Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Α Ξ Ι Ο Ι και οι δύο...! ! !


Κάτι παραπάνω από ιστορική και γιορτινή ημέρα θα πρέπει να θεωρείται η σημερινή, Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012, καθώς οι πρόεδροι των δυο σωματείων της πόλης μας κ.κ. Αχιλλέας Σταμούλης και Σταύρος Μπαχαδέρογλου, αφού είχαν προβεί τις προηγούμενες μέρες σε προφορική συμφωνία συναντήθηκαν πριν από μερικές ώρες στο Δημοτικό Μέγαρο παρουσία του αντιδημάρχου κ. Παύλου Κενανίδη και των εκατέρωθεν νομικών συμβούλων καταλήγοντας στην οριστική συμφωνία για την συνένωση των δυο ομάδων, της ιστορικής αλλά πληγωμένης από χρέη και αμαρτίες των περασμένων ετών Καστοριάς από την νέα δύναμη στο Καστοριανό ποδόσφαιρο και καθαρότατη ομάδα του Α.Ο. Κάστωρ!

Δεν χρειάζεται να επεξηγηθεί περαιτέρω πως η εν λόγω είδηση μόνο χαρούμενες και ευχάριστες αντιδράσεις προκάλεσε στους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους του ποδοσφαίρου οι οποίοι βλέπουν ότι με καθυστέρηση έξι μηνών επήλθε η πολυπόθητη και σωτήρια για το ποδόσφαιρο της πόλης μας ‘’ισχύς εν τη ενώσει’’.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η είδηση βρήκε το φως της δημοσιότητας από την εκπομπή της γνωστής και μη εξαιρετέας με πολυετή προσφορά στο χώρο της ομάδα της Καστοριάς κα. Κυριακής Νιάνιου μέσω του Radio Kastoria, ενώ η επισημοποίηση επήλθε δια στόματος του προέδρου της Καστοριάς κ. Αχιλλέα Σταμούλη στον επίσης κάτι παραπάνω από έγκριτο δημοσιογράφο και αντιπρόεδρο του Α.Ο. Κάστωρ, κ. Δαμιανό Δέλλιο μέσω του Antennes 93.6.

Όπως έγινε έκδηλο, μάλιστα, όλα τα Μ.Μ.Ε. της πόλης της Καστοριάς μόνο θετικά και με αισιόδοξες σκέψεις αντιμετώπισαν την εν λόγω είδηση περί συγχώνευσης των δυο ομάδων. Ακολουθούν, εν συντομία, τα κυριότερα σημεία της συμφωνίας:

1.Το κύριο περιεχόμενο της συμφωνίας αναφέρεται στην συνένωση της Καστοριάς με τον Α.Ο. Καστωρ, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα και θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή με την τροποποίηση του καταστατικού του Κάστορα μέσα στο καλοκαίρι.


2.Πρόεδρος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο πρόεδρος του Κάστορα, κ. Σταύρος Μπαχαδέρογλου ενώ ο κ. Αχιλλέας Σταμούλης αρχικά δήλωσε πως επιθυμεί να απεμπλακεί αλλά από την πλευρά των υπολοίπων παραγόντων υπάρχει πρόθεση να συνδράμει στη νέα προσπάθεια.


3.Ο Α.Γ.Σ. Καστοριάς αποσύρεται από το πρωτάθλημα. Στο εξής ο Α.Ο. Κάστωρ θα αγωνίζεται κατά πάσα πιθανότητα με ερυθροκίτρινα διακριτικά και σε έδρα που θα επιλέξει ο τεχνικός κ. Μάκης Δανδίκας ( Δημοτικό Χλόης ή ΔΑΚ).

4.Το όνομα που θα δοθεί στη νέα ομάδα, από το καλοκαίρι και έπειτα θα είναι ‘’Καστοριά’’.


5.Οι Ακαδημίες θα συνεχίσουν γι
α αυτήν την αγωνιστική περίοδο να αγωνίζονται ξεχωριστά.

6.Ο κ. Αχιλλέας Σταμούλης επεσήμανε ότι στόχος της συνένωσης είναι η δημιουργία μιας δυνατής ομάδας, απαλλαγμένη από τα χρέη που θα κυνηγούσαν την Καστοριά εσαεί και με ανθρώπους καθαρούς.


7.Στην ομάδα του Καστορα δικαιούνται να μεταβούν μόνο δυο ποδοσφαιριστές της Καστοριάς, εκτός και αν προηγηθεί η επαγγελματοποίηση και η μετέπειτα αποδέσμευση τους στις τέσσερις μέρες της μεταγραφικής περιόδου που απομένουν.

8.Για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές ο κ. Αχιλλέας Σταμούλης επεσήμανε πως θα τους βοηθήσει στην αναζήτηση νέας ποδοσφαιρικής στέγης, ενώ σε πρώτο στάδιο όλοι θα ακολουθούν τις προπονήσεις της νέας ομάδας.

Εμείς από την πλευρά μας δεν μπορούμε παρά να συγχαρούμε και τους δυο ισχυρούς άνδρες, τόσο τον κ. Αχιλλέα Σταμούλη που προέβη σε μια κίνηση διαφύλαξης της αξιοπρέπειας του ονόματος της Καστοριάς όσο και τον κ. Σταύρο Μπαχαδέρογλου με τη λυτρωτική συναίνεση του απέδειξε πως κύριο μέλημα του είναι η πρόοδος της Καστοριάς την οποία και ευχόμαστε να την οδηγήσει εκεί όπου οραματίζεται ο ίδιος και που ονειρευόμαστε όλοι μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου