο υπάρχουν στο you tube) και Αcelrod (αρχηγός της β ομαδας της ΣΕΝΤ ΖΕΡΜΕΝ) δεν ήταν αρκετά καλοί για την ομάδα, έως όπου στο τέλος εδίωξαν όλους τους παίχτες με τους οποίους είχαμε συμφωνήσει.


Μεγάλη καθυστέρηση υπήρχε επίσης και κάποια χρήματα (όχι τεράστια ποσά) τα οποία έπρεπε να δοθούν σε κάποιους παίχτες προκειμένου να υπογράψουν (Πέτρου) αλλά και για τα €1500 που χρειάζονταν για την συμμέτοχη της ομάδας στο κύπελλο.Τα τελευταία δε πληρώθηκαν από τον κύριο Ταουσάνη (η απόδειξη είναι στην διάθεση σας ) και παρά τις διαβεβαιώσεις και του κυρίου Σπυρόπουλου αλλά και του κυρίου Δανιηλίδη ακόμα δεν έχουν επιστραφεί.Όλα αυτά είχαν σαν συνέπεια την μεταξύ μας ρήξη και την -αναγκαστική- αποχώρηση μας από την ομάδα.


Πριν λίγες μέρες η ομάδα έγινε περίγελος με τη μη συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδος με τη δικαιολογία ότι ο κ. Δανιηλίδης δεν μπορούσε να μεταβεί από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα; Γνωρίζετε κάτι επί του θέματος;

Όπως ανέφερα προηγουμένως ακόμα και την συμμετοχή στο κύπελλο την έχουμε πληρώσει εμείς.ίσως ο κύριος Δανιηλίδης να ήθελε να του πληρώσουμε και τη μετάβαση του στην Αθήνα…



Αληθεύει ότι η οικονομική επιφάνεια του κ. Δανιηλίδη είναι πέρα για πέρα σκοτεινή; Έχετε πληροφορίες για το παρελθόν του εν λόγω κυρίου;

Για την οικονομική επιφάνεια του δεν μπορώ να ξέρω, αλλά αυτά που συμβαίνουν αποδεικνύουν κάποια πράγματα από μόνα τους.Το ποιον του κυρίου Δανιηλίδη είναι καλύτερα γνωστό στο Βόλο όπου και βρισκόταν, και για το όποιο ενημερωθήκαμε όταν επισπευθήκαμε την πόλη κατά την κλήρωση του πρωταθλήματος.


Πρόσφατα η Αθλητική Μακεδονίας Θράκης στη στήλη Προεδρικά ανέφερε πως ο κ. Καμπερίδης από φροντιστής και θαμώνας σε καφετέριες έγινε μανατζερ και αντιπρόεδρος στην Καστοριά; Τον γνωρίζετε τον κύριο;

Επειδή δεν είμαι αυτό που ο κόσμος λέει 'ποδοσφαιράνθρωπος" δεν γνωρίζω τον κύριο Καμπερίδη, αλλά έχω ενημέρωση μονό από αυτά που διαβάζω στις εφημερίδες και από φήμες που ακούγονται.



Πολλά λέγονται και γράφονται για τον πρώην μεγαλομέτοχο, τον κ . Σπυρόπουλο. Ποιες είναι οι δικές σας εντυπώσεις;


Δεν μπορώ να ξέρω το παρελθόν του κυρίου Σπυρόπουλου. Οσον αφόρα την στάση του απέναντι μας όχι μόνο αθέτησε κάποιες από τις συμφωνίες του αλλά μας άφησε την εντύπωση ότι το μονό που τον ενδιέφερε ηταν να φύγει η ομάδα από πάνω του.

Σε ραντεβού μας μάλιστα πριν την οριστική μεταβίβαση και ενώ τον ενημερώσαμε (με αποδείξεις) για τους κινδύνους που θα προέκυπταν από την μεταβίβαση στον κύριο Δανιηλίδη, μας υποσχέθηκε ότι μέσω του δικηγόρου του θα ακύρωνε το συμφωνητικό επειδή ο κύριος Δανιηλίδης δεν είχε εκπληρώσει κάποιους όρους του και θα προχωρούσε στην μεταβίβαση της ομάδας στον κύριο Ευθυμιάδη, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με οικονομικό παράγοντα της πόλης της Καστοριάς.


Επίσης, μας είχε υποσχεθεί ότι τα διαρκείας θα εκδοθούν ως τις 10 Αυγούστου και ακόμα δεν είναι έτοιμαΔέκα περίπου μέρες μετά και ενώ η προθεσμία έληγε μάθαμε ότι κανένα συμφωνητικό δεν λύθηκε, ότι ο Δανιηλίδης πλήρωσε??? την εφορία για την μεταβίβαση, οτι υπογράφουν παίχτες.



Ποια ήταν τα δικά σας σχέδια για την ΠΑΕ; Αν τελικά η υπόθεση Δανιηλίδη αποδειχθεί φιάσκο εσείς θα επανέλθετε;

Όσον αφορά τα σχέδια για την ομάδα πιστεύω ότι ήταν ξεκάθαρα και αντικατοπτρίζονται από το αρχικό ροστερ της ομάδας.Άλλωστε αυτό ήταν που δηλώσαμε πρώτο πρώτο στον κύριο Σπυρόπουλο.Ούτως η άλλως και στο οικονομικό όπως ανέφερα παραπάνω, βασιζόμασταν όχι μόνο εμείς αλλά και οι παίχτες στην άνοδο της ομάδας.Καλώς ή κακώς και κρίνοντας από το κλίμα στην πόλη τις πρώτες μέρες υπολογίζαμε και στην στήριξη του κόσμου αλλά και των παραγόντων της πόλης, προκειμένου να πετυχούμε τον στόχο μας.

Όσον αφόρα πιθανή επαναφορά θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι δεν είναι απίθανο, αλλά εξαιρετικά δύσκολο να ξεκινήσει κανείς τώρα.Η ομάδα είναι ανέτοιμη, έχουν ήδη συσσωρευτεί χρέη,(όπως πρόστιμο κυπέλου και άλλα πολλά) και η γνώμη μου είναι ότι η φετινή χρονιά πρέπει να θεωρείται χαμένη.Πλέον τα χρήματα που χρειάζονται είναι πολλά παραπάνω και ακόμα και αν βρεθούν είναι πολλά που αφορούν τον αγωνιστικό τομέα και σίγουρα δεν προλαβαίνουν να γίνουν.


Πάντως μια από τις απορίες που μου γεννηθήκαν είναι πως εμείς καταφέραμε να πείσουμε θεσσαλονικείς και αθηναίους επιχειρηματίες να βοηθήσουν και δεν βρέθηκαν πέντε δέκα άνθρωποι στην Καστοριά να βγουν μπροστά και να σώσουν την ομάδα.Άνθρωποι που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο όπως οι Ταουσάνης και ο Ευθυμιάδης είχαν στήσει μια εξαιρετική ομάδα με ένα πολύ καλό προϋπολογισμό.


Η ομάδα χθες έκανε 9 μεταγραφές, αλλά κανείς δεν είναι από αυτούς που είχατε ανακοινώσει τον Ιούλιο. Πως φτάσαμε από τους Τσέρνοχ Ακερλοντ και Πέτρου στα μαζώματα της τελευταίας στιγμής;

Η ομάδα ήταν 95% έτοιμη στις 5 Αυγούστου, φυσικά μετά από όσα έγιναν και την αναξιοπιστία της πλευράς Δανιηλίδη ,οι παίχτες και ο προπονητής δεν μπορούσαν να παραμείνουν. Όταν φτάνεις στο ¨αμήν" προκειμένου να κάνεις ομάδα τότε φυσικά κάνεις το μόνο που μπορείς...παιδομάζωμα.

Αυτό για το οποίο θα μου επιτρέψετε να αμφιβάλλω είναι αν και κατά πόσο αυτά τα δελτία που υπογράφηκαν θα νομιμοποιηθούν. (όπως είπα έχω στην διάθεση σας και τα δελτία που είχαν υπογράφει πριν τις 5 Αυγούστου).



Στις αρχές του Αυγούστου η Καστοριά πήγε να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά με την υπόθεση του Jordi Cruyyf; Τελικά του έγινε κρούση ή όλα ήταν παραμύθια της χαλιμάς;

Και κρούση του έγινε και προσφορά και όλη η ηλεκτρονική αλληλογραφία είναι επίσης στην διάθεση σας. Αυτός που δεν ενδιαφέρεται στο ξεκόβει από την αρχή και δεν διαπραγματεύεται. Σας διαβεβαιώνω ότι ήταν πολύ κοντύτερα απέ όσο μπορείτε να φανταστείτε, αλλά ενόν παίχτη με τόσο βαρύ όνομα δεν μπορείς να τον κοροϊδεύεις και να τον κρατάς σε αναμονή. Γίναμε ρεζίλι στο πανελλήνιο τουλάχιστον να γλιτώσουμε το πανευρωπαϊκό .Μην ξεχνάτε ότι ο κύριος Ταουσάνης είναι μάνατζερ και μόνο κακό τελικά του έκανε η ανάμειξη του στην Καστοριά.



Για το σημερινό ρόστερ έχετε άποψη; Πιστεύετε ότι θα πάει καλά όπως θέλουν να μας πείσουν οι κύριοι της διοίκησης;

Δεν έχω και είχα δεσμευτεί να μην έχω άποψη για κανένα ροστερ. Ο καθένας μας θα ειχε τον τομέα του και οι υπόλοιποι απλά θα γνωμοδοτούσαν. Αυτός δεν ήταν και ούτε είναι ο τομέας μου .Αν κρίνω τώρα από δημοσιεύματα και ποδοσφαιρικά πηγαδάκια, μάλλον δεν είναι καλά τα πράγματα για την ομάδα. Δεν απαξιώνω τα παιδιά που θα παίξουν αλλά θεωρώ ότι το πρώτο δυναμικό ήταν πολύ πιο έμπειρο...


Κλείνοντας,ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καστοριά, κ. Κώστας Γκίτσιος, δήλωσε τις προηγούμενες μέρες πως θεωρεί βέβαιη τη διάλυση στα χέρια αυτών των αφερέγγυων ανθρώπων. Ποια είναι η δική σας θέση;


Εκφράζοντας μόνο την άποψη μου, θα πρέπει να συμφωνήσω. Πιστεύω ότι η ομάδα δεν θα φτάσει ούτε ως τα Χριστούγεννα και με πείσμα του νέου ιδιοκτήτη συνεχίζει αλλάζοντας συνεχώς ροστερ που θα πληρώνεται με υποσχέσεις τότε ή βλέπω το κατώφλι της δ ή μια ομάδα που κανείς δεν θα ενδιαφέρεται να ασχοληθεί γιατί θα είναι πνιγμένη στα χρέη. Κι έτσι κι αλλιώς διάλυση είναι.....


Αποκλειστικά για το Kastoria-fc News, Χατζητιμοθέου Ιωσήφ.

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Επιτέλους υπογραφές...!


''Κάλιο αργά παρά ποτέ'' λέει μια λαική παροιμία η οποία φαίνεται ότι ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της Καστοριάς, που έστω και την ύστατη ώρα δείχνει να σχηματίζει μια σοβαρή ομάδα ώστε να σταθεί αξιοπρεπώς στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής.Σύμφωνα με πληροφορίες , η αποστολή της ομάδας επέστρεψε σήμερα στην ακριτική πόλη μετά από μια βδομάδα στο Ελατοχώρι με τις πρώτες εντυπώσεις από την προετοιμασία να είναι θετικές και τους ποδοσφαιριστές να είναι βέβαιοι ότι η ομάδα θα πάει καλά στο πρωτάθλημα.


Σήμερα ,μάλιστα ,έβαλαν την υπογραφή τους στα σχετικά συμβόλαια εννιά τον αριθμό ποδοσφαιριστές ,ενώ σε αναμονή βρίσκονται μερικοί ακόμα οι οποίοι αναμένεται να υπογράψουν στο προσεχές διάστημα που απομένει μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου.Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση όπως αναρτήθηκε πριν από λίγο στο επίσημο site της ΠΑΕ.

''Πραγματικός οργασμός παρατηρείται στην Καστοριά, αφού εννιά (9) παίκτες υπέγραψαν τα συμβόλαια τους με την ακριτική ομάδα. Αυτοί είναι οι γνωστοί στο Καστοριανό φίλαθλο κοινό από την παρουσία τους τα προηγούμενα χρόνια στην ομάδα, Νίκος Τζιώτζης (μέσος), γεννημένος στις 24/11/1981, που υπέγραψε για δύο χρόνια, Τριαντάφυλλος Βασιλειάδης (τερματοφύλακας), γεννημένος στις 01/07/1985 και Στέφανος Σκέντος (αμυντικός), γεννημένος στις 12/11/1987 που υπέγραψαν και οι δύο για ένα χρόνο. Από εκεί και πέρα ακολουθούν οι έμπειροι Απόστολος Παπακώστας (μεσοεπιθετικός), γεννημένος στις 02/01/1983, Σπύρος Γκάγκας (αμυντικός), γεννημένος στις 16/08/1978 και Αλέξανδρος Μόσχου, γεννημένος στις 13/05/1982 , που υπέγραψαν και οι τρεις τους για ένα χρόνο και οι ταλαντούχοι Νίκος Μπελίτσας (μέσος), γεννημένος στις 02/09/87, Γιώργος Ποτουρίδης (μέσος), γεννημένος στις 16/08/1986 και Γιάννης Καρπούζης (μέσος), γεννημένος στις 26/01/1989, που υπέγραψαν κι αυτοί για ένα χρόνο.


Παράλληλα αύριο Σάββατο αναμένεται να ολοκληρωθούν, εκτός απροόπτου, οι μεταγραφές των κοινοτικών Πόλγκαρ, Μιρτσέκα και Κοπούνοβιτς, ενώ αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας εκπαιδευόμενου ποδοσφαιριστή και ο Γιώργος Λαδάς, που πέρυσι είχε δοθεί δανεικός από την Καστοριά στον Παναργειακό Άργους Ορεστικού, όπου είχε μία πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής.''

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

A.O Kάστωρ: Το στοίχημα της επιστροφής !


Εν αναμονή των εξελίξεων στην ΠΑΕ Καστοριά και όντας αγανακτισμένοι από τις συνεχείς αναβολές στον τομέα των μεταγραφών και της γενικότερης οργάνωσης της ομάδας , το ιστολόγιο μας στρέφει σήμερα το ενδιαφέρον του στην ομάδα του Κάστωρα, που μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και χωρίς τυμπανοκρουσίες δείχνει ότι επέστρεψε για να μείνει στο Περιφερειακό πρωτάθλημα και γιατί όχι να πρωταγωνιστήσει στο εν λόγω πρωτάθλημα, αν του το επιτρέψουν οι συνθήκες. Εμείς από την πλευρά μας αναδημοσιεύουμε ένα λεπτομερές αφιέρωμα από το σημερινό φύλλο της τοπικής εφημερίδας ''Σέντρα'', επισημαίνοντας πως θα βρισκόμαστε στο πλευρό των ''βυσσινί'' με την ελπίδα ότι μια νέα δύναμη για το Καστοριανό ,και όχι μόνο, ποδόσφαιρο γεννιέται...!



''Η περσινή σεζόν αποτέλεσε σταθμό στη νεότερη ιστορία του Α.Ο Κάστωρ καθώς έπειτα από πέντε(5) χρόνια οι ‘’βυσσινι’’ επέστρεψαν στη γνώριμη για αυτούς κατηγορία του Περιφερειακού πρωταθλήματος στον 3ο Όμιλο!


Το ερώτημα που προκύπτει ωστόσο, είναι κατά πόσο κ Κάστωρας θα καταφέρει να κρατήσει και τα δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, μιας και πέρα της συμμετοχής του στο Περιφερειακό πρωτάθλημα-το ζητούμενο είναι να εξασφαλίσει με όσο το δυνατόν πιο εύκολο τρόπο την παραμονή του σ αυτό και αν μπορέσει γιατί όχι να διακριθεί, καταλαμβάνοντας μια από τις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα σ’ αυτό το ‘’μαραθώνιο’’, που η έναρξη του σηματοδοτήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου και αναμένεται εξόχως πιο ποιοτικός συγκριτικά με τον περσινό.

Ο Κάστωρα, ωστόσο. Διατήρησε φέτος και μάλιστα σε απόλυτο βαθμό τον ίδιο κορμό παικτών, ενώ προσέθεσε στο έμψυχο δυναμικό του αρκετούς πολύπειρους αλλά και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, που στο άκουσμα του προπονητή (παλιά καραβάνα της ΠΑΕ Καστορια) Σάββα Παπαδόπουλου , εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια για τον Καστοριανό κόουτς, ο οποίος με στενό συνεργάτη τον καθηγητή φυσικής αγωγής Παναγιώτη Αντωνίου, ξεκίνησαν από τις 27 Ιουλίου το χτύσιμο του νέου οικοδομήματος του Ομίλου.

Τα νιάτα, λοιπόν, του Κάστωρα και η πείρα αρκετών ποδοσφαιριστών του από το Περιφερειακό πρωτάθλημα δεν συνιστούν πολλά ερωτηματικά για το πώς θα κινηθεί η ομάδα ενώ κάποιοι, βάσει των κινήσεων που ήδη έχουν γίνει και μάλιστα σ’ όλα τα επίπεδα, θα στοιχημάτιζαν υπερ της αξιοπρόσεκτης πορείας των ‘’βυσσινί’’, που ως στόχο έχουν η επιστροφή τους στη Δ Εθνική να συνδυαστεί με μπόλικες επιτυχίες συνυφασμένες με πολλά γκολ και πλούσιο θέαμα , επιδιώκοντας να τερματίσουν όσον το δυνατόν πιο ψηλά στη βαθμολογία, γεγονός που αν τελικά καταστεί εφικτό θα ικανοποιήσει χωρίς αμφιβολία τους φίλους της ομάδας που θα σταθούν κοντά τους καθ΄ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Η ομάδα του Κάστωρα , αναμφίβολα, δεν είναι στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας και αυτό είναι απόλυτα λογικό καθώς οι προπονήσεις εως τώρα αφορούσαν στο σύνολο τους τη φυσική κατάσταση και ελάχιστα σχέδια με την μπάλα, με αποτέλεσμα τα πρώτα δείγματα γραφής στα φιλικά την εβδομάδα που πέρασε να μην φανερώσουν τις πραγματικές δυνατότητες της , ενώ το δίδυμο των προπονητών θεώρησε φυσιολογικότατο το γεγονός αυτό, χωρίς ωστόσο να ανησυχούν αφού πέρα των άλλων δεν έχουν το τελευταίο διάστημα λόγω τραυματισμών στη διάθεση τους και αρκετούς παίκτες πρώτης σειράς στους οποίους υπολογίζουν στη συνέχεια να προσδώσουν άλλη ποιότητα στον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο.

Έτσι, στο πρώτο φιλικό ματς στην Κορησό με την τοπική Δόξα η λήξη βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες 1-1, ακολούθησε το τουρνουά στο Νταηλάκη, στο οποίο κατέκτησε την πρώτη θέση, ενώ το περασμένο Σάββατο στην Πεντάβρυσο ηττήθηκε από τους ‘’κυανόλευκους’’ με σκορ 2-1, παιχνίδι στο οποίο σκόραραν οι αδερφοί Γρηγοριάδη στο 7ο και 83ο λεπτά αντίστοιχα και για τον Κάστωρα ο Μαλεγκάνος στο 60ο λεπτό.

Ο ΗΓΕΤΗΣ

Η παλιοσειρά στην ομάδα του του Κάστωρα ακούει στο όνομα Τάσος Σιοπόβου, που στη…δύση της ερασιτεχνικής-κατά τα άλλα καριέρας του (κρίμα!!! Αυτό το παιδία να μην παίξει ως επαγγελματίας ποδόσφαιρο) ήρθε η στιγμή να βοηθήσει τους συμπαίκτες του στο να ‘’θερίσουν’’ όσα η ομάδα τους ‘’έσπειρε’’ τα προηγούμενα χρόνια.

Σε ηλικία πλέον 30 ετών ο ‘’Σιοπ’’ όπως τον αποκαλούν οι συμπαίκτες του χαϊδευτικά θα έχει φέτος το ρόλο του ηγέτη εντός κι εκτός του αγωνιστικού χώρου, θα είναι ο αρχηγός , όπως ήταν και τα προηγούμενα χρόνια τόσο μέσα στο γήπεδο ως άνθρωπος για όλες τις δουλειές εξαιτίας της καλής του νοοτροπίας παίζοντας στην άμυνα, παλεύοντας, γνωρίζοντας πώς να σκοράρει, δημιουργώντας και κατευθύνοντας την ομάδα όταν για κάποιο λόγο αυτή κινδύνευε να προσκρούσει σε βράχια, όσο και στα αποδυτήρια καθώς και έξω από αυτά αποτελώντας παράδειγμα καλού χαρακτήρα, ήθους, συνέπειας και σοβαρότητας για όλους, μικρούς και μεγάλους.

Τα Συν (+)

-Η διατήρηση του περσινού βασικού κορμού, που σύμφωνα με όλους ( παίκτες-διοίκηση-προπονητές) ήταν απαραίτητη. Ακόμα και τα ‘’μωρά’’ έμειναν γεγονός σπάνιο για τα δεδομένα ομάδας περιφερειακού επιπέδου και όπως όλα δείχνουν έχουν να κερδίσουν πολλά.

Ο Σάββας Παπαδόπουλος με τον συνεργάτη του Παναγιώτη Αντωνίου σύμφωνα με τις μαρτυρίες των παικτών, παλιών και νέων είναι καλοί, σοβαροί, γνώστες του ποδοσφαίρου, με προσωπικότητα, πειθαρχία. Το δίδυμο των προπονητών του Κάστωρα μπορεί να αποτελέσει την εγγύηση σωστής λειτουργίας.

Τα πλην (-)

Ο κόσμος δεν έχει αγκαλιάσει ακόμα αυτήν την ομάδα. Μέχρι στιγμής βρισκόταν στη σκιά της ΠΑΕ Καστοριά, παλεύοντας μόνη της, χωρίς φιλάθλους, όμως με τα νέα δεδομένα του ποδοσφαίρου στην πόλη μας, ενδέχεται αυτό να αλλάξει, με τους λάτρεις της ‘’στρογγυλής θεάς’’ της περιοχής μας να στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους και στον Κάστωρα.

Ήρθαν…

Διομήδης Μπαχαδέρογλου, Αχιλλέας Παπαδόπουλος, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Σπύρος Κουρής, Βασίλης Τσομπάνος, Δημήτρης Πρωτόγερος, Χρήστος Χριστοφορίδης, Γιώργος Σαρηπανίδης και Γιώργος Κυριζάκης.''


Πηγή: Εφημερίδα ''Σέντρα'', Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Τα "βρόντηξε" ο Μήτρου από Καστοριά...


Η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην Καστοριά αναφορικά με την ολοκλήρωση των μεταγραφικών υποθέσεων με τους ποδοσφαιριστές που έχουν εδώ και καιρό συμφωνήσει με τη νέα διοίκηση του Τάκη Δανιηλίδη, έχει φέρει ορισμένους εξ αυτών στα όρια τους! Σύμφωνα με πληροφορίες του sport3.gr, ο Νίκος Μήτρου πήρε την απόφαση να αποχωρήσει οριστικά από την ομάδα, μια και εδώ και μια εβδομάδα ενώ μετείχε κανονικά στην προετοιμασία στο Ελατοχώρι άκουγε καθημερινά τη διοίκηση να μεταθέτει την ημερομηνία των υπογραφών.


Γι αυτό το λόγο, δεν θα συνεχίσει τελικά την καριέρα του στους "γουναράδες" ενώ ανάλογες σκέψεις κάνουν κι άλλοι παίκτες, οι οποίοι είναι στην ίδια μοίρα με τον Μήτρου και βρίσκονται ουσιαστικά στον "αέρα". Οι εξελίξεις αυτές έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα και τον Σταύρο Διαμαντόπουλο, ο οποίος με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα μας άφησε τα πάντα ανοικτά και για το δικό του μέλλον στον σύλλογο!


"Δεν θέλω να παίζονται παιχνίδια στις πλάτες των παικτών. Υπάρχει αδιέξοδο. Ενώ χτίζεται μια πολύ καλή ομάδα υπάρχει απόσταση από τη διοίκηση στην επικοινωνία της με τους παίκτες. Γενικότερα υπάρχουν ασάφειες για τη λειτουργία του τμήματος και οι παίκτες κάποια στιγμή δεν θα αντέξουν και είναι λογικό να αντιδράσουν. Δεν μπορεί να σεβόμαστε αυτή την ομάδα και να μην τη λειτουργούμε. Εγώ ήρθα να φτιάξω αυτή την ομάδα και έχω μεγάλη υπομονή να το κάνω αλλά όχι να τη χαλάσω".



Πηγή: Sport3.gr

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Παρέλαση ονομάτων στην Καστοριά. Ενίσχυση στην άμυνα με τον Γιώργο Λεκάκη!


Μια βδομάδα πριν από τη λήξη των μεταγραφών και η προσπάθεια της ενίσχυσης του ρόστερ της ομάδας ,έστω και την ύστατη στιγμή, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς στις τάξεις της ομάδας, καθώς πριν από λίγες ώρες η νέα διοίκηση της ΠΑΕ συμφώνησε με τον νεαρό αμυντικό Γιώργο Λεκάκη(7/12/1987), ο οποίος αγωνίζεται στα αριστερά της αμυντικής γραμμής και προέρχεται από τον Αετό Σκύδρας.

Πέρα από τον ταλαντούχο αμυντικό, ουκ ολίγοι ποδοσφαιριστές πρόκειται να περάσουν από το μικροσκόπιο του Σταύρου Διαμαντόπουλου με τις πληροφορίες μας να αναφέρουν πως στις προπονήσεις της ομάδας συμμετέχουν δυο ακόμα Καστοριανοί ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τους Μίμη Παπαδόπουλο και Νίκο Τζιώτζη, οι οποίοι έχουν φορέσει κατά το παρελθόν την ερυθροκίτρινη φανέλα και όλα δείχνουν πως θα πάρουν το δρόμο της επιστροφής!

Παράλληλα, από σήμερα στην προετοιμασία της ομάδας στο Ελατοχώρι συμμετέχουν και οι Attila Polgar(αμυντικός), Igor Mirceta(δεκάρι) και Aleksandar Kopunovic(επιθετικός). Πρόκειται για τρεις ιδιαίτερα έμπειρους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι διαθέτουν κοινοτικά διαβατήρια και κατά πάσα πιθανότητα θα υπογράψουν μέσα στην βδομάδα συμβόλαιο συνεργασίας με την ΠΑΕ.

Από εκεί και πέρα, η προθεσμία της μεταγραφικής περιόδου λήγει σε μια βδομάδα και όπως είναι φυσικό πολλά ονόματα παρελαύνουν και παρουσιάζονται ως στόχοι της ομάδας. Ιδιαίτερης μνείας χρήζουν τα ονόματα των Σάββα Παντελιάδη και Marko Jocic για τους οποίους φημολογείται ότι έγινε η πρώτη κρούση από πλευράς Καστοριάς! Όσον αφορά πάντως τον δεύτερο, εμπόδιο αποτελεί το γεγονός ότι δεν διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο και δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, ωστόσο η πολύχρονη διαμονή του στην Ελλάδα αφήνει ένα παράθυρο απόκτησης της ελληνικής υπηκοότητας!

Κλείνοντας, σε δεύτερη μοίρα φαίνεται ότι έχει τεθεί η βέβαιη τιμωρία της ομάδας μας εξαιτίας της αδικαιολόγητης μη εμφάνισης της στον αγώνα κυπέλλου με τα Τρίκαλα, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι βάσει του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ θα επιβληθεί πρόστιμο από 20,000 εως 100,000 ευρώ χωρίς να αποκλείεται και κάποια επιπρόσθετη ποινή για το προσεχές πρωτάθλημα…

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Τρεις κοινοτικοί προ των πυλών της Καστοριάς...!


Τρεις κοινοτικοί παίκτες βρίσκονται από την Κυριακή στο Ελατοχώρι , όπου προετοιμάζεται η Καστοριά, σύμφωνα με πληροφορίες του sport3.gr. Πρόκειται για τον 29χρονο Ουγγρο πρώην αμυντικό της Δόξας Δράμας Ατίλα Πόλγκαρ, τον Σέρβο επιτελικό μέσο με κροατικό διαβατήριο Ιγκόρ Μιρτσέτα (αδερφό του Πρέντραγκ που αγωνίζεται στον Αίαντα Σαλαμίνας) και τον συμπατριώτη του επιθετικό Αλεξάντερ Κοπούνοβιτς. Μέχρι την Τρίτη εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί και το τυπικό μέρος της απόκτησής τους από τους «γουναράδες».

Πηγή: Sport3.gr

Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Δεν θα κατέβει τελικά η Καστοριά στο κύπελλο. Ανακοινώθηκαν 13 ποδοσφαιριστές!


Σάρκα και οστά έλαβε πριν από λίγο το πικρό σενάριο, που ήθελε την ιστορική ομάδα της Καστοριάς να αποσύρεται από τον θεσμό του Κυπέλλου, το οποίο κατέκτησε πριν από 29 χρόνια όντας μάλιστα η πρώτη επαρχιακή ομάδα που πρωταγωνίστησε στον εν λόγω θεσμό.Από εκεί και πέρα, αύριο ξεκινάει η προετοιμασία της ομάδας στο Ελατοχώρι, παρουσία 23 ποδοσφαιριστών υπό τις οδηγίες του Σταύρου Διαμαντόπουλου και του Πασχάλη Δημητρίου. Ακολουθεί η αναλυτική ανακοίνωση της ΠΑΕ Καστοριάς.



''Δεν θα αγωνιστεί τελικά η Καστοριά στα Τρίκαλα με την τοπική ομάδα στα πλαίσια του θεσμού του κυπέλλου Ελλάδας. Κι αυτό γιατί παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανθρώπων της μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου για την υπογραφή των συμβολαίων κι ενώ υπήρξε συνεννόηση για άνοιγμα των γραφείων της Ε.Π.Ο και της Ένωσης Β' & Γ' Εθνικής για την έκδοση των σχετικών δελτίων, αυτό δεν έγινε ποτέ, μια και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Τάκης Δανιηλίδης δεν κατέστη δυνατό να πετάξει από την Θεσσαλονίκη για Αθήνα, με αποτέλεσμα η όλη προσπάθεια να μην έχει αίσιο τέλος.


Ο κ. Δανιηλίδης, φανερά στεναχωρημένος, ήταν "έτοιμος να σκάσει", γιατί από τη μια πλευρά ήθελε η ομάδα να αγωνιστεί, έστω και υπό αντίξοες συνθήκες στα Τρίκαλα και από την άλλη ήθελε να κάνει πράξη την δέσμευση προς τον φίλαθλο κόσμο της Καστοριάς για την συμμετοχή της ομάδας στο κύπελλο.


Αύριο το πρωί οι ποδοσφαιριστές της Καστοριάς θα μεταβούν στο Ελατοχώρι, όπου και θα γίνει το κύριο και βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ενώ από τη Δευτέρα αναμένονται και άλλοι ποδοσφαιριστές να ενταχθούν στο ρόστερ της ομάδας.


Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα νωρίς τα ξημερώματα υπέγραψαν τα συμβόλαια τους οι Καλαφάτης, Παπαδημητρίου, Οφίδης, Κέντης, Ποτουρίδης, καθώς και οι Αθανασιάδης και Μήνος. Συμβόλαιο συνεργασίας σαν εκπαιδευόμενοι ποδοσφαιριστές υπέγραψαν οι Αποστόλου, Λαδάς, Παναγιωτίδης, Μπάτζιος, Καρανάσιοςκαι Σαββαΐδης.''



Κλείνοντας, να υπενθυμίσουμε ότι η ομάδα έχει έρθει εδώ και καιρό σε συμφωνία με τους Σπύρο Γκάγκα, Νίκο Μήτρου, Στέφανο Σκέντο,Τριαντάφυλλο Βασιλειάδη και Θόδωρο Μητράκα ενώ σχεδόν κλεισμένοι θεωρούνται οι Ζαχαρίας Δημητρουλόπουλος και Αλέξανδρος Παπαδόπουλος. Συνυπολογίζοντας και τους τέσσερις από το περσινό ρόστερ( Κοσμίδης, Φλίνδρης, Στασινόπουλος, Κυρκόπουλος) φτάνουμε στους 23 και περιμένουμε άλλες 3-4 προσθήκες εγνωσμένης αξίας, όπως μας είχε υποσχεθεί ο κ. Δανιηλίδης στις πρώτες του δηλώσεις ως πρόεδρος της ομάδας. Ευελπιστούμε ότι η σημερινή απουσία της ομάδας από τον ιστορικό θεσμό του κυπέλλου θα προκαλέσει αιδώ στους καθ' ύλιν αρμόδιους και ελπίζουμε ότι από σήμερα ,πέρα από την προετοιμασία της ομάδας, ξεκινάει και κάτι καλό για το ποδοσφαιρο της Καστοριάς...!

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Σταύρος Διαμαντόπουλος.- "Ιδεολογική η παρουσία μου."


Η Καστοριά μπήκε σε νέα «εποχή» με τον Τάκη Δανιηλίδη να αναλαμβάνει τα ηνία και τον Σταύρο Διαμαντόπουλο να επανέρχεται στην τεχνική ηγεσία των «γουναράδων». Ο Έλληνας τεχνικός, μιλώντας στο Sportnet θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, υποσχόμενος πολύ δουλειά.


Κ. Διαμαντόπουλε στην Καστοριά πνέει άλλος… άνεμος με την έλευση του κυρίου Δανιηλίδη…


"Είναι αλήθεια. Ο κύριος Δανιηλίδης πήρε την ομάδα και θεωρώ ότι θα συνεχιστεί κανονικά η συνεργασία μας. Το κακό είναι ότι διεκόπη η προετοιμασία, αλλά πλέον μπαίνουμε σε μία νέα λογική. Να χτίσουμε μία νέα ομάδα".



Η Καστοριά προλαβαίνει να αγωνιστεί στο ματς με τα Τρίκαλα στο Κύπελλο;


"Βάσει νόμου θα πρέπει να παρουσιαστεί μία ομάδα. Οπωσδήποτε αυτή την στιγμή η ομάδα δεν είναι στημένη, καθώς έχουμε ρίξει το βάρος στην φυσική κατάσταση. Μπορεί στο ματς της Κυριακής να πάνε και μικρά παιδιά. Θα δούμε μέσα στις επόμενες μέρες. Πάμε τώρα πάλι από την αρχή".


Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας για τη νέα χρονιά;


"Εγώ δεν είμαι μάγος, ούτε ταχυδακτυλουργός. Ξέρω την δουλειά μου και θα προσπαθήσω να φτιάξω μια ομάδα. Η Καστοριά, κοιτώντας και στην ιστορία της είναι μία ομάδα που ανήκει στον λαό της. Εκεί ποντάρουμε φέτος. Στην ευαισθησία του απλού φίλαθλου. Αυτού που δίνει 5 ή 10 ευρώ και κάθεται σε μία γωνία για να βγει ότι καλύτερο. Η Καστοριά δεν ξεκινάει ποτέ για να πει ότι θα μείνω στην κατηγορία. Βλέποντας την ιστορία της, μπορεί να χτίσει το μέλλον της".


Ακόμα και αν δεν έρθει η άνοδος στην Β΄ Εθνική;
"Η Καστοριά πάντα θα μάχεται για το καλύτερο. Εγώ θέλω να μπορέσει η ομάδα να προσαρμοστεί στη νέα… εποχή. Θα γίνει σωστή δουλειά και μεθοδική. Με παιδιά από την περιοχή. Εγώ στηρίζω το παρόν, βοηθάω το μέλλον. Η παρουσία μου είναι περισσότερο ιδεολογική, παρά οικονομική".


Γιώργος Κυριακόπουλος - SPORTNET.

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Φως στο τούνελ του ιδιοκτησιακού καθεστώτος...!


Αγωνία τέλος για τους φιλάθλους της Καστοριάς μετά και την οριστική όπως φαίνεται μεταβίβαση των μετοχών της πλευράς Σπυρόπουλο προς την ομάδα του κ. Δανιηλίδη! Διαβάστε αναλυτικά την επίσημη ανακοίνωση όπως αναρτήθηκε πριν λίγες ώρες στην επίσημη σελίδα της ΠΑΕ.



''Ο Τάκης Δανιηλίδης είναι οριστικά ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Καστοριά και ο άνθρωπος που θα ηγηθεί της δύσκολης ομολογουμένως προσπάθειας των "γουναράδων" για την αξιοπρεπή τους συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Σε συνάντηση που είχαν στα γραφεία της ΠΑΕ Καστοριά οι κ. κ. Σπυρόπουλος και Δανιηλίδης, οριστικοποίησαν την συμφωνία τους που είχε επιτευχθεί πριν 15 μέρες, παρουσία των νομικών και οικονομικών συμβούλων τους. Με την επίτευξη της συμφωνίας παραιτήθηκαν τέσσερα άτομα από το υπάρχον Δ.Σ. της ΠΑΕ, οι κ. κ. Γιώργος Ντάγκας (Πρόεδρος), Δημήτρης Τσελεκίδης (Διευθύνων Σύμβουλος), Τάσος Νικολόπουλος (μέλος) και Στέργιος Αδάμ (μέλος). Τη θέση τους στο Δ.Σ. της ακριτικής ομάδας παίρνουν οι κ. κ. Τάκης Δανιηλίδης (Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος), Σπύρος Παπαχρήστου, Νικόλαος Γιαννάκης & Νικόλαος Παντελίδης. Δύο άλλα μέλη οι κ. κ. Ισαάκ Παναγιωτίδης και Γεώργιος Χατζόπουλος αναμένεται να μπουν κι αυτά στο Δ.Σ. από την Δευτέρα και μετά. Η νέα σύνθεση του νέου Δ.Σ. της ΠΑΕ θα αποσταλεί αύριο Παρασκευή προς δημοσίευση.''



Από την Παρασκευή θα μπορούν πλέον να υπογράφονται και τα συμβόλαια με τους παίκτες που έχουν συμφωνήσει αλλά και τον προπονητή της ομάδας, Σταύρο Διαμαντόπουλο. Παράλληλα, ξεκινήσει εκ νέου η προετοιμασία της ομάδας, η οποία θα γίνει στο αθλητικό κέντρο του Ελατοχωρίου. Αναφορικά με τον αγώνα Κυπέλλου με τα Τρίκαλα, οι άνθρωποι της ομάδας αφήνουν ένα πολύ μικρό «παράθυρο» να καταφέρουν να μετέχουν στο παιχνίδι. Ωστόσο, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να προλάβουν μέχρι τότε να δημιουργήσουν ένα σύνολο από το μηδέν.

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Στο χείλος του γκρεμού…


Ορατή όσο ποτέ φαντάζει τη δεδομένη χρονική στιγμή η οριστική διάλυση της ΠΑΕ μετά και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών…
Χαρακτηριστικό είναι ότι η χθεσινή συνάντηση του πρώην μεγαλομετόχου με τον κ. Καμπερίδη οδήγησε στη λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά του κ. Δανιηλίδη προκειμένου ο κ. Σπυρόπουλος να διαφυλάξει τα νώτα του ,ενώ σήμερα θα γίνει συνάντηση των νομικών συμβούλων των δυο ανδρών προκειμένου να επιστραφούν όλα τα έγγραφα της ΠΑΕ στην απερχόμενη διοίκηση και να απεμπλακεί οριστικά η παροικία της Κατερίνης.


Αξίζει, επίση,ς να αναφερθεί πως τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησε η φήμη στην πόλη πως ομάδα τεσσάρων επιχειρηματιών εκτός Καστοριάς επικοινώνησε με τον πρώην μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ και ζήτησε την ομάδα, εισπράττοντας όμως την αρνητική και καθ’ όλα αδιάφορη στάση του Καστοριανού παράγοντα, ο οποίος φαίνεται ότι ‘’ κάηκε από τον χειλό και πλέον φυσάει το γιάουρτι…’’


Από εκεί και πέρα, το μέλλον της ΠΑΕ φαντάζει πέρα για πέρα δυσοίωνο με τη διάλυση να βρίσκεται επί θύραις…Αυτή τη στιγμή γίνεται μια προσπάθεια να πεισθεί ο κ. Σπυρόπουλος να τρέξει τα φλέγοντα ζητήματα της ΠΑΕ για 2-3 μήνες με τις πληροφορίες μας να αναφέρουν πως ο έμπειρος παράγοντας δείχνει διατεθειμένος να αναλάβει την ομάδα την ύστατη στιγμή, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα έχει στα χέρια του τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις πως θα απεμπλακεί οριστικά μετά το προαναφερθέν διάστημα και με την παράμετρο ότι ο ίδιος θα επιβαρυνθεί οικονομικά με μηνιαίους μισθούς και όχι με ετήσια συμβόλαια.
Σε αντίθετη περίπτωση, η ομάδα μένει ακέφαλη και η διάλυση αποτελεί μοναδική οδός με τον κίνδυνο βαρύτατης τιμωρίας να ελλοχεύει εφόσον δεν παρουσιαστεί η ομάδα στο παιχνίδι κυπέλλου με τα Τρίκαλα….

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Κυριακή, 23 Αυγούστου το ματς με τα Τρίκαλα. Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του κυπέλλου Ελλάδος.


Η ΕΠΟ ανακοίνωσε το πρόγραμμα των αγώνων της πρώτης φάσης του Κυπέλλου, οπυ θα διεξαχθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο (22-23 Αυγούστου). Σε αυτή τη φάση συμμετέχουν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.Τελικά θα διεξαχθούν 16 από τις 18 αναμετρήσεις, καθώς ο Φωστήρας παραιτήθηκε, με αποτέλεσμα ο Ατσαλένιος να παίρνει την πρόκριση. Παράλληλα, ο αγώνας Πλατανιάς -Νίκη Βόλου δεν ορίζεται, λόγω χρεών της ομάδας του Βόλου.Αναλυτικά το πρόγραμμα:


Σάββατο 22/8


Ρόδος- Κόρινθος 18:00

Ασπρόπυργος- Αίας Σαλαμίνας 19:00

Μακεδονικός- Εθνικός Φιλιππιάδας 19:00

Σαρωνικός- Θερμαϊκός 17:00

Δόξα Κρανούλας- Ζάκυνθος 17:00

Πυρσός Γρεβενών- Καλλιθέα 17:00

Αναγ. Επανωμής- ΠΑΟ Ρουφ 17:00


Κυριακή 23/8


Εορδαϊκός- Κοζάνη 17:00

ΠΑΟ Ν. Επιβατών- Παναιγιάλειος 17:00

Αναγ. Γιαννιτσών- Χαϊδάρι 17:00

Φωκικός- Οδυσσέας Αναγ. 17:00

Βισαλτιακός- Κεραυνός Κερατέας 17:00

Παναργειακός-Βύζας Μεγάρων 17:00

Παναχαϊκή- Ολ. Χερσονήσου 17:00

Βέροια- Αγία Παρασκευή 17:00

Τρίκαλα- Καστοριά 19:00

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Ο Θεόδωρος Μητράκας συμφώνησε με την ΠΑΕ Καστοριά!

Παροικία Κατερινιωτών φαίνεται να δημιουργείται στην Καστοριά καθώς μετά τους Σκέντο και Βασιλειάδη, η νέα διοίκηση της ομάδας συμφώνησε και με τον Θόδωρο Μητράκα. Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ από το kastoria-fc.com...


''Ο Θεόδωρος Μητράκας συμφώνησε με την Καστοριά και αναμένεται αύριο να έλθει στην ακριτική πόλη και να υπογράψει το σχετικό συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα. Ο Μητράκας, που είναι γεννημένος στις 08/04/1980, αγωνίζεται στη θέση του μέσου κι έχει ύψος 1,75 cm και βάρος 75 Kgr. Έχει 155 συμμετοχές σε Εθνικά πρωταθλήματα. ''





To αναλυτικό βιογραφικό του Κατερινιώτη μεσοεπιθετικού.








Μεταγραφών συνέχεια για την Καστοριά με τον Νίκο Μήτρου! ‘’Πισωγύρισμα’’ με τον Τριαντάφυλλο Βασιλειάδη…


Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της ομάδας καθώς μετά τους Σπύρο Γκάγκα και Στέφανο Σκέντο, η νέα διοίκηση της ΠΑΕ ήρθε σε συμφωνία με τον 25χρονο μεσοεπιθετικό Νίκο Μήτρου και τον 24χρονο τερματοφύλακα Τριαντάφυλλο Βασιλειάδη, που δεν στέριωσε στον Πιερικό και επέστρεψε στην Καστοριά…


Όσον αφορά ,πάντως, τον Κατεριώτη πορτιέρο ιδιαίτερου σχολιασμού χρήζει ο τρόπος με τον οποίο εκδιώχθηκε κακήν κακώς την περασμένη σεζόν από την απερχόμενη διοίκηση, μιας και πολλές φήμες τον ήθελαν να προσπαθεί να αποκομίσει προσωπικό κέρδος σε βάρος της ομάδας. Εμείς από την πλευρά μας δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν όντως ισχύουν οι παραπάνω φήμες ή αν πρόκειται για συκοφαντίες, το σίγουρο όμως είναι ότι ο εν λόγω ποδοσφαιριστής μόνο αρεστός δεν είναι στην καστοριανή εξέδρα και ίσως η επιστροφή του να αποτελεί την πρώτη εσφαλμένη κίνηση της νέας διοίκησης…


Οι δυο νέοι ποδοσφαιριστές στο μικροσκόπιο του Kastoria-fc News !


Ονοματεπώνυμο: Νίκος Μήτρου

Ημερομηνία Γέννησης: 10/7/1984

Καταγωγή: Χαλκίδα

Ύψος: 1,71

Βάρος: 68

Scouting Report: Πρόκεται για έναν άκρως ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, ο οποίος όμως δεν είχε την καριέρα που όλοι περίμεναν ότι θα έκανε όταν ξεκίνησε την καριέρα του στον Πανιώνιο. Αγωνίζεται κυρίως ως αριστερό εξτρέμ και δευτερευόντως ως δεκάρι και περιφερειακός επιθετικός.Διαθέτει πολύ καλή τεχνική, κοφτή τρίπλα και είναι ιδιαίτερα ταχύς , ενώ από την άλλη του λέιπει η δύναμη, η αποφασιστηκότητα και η σταθερότητα στην απόδοση του…

Βιογραφικό:
2002-2003 Πανιώνιος 8/0
2003-2004 Πανιώνιος 17/3
2004-2005(α) Πανιώνιος 7/0
2004-2005(β) Νίκη Βόλου(δανεικός) 9/1
2005-2006 Πανιώνιος 8/0
2006-2007(α) Πανιώνιος 0/0
2006-2007(β) Διγενής 3/0
2007-2008 Εθνικός Αστέρας 1/0
2008-2009(α) Αίας Σαλαμίνας 11/1
2008-2009(β) Λαμία


Ονοματεπώνυμο: Τριαντάφυλλος Βασιλειάδης

Ημερομηνία Γέννησης: 1/7/1985

Καταγωγή: Κατερίνη

Ύψος: 1,85

Βάρος: 85

Scouting Report: Θεωρούμε ότι ο Τριαντάφυλλος Βασιλειάδης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις μιας και αγωνίστηκε δυο χρόνια στην ομάδα μας. Πρόπερσι βοήθησε αρκετά στο να σωθεί η ομάδα ωστόσο πέρσι εμφανίστηκε εντελώς διαφορετικός με τις φήμες να δίνουν και να παίρνουν. Διαθέτει εξαιρετικά φυσικά προσόντα, τρομερά αντανακλαστικά και εκτινάξεις, ωστόσο είναι ιδιαίτερα ασταθής στην απόδοση του και με αδυναμίες στις εξόδους…

Βιογραφικό:
2002-2003 Βατανιακός
2003/2004 ΠΑΟΚ 0/0
2004-2005 Πιερικός 18/0
2005-2006 Πιερικός 13/0
2006-2007 Εθνικός Κατερίνης 27/0
2007-2008 Καστοριά 30/0
2008-2009 Καστοριά 9/0

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Σεφτέ στις μεταγραφές έκανε η Καστοριά με τους Στέφανο Σκέντο και Σπύρο Γκάγκα...!


‘’Σεφτέ’’ στις μεταγραφές έκανε σήμερα η Καστοριά καθώς η νέα διοίκηση της ομάδας ολοκλήρωσε τη συμφωνία με δυο εγνωσμένης αξίας ποδοσφαιριστές !


Ο λόγος για τους Στέφανο Σκέντο και Σπύρο Γκαγκα, οι οποίοι βρίσκονται εδώ και λίγες μέρες στην πόλη και αργά το βράδυ της Τετάρτης έδωσαν τα χέρια με τον κ. Δανιηλίδη, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες των συμβολαίων τους, μιας και αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά της ΠΑΕ. Για τον Στέφανο Σκέντο ,πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι είχε υπογράψει πριν ένα μήνα διετές συμβόλαιο με τον Εθνικό Αστέρα, το οποίο όμως έλυσε κοινεί συναινέσει για προσωπικούς του λόγους και εγκατέλειψε πρόωρα την Καισαριανή.


Τα δυό νέα αποκτήματα στο μικροσκόπιο του Kastoria-fc News!

Ονοματεπώνυμο: Στέφανος Σκέντος
Ημερομηνία Γέννησης: 12-11-1987
Καταγωγή: Κατερίνη
Ύψος:1,84
Βάρος:71
Scouting Report: Πρόκειται για έναν ταλαντούχο αμυντικό, τον οποίο μάλιστα γνωρίζουμε αρκετά από τα δυο χρόνια που αγωνίστηκε στην Καστοριά. Δυστυχώς, οι ατυχίες δεν του επέτρεψαν να προσφέρει όσο μπορούσε αλλά πρόλαβε να δείξει έστω και ένα μέρος του ταλέντου του.Αγωνίζεται εξίσου καλά τόσο ως στοπερ όσο και ως αμυντικό χαφ. Είναι δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, εξαιρετικός στο μαρκάρισμα των αντιπάλων και με καλά τεχνικά χαρακτηριστικά δεδομένου του ότι πρόκειται για αμυντικογενή ποδοσφαιριστή. Στα ελαττώματα του μπορούμε να αναφέρουμε την έλλειψη εμπειρίας και το ατίθασο πάθος σε ορισμένες στιγμές…
Βιογραφικό:
2004-2005 Πιερικός 0/0
2005-2006 Λάρισα 0/0
2006-2007 Λάρισα 0/0
2007/2008 Καστοριά 6/0
2008/2009 Καστοριά 6/0


Ονοματεπώνυμο: Σπύρος Γκάγκας
Ημερομηνία Γέννησης:16/8/1978
Καταγωγή:Βόλος

Ύψος:1,74
Βάρος: 70
Scouting Report: Πρόκειται για έναν έμπειρο αν μη τι άλλο ποδοσφαιριστή που μπορεί να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε θέση της αριστερής γραμμής, κάνοντας καριέρα όμως ως αριστερό μπακ. Διαθέτει εξαιρετικά φυσικά προσόντα, είναι ταχύς ακούραστος! Στα αρνητικά του συγκαταλέγονται η αδυναμία στο ψηλό παιχνίδι και η μέτρια τεχνική του κατάρτιση….
Βιογραφικό:
1996-1997 Ολυμπιακός Βόλου
1997-1998 Ολυμπιακός Βόλου
1998-1999 Ολυμπιακός Βόλου
1999-2000 Νίκη Βόλου
2000-2001 Νίκη Βόλου
2001-2002 Νίκη Βόλου
2002-2003 Νίκη Βόλου 32/0
2003-2004 Νίκη Βόλου 24/0
2004-2005 Νίκη Βόλου 28/2
2005-2006 Νίκη Βόλου 8/0
2006-2007 Νίκη Βόλου 27/0
2007-2008 Θρασύβουλος 17/0
2008-2009 Λαμία 6/0

Από εκεί και πέρα η αυριανή μέρα αναμένεται πλούσια σε ειδήσεις μιας και οι επίσημες μεταγραφές μόλις άρχισαν και αναμένεται να φτάσουν σε υψηλό αριθμό. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στην τελική ευθεία βρίσκονται οι συζητήσεις με τους Νίκο Καλαφάτη και Γιάννη Τακίδη ενώ κοντά στην επιστροφή του στους Γουναράδες βρίσκεται ο Ζαχαρίας Δημητρουλόπουλος, που δεν βρήκε ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του και προπονείται με την Καστοριά….!

''Σπεύδουν βραδέως'' στην Καστοριά.''Ομάδα που κερδίζει θέλει'' ο Σταύρος ο Διαμαντόπουλος...!


Το γνωστό απόφθεγμα ''Σπευδε βραδέως'' φαίνεται΄ότι τηρούν κατά γράμμα οι νέοι διοικούντες την ΠΑΕ ,καθώς γίνεται εύκολα αντιληπτό πως μια βδομάδα μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας για την απόκτηση των μετοχών από την πλευρά του κ. Δανιηλίδη δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση και όλα κρέμονται σε μια λεπτή κλωστή, την στιγμή μάλιστα που η ομάδα θα πρέπει να δώσει σε δέκα μέρες το πρώτο επίσημο παιχνίδι με τα Τρίκαλα για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος…

Παρ’ όλα αυτά, οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως οι λόγοι της εν λόγω καθυστέρησης έγκεινται στο γεγονός ότι έπρεπε να ξεπεραστούν κάποια γραφειοκρατικά εμπόδια ,που κωλυσιεργούν την δυνατότητα έκδοσης συμβολαίων, αλλά στην τελειομανία του νέου τεχνικού της ομάδας, του οποίου η ποδοσφαιρική φιλοσοφία στρέφεται γύρω από το ‘’θέλω να φτιάξω ομάδα που κερδίζει’’, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε προσωπική κουβέντα με τον κ. Δανιηλίδη…!

Παράλληλα, ιδιαίτερης μνείας χρήζει το γεγονός ότι εδώ και λίγες μέρες ο ο Σταύρος Διαμαντόπουλου, αφού εξασφάλισε τις απαραίτητες εγγυήσεις από τον πρόεδρο ξεκίνησε το σχεδιασμό για το νέο πρωτάθλημα και πέρασε από εξονυχιστικό έλεγχο γύρω στους 50(!) νεαρούς ,ως επί το πλείστον, ποδοσφαιριστές, από τους οποίους μάλιστα κάποιοι έδειξαν θετικά στοιχεία ενώ άλλοι δεν συγκίνησαν ιδιαίτερα τον Κατερινιώτη τεχνικό.


Από εκεί και πέρα, βάσει των πλάνων του κ. Διαμαντόπουλου η ομάδα θα κινηθεί για 6-7 παίκτες εγνωσμένη αξίας με θητεία σε Β και Γ Εθνική κατά το παρελθόν ενώ πολύ κοντά σε συμφωνία βρίσκονται τρεις ξένοι με κοινοτικό διαβατήριο. Οι υπόλοιπες θέσεις του ρόστερ θα καλυφθούν με ταλαντούχα νέα παιδιά ενώ και οι εναπομείντες Κοσμίδης, Φλίνδρης, Στασινόπουλος και Κυρκόπουλος θα προσφέρουν λύσεις στα πλάνα του κ. Διαμαντόπουλου.

Κλείνοντας,πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι σε εκκρεμότητα βρίσκεται και το διοικητικό καθώς μέχρι στιγμής βέβαιες θεωρούνται μόνο οι θέσεις των κ. Δανιηλίδη( Πρόεδρος-Διευθύνων Σύμβουλος) και κ. Καμπερίδη(Αντιπρόεδρος) ενώ αναμένεται να παραμείνουν και κάποια πρόσωπα από την απερχόμενη διοίκηση στο ΔΣ που αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα τις επόμενες μέρες...

Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Οριστικά στην Καστοριά ο Σταύρος Διαμαντόπουλος !

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η συμφωνία του κ.
Δανιηλίδη με τον πολύπειρο τεχνικό Σταύρο
Διαμαντόπουλο, ο οποίος μάλιστα θα
παρουσιαστεί και επίσημα αύριο, Δευτέρα και θα
ξεκινήσει αμέσως το σχεδιασμό για το
πρωτάθλημα της Γ Εθνικής.


Ιδιαίτερης μνείας χρήζει το γεγονός πως ο έμπειρος τεχνικός έθεσε κάποιους όρους προκειμένου να αποδεχθεί την πρόταση, με κυριότερο αυτόν της προσωπικής επιμέλειας της στελέχωσης του ρόστερ. Ως εκ τούτου όλες οι κινήσεις που είχαν γίνει τις προηγούμενες μέρες ‘’παγώνουν’’ και θα περάσουν από το μικροσκόπιο του νέου προπονητή της ομάδας!


Υπενθυμίζουμε ότι τις προηγούμενες μέρες είχαν συμφωνήσει προφορικά με την ΠΑΕ Καστοριά οι Νίκος Καλαφάτης(27χρονος Μέσος), Γιάννης Τακίδης (27χρονος Τερματοφύλακας), Δημήτρης Πολυχρονίδης (24χρονος Τερματοφύλακας),Ζήσης Νοδούλης(20χρονος Αμυντικός), Γιάννης Κατσαμακίδης( 20χρονος Μέσος),Παντελής Δούμτσης (22χρονος Μέσος), Γιώργος Λεκάκης(22χρονος αμυντικός) και Γιώργος Μακρής(19χρονος επιθετικός) ενώ κοντά σε συμφωνία ήταν οι Βασίλης Ταρασιάδης( 27χρονος επιθετικός) και Αντώνης Πούτας(23χρονος ).


Χαρακτηριστικό είναι ,επίσης, το γεγονός πως στις πρώτες προπονήσεις της ομάδας υπό την καθοδήγηση του Πασχάλη Δημητρίου συμμετείχαν 33(!) τον αριθμό ποδοσφαιριστές, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της περσινής ερασιτεχνικής ομάδας από την οποία κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν επαγγελματίες 3-4 παιδιά!



Από εκεί και πέρα, η ομάδα θα πρέπει να ενισχυθεί με τουλάχιστον 20 ποδοσφαιριστές μιας και αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόλις τέσσερις επαγγελματίες από το περσινό ρόστερ (Κοσμίδης, Φλίνδρης, Στασινόπουλος, Κυρκόπουλος) ενώ ο Ηρακλής Κλάζογλου αποχώρησε και συμφώνησε προ ολίγων ημερών με την ομάδα της Κοζάνης, χωρίς βέβαια να έχει λυθεί επίσημα η συνεργασία του με την Καστοριά(συμβόλαιο εως το 2011)…



Κλείνοντας, στην προσπάθεια της ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού φαίνεται ότι ο Κατερινιώτης τεχνικός της ομάδας μας θέλει να ξεκινήσει από το κέντρο της άμυνας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία ο 29χρονος πρώην στόπερ του Φωκικού Βασίλης Φλώρος και ο πρώην αμυντικός του Ιωνικού Άκης Πέτρου, εφόσον ο Βολιώτης ποδοσφαιριστής δεν βρει ομάδα Β Εθνικής…

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Πυρετός εξελίξεων στην Καστοριά, τα Τρίκαλα θα αντιμετωπίσουν οι ''Γουναράδες'' στην 1η φάση του κυπέλλου Ελλάδος!


Την ομάδα των ''Σακαφλιάδων'' εκτός έδρας θα αντιμετωπίσει η ομάδα της Καστοριάς στην πρώτη φάση του κυπέλλου ,που θα διαξαχθεί στις 22-23 του Αυγούστου, όπως έγινε γνωστό μετά τη σημερινή κλήρωση. Στη συνέχεια ο νικητής του ζευγαριού θα συναντήσει στην δεύτερη φάση την Αναγέννηση Καρδίτσας στις 2 Σεπτεμβρίου, με την επικρατούσα ομάδα να αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Ηρακλή στις 28 Οκτωβρίου.
Αναλυτικά η κλήρωση της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.

1. Ασπρόπυργος-Αίας Σαλαμίνας
2. ΠΑΟ Ν. Επιβατών-Παναιγιάλειος
3. Μακεδονικός-Εθνικός Φιλιππιάδας
4. Φωστήρας-Ατσαλένιος
5. Εορδαϊκός-Κοζάνη
6. Αναγ. Γιαννιτσών-Χαϊδάρι
7. Πλατανιάς-Νίκη Βόλου
8. Ρόδος-Κόρινθος
9. Φωκικός-Οδυσσέας Αναγ.
10. Βισαλτιακός-Κεραυνός Κερατέας
11. Σαρωνικός-Θερμαϊκός
12. Παναργειακός-Βύζας Μεγάρων
13. Δόξα Κρανούλας-Ζάκυνθος
14. Πυρσός Γρεβενών-Καλλιθέα
15. Παναχαϊκή-Ολ. Χερσονήσου
16. Αναγ. Επανωμής-ΠΑΟ Ρουφ
17. Βέροια-Αγία Παρασκευή
18. Τρίκαλα-Καστοριά


Από εκεί και πέρα η προσοχή των διοικούντων την ΠΑΕ εστιάζεται στην οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματο χωρίς χρονοτριβές.Το προσεχές τριήμερο μάλιστα αναμένεται καυτό ,ενώ ήδη έχει κλείσει το πρώτο πακέτο των μεταγραφών!

Όπως είχαμε γράψει πριν από λίγες μέρες, παίκτης της ομάδας μας θα πρέπει να θεωρείται ο Νίκος Καλαφάτης, μιας και ο 27χρονος άσσος έλυσε το συμβόλαιο του με τον ΠΑΣ Κορίνθου και επέστρεψε μετά από τέσσερα χρόνια σε γνώριμα λημέρια. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Καστοριανός μέσος έχει παίξει σε Καλαμάτα, ΑΕ Γιάννενα και Αιολικό.

Όσον αφορά τη θέση του τερματοφύλακα, τον Γρηγόρη Κοσμίδη θα πλαισιώσουν ο Γιάννης Τακίδης και ο Δημήτρης Πολυχρονίδης! Ο Γιάννης Τακίδης είναι 28 ετών, γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στου Kickers του Offenbach, όπου είχε 3 συμμετοχές! Στη συνέχεια μεταπήδησε στον Αιολικό, το 2006 βρέθηκε στην Παναχαική , το 2007 μετακόμισε στον Παναιγιάλειο ενώ πέρσι αγωνίστηκε με τα χρώματα του Φωκικού! Ο έτερος γκολκιπερ, Δημήτρης Πολυχρονίδης, είναι 24 ετών και έχει θητεία σε Πολύκαστρο και Λαμία.

Στις προαναφερθείσες μεταγραφές θα πρέπει να προστεθούν και οι Βασίλης Ταρασιάδης και Αντώνης Πόυτας. Ο πρώτος είναι 27 ετών και αγωνίζεται ως σέντερ φορ. Ξεκίνησε την καριέρα του στους ερασιτέχνες του Άρη ενώ μετέπειτα αγωνίστηκε στους Λύκους, τον Πιερικό, τον Εθνικό Κατερίνης, την Πρέβεζα και πέρσι έπαιξε με τα χρώματα Μακεδονικού. Ο δεύτερος είναι 23 ετών, αγωνίζεται στα αριστερά της μεσαίας γραμμής και έχει θητεία σε Λάρισα( τρεις αγωνιστικές περιόδους) και Ιωνικό!

Προχωρώντας, κοντά στην οριστικοποίηση της προφορικής συμφωνίας του για διετές συμβόλαιο βρίσκεται ο νεαρός Παντελής Δούμτσης ο οποίος προέρχεται από τους νέους του Ηρακλή ,ενώ δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται οι μεταγραφές των νεαρών Ζήση Νοδούλη και Γιάννη Κατσαμακίδη από τους νέους του Άρη. Παράλληλα, θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ερασιτεχνική ομάδα καθώς 6 παιδιά θα υπογράψουν επαγγελματικό συμβόλαιο με τα ονόματα των Αθανασίου, Αποστόλου και Μπάτσιου να ξεχωρίζουν.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί πως χθες, Πέμπτη, έγινε η πρώτη προπόνηση της ομάδας στις εγκαταστάσεις της ποριάς, όπου βρέθηκαν ο Παχσάλης Δημητρίου μαζί με την ερασιτεχνική ομάδα και τους τέσσερις επαγγελματίες που έμειναν από το περσινό ρόστερ ( Νίκος Φλίνδρης ,Χρίστος Στασινόπουλος, Γρηγόρης Κοσμίδης , Κώστας Κυρκόπουλος).

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Χαλάει η συμφωνία με τον Enrico Fabbro, ο Σταύρος Διαμαντόπουλος στο προσκήνιο!


Ο Ενρίκο Φάμπρο μπορεί να μην... στέριωσε στον πάγκο της Καστοριάς αλλά ο νέος μεγαλομέτοχος της ομάδας Τάκης Δανιηλίδης, φρόντισε να βρει γρήγορα τον αντικαταστάτη του. Ο νέος τεχνικός των «γουναράδων» θα είναι ο 62χρονος Σταύρος Διαμαντόπουλος μια και το βράδυ της Πέμπτης οι πληροφορίες τον ήθελαν να απαντά θετικά στην σχετική πρόταση που του έκανε ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ Καστοριάς!

Καθηγητής φυσικής αγωγής στο επάγγελμα ο γεννηθείς το 1947 Σταύρος Διαμαντόπουλος αγωνίστηκε για 13 χρόνια στον Πιερικό (1964-1977) όταν και μεταπήδησε στη Νάουσα, όπου έκλεισε την καριέρα του. Ασχολήθηκε με την προπονητική και η πρώτη του δουλειά ήταν το 1980 στον Αιγινιακό και στη συνέχεια δούλεψε στον ΑΟ Κατερίνης, στον Πιερικό, στον Εθνικό Κατερίνης, ξανά στον Πιερικό και το 1985 ανέλαβε για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό Βόλου (τον οποίο "ανέβασε" στη Β' Εθνική).

Από εκεί και πέρα κάθισε στον πάγκο του Πιερικού, του Λεβαδειακού και του Εδεσσαικού και το καλοκαίρι του 1995 δέχτηκε την πρόταση να αναλάβει τις τύχες της Λάρισας, όπου έμεινε μόνο λίγες ημέρες, για να καταλήξει στον Ολυμπιακό. Καθόταν μέχρι δύο χρόνια στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου ενώ έχει εργαστεί ακόμα στον Πιερικό, τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον Λεβαδειακό, τον Εδεσσαϊκό, τον Ολυμπιακό, τον Αρη, την Παναχαϊκή, τη Νάουσα, την Κοζάνη και τη Νίκη Βόλου.


Το αναλυτικό βιογραφικό του πολύπειρου Καβαλιώτη τεχνικού από το ξεκίνημα της προπονητικής του καριέρας ως σήμερα!

1980-1981 Αιγινιακός
1982-1983 ΑΟ Κατερίνης
1983-1984 Εθνικός Κατερίνης
1984-1985 Πιερικός
1985-1986 Ολυμπιακός Βόλου
1986-1987 Πιερικός
1987-1988 Πιερικός
1993-1994 Λεβαδειακός
1994-1995 Εδεσσαϊκός
1995-1996 Ολυμπιακός
1996-1997 Άρης
1997-1998 Παναχαϊκή
1998-1999(α) Λάρισα
1998-1999(β) Νάουσα
1999-2000 Νάουσα
2001-2002 Ολυμπιακός Βόλου
2005-2006(α) Κοζάνη
2005-2006(β) Ολυμπιακός Βόλου
2006-2007 Ολυμπιακός Βόλου
2007-2008(α) Νίκη Βόλου
2007-2008(β) Ολυμπιακός Βόλου


Μετά με την διευθέτηση του θέματος του προπονητή οι νέοι διοικούντες ξεκίνησαν επαφές και για την στελέχωση του ρόστερ, τόσο στην κοινοτική όσο και στην ελληνική αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες οι «γουναράδες» είναι πολύ κοντά στο να επισημοποιήσουν την απόκτηση του Βασίλη Ταρασιάδη και του Αντώνη Πούτα. Ο πρώτος είναι 27 ετών και αγωνίζεται ως σέντερ φορ στον Μακεδονικό και ο δεύτερος είναι αριστερός μέσος και έμεινε ελεύθερος από τον Ιωνικό, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του από την ΑΕΛ. Στο «στόχαστρο» βρίσκονται ένας Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός με προϋπηρεσία στην Μπουντεσλίγκα και ένα Πορτογάλος σέντερ φορ που αγωνίστηκε και στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής στην Κύπρο.

Νέα εποχή για την ΠΑΕ Καστοριάς μετά το αίσιο τέλος της μεταβίβασης των μετοχών στον κ. Δανιηλίδη !


Σε νέους δρόμου βαδίζει η ΠΑΕ Καστοριάς μιας και έπεσαν χθες αργά το απόγευμα οι πολυαναμενόμενες υπογραφές της μεταβίβασης των μετοχών και πλέον ο κ. Δημήτρης Δανιηλίδης είναι κάτοχος του 67% των μετοχών της ΠΑΕ Καστοριάς! Ο νέος πρόεδρος της ομάδας έκανε πριν από λίγο τις πρώτες του δηλώσεις στον Kastoria Fm 91.5 και γνωστοποίησε στο κοινό της Καστοριάς τα σχέδια του για την ομάδα.


Ας δούμε αναλυτικά τις απαντήσεις του κ. Δανιηλίδη σε κάθε καίριο ερώτημα που του υπέβαλλε ο ραδιοφωνικός παραγωγός κ. Τομόπουλος.


Εισαγωγή


’Καταρχάς θα πρέπει να ευχαριστήσω τον κ. Σπυρόπουλο για την συνεργασία που είχαμε, το δικό μας σκεπτικό είναι να σταθούμε όσο καλύτερα γίνεται στην κατηγορία και γιατί όχι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Το πρόβλημα είναι ότι ξεκινάμε αργά ενώ οι άλλοι τώρα τελειώνουν την προετοιμασία. Δεν φοβόμαστε ,όμως, θα τρέξουμε όλα τα θέματα και θέλουμε ο κόσμος να στηρίξει την προσπάθεια μόλις την δεί.Ακόμα και αν η ομαδα δεν ήταν καθαρή από χρέη θα υπήρχε των ενδιαφέρον το δικό μου και των συνεργατών αλλά θα ζοριζόμασταν λίγο.Αναφέρομαι στους κυρίους Ευθυμιάδη και Καμπερίδη , οι οποίοι έχουν θητεία 7 και 5 ετών στο ποδόσφαιρο αντίστοιχα.Ο κ. Καμπερίδης μάλιστα ήταν μάνατζερ σε εταιρείες και σε ομάδες του εξωτερικού και συνεργαστήκαμε στον Ολυμπιακό Βόλου την χρονιά που ανεβήκαμε.’’

Θεμα μάνατζερ Ταουσάνη.

’Με τον κ. Ταουσάνη διαφωνήσαμε στο σκεπτικό της οργάνωσης της ομάδας. Γνωρίζετε πως όταν ξεκινάς κάτι και το κλίμα δεν είναι καλό τότε καλύτερα να το σταματήσεις από την αρχή. Δεν πιστεύουμε ότι η ομάδα πρέπει να αγοράζει παίκτες από έναν μόνο μάνατζερ. Ούτε στην Ουγκάντα δεν γίνονται αυτά.Μιλάμε ήδη με 5-10 μάνατζερ και γραφεία ποδοσφαιριστών όπως έχουμε έρθει σε επικοινωνία με τον Τσέχο και τον Ιταλό’’

Θέμα Jordi Cruyyf.


’Το θέμα Κρόιφ δεν έχει σταματήσει.Το πόσο θα μπορέσει να προσφέρει είναι άλλη ιστορία αλλά και μόνο το όνομα θα είναι μια μεγάλη επιτυχία για την Καστοριά. Παρά το ότι διαφωνήσαμε με τον κ. Ταρσάνη, όποιες συμφωνίες έχει κάνει δεν τις ακυρώνουμε αλλά θα τις εξετάσουμε με τον προπονητή και θα ενεργήσουμε ανάλογα’’

Θέμα προπονητή


’Σήμερα έχουμε ραντεβού με τον Ιταλό. Χθες ήταν λίγο τρακαρισμένος και δεν ήθελε να συζητήσει. Δεν αποκλείεται να μείνει αλλά συζητάμε και με άλλους προπονητές. Δεν μπορώ να σας αποκαλύψω ακόμη ονόματα, γιατί ο ένας δουλεύει ήδη σε ομάδα.Ο προπονητής μπορεί να κλείσει και σήμερα.Κανονικά θα έλεγα χθες...''

Υποδομές και ομάδα νέων.


‘’Ήρθαμε σε συνεννόηση με τον κ. Δημητρίου. Εμείς θέλουμε 6-7 παίκτες που θα κρατήσουν την ομάδα στην κατηγορία και από κει και πέρα νέα παιδιά που θα μπορούν να παίξουν στη Γ Εθνικη. Η μικρή ομάδα πρέπει να μείνει.Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση είτε με μια άλλη ομάδα είτε με δανεισμό. Ο κ. Σπυρόπουλος σκέφτεται να ενεργοποιήσει την ομάδα της Ποριάς άρα θα έχουμε μια ομάδα εκεί. Βέβαια έχουμε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουμε κάποια παιδιά στην ανδρική ομάδα ως δοκιμαζόμενους.Πρέπει πρώτα να οργανώσουμε την υποδομή ώστε σε λίγα χρόνια να έχουμε παίκτες από το φυτώριο. . Δεν ήξερα ότι η Καστοριά έχει τόσα ταλέντα, σας το λέω ειλικρινά’’
’’

Ο σχεδιασμός για την ανρδική ομάδα.

‘’Θέλουμε να φτιαχτεί η ομάδα με 7-8 παίκτες αξιολογημένους και θα τους πλαισιώσουμε με άλλους. Έχουμε μιλήσει με παίκτες, ένας είναι και από την Καστοριά. Είμαστε ανοικτοί σε όποιο παιδί παίζει μπάλα και μπορεί να σταθεί στη Γ Εθνική και αν είναι Καστοριανός ακόμα καλύτερα.Ήδη σήμερα τα παιδιά που είναι στην Ποριά θα κάνουν μια προπόνηση και τη Δευτέρα θα είναι όλα έτοιμα για να αρχίσει η προετοιμασία Η Καστοριά έχει χάσει την ποδοσφαιρική της ταυτότητα τα τελευταία χρόνια αν και έχουν γίνει επενδύσεις και είναι καιρός να την ξανα αποκτήσει!''

Διοικητικό Συμβούλιο


’Πρόεδρος και Διευθύνων θα είμαι εγώ ενώ ο κ. Ευθυμιάδης θα είναι Α’ Αντιπρόεδρος. Είμαστε ανοικτοί σε όλους του Καστοριανούς. Δεν έχω πρόβλημα οι 6-7 θέσεις να καλυφθούν από Καστοριανούς.Έκανα πρόταση στον κ. Χριστόπουλο να παραμείνει και την αποδέχτηκε. Τον θεωρώ ένα από τα καλά στοιχεία και της ομάδας και χαίρομαι που θα τον έχω μαζί μου’’

Το κάλεσμα στον κόσμο της ομάδας


’Θέλω να ενεργοποιηθεί ο κόσμος της ομάδας. Εμείς δεν ήρθαμε να διώξουμε τους Καστοριανούς. Αν δεν έχεις κόσμος δεν γίνεται τίποτα. Ένας παλιός παράγοντας μου έλεγε πως το γήπεδο πρέπει να είναι κλουβί και γεμάτο.''

Κλείσιμο


’Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα, με σοβαρό προπονητή και πρωταγωνιστήσουμε. Η Γ Εθνική είναι πιο δύσκολη και από τη Β Εθνική, θέλει υπομονή και το μυαλό σε βάση. Είμαστε ανοικτοί σε κάθε κριτική, ακόμα και αρνητική αν αυτή βοηθήσει να διορθωθούν τα λάθη. Κανείς δεν είναι τέλειος, και όποιος λέει ότι γνωρίζει το ποδόσφαιρο λέει ψέμματα. Στο ποδόσφαιρο κάθε μέρα μαθαίνεις…’ '


Την σκυτάλη πήρε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Γιώργος Ντάγκας, ο οποίος μίλησε εκ μέρους της απερχόμενης διοίκησης και εξέφρασε τη στήριξη του στην νέα προσπάθεια.


‘’Εμείς θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια που θα γίνει. Δεν έχουμε λόγο να είμαστε εχθροί. Αγαπάμε την Καστοριά, καλέσαμε τους Καστοριανούς αλλά δεν υπήρχε ανταπόκριση και επιλέξαμε τον κ. Δανιηλίδη γιατί είναι ένας σοβαρός επιχειρηματίας και έχει μεγαλόπνοα σχέδια για την ομάδα. Δια στόματος λέγονται πολλά, στην πράξη όμως λίγα. Προτιμούσαμε να είναι Καστοριανός. Περιμέναμε ένα μήνα αλλά κανείς δεν θέλησε να αναλάβει.
Η χαμηλή προσέλευση του κόσμου εδώ και τέσσερα χρόνια ήταν ένας παράγοντας που οδήγησε στην αποχώρηση του κ. Σπυρόπουλου αλλά υπάρχουν κι άλλοι. Ο κ. Σπυρόπουλος πικράθηκε από τη συμπεριφορά του ποδοσφαιρικού κατεστημένου. Τους έχω κατονομάσει και δημόσια και αυτός είναι ένας λόγος που η ομάδα αντί να αλλάξει κατηγορία προς τα πάνω άλλαξε προς τα κάτω. Ήρθε η ώρα της αποχώρησης, η ομάδα είναι σε πεντακάθαρη οικονομική κατάσταση και με πολλούς φίλους πανελληνίως.
Η νέα διοίκηση ξέρει τα τερτίπια να πάει καλά. Είναι αξιέπαινοι, έχουν όρεξη και αν προσελκύσουν με άλλες εκδηλώσεις τον κόσμο θα πετύχουν. Εμείς του παραδώσαμε μια πεντακάθαρη ομάδα με 0 χρέος και έχουν την ευχέρεια να δουλέψουν μόνοι τους. Εμείς θα είμαστε κοντά τους. Εγώ βέβαια θα αποσυρθώ αλλά ο κ. Σπυρόπουλος αγαπά την Καστοριά και το ποδόσφαιρο και θα είναι κοντά παρά τις πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις.
Η απόφαση τους να κρατήσουν την ερασιτεχνική ομάδα είναι θετική και είναι ένας ακόμα λόγος να στηρίξει ο κόσμος της Καστοριάς την νέα προσπάθεια. Ας αποδείξουν οι Καστοριανοί ότι αγαπάνε πραγματικά την ομάδα…''

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Νοοτροπία νικητή έδειξε ο Enrico Fabbro στις πρώτες του δηλώσεις!Στην Καστοριά βρίσκεται και ο Τσέχος φορ Μάρτιν Τσέρνοχ...!


Έφθασε νωρίς το απόγευμα στην Καστοριά ο νέος τεχνικός της Καστοριάς Enrico Fabbro, ο οποίος ξεναγήθηκε από τους ανθρώπους της ομάδας και αφού επιθεώρησε τα γήπεδα και τα αποδυτήρια της Ποριάς, όπου θα γίνει και η προετοιμασία της ομάδας κατέλυσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Παρά την κούραση του ο νέος τεχνικός της Καστοριάς δέχθηκε με μεγάλη ευχαρίστηση να μας κάνει τις πρώτες του δηλώσεις, σαν προπονητής πλέον της ακριτικής ομάδας, σχετικά με τις πρώτες εντυπώσεις του για την Καστοριά.


Ε: "Βρίσκεστε λίγες ώρες στην Καστοριά. Ποιες είναι οι πρώτες σας εντυπώσεις";


Α: "Έφτασα πριν από λίγο στην Καστοριά και μαζί με τους ανθρώπους της ομάδας επιθεώρησα τις γηπεδικές εγκαταστάσεις. Το περιβάλλουν είναι πολύ καλό και οι συνθήκες είναι ιδανικές για πολύ δουλειά και για την προετοιμασία για την αγωνιστική περίοδο που έρχεται. Αύριο θα επισκεφτώ και το στάδιο της πόλης, όπου θα δίνει η ομάδα τους επίσημους αγώνες της. Ήδη με τον μάνατζερ της ομάδας τον κύριο Κώστα Ταουσάνη έχουμε καταστρώσει το πλάνο των πρώτων τριών εβδομάδων. Τις πρώτες δύο εβδομάδες οι προπονήσεις θα είναι διπλές, πρωί και απόγευμα, ενώ θα δώσουμε και κάποια φιλικά παιχνίδια με ομάδες της Δ' Εθνικής και με κάποια από την Γ' εθνική".


Ε: "Πως πήρατε την απόφαση να έλθετε να δουλέψετε στην Καστοριά";

Α: "Η Καστοριά είμαι μια ομάδα με ξεχωριστή ιστορία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Από την άλλη μεριά οι φιλοδοξίες των ανθρώπων της για επάνοδο της ομάδας στην Β΄Εθνική ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για μένα για να έλθω στην Καστοριά".


Ε: "Συνήθως όταν αναφερόμαστε σε Ιταλό προπονητή, το μυαλό όλων μας πηγαίνει στο κατενάτσιο. Εσείς είστε υπέρ του αμυντικού ή του επιθετικού ποδοσφαίρου";

Α: "Προτιμώ το ποδόσφαιρο που μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι. Είναι σημαντικός παράγοντας να παίζει η ομάδα καλό ποδόσφαιρο, αλλά σημαντικότερος είναι να κερδίζει σε κάθε αγώνα. Το πιο σημαντικό σε μία ομάδα είναι οι ποδοσφαιριστές κι ελπίζω ότι η ομάδα μου θα έχει ποιοτικούς παίκτες. Πιστεύω ότι με την μεθοδικότητα της δουλειάς και την τακτική που θα ακολουθήσουμε θα πετύχουμε στους στόχους μας"
Παράλληλα, ο Τσέχος επιθετικός Μάρτιν Τσέρνοχ ήλθε στην Καστοριά, αποδεχόμενος την σχετική πρόταση των ανθρώπων της ΠΑΕ για να συνδράμει και αυτός για την επάνοδο της Καστοριάς στην Β' Εθνική. Λίγες ώρες μετά την άφιξη του στην Καστοριά, ο Τσέχος επιθετικός δήλωσε τα εξής:

" Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Η Καστοριά είναι μία όμορφη πόλη και πιστεύω ότι εδώ υπάρχουν οι συνθήκες για να παίξει κανείς καλό ποδόσφαιρο. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει στους στόχους της και με την σειρά μου να δείξω κι εγώ την αξία μου".

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Έπειτα από εξονυχιστική έρευνα το Kastoria-fc News βρήκε το αναλυτικό βιογραφικό του νέου τεχνικού της ομάδας και σας το παρουσιάζει!

Ο Enrico Fabbro είναι επαγγελματίας προπονητής ποδοσφαίρου, γεννήθηκε στην Ρώμη της Ιταλίας στις 14 Ιουνίου του 1959 και μέχρι πρότινος κατοικούσε στην περιοχή Giuseppe Lazzati 185.

Διαθέτει το πτυχίο προπονητικής του πανεπιστημίου της Laurea και έχει μελετήσει αναλυτικά με σχετική διατριβή το θέμα : ‘’Νέες προπονητικές μέθοδοι για να αυξηθεί η ταχύτητα στο ποδόσφαιρο’’ εν έτει 2002.Παράλληλα είναι κάτοχος του διπλώματος δεύτερης τάξης επαγγελματιών προπονητών από την Uefa και έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τα σεμινάρια προπονητικής πρώτου επιπέδου τη σεζόν 2007-2008

Επιπροσθέτως είναι διδάκτορας προπονητικής θεωρίας και τακτικής στο σχετικό τμήμα του πανεπιστημίου της L'Aquila στην Ιταλία ,ενώ έχει εκδώσει εξειδικευμένα άρθρα σχετικά με την τεχνική και τον τομέα των τακτικών στο χώρο του ποδοσφαίρου!

Αναλυτικά η επαγγελματική πορεία του Enrico Fabbro από την αρχή της καριέρας του εως σήμερα.

1994 – 1999 Τεχνικός Ποδοσφαίρου στα τμήματα παίδων της "A.S. Lodigiani"
1999 – 2000 Τεχνικός Ποδοσφαίρου στα τμήματα παίδων της "S.S. Lazio"
2000 – 2001 Τεχνικός Σύμβουλος στα τμήματα παίδων της "S.S. Lazio"
Κατάκτηση πρωταθλήματος στα τμήματα παίδων!
2001-2002 Τεχνικός Σύμβουλος στα τμήματα παίδων της " S.S. Lazio"
2002 - 2003 Τεχνικός Σύμβουλος στα τμήματα παίδων της " S.S. Lazio"
2003 - 2004 Μέλος του τεχνικού επιτελείου της ανδρικής ομάδας της "S.S. Lazio"
2004 - 2005 Μέλος του τεχνικού επιτελείου της ανδρικής ομάδας της "Cisco Lodigiani", Φτάνει στα ημιτελικά του ιταλικού κυπέλλου παίδων (Ιούλιος 2005)
2006-2007 Τεχνικός ποδοσφαίρου της Αλγερικής "MCA - Mouloudia Club d'Alger"
Συμμετοχή CAF ( κύπελλο Αφρικής) και στο Αλγερικό ΚύπελλοΚατάκτηση του Αλγερικού κυπελλου 2006-2007
Kατάκτηση του Αλγερικού Super Cup 2006-2007
2007-2008 Τεχνικός Ποδοσφαίρου της Αλγερικής "MCA - Mouloudia Club d'Alger"
2008/2009 Τεχνικός ποδοσφαίρου στην ομάδα νέων της ‘’ AS Ascoli’’



Τα γνωρίσματα του Enrico Fabbro ως προπονητή.

Όπως κάθε Ιταλός έτσι και ο Enrico Fabbro είναι πιστός ακόλουθος της σφιχτής άμυνας, της έλλογης επιθετικής συμπεριφοράς και της ποδοσφαιρικής πειθαρχίας. Δουλεύοντας επί σειρά ετών σε τμήματα ακαδημιών έχει την ικανότητα να ξεχωρίζει τα πραγματικά ταλέντα και να δουλεύει με τα νεαρά παιδιά βελτιώνοντας τις αδυναμίες τους. Γνωρίζει όσο λίγοι τα παιχνίδια τακτικής και είναι από τους καλύτερους στα ‘’mind games’’. Αρέσκεται στο να αγωνίζεται πρωτίστως με το μοντέρνο 4-2-3-1 και δευτερευόντως με το επιθετικό 4-3-3.

*Οι πληροφορίες για το αναλυτικό βιογραφικό πάρθηκαν από προσωπικό site του Enrico Fabbro, ενώ η ανάλυση των γνωρισμάτων του Ιταλού τεχνικού επήλθε έπειτα από πολύωρη έρευνα του επιτελείου του Kastoria-fc News σε διάφορες ηλεκτρονικές και όχι μόνο πηγές!

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Προς ναυάγιο η '' βόμβα'' Cruyff. Αρνητικός ο Ολλανδός στο ενδεχόμενο να αγωνιστική στη Γ Εθνική... !


Ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Μπαρτσελόνα δεν συζητά καν την περίπτωση να έρθει στην Ελλάδα και να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική. «Είναι αλήθεια ότι με πήρε ένας ατζέντης και μου έκανε λόγο για το ενδιαφέρον της Καστορίας», δήλωσε ο Ολλανδός χαφ και όταν ρωτήθηκε αν θα έρθει να αγωνιστεί στην τρίτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, απάντησε: «ευχαριστώ, δεν θα πάρω».


Πάντως, ο Κρόιφ έριξε το μπαλάκι στις ομάδες της Superleague, λέγοντας: «Δεν έχω πρόβλημα να αγωνιστώ σε ομάδα της πρώτης κατηγορίας». Να σημειωθεί ότι ο πολύπειρος ποδοσφαιριστής σκοπεύει να σταματήσει σύντομα το ποδόσφαιρο και να ασχοληθεί με την προπονητική. Άλλωστε, αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στη Βαλέτα, αφού εκτός από παίκτης θα έχει ρόλο βοηθού προπονητή στην ομάδα.

Πηγή: Sport day

Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

Πρόταση 150.000 ευρώ για 1+1 χρόνια κατέθεσε η ΠΑΕ Καστοριά στον Jordi Cruyff !



Επιβεβαιώνουν οι άνθρωποι της Καστοριάς το ενδιαφέρον για την απόκτηση του Ζόρντι Κρόιφ που αποκάλυψε η εφημερίδα SportDay. Οι «γουναράδες» κατέθεσαν πρόταση για ένα χρόνο στον 35χρονο Ολλανδό μέσο με προοπτική επέκτασης της συνεργασίας για μία ακόμη σεζόν, με ετήσιες απολαβές που θα αγγίζουν τις 150.000 ευρώ! Μια πρόταση που έβαλε σε σκέψεις τον Κρόιφ (όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι της ομάδας) αλλά για να την αποδεχθεί θα πρέπει πρώτα να λύσει το συμβόλαιο του με τη Βαλέτα.


Το δυνατό «όπλο» των διοικούντων στις διαπραγματεύσεις τους με τον Κρόιφ, δεν είναι άλλο από την στενή φιλική σχέση που διατηρεί με τον τεχνικό διευθυντή Κώστα Ταουσάνη. «Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να πείσουμε τον Τζόρντι να έρθει στην Ελλάδα. Τη δεδομένη στιγμή δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν αυτή η προσπάθεια μας θα στεφθεί με επιτυχία, αυτό, όμως, που μπορώ να πω είναι ότι ο Κρόιφ το σκέφτεται, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει« δήλωσε σχετικά ο κ. Ταουσάνης.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει το αργότερο μέχρι την Τετάρτη, την ημέρα, δηλαδή, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επίσημη «πρώτη» της Καστοριάς, υπό τις οδηγίες του Ιταλού τεχνικού Ενρίκο Φάμπρο. Πάντως, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Αυτή που θέλει τον παίκτη να επιβεβαιώνει την πρόταση που δέχθηκε από τους "γουναράδες" αλλά ευγενικά να τους έχει ήδη απαντήσει αρνητικά λόγω του γεγονότος ότι η Καστοριά αγωνίζεται στη Γ' Εθνική.

Να σημειωθεί ότι ο Κρόιφ σκοπεύει σύντομα να κρεμάσει τα παπούτσια του και να ασχοληθεί με την προπονητική. Αλλωστε, στη Βαλέτα όπου αγωνιζεται, ο ρόλος του είναι διπλός αφού εκτός από παίκτης (αγωνίζεται πλέον ως κεντρικός αμυντικός και καμία φορά σαν αμυντικό χαφ) είναι βοηθός προπονητή. Ο Ζόρντι πολύ σύντομα θα δώσει εξετάσεις για να πάρει το δίπλωμα του και θέλει να βαδίσει και στα χνάρια του πατέρα του...



Νέες μεταγραφές για την Καστοριά!

Η διοίκηση της μακεδονικής ΠΑΕ ανακοίνωσε την Κυριακή την απόκτηση του Τάσου Κουκουλέκη και του Θόδωρου Μητράκα. Παράλληλα, επήλθε συμφωνία με τους Ακη Πέτρου και Σπύρο Γκάγκα, οι οποίοι εντός των ημερών θα υπογράψουν συμβόλαια συνεργασίας.

Ο Κουκουλέκης είναι 23 ετών, αμυντικός και έμεινε ελεύθερος από την Αναγέννηση Γιαννιτσών. Έχει αγωνιστεί σε Ηρακλή, Παύλο Μελά, Νίκη Βόλου, Πολύκαστρο και Πιερικό. Ο Μητράκας είναι 29 ετών, μέσος και πέρυσι έπαιζε στον Ρήγα Φεραίο. Εχει φορέσει, επίσης, τη φανέλα του Πιερικού, του Αγίου Νικολάου, του Απόλλωνα Κρύας Βρύσης, της Ρόδου, του Ναυπακτιακού Αστέρα, του Ολυμπιακού Βόλου και της Νίκης Βόλου.Στο μεταξύ, το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται η έλευση του νέου τεχνικού των "γουναράδων", του Ιταλού Φάμπρο


www.novasports.gr

Βόμβα μεγατόνων ετοιμάζει η νέα διοίκηση της Καστοριάς!




Φαίνεται πως οι νέοι διοικούντες την ΠΑΕ έχουν βαλθεί να ταράξουν τα λιμνάζοντα νερά στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής Κατηγορίας! Ακούγεται πραγματικά απίστευτο αλλά διαβάστε το παρακάτω δημοσίευμα της Sport Day από τον Παύλο Πασχάλη.

"Ο Ζόρντι Κρόιφ στην Καστοριά! Οσο απίστευτο και αν ακούγεται, οι διοικούντες τους «γουναράδες» έχουν βάλει τα δυνατά τους προκειμένου να πείσουν τον 35χρονο διεθνή Ολλανδό ποδοσφαιριστή για να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα τους. Και αν το καταφέρουν, θα έχουν πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου και μια μεταγραφική βόμβα μεγατόνων για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Για το τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων βρίσκονται από χθες το πρωί στην Ολλανδία, εκπροσωπώντας την ΠΑΕ Καστοριά, ο τεχνικός διευθυντής, Κώστας Ταουσάνης και ο υπεύθυνος εμπορικού τμήματος Δημήτρης Χρυσαφίδης, οι οποίοι ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να αποσπάσουν την υπογραφή και να προγραμματίσουν την άφιξη του Ζόρντι στην Ελλάδα. Ο γιος του μεγάλου Γιόχαν Κρόιφ έχει αγωνιστεί σε δυο από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης όπως είναι η Μπαρτσελόνα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ έχει παίξει και στις Θέλτα, Αλαβές, Εσπανιόλ, Μέταλουργκ Ντόνετσκ και Βαλέτα (έπαιξε φέτος με τη φανέλα της την προηγούμενη εβδομάδα στα προκριματικά του Europa League).

Με τέτοιου είδους φιλόδοξες κινήσεις γίνεται κατανοητό ότι ο Τάκης Δανιηλίδης τα εννοούσε όσα έλεγε όταν έπαιρνε στα χέρια του πριν από μερικά 24ωρα το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Καστοριάς. Με τις δηλώσεις του είχε βάλει ψηλά των πήχη των προσδοκιών, μιλώντας για τη δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας, που σε δύο χρόνια θα είναι σε θέση να αγωνίζεται στην Σούπερ Λίγκα".


WHO IS WHO
Ονομα: Ζόρντι Κρόιφ
Ημερομηνία γέννησης: 9/2/1974
Χώρα: Ολλανδία
Θέση: Αριστερός μέσος
Διεθνείς συμ./γκολ: 9/1
Υψος: 1,84 μ.
Βάρος: 68 κιλά


ΣΕΖΟΝ ΟΜΑΔΑ ΣΥΜ. ΓΚΟΛ

1993-94 Μπαρτσελόνα Β 37 12 Μπαρτσελόνα 3 2
1994-95 Μπαρτσελόνα Β 4 2 Μπαρτσελόνα 28 9
1995-96 Μπαρτσελόνα 13 2
1996-97 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 16 2
1997-98 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 5 -
1998-99 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 5 2 Θέλτα (δαν.) 8 2
1999-2000 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 8 3
2000-01 Αλαβές 35 3
2001-02 Αλαβές 33 4
2002-03 Αλαβές 26 1
2003-04 Εσπανιόλ 30 3
2006-07 Μέταλουργκ Ντόνετσκ 13 -
2007-08 Μέταλουργκ Ντόνετσκ 15 -
2009-10 Βαλέτα