Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Προαναγγελία αγώνα: Α.Ο. Κάστωρ – Α.Γ.Σ. Καστοριάς


Τα φώτα της δημοσιότητας και τη μερίδα του λέοντος των φιλάθλων αναμένεται να απασχολήσει, απολύτως δικαιολογημένα, η αυριανή αναμέτρηση ανάμεσα στον Α.Ο. Κάστωρ και στον Α.Γ.Σ. Καστοριάς, που αν μη τι άλλο πληροί όλες τις προϋποθέσεις ώστε να χαρακτηριστεί ντέρμπι μ ‘ όλη τη σημασία της λέξης.


Κι αυτό, γιατί μπορεί οι δύο ομάδες να διατηρούν ανέκαθεν αρκετά καλές σχέσεις μεταξύ τους, εντούτοις η αυριανή αναμέτρηση αναμένεται να κρίνει εν πολλοίς τη συνέχεια των δυο αντιπάλων στο θεσμό του πρωταθλήματος , αφού ο ηττημένος θα χάσει πολύτιμο έδαφος και ανεκτίμητους βαθμούς για το ‘’κυνήγι’’ της κορυφής. Ειδικά, μάλιστα, για την ομάδα της Καστοριάς , η οποία πληρώνοντας αμαρτίες του παρελθόντος είναι αναγκασμένη από την εκκίνηση του πρωταθλήματος να αγωνίζεται με τον βραχνά των -6 βαθμών, η επικράτηση στην αυριανή αναμέτρηση και η κατάκτηση και των 3 βαθμών αποτελεί για ακόμα ένα παιχνίδι μονόδρομο και αυτοσκοπό.


Πέραν όμως από τους βαθμοθηρικούς σκοπούς, υπάρχουν και αρκετά ιστορικά στοιχεία που καθιστούν άκρως ενδιαφέρουσα και θερμά αναμενόμενη την αναμέτρηση ανάμεσα στις δυο ομάδες της πόλης. Συγκεκριμένα, αξίζει να σημειωθεί πως οι ‘’γουναράδες’’ στην 4η παρουσία της ιστορίας τους στο Πρωτάθλημα της Δ Εθνικής ( συνολικά έχουν 10 χρόνια παρουσίας στην Α Εθνική, 27 χρόνια στη Β Εθνική, 7 χρόνια στη Γ Εθνική ) πρόκειται να βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωποι σ’ επίσημη αναμέτρηση με την ομάδα του Α.Ο. Κάστωρ, που διανύει την τρίτη ιστορικά παρουσία του στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.


Όλα τα παραπάνω στοιχεία , λοιπόν, έχουν ληφθεί πολλοί σοβαρά υπ’ όψιν στις τάξεις και των δυο ‘’στρατοπέδων’’, μιας και αμφότεροι δηλώνουν πανέτοιμοι και διατεθειμένοι να κάνουν τα αδύνατα δυνατά , ούτως ώστε να γίνουν ‘’κυρίαρχοι’’ της πόλης !

Κατ’ αρχάς, με κεκτημένη ταχύτητα από την τελευταία καθηλωτική και επιβλητική εμφάνιση έναντι του Βατερού έρχεται ο Α.Γ.Σ. Καστοριάς, γεγονός που καθιστά άπαντες στις τάξεις του ‘’ερυθροκίτρινου’’ στρατοπέδου πεπεισμένους πως η ομάδα θα παρουσιάσει ανάλογο πρόσωπο και θα μπορέσει να αποφέρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Ιδιαίτερης μνείας , πάντως, χρήζουν τα αγωνιστικά προβλήματα που προέκυψαν στην προπόνηση της Πέμπτης, μιας και ο προπονητής της ομάδας θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τους Νίκο Τζιώτζη ( αποθεραπεία), Πέτρο Τσούκλη και Χρήστο Παναγιωτίδη ( διάστρεμμα).


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα λόγια του τεχνικού της Καστοριάς, κ. Αντώνη Νικολαίδη τόσο αναφορικά με την ως τώρα πορεία των ‘’γουναράδων’’ στο πρωτάθλημα όσο και για το αυριανό τοπικό ντέρμπι: "Ξεκινήσαμε με -6 βαθμούς και αν το πρωτάθλημα άρχιζε κανονικά για εμάς, τώρα θα ήμασταν πρώτοι. Αυτό μας πεισμώνει και θέλουμε να φτάσουμε ψηλά. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και να παίζουμε σε κάθε παιχνίδι όπως την Κυριακή. Η ιστορία μας είναι μεγάλη και όλοι την γνωρίζουν. Η φανέλα είναι βαριά. Σίγουρα όλοι θέλουν την άνοδο. Δεν είναι εύκολο. Δεν ξεκινήσαμε για αυτό. Αλλά μπορούμε. Έχουμε παίκτες που αξίζουν πολλά. Είναι για μεγαλύτερες κατηγορίες. Μπορούν και μέχρι στιγμής κάνουν τη διαφορά στο πρωτάθλημα".



Σε ερώτηση που του έγινε, για το αν πιστεύει στην άνοδο: "Φυσικά και πιστεύω στην άνοδο. Ωστόσο, είναι νωρίς ακόμη. Αν συνεχίσουμε έτσι, το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα", ενώ σ’ ό,τι έχει να κάνει με την αυριανή αναμέτρηση ο προπονητής της ομάδας δήλωσε τα εξής: "Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Το καλοκαίρι επτά παίκτες, που θα αγωνίζονταν σε εμάς, τελικά πήγαν στον Κάστωρ. Πρέπει να κερδίσουμε για πολλούς λόγους, αλλά πάνω από όλα για να μείνουμε κοντά στις πρώτες θέσεις".

Στην αντίπερα όχθη, χαμηλοί διατηρούνται οι τόνοι στο στρατόπεδο των ‘’βυσσινί’’ μιας και οι ιθύνοντες του συλλόγου δεν θέλησαν να ‘’δυναμιτίσουν’’ το κλίμα λίγες ώρες πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, την οποία και αντιμετωπίζουν σαν ένα απλό παιχνίδι. Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκαν και τα λόγια του τεχνικού της ομάδας κ. Θόδωρου Βόλτση, ο οποίος θα στερηθεί από την αυριανή αναμέτρηση των υπηρεσιών του Νίκου Τσεμπερίδη ( αποβολή στο παιχνίδι με την Λεπτοκαρυά), του Χρήστου Μαλεγκάνου ( κάταγμα στο χέρι) και του Γρηγόρη Μήλιου.


Η αναμέτρηση αναμένεται να διεξαχθεί αύριο, Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010 , στις 15.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Γήπεδο του Κάστορα στην περιοχή της Χλόης, ενώ τον αγώνα θα διευθύνει ο κ. Τσαλουχίδης με βοηθούς τους κ.κ. Ευθυμίου και Τσαμπαζάκη, άπαντες του συνδέσμου Κιλκίς. Ευχή όλων αποτελεί η διεξαγωγή ενός θεαματικού παιχνιδιού που θα ευχαριστήσει όλους του φιλάθλους του Καστοριανού ποδοσφαίρου!


Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής για τον 3ο Όμιλο.


Μακεδονικός Σιάτιστας - Εθνικός Κατερίνης

Α. Σ. Πεντάβρυσου - Νίκη Αγκαθιάς

ΦΑΣ Νάουσα - Όλυμπος Λεπτοκαρυάς

Μακεδονικός Φούφας - Βατανιακός Κατερίνης

Α. Ο. Κάστωρ - Α. Γ. Σ. Καστοριάς

Πυρσός Γρεβενών - Α. Ο. Σειρήνα

Εθνικός Βατερού - Α. Σ. Λευκάδια

Α. Ε. Αλεξάνδρειας - Άρης Λόφων

ΓΑΣ Σβορώνου – Γαλατινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου