Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή του kastoria-fcnews προς την νέα διοίκηση της ομάδος

Κατ’ αρχάς και με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων σας, να σας ευχηθούμε από καρδιάς καλή επιτυχία στο έργο σας προς το καλό της αγαπημένης μας Καστοριάς. Ήμαστε 100% σίγουροι (παρότι οι προσωπικές μας σχέσεις με τους περισσότερους από εσάς δεν είναι οι καλύτερες δυνατές και δεν επιθυμούμε φυσικά σε καμία περίπτωση την καλυτέρευση τους) για τα εξής:

  1. Έχετε αποδείξει έμπρακτα ότι αγαπάτε την ομάδα ανιδιοτελώς και αυτό φυσικά θα συνεχιστεί.
  2. Διαθέτετε μία πλειάδα πολύ καλών ποδοσφαιριστών με επαγγελματική νοοτροπία και θα προσπαθήσετε να σώσετε φέτος την χρονιά συνεργαζόμενοι αρμονικά με αυτούς.
  3. Διαθέτετε πλέον ένα προπονητή κόσμημα όχι μόνο στην Καστοριά αλλά και σε όλη την Ελλάδα και θα συνεργαστείτε επίσης αρμονικά με αυτόν.
  4. Διαθέτετε ανθρώπους με σημαντική οικονομική επιφάνεια αλλά και ανθρώπους με μεράκι για να τρέξουν για την ομάδα

Επίσης ήμαστε σίγουροι ότι

Δεν θα προσπαθήσετε να χειραγωγήσετε ΜΜΕ, ιστοσελίδες, ιστολόγια με διάφορα ενοχλητικά τηλεφωνήματα είτε με άλλου τύπου προσωπικές επαφές. Το λέμε αυτό διότι η υποστήριξη μας προς τον κ. Αχιλλέα Σταμούλη βασίστηκε καθαρά σε αυτό το κριτήριο. Υπενθυμίζουμε ότι ο τέως πλέον πρόεδρος της ομάδος δεν μας είπε ποτέ μα ποτέ, «γράψτε αυτό», «γράψτε εκείνο» ή «γιατί γράψατε αυτό» ή «γιατί δεν γράψατε εκείνο». Αυτό τον τιμά ιδιαίτερα και για αυτό υποστηρίξαμε και εκτιμήσαμε την προσπάθεια του.

Τέλος ήμαστε σίγουροι ότι

Θα πετύχετε και θα φέρετε την Καστοριά εκεί που της αρμόζει αν και έχετε να αντιμετωπίσετε τρομερές και ανυπέρβλητες δυσκολίες αυτή την στιγμή.

Καλή επιτυχία ΟΛΟΨΥΧΑ λοιπόν και να ξέρετε ότι αγαπάμε την Καστοριά όσο και εσείς και ήμαστε πραγματικά δυστυχισμένοι όταν κάνουμε κριτική (ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ). Μακάρι λοιπόν από εδώ και στο εξής να μην ασχολούμαστε με διοικητικές ανωμαλίες και να σας λέμε ΠΑΝΤΟΤΕ μόνο ΜΠΡΑΒΟ!!!.

Το 5μελές επιτελείο του kastoria-fcnews

Αναβολή του αγώνα με την Κοζάνη

Αναβλήθηκε ο αγώνας μεταξύ των ομάδων ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΚΟΖΑΝΗ που ήταν προγραμματισμένος να γίνει Τετάρτη και ώρα 3 στο ΔΑΚ Καστοριάς.

Αντίθετα κανονικά θα διεξαχθεί ο αγώνας ΑΕ Περδίκκας - Κάστορας.


Αλλαγή φρουράς...

Αλλαγή σελίδας είχαμε στην ομάδα της Καστοριάς αφού ομάδα ενδιαφερομένων με επικεφαλείς τους κ.κ. Πετρόπουλο, Σίσκο και Χαρίση ανέλαβαν τελικά τα ηνία της ομάδος μας. Η ομάδα αυτή θα είναι πλαισιωμένη και με αρκετούς άλλους που επιθυμούν να βοηθήσουν την ομάδα. Ακόμη βέβαια δεν είναι γνωστό το ακριβές διοικητικό σχήμα αφού αναμένουμε δελτίο τύπου από τους νέους διοικούντες με τις λεπτομέρειες της μεταβίβασης.

Κατά συνέπεια δεν τίθεται θέμα συνένωσης με την ομάδα του Κάστορα την δεδομένη χρονική στιγμή. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι προπονητής της ομάδος θα είναι ο καταξιωμένος τεχνικός κ. Πασχάλης Δημητρίου, ενώ η νέα διοίκηση θα προβεί άμεσα (σήμερα) σε αρκετές μεταγραφές. Επιπλέον ο αγώνας με την Κοζάνη θα πραγματοποιηθεί κανονικά αύριο στις 3 η ώρα στο Δ.Α.Κ.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες μας η νέα διοίκηση για την ενημέρωση των ΜΜΕ και του φίλαθλου κοινού θα στέλνει δελτία τύπου με σκοπό την έγκυρη ενημέρωση.

Να ευχηθούμε από καρδιάς ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο έργο των νέων διοικούντων και ως ιστολόγιο θα ήμαστε πάντα δίπλα στην ομάδα της Καστοριάς.

Για περισσότερες πληροφορίες θα σας ενημερώνουμε άμεσα…

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ορισμός αγώνα πρωταθλήματος: Α.Γ.Σ. Καστοριά - Κοζάνη


Την ερχόμενη Τετάρτη καλείται η ομάδα της Καστοριάς να προσέλθει στους αγωνιστικούς χώρους μιας και η διοργανώτρια αρχή προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:


''Η Επιτροπή Πρωταθλήματος Δ΄ Εθνικής όρισε τον αγώνα (εξ αναβολής) Καστοριά-Κοζάνη να διεξαχθεί την Τετάρτη 1/2 και ώρα 15:00 στο ΟΑΚΑ Καστοριάς. ''

Περίεργο φαντάζει πάντως το ζήτημα ότι ενώ η αναμέτρηση με τη Νάουσα της περασμένης Κυριακής ματαιώθηκε με υπαιτιότητα της Καστοριάς, λόγω οφειλών του συλλόγου προς την ΕΠΟ για τις κίτρινες κάρτες, για το παιχνίδι κόντρα στην Κοζάνη δεν έγινε καμία παρόμοια αναφορά.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Άρθρο του kastoria-fcnews

ΚΑΣΤΟΡΙΑ 2012:

  1. Όπου ανεργία αγγίζει το 70% και στους νέους είναι πολύ μεγαλύτερη.
  2. Όπου το πετρέλαιο έχει πάει στο 1,10 € το λίτρο και ο κόσμος δεν έχει να ζεσταθεί ειδικά μέσα στην πόλη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γεμίζει καθημερινά το νοσοκομείο Καστοριάς από ανθρώπους με ιώσεις όπως γρίπη και πνευμονία.
  3. Όπου η βενζίνη έχει πάει στο 1,70 € και οι άνθρωποι πλέον αδυνατούν να κινηθούν με αυτοκίνητα.
  4. Όπου η Μητρόπολη δίνει καθημερινά 1.500 συσσίτια σε άπορους και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί δραματικά τις επόμενες εβδομάδες.
  5. Όπου οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη αφού η αγορά στέγνωσε στην κυριολεξία και δεν κινείται καθόλου χρήμα αφού δεν υπάρχει κιόλας. Κάντε μια βόλτα στην Μητροπόλεως……….Εκτός των άλλων οι υπάρχουσες επιχειρήσεις πληρώνουν για πετρέλαιο 1,50 € το λίτρο + ΤΕΒΕ.
  6. Όπου τα μαγαζιά εστίασης στενάζουν οικονομικά στην κυριολεξία αφού τις καθημερινές στα μαγαζιά αυτά υπάρχουν μόνο οι ιδιοκτήτες και τα γκαρσόνια.
  7. Όπου η ανέγερση οικοδομών, η επισκευή τους καθώς και η διενέργεια έργων υποδομής στον νομό είναι ανύπαρκτη.
  8. Όπου οι περισσότεροι συμπολίτες μας που νοικιάζουν κάποιο διαμέρισμα χρωστάνε από 2-10 ενοίκια.
  9. Όπου το κάθε νοικοκυριό πληρώνει μόνο για το χαράτσι της ΔΕΗ περίπου 350 € κάθε δίμηνο.
  10. Όπου ακόμη και αυτοί που εργάζονται έχουν ένα τουλάχιστον 30% ποσοστό μείωσης των μισθών τους.
  11. Όπου το 80% των νοικοκυριών του νομού βρίσκονται πολύ πιο κάτω από το όριο της φτώχειας.
  12. Όπου υπάρχουν σήμερα συμπολίτες μας που ψάχνουν στα σκουπίδια για ένα κομμάτι ψωμί και τις Τετάρτες καραδοκούν ρακένδυτοι να τελειώσει η λαϊκή για να αρπάξουν κάποιο σάπιο λαχανικό για την διατροφή τους.
  13. Όπου οι πλειστηριασμοί έχουν αυξηθεί στον νομό κατά 200% το τελευταίο διάστημα.
  14. Όπου τα περισσότερα νοικοκυριά είναι υπερχρεωμένα με κάρτες και δάνεια.
  15. Όπου το 90% των πολιτών του νομού κυκλοφορεί με άδειeς από χρήμα τσέπες.
  16. Όπου μας πήραν το Κέντρο Ελληνικής Γούνας και την Μεραρχία και σε λίγο θα μας πάρουν και το ΤΕΙ.
  17. Όπου πολύς κόσμος εγκαταλείπει την πόλη και τον Νομό (και αυτό είναι το χειρότερο όλων).

Σε αυτή λοιπόν την Καστοριά του 2012 στην οποία ζούμε και βιώνουμε όλα τα παραπάνω, το να ασχολείται κάποιος με το ποδόσφαιρο, έστω και με την θρυλική Καστοριά του κυπέλλου του 1980 είναι ακριβή πολυτέλεια. Πολυτέλεια είναι επίσης να υπάρχουν κάποιοι που βάζουν χρήματα, χρόνο, ψυχική υγεία για να κάνουν το μεράκι τους….Πολυτέλεια είναι να υπάρχουν ποδοσφαιριστές – οικογενειάρχες, φοιτητές, άνεργοι που με κίνδυνο κάποιου τραυματισμού κινδυνεύουν επίσης, όντας ανασφάλιστοι (αφού δεν υπάρχει ΙΚΑ στον ερασιτεχνικό αθλητισμό) να μείνουν και εκτός της αγοράς εργασίας (έστω και αυτής των 5μηνων προγραμμάτων του δήμου Καστοριάς, έστω και των σεμιναρίων). Πολυτέλεια τέλος είναι με βάση τα παραπάνω να υπάρχουν 2 ομάδες στην πόλη μας στην ίδια κατηγορία.

Παρόλα αυτά βέβαια, και επειδή σας μαυρίσαμε την ψυχή με τα πιο πάνω, υπάρχουν έστω και λίγοι άνθρωποι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και προσφέρουν στο άθλημα και αυτό είναι το ενθαρρυντικό. Υπάρχουν επίσης πολυάριθμοι φίλαθλοι που διψάνε για μπάλα και ήμαστε σίγουροι ότι θα βοηθήσουν υλικά και ηθικά όποια προσπάθεια θεωρήσουν ότι αξίζει.

Από την πλευρά μας λοιπόν υποστηρίζουμε ότι η νέα προσπάθεια αξίζει και πρέπει να συμβάλλουμε όλοι μας έστω και με τις πενιχρότατες δυνάμεις μας. Το θετικό είναι ότι θα δούμε μία ομάδα να στέκεται με αξιοπρέπεια έστω και στην Δ' Εθνική, με κιτρινοκόκκινες φανέλες, με έδρα το ΔΑΚ Καστοριάς, με καστοριανά παιδιά στην συντριπτική τους πλειοψηφία αλλά και με το όνομα ΚΑΣΤΟΡΙΑ!!!

Με εκτίμηση: Το 6μελές επιτελείο του kastoria-fcnews.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Α Ξ Ι Ο Ι και οι δύο...! ! !


Κάτι παραπάνω από ιστορική και γιορτινή ημέρα θα πρέπει να θεωρείται η σημερινή, Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012, καθώς οι πρόεδροι των δυο σωματείων της πόλης μας κ.κ. Αχιλλέας Σταμούλης και Σταύρος Μπαχαδέρογλου, αφού είχαν προβεί τις προηγούμενες μέρες σε προφορική συμφωνία συναντήθηκαν πριν από μερικές ώρες στο Δημοτικό Μέγαρο παρουσία του αντιδημάρχου κ. Παύλου Κενανίδη και των εκατέρωθεν νομικών συμβούλων καταλήγοντας στην οριστική συμφωνία για την συνένωση των δυο ομάδων, της ιστορικής αλλά πληγωμένης από χρέη και αμαρτίες των περασμένων ετών Καστοριάς από την νέα δύναμη στο Καστοριανό ποδόσφαιρο και καθαρότατη ομάδα του Α.Ο. Κάστωρ!

Δεν χρειάζεται να επεξηγηθεί περαιτέρω πως η εν λόγω είδηση μόνο χαρούμενες και ευχάριστες αντιδράσεις προκάλεσε στους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους του ποδοσφαίρου οι οποίοι βλέπουν ότι με καθυστέρηση έξι μηνών επήλθε η πολυπόθητη και σωτήρια για το ποδόσφαιρο της πόλης μας ‘’ισχύς εν τη ενώσει’’.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η είδηση βρήκε το φως της δημοσιότητας από την εκπομπή της γνωστής και μη εξαιρετέας με πολυετή προσφορά στο χώρο της ομάδα της Καστοριάς κα. Κυριακής Νιάνιου μέσω του Radio Kastoria, ενώ η επισημοποίηση επήλθε δια στόματος του προέδρου της Καστοριάς κ. Αχιλλέα Σταμούλη στον επίσης κάτι παραπάνω από έγκριτο δημοσιογράφο και αντιπρόεδρο του Α.Ο. Κάστωρ, κ. Δαμιανό Δέλλιο μέσω του Antennes 93.6.

Όπως έγινε έκδηλο, μάλιστα, όλα τα Μ.Μ.Ε. της πόλης της Καστοριάς μόνο θετικά και με αισιόδοξες σκέψεις αντιμετώπισαν την εν λόγω είδηση περί συγχώνευσης των δυο ομάδων. Ακολουθούν, εν συντομία, τα κυριότερα σημεία της συμφωνίας:

1.Το κύριο περιεχόμενο της συμφωνίας αναφέρεται στην συνένωση της Καστοριάς με τον Α.Ο. Καστωρ, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα και θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή με την τροποποίηση του καταστατικού του Κάστορα μέσα στο καλοκαίρι.


2.Πρόεδρος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο πρόεδρος του Κάστορα, κ. Σταύρος Μπαχαδέρογλου ενώ ο κ. Αχιλλέας Σταμούλης αρχικά δήλωσε πως επιθυμεί να απεμπλακεί αλλά από την πλευρά των υπολοίπων παραγόντων υπάρχει πρόθεση να συνδράμει στη νέα προσπάθεια.


3.Ο Α.Γ.Σ. Καστοριάς αποσύρεται από το πρωτάθλημα. Στο εξής ο Α.Ο. Κάστωρ θα αγωνίζεται κατά πάσα πιθανότητα με ερυθροκίτρινα διακριτικά και σε έδρα που θα επιλέξει ο τεχνικός κ. Μάκης Δανδίκας ( Δημοτικό Χλόης ή ΔΑΚ).

4.Το όνομα που θα δοθεί στη νέα ομάδα, από το καλοκαίρι και έπειτα θα είναι ‘’Καστοριά’’.


5.Οι Ακαδημίες θα συνεχίσουν γι
α αυτήν την αγωνιστική περίοδο να αγωνίζονται ξεχωριστά.

6.Ο κ. Αχιλλέας Σταμούλης επεσήμανε ότι στόχος της συνένωσης είναι η δημιουργία μιας δυνατής ομάδας, απαλλαγμένη από τα χρέη που θα κυνηγούσαν την Καστοριά εσαεί και με ανθρώπους καθαρούς.


7.Στην ομάδα του Καστορα δικαιούνται να μεταβούν μόνο δυο ποδοσφαιριστές της Καστοριάς, εκτός και αν προηγηθεί η επαγγελματοποίηση και η μετέπειτα αποδέσμευση τους στις τέσσερις μέρες της μεταγραφικής περιόδου που απομένουν.

8.Για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές ο κ. Αχιλλέας Σταμούλης επεσήμανε πως θα τους βοηθήσει στην αναζήτηση νέας ποδοσφαιρικής στέγης, ενώ σε πρώτο στάδιο όλοι θα ακολουθούν τις προπονήσεις της νέας ομάδας.

Εμείς από την πλευρά μας δεν μπορούμε παρά να συγχαρούμε και τους δυο ισχυρούς άνδρες, τόσο τον κ. Αχιλλέα Σταμούλη που προέβη σε μια κίνηση διαφύλαξης της αξιοπρέπειας του ονόματος της Καστοριάς όσο και τον κ. Σταύρο Μπαχαδέρογλου με τη λυτρωτική συναίνεση του απέδειξε πως κύριο μέλημα του είναι η πρόοδος της Καστοριάς την οποία και ευχόμαστε να την οδηγήσει εκεί όπου οραματίζεται ο ίδιος και που ονειρευόμαστε όλοι μας!

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Κρίσιμες ώρες...

Κρίσιμες αναμένονται οι επόμενες ώρες για την ομάδα μας αφού αυτή την στιγμή με βάση τις πληροφορίες που έχουμε υπάρχουν 2 σενάρια.

  1. Η ομάδα να μεταβιβασθεί στην ομάδα των 10 και να συνεχίσει κανονικά στο πρωτάθλημα κάτι το οποίο αυτή την στιγμή δεν είναι εύκολο χωρίς εμείς τουλάχιστον να γνωρίζουμε τους ακριβείς λόγους.
  2. Ο κ. Αχιλλέας Σταμούλης να παραδώσει στους ποδοσφαιριστές τις ελευθέρες τους αύριο, και η ομάδα να παρατηθεί από το πρωτάθλημα.

Βέβαια ανάμεσα σε όλα αυτά υπάρχει και το σενάριο να συνεχίσει ο κ. Αχιλλέας Σταμούλης και η ομάδα να συνεχίσει στο πρωτάθλημα. Κάτι τέτοιο βέβαια φαντάζει απίθανο.

Σε κάθε περίπτωση η θέση μας είναι ότι η ομάδα πρέπει να συνεχίσει να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα τουλάχιστον για να διαφυλαχτεί η αξιοπρέπεια της.

Οι εξελίξεις λοιπόν τρέχουν και ίσως αυτή την ώρα υπάρχουν αποφάσεις.


Για κάθε εξέλιξη που μάθουμε θα ενημερώσουμε το ιστολόγιο μας.

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Προς αλλαγή...

Οριστικοποιείται κατά πάσα πιθανότητα σήμερα η μεταβίβαση της ομάδος από τον κ. Αχιλλέα Σταμούλη προς την ομάδα των 10.

Το ιστολόγιο μας εύχεται στους νέους διοικούντες, καλή επιτυχία στο έργο τους.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Προς αλλαγή...

Κανονικά πραγματοποιήθηκε η σημερινή απογευματινή προπόνηση της ομάδος μας με 14 παρόντες ποδοσφαιριστές ενώ δικαιολογημένα απουσίαζαν οι φοιτητές λόγω εξεταστικής περιόδου στα ΤΕΙ.

Το παρόν στην σημερινή προπόνηση έδωσαν οι κ.κ. Καφές και Καλλίνικος οι οποίοι ανήκουν στην ομάδα των 10 και μίλησαν στους ποδοσφαιριστές της ομάδος για τα σχέδια τους εφόσον αναλάβουν.

Πάντως στις 8 το βράδυ σήμερα θα υπάρξει το κρίσιμο ραντεβού του προέδρου της ομάδος κ. Αχιλλέα Σταμούλη με εκπρόσωπους της ομάδας των 10 αλλά και με 2 εκπρόσωπους των ποδοσφαιριστών. Κύριο θέμα της συνάντησης είναι η αποδοχή των 3 όρων που έθεσε ο πρόεδρος (τους οποίους αν χρειαστεί θα τους αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο μας) και η μεταβίβαση της ομάδος στους 10.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η ομάδα των 10 με το που θα αναλάβει, θα προβεί άμεσα σε πρόσληψη προπονητή ενώ υπάρχουν συζητήσεις για επιστροφές παικτών και μεταγραφές ακόμη και ονομάτων που θα προκαλέσουν αίσθηση.

Παράλληλα ο κ. Αχιλλέας Σταμούλης δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια και έκλεισε τον 17 χρονο δεξί μπακ Θεόφιλο Μωυσιάδη που αγωνίζονταν πέρσι τον Μακεδονικό Φούφα και αυτή την περίοδο σπουδάζει στην Καστοριά. Να σημειωθεί ότι με την προσθήκη του Μωυσιάδη λύνεται ένα σημαντικό πρόβλημα που αφορά τους μικρούς της ομάδος μας. Επιπλέον απολύεται αύριο και ο Κώστας Λίτσκας ο οποίος θα συμμετέχει κανονικά στις δραστηριότητες της ομάδος μας και θα δώσει πληθώρα λύσεων στον χώρο την μεσαίας γραμμής.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Συνέντευξη του Αχιλλέα Σταμούλη στον Antennes FM 93,6 ΜΗΖ

Ραδιοφωνική συνέντευξή μακράς διάρκειας και με πολλές ερωτήσεις και απαντήσεις έδωσε σήμερα ο πρόεδρος της ομάδος μας κ. Αχιλλέας Σταμούλης στους δημοσιογράφους Δαμιανό Δέλλιο, Χρήστο Νατσούλη και Δημήτρη Ναούμ και στην αθλητική εκπομπή του Antennes FM.
Μεταξύ πολλών άλλων ο κ. Σταμούλης επισήμανε:

  1. Είναι μεγάλη απώλεια η παραίτηση του αντιπροέδρου κ Μιχάλτσε. Μόνος μου είναι δύσκολο να τα καταφέρω.
  1. Η ομάδα δεν έχει πέσει μαθηματικά οπότε πρέπει να προσπαθήσουμε. Υπάρχει πολύ καλό υλικό που μπορεί να αναστρέψει την κατάσταση.
  1. Είμαι διατεθειμένος να παραχωρήσω την ομάδα. Περιμένω τους «10» για να συζητήσουμε.
  1. Υπάρχουν αυτή την στιγμή στα γραφεία της ομάδος 2 προσφυγές από την εποχή Δανιηλίδη. Επειδή υπολογίζω τα χρέη της ομάδος γύρω στα 1.000.000€ η ομάδα πρέπει να αλλάξει ΑΦΜ.
  1. Ίσως να ήταν λάθος που το καλοκαίρι δεν έγινε η συνένωση με τον Κάστορα.
  1. Ο κόσμος πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια των παιδιών και να έρθει στο γήπεδο. Χθες ήμουν στο γήπεδο του Κάστορα και οι περισσότεροι φίλαθλοι ήταν από τα Λευκαδια.
  1. Η Καστοριά είναι ιδέα, δεν είναι ούτε Σταμούλης – ούτε κανείς άλλος.
  1. Μακάρι να υπήρχαν παράγοντες του βεληνεκούς του κ. Σπυρόπουλου.
  1. Από την ομάδα αποχώρησαν 4 ποδοσφαιριστές και αποκτήθηκε ένας. Επίκειται άλλη μία μεταγραφή ερασιτέχνη και αν αλλάξει η διοίκηση τότε οι νέοι διοικούντες θα έχουν το περιθώριο να αποκτήσουν και όσους επαγγελματίες έχουν την δυνατότητα.
  1. Σύντομα θα υπάρξει συνέντευξη τύπου από την πλευρά μου για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Αλλαγή φρουράς;

Επιβεβαιώνεται η τελευταία μας πληροφορία η οποία αναφέρει ότι ομάδα 10 ανθρώπων που ενδιαφέρονται να αναλάβουν την ομάδα μας θα έρθουν τελικά σε επαφή με τον νυν πρόεδρο κ. Αχιλλέα Σταμούλη για να αναλάβουν αυτοί τις τύχες της ομάδος. Αυτό θα γίνει άμεσα....ίσως και σήμερα.

Μεταξύ των ενδιαφερόμενων συγκαταλέγονται οι κ.κ. Καφές, Κογιόπουλος. Επίσης με βάση την πληροφορία μας αυτή, η ομάδα των 10 αυτών ανθρώπων έχουν βρει και σημαντικούς οικονομικούς αιμοδότες με βασικότερο γνωστό επιχειρηματία του νομού μας.

Να σημειωθεί ότι στην ομάδα των 10 δεν συμμετέχει ο κ. Ιωάννης Μιχάλτσες που θα εμπλακεί με τα διοικητικά μόνο στην περίπτωση όπου οι ποδοσφαιριστές της ομάδος ζητήσουν κάτι τέτοιο επίσημα.

Για οποιαδήποτε πληροφορία θα σας ενημερώνουμε άμεσα...




Αποχωρήσεις...εν αναμονή εξελίξεων;;;


Παρελθόν για την ομάδα της Καστοριάς αποτελούν οι Παπαδόπουλος, Τσετιροκλής, Τσουλάκος και Τσαμτσάκης.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι αύριο Δευτέρα επίκειται συνάντηση ομάδας ενδιαφερομένων για την ομάδα της Καστοριάς με τον πρόεδρο της ομάδος κ. Αχιλλέα Σταμούλη ώστε να υπάρξει αλλαγή σκυτάλης στα διοικητικά.

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Οι δεκαπέντε μέρες που θα κρίνουν το μέλλον της Καστοριάς!


Του Ιωσήφ Χατζητιμοθέου

Δεν πάει πολύς καιρός από την ολοκλήρωση των Ραγκουτσαρίων, ένας θεσμός που μου δημιουργεί συνειρμικά αρκετές σκέψεις και μ’ αναγκάζει να αναπολώ αρκετές καλές στιγμές, απ’ όσες τουλάχιστον πρόλαβα να ζήσω παρακολουθώντας αυτή την ομάδα.

Πρώτη και κύρια, εκείνη η Τετάρτη ανήμερα του Αγίου Ιωάννη, στις 7 Ιανουαρίου του 2004 όταν και όντας μόλις στα σκάρτα δεκατρία μου έβλεπα μαζί με κάποιους συνομήλικους στο κατάστημα ΠΡΟ-ΠΟ στη Μητροπόλεως, μια άσημη ομάδα με κόκκινες προς το πορτοκαλί φανέλες να στέλνει στο καναβάτσο τον μεγάλο ΠΑΟΚ, τον δικέφαλο του βορρά όπως τον αποκαλούν!

Και λέω άσημη, διότι έτσι μας μεγάλωσαν…κανείς μεγαλύτερος δεν μίλησε στη δική μας γενιά, στη γενιά του ’90 τι σημαίνει Καστοριά, ποια ήταν η πρώτη επαρχιακή ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος! Κανείς απολύτως δεν μπήκε στον κόπο να μας ανιστορήσει για τα δέκα χρόνια παρουσίας που είχε αυτή η ομάδα στην Α’ Εθνική, για το ξερό γήπεδο που υπήρχε στο κέντρο της πόλης και για εκείνη την ομάδα που έκανε τους πάντες να ζουν και να αναπνέουν για αυτής τις δεκαετίες του ’70 και του ’80.

Μια δεύτερη στιγμή που μου έρχεται συχνά πυκνά στο νου, είναι εκείνη της 29ης Δεκεμβρίου του 2004 λίγο νωρίτερα μεν χρονικά αλλά με έντονο το στοιχείο των Ραγκουτσαρίων, όπου η νεοφώτιστη τότε στη Β Εθνική ομάδα της Καστοριάς, σωστό καμάρι της πόλης, αγωνιζόταν με τον Ακράτητο. Η αναμέτρηση είχε γίνει Σάββατο, υπό πολικές θερμοκρασίες, κάτι που όμως ελάχιστους απασχόλησε και παρ’ ότι ο αγώνας μεταδιδόταν από την τηλεόραση η παρουσία του κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από μαζική και η ατμόσφαιρα, παρά το αποτέλεσμα της ισοπαλίας, ανατριχιαστική μιας και κάποια στιγμή στο γήπεδο έκανε την εμφάνιση της μια ορχήστρα με χάλκινα μετατρέποντας το γήπεδο σε…μπουλούκι!

Όλα αυτά μου έρχονται στο μυαλό και φθάνω στο σημείο να αναρωτιέμαι: ‘’Πως φτάσαμε έως εδώ;’’ Κι αυτό, γιατί επτά χρόνια μετά από τις παραπάνω στιγμές και έχοντας ζήσει αρκετά ευχάριστα αλλά ακόμα περισσότερα δυσάρεστα μ’ αυτήν την ομάδα, σε μια βόλτα που πραγματοποίησα την τρίτη ημέρα, κατά την παρέλαση, των Ραγκουτσαρίων φοβάμαι πως διαπίστωσα πως το τέλος είναι κοντά…

Κι αυτό, γιατί την ώρα που η ομάδα της Καστοριάς ταξίδευε για την Αλεξάνδρεια μόλις με δώδεκα ποδοσφαιριστές, δίχως προπονητή και μόλις με δυο διοικούντες ( θα πρέπει να γυρίσουμε πάρα πολύ πίσω στην ιστορία του συλλόγου για να βρούμε ανάλογη στιγμή, αν έχει υπάρξει ποτέ τέτοια) ολόκληρη η πόλη ζούσε στο δικό της ρυθμό, κανένας από τους απλούς ανθρώπους μέχρι και τους τοπικούς άρχοντες δεν φάνηκε να χαλάει το κέφι του επειδή η ομάδα της πόλης θα έγραφε μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της.

Επιστρέφοντας από την παρέλαση και μετά τη λήξη του παιχνιδιού στο οποίο η ομάδα γνώρισε την ήττα με 2-0, η απόφανση ήταν : ‘’Ως εδώ ήμασταν…’’

Ώσπου, την επόμενη ημέρα βγήκε η είδηση πως ο Πρόεδρος της ομάδας, ο κ. Αχιλλέας Σταμούλης επέστρεψε και πάλι στην καθημερινότητα της ομάδας, την οποία και είχε αφήσει για τους δικούς του λόγους κατά τη διάρκεια των εορτών προκαλώντας την αβεβαιότητα και την ανησυχία του κόσμου.

Η παραπάνω, λοιπόν, είδηση μ’ οδήγησε στην σκέψη πως ‘’Ίσως να μην τελείωσαν όλα, ίσως να υπάρχει μια τελευταία ελπίδα και πιθανότητα σωτηρίας.’’ η οποία ενισχύθηκε περισσότερο από την αναβολή της αναμέτρησης κόντρα στην Κοζάνη λόγω δυσχερών καιρικών φαινομένων.

Προπονητές σίγουρα δεν είμαστε, πόσω μάλλον παράγοντες και τεχνοκράτες του ποδοσφαίρου. Η κοινή λογική, όμως, λέει πως η ομάδα μαζί και με το ρεπό της επόμενης Κυριακής, έχει μέχρι τον επόμενο αγώνα με αντίπαλο τη Νάουσα, ένα κενό διάστημα δεκαπέντε ( 15) ημερών κατά τις οποίες ο πρόεδρος θα έχει την ευκαιρία να ‘’ταράξει τα λιμνάζοντα νερά’’, να σώσει την παρτίδα για τη φετινή περίοδο και να διαφυλάξει το κύρος και την υστεροφημία του.

Εκφράζοντας καθαρά προσωπικές πεποιθήσεις και τίποτα περισσότερο θεωρώ πως πέντε είναι οι άξονες που χρήζουν ειδικής επιμέλειας:

1. Προπονητής: Θα πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από πρωταρχικό και εκ των ουκ ανευ το ζήτημα του προπονητή στην ατζέντα του Προέδρου, ειδάλλως όλα τα υπόλοιπα μένουν άνευ νοήματος. Χαρακτηριστικά όπως το να εμπνέει σαν προσωπικότητα, να προκαλεί το σεβασμό σαν άνθρωπος και να εγγυάται την αγωνιστική μεταμόρφωση του ποδοσφαιρικού τμήματος υπάρχουν σε ουκ ολίγους τεχνικούς της περιοχής μας και κρίνεται σκόπιμο να αποφύγουμε την ονοματολογία για ευνόητους λόγους.

2. Κλίμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα: Αναμφίβολα, οι ποδοσφαιριστές έχουν επηρεαστεί από όσα ακούγονται, γράφονται και λέγονται με αποτέλεσμα κάποιοι να έχουν σκεφτεί ήδη να ‘’πηδήξουν’’ από το καράβι... Προς αυτήν την κατεύθυνση, λοιπόν, ο Πρόεδρος καλείται να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα προβαίνοντας σε ενέργειες που θα ενδυναμώσουν το κλίμα μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

3. Μεταγραφική ενίσχυση: Στις προπονήσεις της ομάδας δίνουν το παρόν περίπου στους 16 ποδοσφαιριστές, ενώ 3-4 ακόμα για διαφόρους λόγους ο καθένας προσέρχονται στους αγώνες. Αν θέλουμε, λοιπόν, να πιστεύουμε πως η ομάδα θα παρουσιαστεί μεταμορφωμένη στους 20 αγώνες που απομένουν, τότε ο Πρόεδρος καλείται να προβεί στην ενίσχυση έμψυχου δυναμικούς με τέσσερις τουλάχιστον ποδοσφαιριστές ( ένας σε κάθε θέση) που θα μπορέσουν να προσφέρουν άμεσα τις υπηρεσίες τους.

4. Ενεργοποίηση των ανενεργών ποδοσφαιριστών: Όπως αναφέρουμε και σε προηγούμενο μας άρθρο, τουλάχιστον τρεις ποδοσφαιριστές ( Λιόντος, Ντίσιος, Αμπαζής) μπορούν να αποτελέσουν τρεις πολύ καλές εσωτερικές μεταγραφές.

5. Συνεργάτες: Μικρή σημασία έχει στην παρούσα φάση η αναζήτηση ευθυνών για την απομάκρυνση ανθρώπων που προσέφεραν τα μέγιστα στον σύλλογο, όπως ο τέως αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Μιχάλτσες. Πλέον, αυτό που καίει είναι να βρεθούν άνθρωποι, της απόλυτης εμπιστοσύνης του Προέδρου, οι οποίοι και θα δώσουν άλλη πνοή στην ποδοσφαιρική οικογένεια της Καστοριάς.

Έχοντας την πεποίθηση ότι ο Πρόεδρος της ομάδας, ο κ. Αχιλλέας Σταμούλης δεν βρέθηκε τυχαία σ’ αυτή τη θέση θεωρώ ότι θα έχει σκεφτεί όλα παραπάνω αλλά και ακόμα περισσότερα, πριν και καλύτερα από μένα.

Άλλωστε, όπως όλοι μας έτσι κι ο Πρόεδρος θα κριθεί εκ του αποτελέσματος των πράξεων του. Στην τελική ότι και να λέμε και να γράφουμε εμείς δεν δεσμεύουν κανέναν…Απλώς, αντί επιλόγου θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το εξής:

Έτυχε, πριν από μερικές ημέρες, να βρω ένα πρωτοσέλιδο μιας αθλητικής εφημερίδας από το 2004 στο οποίο ο Ντέμης Νικολαϊδης δήλωνε ‘’Δεν υπογράφω την καταστροφή της ΑΕΚ’’. Αμέσως, μου ήρθε στο μυαλό η στιγμή που ο Πρόεδρος μας, ο κ. Αχιλλέας Σταμούλης μου εκμυστηρευόταν σε συνέντευξη για το Kastoria-FC News με τα ίδια ακριβώς λόγια την πρόθεση του να μην υπογράψει το τέλος της Καστοριάς στο ενδεχόμενο της απορρόφησης της από την έτερη ομάδα της πόλης, τον Κάστορα.

Δεν θα μπω, λοιπόν, προς το παρόν στη διαδικασία να παραλληλίσω τους δυο ισχυρούς άνδρες, απλώς θέλω να πιστεύω πως ο κ. Σταμούλης δεν θα ξεχάσει την υπόσχεση του…!

Οι ανενεργοί…


Το ποδοσφαιρικό δυναμικό της ομάδος μας αποτελείται σήμερα από 27 ποδοσφαιριστές. Ανάμεσα τους υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι για διάφορους λόγους μένουν ανενεργοί με αποτέλεσμα η ομάδα να αποδυναμώνεται αισθητά. Ας αναφερθούμε λοιπόν σε αυτούς με την παράκληση μας στην διοίκηση της ομάδος μας να κάνει ότι μπορεί για να αξιοποιήσει έστω κάποιους από αυτούς.

  1. Ντίσιος Βασίλειος: Ένας πολύ καλός σέντερ μπακ με επιθετικές αρετές που μπορεί σίγουρα να βοηθήσει πλαισιώνοντας τους Μήνο, Μπορόζη και Αναγνωστόπουλο στην αμυντική γραμμή. Δεν γνωρίζουμε βέβαια επ’ ακριβώς αν ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής έχει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού που τον κρατάει μακριά από την ενεργό δράση.

  1. Λιόντος Κοσμάς: Ένας πολύ καλός επίσης σέντερ μπακ ο οποίος μπορεί να καλύψει με μεγάλη ευχέρεια και τα 2 άκρα της άμυνας. Το τελευταίο του παιχνίδι για φέτος ήταν με την Μεσοποταμία στο κύπελλο και έκτοτε δεν κατέβηκε άλλο χωρίς να γνωρίζουμε τους λόγους.
  1. Αμπαζής Κωνσταντίνος: Ο φοιτητής από την Χίο που κατεβαίνει κανονικά στις εκδηλώσεις της ομάδας αλλά μέχρι σήμερα δεν του έχουν δοθεί οι ευκαιρίες που θα έπρεπε. Στα φιλικά ήταν πολύ καλός και στις 2 θέσεις άπου αγωνίστηκε δηλαδή ως σέντερ μπακ και ως δεξί μπακ.
  1. Παρτσάνης Παναγιώτης – Τράσιας Διονύσιος: 2 πολύ μεγάλα ταλέντα που αν προσεχτούν και προσέξουν, μπορούν να κάνουν μία σημαντική καριέρα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς όμως για την ομάδα βρίσκονται στην Γ’ Λυκείου και κύριο μέλημα τους είναι και θα πρέπει να είναι το διάβασμα και η επίτευξη του στόχου της εισαγωγής τους στο Πανεπιστήμιο. Έτσι δικαιολογημένα δεν συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της ομάδος. Ίσως βέβαια θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε κάποια ματς ως αλλαγές αφού το ταλέντο τους περισσεύει και οι αντοχές τους πιστεύουμε ότι είναι αστείρευτες.

Έτσι λοιπόν καταλήγουμε στο ότι η ομάδα έχει θεωρητικά 22 ενεργούς ποδοσφαιριστές. Αν όμως λάβει υπόψη του κάποιος τους τραυματισμούς, τις τιμωρίες λόγω καρτών και τις επαγγελματικές ή σχολικές-φοιτητικές ενασχολήσεις πολλών από τους ποδοσφαιριστές που σημειωτέον είναι ερασιτέχνες, ΝΑ γιατί η συμμετοχή στις προπονήσεις της ομάδος είναι περίπου 12-16 ποδοσφαιριστές κάθε φορά.

ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ: Η ομάδα χρειάζεται άμεσα μεταγραφές τουλάχιστον 4 ποδοσφαιριστών αφού πολλά ακούγονται και για κάποιες, έστω και λίγες αποχωρήσεις…….Θα συμφωνήσουμε επίσης και με τον αποστολέα της επιστολής (Α.Μ.) ότι η ομάδα χρειάζεται προπονητή κύρους για να ανεβεί αγωνιστικά και ψυχολογικά.

Το 6μελές επιτελείο του kastoria-fcnews

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή αναγνώστη του ιστολογίου μας.

Λάβαμε με e-mail την παρακάτω επιστολή από αναγνώστη του ιστολογίου μας και σας την παρουσιάζουμε αυτούσια αλλάζοντας μόνο την γραμματοσειρά σε πλάγια γραφή - italics.

'' Αγαπητό επιτελείο του kastoriafcnews

Χάρηκα πολύ για την λειτουργία σας ξανά για να μπορούμε όλοι όσοι αγαπάμε την Καστοριά να μαθαίνουμε τα νέα της ομαδας μας. Αναρωτιέμαι όμως για τα εξής για την Καστοριά μας. Αφού έχει 18-20 πολύ καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές και να μην αναφέρω ονόματα γιατί μπορεί να θίξω καποιους και δεν κάνει γιατί η Καστοριά μας έχει μόνο 4 βαθμούς. Για μένα η απάντηση είναι ότι δεν έχουμε ένα καλό προπονητή. Αν είχαμε ας πούμε τον Πασχάλη, ή τον Νικολαιδη ή τον Ποντίκη ή κάποιον άλλον η ομάδα θα ήταν τελείως διαφορετική και θα είχε περισσότερους βαθμούς. Γιατί ο κ. Σταμούλης δεν παίρνει ένα από αυτούς και να εχει και έναν γυμναστη σας το Δαμιανόπουλο και να πετάει η ομάδα; Πιστεύω αν πάρουμε προπονητή τώρα που έχουμε και την διακοπή θα αλάξει το κλιμα στην ομαδα. Σας παρακαλώ αν θέλετε να βαλετε ανώνυμη την επιστολή αυτή.

Με εκτίμηση Α.Μ. "

Το επιτελείο του blog μας ευχαριστεί και σέβεται την επιθυμία του αποστολέα της επιστολής για την ανωνυμία του. Παράλληλα έχει επαληθεύσει την ταυτότητα του για ευνόητους λόγους. Τέλος να τονισθεί ότι κάθε άποψη αναγνώστη δεν εκφράζει κατ΄ανάγκη τις θέσεις και τις απόψεις των μελών του ιστολογίου μας ενώ δεν δημοσιεύονται άρθρα με υβριστικό περιεχόμενο.

Αναβλήθηκαν τέσσερις αναμετρήσεις του 3ου Ομίλου, μεταξύ των οποίων και o αγώνας Καστοριά - Κοζάνη!


Η Επιτροπή Πρωταθλήματος Δ΄ Εθνικής αποφάσισε την αναβολή των παρακάτω αγώνων του 3ου ομίλου (10η αγωνιστική - 15/1/2012), λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών:

1. Ακρίτας Αχλάδας-Αστραπή Μεσοποταμίας

2. Πυρσός Γρεβενών-ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας

3. Καστοριά-Κοζάνη

4. A.E. Περδίκκα- Κάστωρ

Η έγγραφη παραίτηση του αντιπροέδρου κ. Ιωάννη Μιχάλτσε και το σχετικό μήνυμα του προς πολλαπλούς αποδέκτες.


Επιβεβαιώθηκε με κάθε επισημότητα η είδηση που πρώτο το Kastoria-FC News έβγαλε στη δημοσιότητα σχετικά με την αποχώρηση του αντιπροέδρου της Καστοριάς κ. Ιωάννη Μιχάλτσε από τα τεκταινόμενα του συλλόγου μιας και λάβαμε σήμερα, Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012, την έγγραφη παραίτηση του τέως πλέον αντιπροέδρου του συλλόγου και σας την παραθέτουμε αυτούσια.

''Προς: Α. Γ. Σ. Καστοριάς "ΚΑΣΤΟΡΙΑ"
13 / 1 / 2012
Υπόψη του κυρίου Προέδρου

Κοιν: Προς τα υπόλοιπα μέλη του Δ. Σ.

Κύριε Πρόεδρε,

με την παρούσα επιστολή, σας υποβάλλω την παραίτηση μου από μέλος του Δ.Σ. της Καστοριάς και την θέση του αντιπρόεδρου.

Η παραίτηση μου οφείλεται, αποκλειστικά, στην μη εύρυθμη λειτουργία του Δ. Σ. του Συλλόγου μας και στην παντελή έλλειψη συλλογικών αποφάσεων, αλλά και στην μη ύπαρξη, ουσιαστικά, του Δ.Σ. της ομάδας μας.

Παράλληλα, οι προσωπικές και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις μου, οι οποίες βρίσκονται στο εξωτερικό, με κρατούν μακριά για μεγάλο χρονικό διάστημα από την Καστοριά, πράγμα που δεν μου επιτρέπει να παρακολουθώ, ανελλιπώς, τα τεκταινόμενα του Σωματείου.

Για τους παραπάνω λόγους, αλλά και για τα πιο πρόσφατα γεγονότα, τα οποία συνέβησαν τις τρεις τελευταίες μέρες (εσείς τα γνωρίζετε καλύτερα, διότι εσείς κ. Πρόεδρε τα παρακινήσατε όλα), αποφάσισα να σας υποβάλλω την παραίτηση μου, την οποία παρακαλώ να κάνετε αποδεκτή.

Με εκτίμηση,

Μιχάλτσες Ιωάννης ''

Μάλιστα, η εν λόγω επίσημη παραίτηση συνοδεύτηκε και από το ακόλουθο μήνυμα του κ. Ιωάννη Μιχάλτσε προς πολλαπλούς αποδέκτες:



"Αγαπητοί φίλοι της Καστοριάς,

βρίσκομαι, δυστυχώς, στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω την παραίτηση μου από την θέση του Αντιπροέδρου του Α.Γ.Σ. Καστοριάς "ΚΑΣΤΟΡΙΑ".Αυτή μου την απόφαση την πήρα μετά από ώριμη σκέψη, με αφορμή όλα, όσα συμβαίνουν στο σωματείο μας τον τελευταίο καιρό.

Ήμουν παρών στο πλευρό του κ. Αχιλλέα Σταμούλη, επί είκοσι (20) συναπτούς μήνες, με ενεργή παρουσία σε όλα τα επίπεδα. Υπηρέτησα πιστά τον σύλλογο μας με όλες μου τις δυνάμεις, ηθικά, υλικά, οικονομικά, δίνοντας τον καλύτερο μου εαυτό στην ομάδα που αγαπώ. Ήταν μεγάλη η τιμή για μένα που μου δόθηκε η ευκαιρία να υπηρετήσω την Καστοριά, από την θέση του αντιπροέδρου.

Λυπάμαι, αφάνταστα, που παραιτούμαι με αυτόν τον τρόπο και σε μια δύσκολη χρονική στιγμή για την Καστοριά. Όμως, δεν πάει άλλο. Όπως βλέπετε η ομάδα μας πάει από το κακό στο χειρότερο κι εγώ από την μεριά μου, με τις επικρατούσες συνθήκες, δεν μπορώ να κάνω τίποτα παραπάνω για να την σώσω.

Δεν θα ήθελα στην παρούσα φάση να αναφερθώ με μακροσκελείς δηλώσεις, για τους ακριβείς λόγους της παραίτησης μου, μια και η ομάδα μας βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Θα το κάνω όμως, αν προκληθώ. Οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτήν μου την απόφαση είναι γνωστοί στον πρόεδρο κ. Αχιλλέα Σταμούλη και αυτό μου είναι αρκετό.

Λυπάμαι, ειλικρινά, που παραιτούμαι, όμως, δεν γίνεται διαφορετικά.Εύχομαι, η ομάδα μας να βρει γρήγορα τον δρόμο της και να την καμαρώσω ξανά στις μεγάλες κατηγορίες, γιατί πραγματικά δεν της αξίζει, σε καμιά περίπτωση, να είναι στην κατηγορία που βρίσκεται, αλλά και σε αυτή την κατάσταση, στην οποία την καταντήσανε.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, για την άψογη συνεργασία που είχα μαζί τους, καθώς και τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας μας και ιδιαίτερα τους ανθρώπους εκείνους που συμπαραστάθηκαν πιο ενεργά στην ομάδα μας.

Με εκτίμηση,

Μιχάλτσες Ιωάννης.''


Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Στο ύψος τους...


Παρότι η ομάδα της Καστοριάς κλυδωνίζεται στον διοικητικό τομέα και οι εξελίξεις είναι πλήρως αβέβαιες στο τομέα αυτό, εντούτοις οι ποδοσφαιριστές της ομάδος έδωσαν και πάλι το παρόν στην σημερινή προπόνηση αποδεικνύοντας ότι δεν ασχολούνται και πολύ με τα διοικητικά και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το αγωνιστικό κομμάτι και το ματς με την Κοζάνη.

Προφανώς οι ποδοσφαιριστές της ομάδος μας έχουν αναλογιστεί ποια φανέλα φοράνε και θέλουν πάσει θυσία να την τιμήσουν στεκόμενοι στο ύψος τους.

Ας αναλογιστούν λοιπόν και όλοι οι άλλοι ότι στην πολύ δύσκολη φάση που περνά η ομάδα μας θα πρέπει επί 24ώρου βάσεως να ασχολούνται με αυτήν και μόνο με αυτήν και να δίνουν λύσεις σε όλα τα προβλήματα.

Για την ιστορία το παρόν στην σημερινή προπόνηση έδωσαν 16 ποδοσφαιριστές ενώ παρόν ήταν και ο νέος γενικός αρχηγός της ομάδος Παύλος Αθανασιάδης.

Σε πρώτη μετάδοση: Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Μιχάλτσες...

Παρελθόν αποτελεί από τα δρώμενα του Α.Γ.Σ. Καστοριάς ο κ. Ιωάννης Μιχάλτσες, καθώς όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του συλλόγου παρέδωσε την παραίτηση του στον πρόεδρο του συλλόγου κ. Αχιλλέα Σταμούλη δηλώνοντας πως παύει στο εξής να αποτελεί μέρος της ποδοσφαιρικής οικογένειας της Καστοριάς.


Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως επίσημη τοποθέτηση για το εν λόγω ζήτημα δεν έχει υπάρξει αλλά σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Μιχάλτσε μας επεσήμανε πως το προσεχές διάστημα θα ξεκαθαρίσει τους λόγους της αποχώρησης του.

Όπως και να ‘χει, δε χωρά αμφιβολία πως η εν λόγω είδηση μόνο αρνητικά αισθήματα προκάλεσε στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας που βλέπουν τον έναν από τους δυο ανθρώπους που πήραν στις πλάτες τους το δυσχερές εγχείρημα να λειτουργήσουν μια ιστορική ομάδα όπως η Καστοριά και παράλληλα βασικό χρηματοδότη τόσο της περισυνής όσο και κυρίως της φετινής αγωνιστικής περιόδου να εγκαταλείπει στα μέσα της διαδρομής…


Aυτό που αναρωτιόμαστε μετά από όλα αυτά και το οποίο αρκεί να γραφτεί στην ιστορία του συλλόγου είναι το εξής: Τι είναι αυτό που οδήγησε τον άνθρωπο που δήλωνε πως ''μένω στην ομάδα μόνο για τον Αχιλλέα'' να γυρίζει κατά 180 μοίρες τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς του;

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ


Συνεχίζεται κανονικά η προετοιμασία της ομάδος μας για το πολύ δύσκολο κυριακάτικο ματς με την Κοζάνη.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 2 προπονήσεις αυτή την εβδομάδα με ικανό αριθμό ποδοσφαιριστών σε σχέση με τις προπονήσεις των εορτών. Συγκεκριμένα στην σημερινή προπόνηση παρευρέθησαν 14 ποδοσφαιριστές ενώ στην χθεσινή 16.

Κατά την γνώμη μας οι ποδοσφαιριστές πρέπει να μείνουν μακριά από τις διοικητικές εξελίξεις οι οποίες θα λάβουν χώρα έτσι κι αλλιώς τις επόμενες μέρες μιας και υπάρχουν οι σχετικές διεργασίες.

Στον πάγκο για το κυριακάτικο αγώνα με την Κοζάνη θα καθίσει ο Παύλος Αθανασιάδης ως νέος γενικός αρχηγός της ομάδος μας και ο Γιάννης Τραιανός ως υπηρεσιακός προπονητής.

Την επόμενη εβδομάδα λογικά μαζί με τις διοικητικές εξελίξεις θα έχουμε και νέο προπονητή - γυμναστή.

Πάντως όλοι οι ποδοσφαιριστές του Καστοριανού στρατοπέδου θα επιδιώξουν μία καλή εμφάνιση με την Κοζάνη και ένα καλό αποτέλεσμα κόντρα σε όλες τις προβλέψεις.

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Live: ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας - Α.Γ.Σ. Καστοριά 2-0


Πάλεψαν αλλά δεν κατάφεραν οι δώδεκα ( 12) ποδοσφαιριστές - ήρωες της Καστοριάς, οι oποίοι επιδεικνύοντας μεγαλείο ανθρώπινης αξιοπρέπειας και επαγγελματισμού και παρ' ότι κατέθεσαν ό,τι δυνάμεις είχαν στον αγωνιστικό χώρο, έπεσαν μαχόμενοι στην Αλεξάνδρεια γνωρίζοντας την ήττα από τον τοπικό ΠΑΟΚ με 2-0.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η απόκρουση από τον Νίκο Μουρζίδη σε πέναλτι των γηπεδούχων και η ευκαιρία του Γιώργου Τσαμτσάκη πριν το γκολ της ομάδας της Αλεξάνδρειας.

Με δέκα ποδοσφαιριστές ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι δυο ομάδες, για την ομάδα μας αποβλήθηκε ο αρχηγός Διονύσης Λίτσκας σε μια στιγμή υπέρμετρου πάθους, το οποίο να σημειωθεί πως χαρακτήριζε το σύνολο των ποδοσφαιριστών που αψήφησαν καρναβάλια και κρεπάλες....

Παράλληλα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι την αποστολή συνόδευσαν ο αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Μιχάλτσες και ο εκτελών χρέη γενικού αρχηγού κ. Κωνσταντίνος Μπορόζης.

Η σύνθεση της ομάδας:

Μουρζίδης, Τούλιος, Γκέκας, Μήνος, Αναγνωστόπουλος, Λίτσκας Δ., Λίτσκας Κ., Ζυπίδης, Τσετιροκλής, Τσαμτσάκης, Τσουλάκος.

Να σημειωθεί ότι την αποστολή της ομάδας ακολούθησαν μόλις 12 παίκτες. Στον πάγκο κάθισε μόνο ο Χονδροματίδης ο οποίος αγωνίστηκε στο β' ημίχρονο.

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Σαν σήμερα: Η Καστοριά ''άλωσε'' την Τούμπα, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 0-1 για την τρίτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος!





Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012, από μια ανυπέρβλητη και αξεπέραστη, με τα τωρινά δεδομένα, επιτυχία της ομάδας. Ο λόγος γίνεται φυσικά για την ‘’άλωση’’ του γηπέδου της Τούμπας από την Καστοριά της Γ Εθνικής, μια ομάδα - όνειρο που είχε δημιουργήσει η διοίκηση του κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλου, με πρωτεργάτη τον τεχνικό κ. Τζοκο Χατζιέφσκι και με πλειάδα ποδοσφαιριστών που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους τόσο στις μνήμες των φιλάθλων της Καστοριάς όσο και σ’ ολόκληρο το ελληνικό ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Ας θυμηθούμε, λοιπόν, τι ακριβώς έγινε την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2004 παραθέτοντας το σχετικό ρεπορτάζ:


‘’Μεγάλη επιτυχία της Καστοριάς που κατάφερε να κερδίσει μέσα στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ με 1-0 στον πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας και πλέον να απειλεί τον αντίπαλό της με πρόωρη έξοδο από την διοργάνωση, αφού το δεύτερο παιχνίδι θα γίνει στην έδρα της.

Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο Καπετανόπουλος στο 25 με πέναλτι, ενώ η Καστοριά κέρδισε δίκαια πραγματοποιώντας την έκπληξη, αντίθετα με τον ΠΑΟΚ που παρουσιάστηκε αγνώριστος και έχασε δίκαια, αλλά σίγουρα έχει τη δυνατότητα να ανατρέψει την κατάσταση στον δεύτερο αγώνα.


Παγωνιά επικρατούσε στο γήπεδο Τούμπας όπου βρέθηκαν μόνο 1.500 θεατές για να παρακολουθήσουν τον αγώνα τον οποίο διηύθυνε ο διαιτητής Νταμπώσης του συνδέσμου Πιερίας.


Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησαν γρήγορα να ανοίξουν το σκορ. Την πρώτη καλή και ουσιαστικά μοναδική ευκαιρία τους στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησαν στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν μετά από σουτ του Φουτσίνι η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.


Οι φιλοξενούμενοι όμως έδειξαν καλή οργάνωση στη αμυντική τους γραμμή και κατάφεραν στη συνέχεια να κρατήσουν μακριά τους αντιπάλους τους από την εστία του Συμεωνίδη.


Ταυτόχρονα προσπαθούσαν να παίξουν με αντεπιθέσεις για να αιφνιδιάσουν τον ΠΑΟΚ και σε μία από αυτές τα κατάφεραν, αφού στο 24 ο Βόκολος έκοψε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή σε διείσδυση του Σουλτανίδη και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι.


Την εκτέλεση ανέλαβε ο Καπετανόπουλος, πρώην παίκτης του δικεφάλου, ο οποίος νίκησε τον Ατματσίδη και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Στη συνέχεια η Καστοριά επέβαλε τον ρυθμό της και ήταν αυτή που δικαιούτο και ένα δεύτερο τέρμα, αφού έχασε και άλλες ευκαιρίες.


Έτσι, στο 30’ σουτ του Καλαφάτη από καλή θέση έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, ενώ στο 44’ ο Ευθυμιάδης μόνος με τον Ατματσίδη σούταρε άουτ.


Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άγγελος Αναστασιάδης πέρασε τον Γιανιτσανάκη στη θέση του Καραδήμου για να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της ομάδας, αλλά ελάχιστα αυτό άλλαξε την εικόνα του ΠΑΟΚ. Η Καστοριά συνέχισε να χάνει ευκαιρίες και ήταν καλύτερη σαν ομάδα.


Στο 55’ ο Σουλτανίδης από λάθος της άμυνας του ΠΑΟΚ έκανε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 58’ με τον Γιασεμή, το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε ο Συμεωνίδης. Στο 73’ σε σουτ του Σαλπιγγίδη και μετά από κόντρες η μπάλα έφυγε άουτ.


Ο Γιασεμή είχε την καλύτερη ίσως ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, όταν σε ανάποδο ψαλίδι που επιχείρησε στο 84’ η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι του Συμεωνίδη, ενώ στο 88’ ακυρώθηκε ως οφσάιντ τέρμα του Γιασεμή.


ΠΑΟΚ ( Άγγελος Αναστασιάδης) : Ατματσίδης, Κούτσης (80’ Μπαλοδήμος), Σαλπιγγίδης, Γιασεμάκης, Βόκολος, Φουτσίνι, Θεοδωρίδης (62’ Σπάσιτς), Καρυπίδης, Χασιώτης, Καραδήμος (46’ Γιανιτσανάκης), Χάγκαν.


Καστοριά ( Τζόκο Χατζιέφσκι) : Συμεωνίδης, Καπετανόπουλος, Νικολάου, Ραντουκάνοφ, Ευθυμιάδης (90’ Βέλκοφ), Παντελιάδης, Καρκαλέσης (87’ Τσαναξίδης), Καλαφάτης (80’ Μάνος), Σουλτανίδης, Λαζαρίδης, Σέου. ‘’

Οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι ώστε η ομάδα μας να βρίσκεται στη πιο δύσκολη φάση της ιστορίας της και να ‘’παίζει’’ το μέλλον της σ’ έναν αγώνα απέναντι στον ΠΑΟΚ, αυτή τη φορά όμως της Αλεξάνδρειας. Θέλουμε, λοιπόν, να πιστεύουμε και έχουμε τη βεβαιότητα ότι οι ποδοσφαιριστές- ήρωες που θα δώσουν το παρόν στο αυριανό παιχνίδι θα έχουν στην άκρη του μυαλού την παραπάνω εξοχότατη στιγμή και θα δώσουν τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Απάντηση στο άρθρο του www.kastoria-fc.com, το οποίο δημοσιεύτηκε στις 04 Ιανουαρίου 2012.

Αξιότιμο επιτελείο του www.kastoria-fc.com,

Παρά την ιδιαιτέρως δελεαστική προοπτική του να σφετεριστώ τον υψηλό δείκτη επισκεψημότητας και να κερδίσω λίγες στιγμές δόξας και τιμής, θεωρώ πως μια πηγή πληροφόρησης με την ιστορία και την εγκυρότητα ετών όπως η δική σας κάθε άλλο παρά με τέτοιου είδους ευτελή ζητήματα οφείλει να αναλίσκεται.

Όπως και να ‘χει, πάντως, οφείλω να παραδεχτώ δημόσια πως το δημοσίευμα της 21ης Αυγούστου 2011 υπήρξε προϊόν και αποτέλεσμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης και για αυτόν ακριβώς το λόγο αποσύρθηκε εντός σύντομου χρονικού διαστήματος.

Ζητώ, λοιπόν, συγγνώμη αν κάποιος ή κάποιοι εθίγησαν από το περιεχόμενο του εν λόγω άρθρου και θεωρώ πως η αναστολή λειτουργίας του ιστολογίου kastoria-fcnews.blogspot.com από τα τέλη του Αυγούστου και η αποχώρηση μου από τα δρώμενα της Καστοριάς από τις 22 Δεκεμβρίου 2011 αποτέλεσαν αποφάσεις ώριμης σκέψης με αποκλειστικό γνώμονα το καλό της Καστοριάς.

Κλείνοντας, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για της έως τώρα προσφορά της ιστοσελίδας σας, να σας παραινέσω να συνεχίσετε το έργο σας και να σας παρακαλέσω να λυθεί κάπου εδώ η όποια παρεξήγηση διότι η ομάδα μας βρίσκεται στην πιο δύσκολη φάση της ιστορίας της και οι διενέξεις προσωπικού χαρακτήρα δεν οδήγησαν ποτέ και κανέναν στην ευδαιμονία.


Με εκτίμηση,

Ιωσήφ Χατζητιμοθέου.

Y.Γ. : Το ιστολόγιο λειτουργεί κανονικά από σήμερα!