Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

A.O Kάστωρ: Το στοίχημα της επιστροφής !


Εν αναμονή των εξελίξεων στην ΠΑΕ Καστοριά και όντας αγανακτισμένοι από τις συνεχείς αναβολές στον τομέα των μεταγραφών και της γενικότερης οργάνωσης της ομάδας , το ιστολόγιο μας στρέφει σήμερα το ενδιαφέρον του στην ομάδα του Κάστωρα, που μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και χωρίς τυμπανοκρουσίες δείχνει ότι επέστρεψε για να μείνει στο Περιφερειακό πρωτάθλημα και γιατί όχι να πρωταγωνιστήσει στο εν λόγω πρωτάθλημα, αν του το επιτρέψουν οι συνθήκες. Εμείς από την πλευρά μας αναδημοσιεύουμε ένα λεπτομερές αφιέρωμα από το σημερινό φύλλο της τοπικής εφημερίδας ''Σέντρα'', επισημαίνοντας πως θα βρισκόμαστε στο πλευρό των ''βυσσινί'' με την ελπίδα ότι μια νέα δύναμη για το Καστοριανό ,και όχι μόνο, ποδόσφαιρο γεννιέται...!



''Η περσινή σεζόν αποτέλεσε σταθμό στη νεότερη ιστορία του Α.Ο Κάστωρ καθώς έπειτα από πέντε(5) χρόνια οι ‘’βυσσινι’’ επέστρεψαν στη γνώριμη για αυτούς κατηγορία του Περιφερειακού πρωταθλήματος στον 3ο Όμιλο!


Το ερώτημα που προκύπτει ωστόσο, είναι κατά πόσο κ Κάστωρας θα καταφέρει να κρατήσει και τα δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, μιας και πέρα της συμμετοχής του στο Περιφερειακό πρωτάθλημα-το ζητούμενο είναι να εξασφαλίσει με όσο το δυνατόν πιο εύκολο τρόπο την παραμονή του σ αυτό και αν μπορέσει γιατί όχι να διακριθεί, καταλαμβάνοντας μια από τις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα σ’ αυτό το ‘’μαραθώνιο’’, που η έναρξη του σηματοδοτήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου και αναμένεται εξόχως πιο ποιοτικός συγκριτικά με τον περσινό.

Ο Κάστωρα, ωστόσο. Διατήρησε φέτος και μάλιστα σε απόλυτο βαθμό τον ίδιο κορμό παικτών, ενώ προσέθεσε στο έμψυχο δυναμικό του αρκετούς πολύπειρους αλλά και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, που στο άκουσμα του προπονητή (παλιά καραβάνα της ΠΑΕ Καστορια) Σάββα Παπαδόπουλου , εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια για τον Καστοριανό κόουτς, ο οποίος με στενό συνεργάτη τον καθηγητή φυσικής αγωγής Παναγιώτη Αντωνίου, ξεκίνησαν από τις 27 Ιουλίου το χτύσιμο του νέου οικοδομήματος του Ομίλου.

Τα νιάτα, λοιπόν, του Κάστωρα και η πείρα αρκετών ποδοσφαιριστών του από το Περιφερειακό πρωτάθλημα δεν συνιστούν πολλά ερωτηματικά για το πώς θα κινηθεί η ομάδα ενώ κάποιοι, βάσει των κινήσεων που ήδη έχουν γίνει και μάλιστα σ’ όλα τα επίπεδα, θα στοιχημάτιζαν υπερ της αξιοπρόσεκτης πορείας των ‘’βυσσινί’’, που ως στόχο έχουν η επιστροφή τους στη Δ Εθνική να συνδυαστεί με μπόλικες επιτυχίες συνυφασμένες με πολλά γκολ και πλούσιο θέαμα , επιδιώκοντας να τερματίσουν όσον το δυνατόν πιο ψηλά στη βαθμολογία, γεγονός που αν τελικά καταστεί εφικτό θα ικανοποιήσει χωρίς αμφιβολία τους φίλους της ομάδας που θα σταθούν κοντά τους καθ΄ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Η ομάδα του Κάστωρα , αναμφίβολα, δεν είναι στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας και αυτό είναι απόλυτα λογικό καθώς οι προπονήσεις εως τώρα αφορούσαν στο σύνολο τους τη φυσική κατάσταση και ελάχιστα σχέδια με την μπάλα, με αποτέλεσμα τα πρώτα δείγματα γραφής στα φιλικά την εβδομάδα που πέρασε να μην φανερώσουν τις πραγματικές δυνατότητες της , ενώ το δίδυμο των προπονητών θεώρησε φυσιολογικότατο το γεγονός αυτό, χωρίς ωστόσο να ανησυχούν αφού πέρα των άλλων δεν έχουν το τελευταίο διάστημα λόγω τραυματισμών στη διάθεση τους και αρκετούς παίκτες πρώτης σειράς στους οποίους υπολογίζουν στη συνέχεια να προσδώσουν άλλη ποιότητα στον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο.

Έτσι, στο πρώτο φιλικό ματς στην Κορησό με την τοπική Δόξα η λήξη βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες 1-1, ακολούθησε το τουρνουά στο Νταηλάκη, στο οποίο κατέκτησε την πρώτη θέση, ενώ το περασμένο Σάββατο στην Πεντάβρυσο ηττήθηκε από τους ‘’κυανόλευκους’’ με σκορ 2-1, παιχνίδι στο οποίο σκόραραν οι αδερφοί Γρηγοριάδη στο 7ο και 83ο λεπτά αντίστοιχα και για τον Κάστωρα ο Μαλεγκάνος στο 60ο λεπτό.

Ο ΗΓΕΤΗΣ

Η παλιοσειρά στην ομάδα του του Κάστωρα ακούει στο όνομα Τάσος Σιοπόβου, που στη…δύση της ερασιτεχνικής-κατά τα άλλα καριέρας του (κρίμα!!! Αυτό το παιδία να μην παίξει ως επαγγελματίας ποδόσφαιρο) ήρθε η στιγμή να βοηθήσει τους συμπαίκτες του στο να ‘’θερίσουν’’ όσα η ομάδα τους ‘’έσπειρε’’ τα προηγούμενα χρόνια.

Σε ηλικία πλέον 30 ετών ο ‘’Σιοπ’’ όπως τον αποκαλούν οι συμπαίκτες του χαϊδευτικά θα έχει φέτος το ρόλο του ηγέτη εντός κι εκτός του αγωνιστικού χώρου, θα είναι ο αρχηγός , όπως ήταν και τα προηγούμενα χρόνια τόσο μέσα στο γήπεδο ως άνθρωπος για όλες τις δουλειές εξαιτίας της καλής του νοοτροπίας παίζοντας στην άμυνα, παλεύοντας, γνωρίζοντας πώς να σκοράρει, δημιουργώντας και κατευθύνοντας την ομάδα όταν για κάποιο λόγο αυτή κινδύνευε να προσκρούσει σε βράχια, όσο και στα αποδυτήρια καθώς και έξω από αυτά αποτελώντας παράδειγμα καλού χαρακτήρα, ήθους, συνέπειας και σοβαρότητας για όλους, μικρούς και μεγάλους.

Τα Συν (+)

-Η διατήρηση του περσινού βασικού κορμού, που σύμφωνα με όλους ( παίκτες-διοίκηση-προπονητές) ήταν απαραίτητη. Ακόμα και τα ‘’μωρά’’ έμειναν γεγονός σπάνιο για τα δεδομένα ομάδας περιφερειακού επιπέδου και όπως όλα δείχνουν έχουν να κερδίσουν πολλά.

Ο Σάββας Παπαδόπουλος με τον συνεργάτη του Παναγιώτη Αντωνίου σύμφωνα με τις μαρτυρίες των παικτών, παλιών και νέων είναι καλοί, σοβαροί, γνώστες του ποδοσφαίρου, με προσωπικότητα, πειθαρχία. Το δίδυμο των προπονητών του Κάστωρα μπορεί να αποτελέσει την εγγύηση σωστής λειτουργίας.

Τα πλην (-)

Ο κόσμος δεν έχει αγκαλιάσει ακόμα αυτήν την ομάδα. Μέχρι στιγμής βρισκόταν στη σκιά της ΠΑΕ Καστοριά, παλεύοντας μόνη της, χωρίς φιλάθλους, όμως με τα νέα δεδομένα του ποδοσφαίρου στην πόλη μας, ενδέχεται αυτό να αλλάξει, με τους λάτρεις της ‘’στρογγυλής θεάς’’ της περιοχής μας να στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους και στον Κάστωρα.

Ήρθαν…

Διομήδης Μπαχαδέρογλου, Αχιλλέας Παπαδόπουλος, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Σπύρος Κουρής, Βασίλης Τσομπάνος, Δημήτρης Πρωτόγερος, Χρήστος Χριστοφορίδης, Γιώργος Σαρηπανίδης και Γιώργος Κυριζάκης.''


Πηγή: Εφημερίδα ''Σέντρα'', Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου