Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Άρθρο του kastoria-fcnews

ΚΑΣΤΟΡΙΑ 2012:

  1. Όπου ανεργία αγγίζει το 70% και στους νέους είναι πολύ μεγαλύτερη.
  2. Όπου το πετρέλαιο έχει πάει στο 1,10 € το λίτρο και ο κόσμος δεν έχει να ζεσταθεί ειδικά μέσα στην πόλη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γεμίζει καθημερινά το νοσοκομείο Καστοριάς από ανθρώπους με ιώσεις όπως γρίπη και πνευμονία.
  3. Όπου η βενζίνη έχει πάει στο 1,70 € και οι άνθρωποι πλέον αδυνατούν να κινηθούν με αυτοκίνητα.
  4. Όπου η Μητρόπολη δίνει καθημερινά 1.500 συσσίτια σε άπορους και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί δραματικά τις επόμενες εβδομάδες.
  5. Όπου οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη αφού η αγορά στέγνωσε στην κυριολεξία και δεν κινείται καθόλου χρήμα αφού δεν υπάρχει κιόλας. Κάντε μια βόλτα στην Μητροπόλεως……….Εκτός των άλλων οι υπάρχουσες επιχειρήσεις πληρώνουν για πετρέλαιο 1,50 € το λίτρο + ΤΕΒΕ.
  6. Όπου τα μαγαζιά εστίασης στενάζουν οικονομικά στην κυριολεξία αφού τις καθημερινές στα μαγαζιά αυτά υπάρχουν μόνο οι ιδιοκτήτες και τα γκαρσόνια.
  7. Όπου η ανέγερση οικοδομών, η επισκευή τους καθώς και η διενέργεια έργων υποδομής στον νομό είναι ανύπαρκτη.
  8. Όπου οι περισσότεροι συμπολίτες μας που νοικιάζουν κάποιο διαμέρισμα χρωστάνε από 2-10 ενοίκια.
  9. Όπου το κάθε νοικοκυριό πληρώνει μόνο για το χαράτσι της ΔΕΗ περίπου 350 € κάθε δίμηνο.
  10. Όπου ακόμη και αυτοί που εργάζονται έχουν ένα τουλάχιστον 30% ποσοστό μείωσης των μισθών τους.
  11. Όπου το 80% των νοικοκυριών του νομού βρίσκονται πολύ πιο κάτω από το όριο της φτώχειας.
  12. Όπου υπάρχουν σήμερα συμπολίτες μας που ψάχνουν στα σκουπίδια για ένα κομμάτι ψωμί και τις Τετάρτες καραδοκούν ρακένδυτοι να τελειώσει η λαϊκή για να αρπάξουν κάποιο σάπιο λαχανικό για την διατροφή τους.
  13. Όπου οι πλειστηριασμοί έχουν αυξηθεί στον νομό κατά 200% το τελευταίο διάστημα.
  14. Όπου τα περισσότερα νοικοκυριά είναι υπερχρεωμένα με κάρτες και δάνεια.
  15. Όπου το 90% των πολιτών του νομού κυκλοφορεί με άδειeς από χρήμα τσέπες.
  16. Όπου μας πήραν το Κέντρο Ελληνικής Γούνας και την Μεραρχία και σε λίγο θα μας πάρουν και το ΤΕΙ.
  17. Όπου πολύς κόσμος εγκαταλείπει την πόλη και τον Νομό (και αυτό είναι το χειρότερο όλων).

Σε αυτή λοιπόν την Καστοριά του 2012 στην οποία ζούμε και βιώνουμε όλα τα παραπάνω, το να ασχολείται κάποιος με το ποδόσφαιρο, έστω και με την θρυλική Καστοριά του κυπέλλου του 1980 είναι ακριβή πολυτέλεια. Πολυτέλεια είναι επίσης να υπάρχουν κάποιοι που βάζουν χρήματα, χρόνο, ψυχική υγεία για να κάνουν το μεράκι τους….Πολυτέλεια είναι να υπάρχουν ποδοσφαιριστές – οικογενειάρχες, φοιτητές, άνεργοι που με κίνδυνο κάποιου τραυματισμού κινδυνεύουν επίσης, όντας ανασφάλιστοι (αφού δεν υπάρχει ΙΚΑ στον ερασιτεχνικό αθλητισμό) να μείνουν και εκτός της αγοράς εργασίας (έστω και αυτής των 5μηνων προγραμμάτων του δήμου Καστοριάς, έστω και των σεμιναρίων). Πολυτέλεια τέλος είναι με βάση τα παραπάνω να υπάρχουν 2 ομάδες στην πόλη μας στην ίδια κατηγορία.

Παρόλα αυτά βέβαια, και επειδή σας μαυρίσαμε την ψυχή με τα πιο πάνω, υπάρχουν έστω και λίγοι άνθρωποι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και προσφέρουν στο άθλημα και αυτό είναι το ενθαρρυντικό. Υπάρχουν επίσης πολυάριθμοι φίλαθλοι που διψάνε για μπάλα και ήμαστε σίγουροι ότι θα βοηθήσουν υλικά και ηθικά όποια προσπάθεια θεωρήσουν ότι αξίζει.

Από την πλευρά μας λοιπόν υποστηρίζουμε ότι η νέα προσπάθεια αξίζει και πρέπει να συμβάλλουμε όλοι μας έστω και με τις πενιχρότατες δυνάμεις μας. Το θετικό είναι ότι θα δούμε μία ομάδα να στέκεται με αξιοπρέπεια έστω και στην Δ' Εθνική, με κιτρινοκόκκινες φανέλες, με έδρα το ΔΑΚ Καστοριάς, με καστοριανά παιδιά στην συντριπτική τους πλειοψηφία αλλά και με το όνομα ΚΑΣΤΟΡΙΑ!!!

Με εκτίμηση: Το 6μελές επιτελείο του kastoria-fcnews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου