Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Aποκαλύψεις Σοκ για την ΠΑΕ Καστοριά !


Αποκαλύψεις που θα ξεσκεπάσουν το ποιόν πολλών και θα φέρουν στο φως απόκρυφες πληροφορίες του πιο σκοτεινού καλοκαιριού για την ιστορία της ομάδας της Καστοριάς σας επιφυλάσσει σήμερα το Kastoria-fc News, μιας και το επιτελείο του ιστολογίου μας ήρθε σήμερα σε επικοινωνία με τον Δημήτρη Χρυσαφίδη, ο οποίος προοριζόταν ως σύμβουλος του εμπορικού τμήματος της ΠΑΕ αλλά τελικά έπεσε θύμα των διαφόρων παρασκηνιακών γεγονότων που συνέβησαν στους κόλπους της ΠΑΕ και παραγκωνίστηκε γρήγορα. Προς τιμήν του ο κ. Χρυσαφίδης δέχτηκε να αποκαλύψει και δημόσια τα όσα έζησε και άκουσε το διάστημα που βρέθηκε στην Καστοριά και εμείς δεν έχουμε παρά να ρίξουμε άπλετο φως σ’ όλα τα σκοτεινά ζητήματα της ΠΑΕ χωρίς να έχουμε προσωπικές αντιπάθειες σε κανέναν και με μοναδικό μας στόχο να μάθει ο φίλαθλος κόσμος της ιστορικής μας ομάδας με ποιους έχει να κάνει.Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Χρυσαφίδη για αυτήν την άκρως ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική συνέντευξη που μας παραχώρησε και του ευχόμαστε υγεία και επιτυχίες σ’ όλους τους τομείς της ζωής!





Κ. Χρυσαφίδη, καλημέρα σας. Καταρχήν,ποια είναι η δική σας εμπειρία από την Καστοριά και τα όσα συνέβησαν αυτό το καλοκαίρι;

Όπως αναφέρθηκε στις εφημερίδες από τον κύριο Ευθυμιάδη φύγαμε από την με Kαστοριά με τις χειρότερες εντυπώσεις.Mετά από αμέτρητες συναντήσεις με την παλιά διοίκηση και υποσχέσεις που δεν κρατηθήκαν μάθαμε από τηλεφώνου ότι τελικά η ομάδα προ συμφωνήθηκε να μεταβιβαστεί στον κύριο Δανιηλίδη στις 5 Αύγουστου, όταν αυτός εν αγνοία μας και ενώ τον περιμέναμε σε ραντεβού στην Θεσσαλονίκη, εμφανίστηκε στον κύριο Σπυρόπουλο και λέγοντας ότι μας εκπροσωπεί έκανε το συμφωνητικό στο όνομα του.


Είχατε κάποια συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις που έγιναν το καλοκαίρι για την αγορά της ομάδας;



Η συμμετοχή μου στην ομάδα των τεσσάρων ήταν συμβουλευτική και σκοπό είχε την διερεύνηση της πραγματικής κυρίως οικονομικής θέσης της ομάδας, αλλά και την ομαλή και προπαντός χωρίς κινδύνους για καμία πλευρά μεταβίβαση των μέτοχων.


Αν δεν κάνω λάθος στην αρχή ήσασταν μαζί με τον κ. Δανιηλίδη και ο ο κ. Ευθυμιάδης προοριζόταν για αντιπρόεδρος ενώ ο Κ. Ταουσάνης για μανατζερ. Για ποιο λόγο εσείς και οι δυο προαναφερθέντες κύριοι δεν βρίσκεστε πλέον στους κόλπους της ΠΑΕ;


Στα τέλη του Ιουλίου με προσέγγισαν οι κύριοι Ταουσάνης και Ευθυμιάδης και μου ζήτησαν την βοήθεια μου σε θέματα ανεύρεσης χορηγών, και ενός οικονομικού πλάνου προκειμένου να μπορέσει η ομάδα να προσπαθήσει να πετύχει την άνοδο της στην β εθνική.Σε συνάντηση που είχαμε στην Καλαμαριά όπου και διαμένει ο κύριος Δανιηλίδης, μας ενημέρωσε για τα ποσά για τα οποία θα μπορούσε στην αρχή να διαθέσει.


Tον καιρό εκείνο ναυάγησαν και οι διαπραγματεύσεις Σπυρόπουλου με άλλο γκρουπ ενδιαφερομένων από την Καστοριά, και έτσι βρεθήκαμε μετά από δυο ραντεβού μαζί του να έχει δώσει πράσινο φως για την μεταβίβαση των μετοχών.Έμεναν μονό κάποιες τυπικές διαδικασίες, και για αυτό μετά από κοινού συμφωνία προχωρήσαμε και στην πρόσληψη του κυρίου Φάμπρο ο οποίος ήρθε στην Καστοριά, αλλά και μιας ομάδας παικτών οι οποίοι όχι μόνο ήταν αξιόλογοι, αλλά και τα συμβόλαια των οποίων ήταν εξαιρετικά καλά από πλευράς αμοιβών, προέβλεπαν όμως πολύ καλό πριμ για την άνοδο της ομάδας.


Το είχαμε πιστέψει οι ίδιοι αλλά θέλαμε να το πιστέψουν και να προσπαθήσουν και οι παίχτες.μετά την συμφωνία Σπυρόπουλου - Δανιηλίδη στις 5/8, μας ανακοινώθηκε στις 6/8 ότι ο κύριος Δανιηλίδης αποφάσισε να συνεργαστεί και με άλλους μανατζερς (κάτι που ποτέ δεν του αρνηθήκαμε), αποφάσισε ότι ο προπονητής δεν κάνει, οτι οι Cernoch (του οποίου βίντεο υπάρχουν στο you tube) και Αcelrod (αρχηγός της β ομαδας της ΣΕΝΤ ΖΕΡΜΕΝ) δεν ήταν αρκετά καλοί για την ομάδα, έως όπου στο τέλος εδίωξαν όλους τους παίχτες με τους οποίους είχαμε συμφωνήσει.


Μεγάλη καθυστέρηση υπήρχε επίσης και κάποια χρήματα (όχι τεράστια ποσά) τα οποία έπρεπε να δοθούν σε κάποιους παίχτες προκειμένου να υπογράψουν (Πέτρου) αλλά και για τα €1500 που χρειάζονταν για την συμμέτοχη της ομάδας στο κύπελλο.Τα τελευταία δε πληρώθηκαν από τον κύριο Ταουσάνη (η απόδειξη είναι στην διάθεση σας ) και παρά τις διαβεβαιώσεις και του κυρίου Σπυρόπουλου αλλά και του κυρίου Δανιηλίδη ακόμα δεν έχουν επιστραφεί.Όλα αυτά είχαν σαν συνέπεια την μεταξύ μας ρήξη και την -αναγκαστική- αποχώρηση μας από την ομάδα.


Πριν λίγες μέρες η ομάδα έγινε περίγελος με τη μη συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδος με τη δικαιολογία ότι ο κ. Δανιηλίδης δεν μπορούσε να μεταβεί από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα; Γνωρίζετε κάτι επί του θέματος;

Όπως ανέφερα προηγουμένως ακόμα και την συμμετοχή στο κύπελλο την έχουμε πληρώσει εμείς.ίσως ο κύριος Δανιηλίδης να ήθελε να του πληρώσουμε και τη μετάβαση του στην Αθήνα…



Αληθεύει ότι η οικονομική επιφάνεια του κ. Δανιηλίδη είναι πέρα για πέρα σκοτεινή; Έχετε πληροφορίες για το παρελθόν του εν λόγω κυρίου;

Για την οικονομική επιφάνεια του δεν μπορώ να ξέρω, αλλά αυτά που συμβαίνουν αποδεικνύουν κάποια πράγματα από μόνα τους.Το ποιον του κυρίου Δανιηλίδη είναι καλύτερα γνωστό στο Βόλο όπου και βρισκόταν, και για το όποιο ενημερωθήκαμε όταν επισπευθήκαμε την πόλη κατά την κλήρωση του πρωταθλήματος.


Πρόσφατα η Αθλητική Μακεδονίας Θράκης στη στήλη Προεδρικά ανέφερε πως ο κ. Καμπερίδης από φροντιστής και θαμώνας σε καφετέριες έγινε μανατζερ και αντιπρόεδρος στην Καστοριά; Τον γνωρίζετε τον κύριο;

Επειδή δεν είμαι αυτό που ο κόσμος λέει 'ποδοσφαιράνθρωπος" δεν γνωρίζω τον κύριο Καμπερίδη, αλλά έχω ενημέρωση μονό από αυτά που διαβάζω στις εφημερίδες και από φήμες που ακούγονται.



Πολλά λέγονται και γράφονται για τον πρώην μεγαλομέτοχο, τον κ . Σπυρόπουλο. Ποιες είναι οι δικές σας εντυπώσεις;


Δεν μπορώ να ξέρω το παρελθόν του κυρίου Σπυρόπουλου. Οσον αφόρα την στάση του απέναντι μας όχι μόνο αθέτησε κάποιες από τις συμφωνίες του αλλά μας άφησε την εντύπωση ότι το μονό που τον ενδιέφερε ηταν να φύγει η ομάδα από πάνω του.

Σε ραντεβού μας μάλιστα πριν την οριστική μεταβίβαση και ενώ τον ενημερώσαμε (με αποδείξεις) για τους κινδύνους που θα προέκυπταν από την μεταβίβαση στον κύριο Δανιηλίδη, μας υποσχέθηκε ότι μέσω του δικηγόρου του θα ακύρωνε το συμφωνητικό επειδή ο κύριος Δανιηλίδης δεν είχε εκπληρώσει κάποιους όρους του και θα προχωρούσε στην μεταβίβαση της ομάδας στον κύριο Ευθυμιάδη, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με οικονομικό παράγοντα της πόλης της Καστοριάς.


Επίσης, μας είχε υποσχεθεί ότι τα διαρκείας θα εκδοθούν ως τις 10 Αυγούστου και ακόμα δεν είναι έτοιμαΔέκα περίπου μέρες μετά και ενώ η προθεσμία έληγε μάθαμε ότι κανένα συμφωνητικό δεν λύθηκε, ότι ο Δανιηλίδης πλήρωσε??? την εφορία για την μεταβίβαση, οτι υπογράφουν παίχτες.



Ποια ήταν τα δικά σας σχέδια για την ΠΑΕ; Αν τελικά η υπόθεση Δανιηλίδη αποδειχθεί φιάσκο εσείς θα επανέλθετε;

Όσον αφορά τα σχέδια για την ομάδα πιστεύω ότι ήταν ξεκάθαρα και αντικατοπτρίζονται από το αρχικό ροστερ της ομάδας.Άλλωστε αυτό ήταν που δηλώσαμε πρώτο πρώτο στον κύριο Σπυρόπουλο.Ούτως η άλλως και στο οικονομικό όπως ανέφερα παραπάνω, βασιζόμασταν όχι μόνο εμείς αλλά και οι παίχτες στην άνοδο της ομάδας.Καλώς ή κακώς και κρίνοντας από το κλίμα στην πόλη τις πρώτες μέρες υπολογίζαμε και στην στήριξη του κόσμου αλλά και των παραγόντων της πόλης, προκειμένου να πετυχούμε τον στόχο μας.

Όσον αφόρα πιθανή επαναφορά θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι δεν είναι απίθανο, αλλά εξαιρετικά δύσκολο να ξεκινήσει κανείς τώρα.Η ομάδα είναι ανέτοιμη, έχουν ήδη συσσωρευτεί χρέη,(όπως πρόστιμο κυπέλου και άλλα πολλά) και η γνώμη μου είναι ότι η φετινή χρονιά πρέπει να θεωρείται χαμένη.Πλέον τα χρήματα που χρειάζονται είναι πολλά παραπάνω και ακόμα και αν βρεθούν είναι πολλά που αφορούν τον αγωνιστικό τομέα και σίγουρα δεν προλαβαίνουν να γίνουν.


Πάντως μια από τις απορίες που μου γεννηθήκαν είναι πως εμείς καταφέραμε να πείσουμε θεσσαλονικείς και αθηναίους επιχειρηματίες να βοηθήσουν και δεν βρέθηκαν πέντε δέκα άνθρωποι στην Καστοριά να βγουν μπροστά και να σώσουν την ομάδα.Άνθρωποι που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο όπως οι Ταουσάνης και ο Ευθυμιάδης είχαν στήσει μια εξαιρετική ομάδα με ένα πολύ καλό προϋπολογισμό.


Η ομάδα χθες έκανε 9 μεταγραφές, αλλά κανείς δεν είναι από αυτούς που είχατε ανακοινώσει τον Ιούλιο. Πως φτάσαμε από τους Τσέρνοχ Ακερλοντ και Πέτρου στα μαζώματα της τελευταίας στιγμής;

Η ομάδα ήταν 95% έτοιμη στις 5 Αυγούστου, φυσικά μετά από όσα έγιναν και την αναξιοπιστία της πλευράς Δανιηλίδη ,οι παίχτες και ο προπονητής δεν μπορούσαν να παραμείνουν. Όταν φτάνεις στο ¨αμήν" προκειμένου να κάνεις ομάδα τότε φυσικά κάνεις το μόνο που μπορείς...παιδομάζωμα.

Αυτό για το οποίο θα μου επιτρέψετε να αμφιβάλλω είναι αν και κατά πόσο αυτά τα δελτία που υπογράφηκαν θα νομιμοποιηθούν. (όπως είπα έχω στην διάθεση σας και τα δελτία που είχαν υπογράφει πριν τις 5 Αυγούστου).



Στις αρχές του Αυγούστου η Καστοριά πήγε να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά με την υπόθεση του Jordi Cruyyf; Τελικά του έγινε κρούση ή όλα ήταν παραμύθια της χαλιμάς;

Και κρούση του έγινε και προσφορά και όλη η ηλεκτρονική αλληλογραφία είναι επίσης στην διάθεση σας. Αυτός που δεν ενδιαφέρεται στο ξεκόβει από την αρχή και δεν διαπραγματεύεται. Σας διαβεβαιώνω ότι ήταν πολύ κοντύτερα απέ όσο μπορείτε να φανταστείτε, αλλά ενόν παίχτη με τόσο βαρύ όνομα δεν μπορείς να τον κοροϊδεύεις και να τον κρατάς σε αναμονή. Γίναμε ρεζίλι στο πανελλήνιο τουλάχιστον να γλιτώσουμε το πανευρωπαϊκό .Μην ξεχνάτε ότι ο κύριος Ταουσάνης είναι μάνατζερ και μόνο κακό τελικά του έκανε η ανάμειξη του στην Καστοριά.



Για το σημερινό ρόστερ έχετε άποψη; Πιστεύετε ότι θα πάει καλά όπως θέλουν να μας πείσουν οι κύριοι της διοίκησης;

Δεν έχω και είχα δεσμευτεί να μην έχω άποψη για κανένα ροστερ. Ο καθένας μας θα ειχε τον τομέα του και οι υπόλοιποι απλά θα γνωμοδοτούσαν. Αυτός δεν ήταν και ούτε είναι ο τομέας μου .Αν κρίνω τώρα από δημοσιεύματα και ποδοσφαιρικά πηγαδάκια, μάλλον δεν είναι καλά τα πράγματα για την ομάδα. Δεν απαξιώνω τα παιδιά που θα παίξουν αλλά θεωρώ ότι το πρώτο δυναμικό ήταν πολύ πιο έμπειρο...


Κλείνοντας,ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καστοριά, κ. Κώστας Γκίτσιος, δήλωσε τις προηγούμενες μέρες πως θεωρεί βέβαιη τη διάλυση στα χέρια αυτών των αφερέγγυων ανθρώπων. Ποια είναι η δική σας θέση;


Εκφράζοντας μόνο την άποψη μου, θα πρέπει να συμφωνήσω. Πιστεύω ότι η ομάδα δεν θα φτάσει ούτε ως τα Χριστούγεννα και με πείσμα του νέου ιδιοκτήτη συνεχίζει αλλάζοντας συνεχώς ροστερ που θα πληρώνεται με υποσχέσεις τότε ή βλέπω το κατώφλι της δ ή μια ομάδα που κανείς δεν θα ενδιαφέρεται να ασχοληθεί γιατί θα είναι πνιγμένη στα χρέη. Κι έτσι κι αλλιώς διάλυση είναι.....


Αποκλειστικά για το Kastoria-fc News, Χατζητιμοθέου Ιωσήφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου