Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Κ Α Σ Τ Ο Ρ Ι Α Τ Ρ Ι Ω Ν Α Σ Τ Ε Ρ Ω Ν ! ! !


Σε παράσταση για ένα ρόλο μετετράπη το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής για τον 3ο Όμιλος του Περιφερειακού Πρωταθλήματος, καθώς ο Α.Γ.Σ. Καστοριάς πραγματοποιώντας μια ακόμα επιβλητική και καθηλωτική εμφάνιση επικράτησε επί του , μέχρι πρότινος πρωτοπόρου, Εθνικού Βατερού με το εμφαντικό 3-0 ! Μάλιστα, κανείς δεν θα μπορούσε να αρνηθεί πως , πέρα από την ομάδα του Βατερού, η Καστοριά κέρδισε με τη σημερινή της εμφάνιση και το , πικραμένο από τις ‘’αμαρτίες’’ του παρελθόντος, πολυπληθές κοινό της ομάδας, που τόσο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης όσο και μετά το σφύριγμα της λήξης δεν έπαψε να εκφράζει την ικανοποίηση και την ευχαρίστηση του για την εξαιρετική παρουσία των ποδοσφαιριστών!

Και πώς, άλλωστε, να μην είναι ικανοποιημένοι και καθ’ όλα ευχαριστημένοι, αφού με το σημερινό αποτέλεσμα η Καστοριά διατηρεί το απόλυτο των νικών στο γήπεδο της , και μάλιστα χωρίς να δεχθεί κάποιο τέρμα, ενώ υπό φυσιολογικές συνθήκες οι ‘’γουναράδες’’ θα απολάμβαναν την μοναξιά της κορυφής δεδομένων των 17 βαθμών που έχουν κερδίσει οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, αποδίδοντας άλλης κλάσης και ποιότητας ποδόσφαιρο ‘’ματώνοντας’’ τη φανέλα σε κάθε αναμέτρηση…

Παρ’ όλα αυτά ,όμως, όλοι όσοι παρευρέθησαν σήμερα το απόγευμα στο Ο.Α.Κ.Α. Καστοριάς δεν μπόρεσαν να κρύψουν την πεποίθηση τους πως ακόμα και η επιβολή των -6 βαθμών είναι αμελητέας ποσότητας και δεν μπορεί να σταματήσει το ‘’τρένο’’ του Α.Γ.Σ. Καστοριάς, δεδομένων του επιθιτικογενούς ποδόσφαιρου, των αστείρευτων δυνάμεων και του πάθους , στοιχεία τα οποία περίσσευαν από το σύνολο των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι για μια ακόμα αναμέτρηση κατέθεσαν επί χόρτου την ψυχή και το 100% των δυνάμεων τους!

Εκ των κορυφαίων για τους ερυθροκίτρινους ήταν οι σκόρερς Δημήτρης ( Μίμης) Παπαδόπουλος, Διονύσης Λίτσκας και Γιώργος Τσαμτσάκης, ενώ στους πρωταγωνιστές συγκαταλέγεται και ο ‘’φύλακας άγγελος’’ της ομάδας Αντώνης Σίσκος, ο οποίος όποτε χρειάστηκε ‘’κατέβασε τα ρολά’’ και διατήρησε ανέπαφη την εστία του. Ασφαλώς, αυτό δε σημαίνει ότι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές υστέρησαν στο έργο, μιας και η παρουσία όλων των παικτών υπήρξε συγκινητική και αν μη τι άλλο εντυπωσιακή , παρατήρηση η οποία επιβεβαιώνεται και από την απόλυτη ικανοποίηση του ‘’πρωτομάστορα’’ και τεχνικού της ομάδας κ. Αντώνη Νικολαίδη μετά τη λήξη του παιχνιδιού…

Στην αντίπερα όχθη, κατώτερη των προσδοκιών παρουσιάστηκε η ομάδα του Βατερού, καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να ακολουθήσουν το ρυθμό και την ταχύτητα του παιχνιδιού της Καστοριάς. Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί πως σ’ αρκετές περιπτώσεις οι ποδοσφαιριστές του κ. Γεωργιάδη προσπάθησαν να ανακόψουν τις επιθέσεις των γηπεδούχων προβαίνοντας σ’ αντιαθλητικές ενέργειες, ενώ δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις όποιες ευκαιρίες είχαν για κάποιο τέρμα μ’ αποκορύφωμα το χαμένα πέναλτι του Ζηνόβιου Ν. στο 73’.

Όπως είναι , λοιπόν, απολύτως φυσικό η σημερινή μεγαλειώδης εμφάνιση της Καστοριάς επανέφερε τα χαμόγελα της ικανοποίησης, της χαράς αλλά και της αναγκαίας ηρεμίας τόσο στις τάξεις των διοικούντων το σύλλογο όσο και στο χώρο των αγνών φιλάθλων της ομάδας, συναισθήματα που τόσο έλειψαν τις προηγούμενες ημέρες από το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας. Παρ’ όλα αυτά, η σημερινή εικόνα της ομάδας θα πρέπει να θεωρηθεί ως απάντηση προς πολλαπλούς αποδέκτες, αποδεικνύοντας πως άπαντες στις τάξεις του ‘’ερυθροκίτρινου’’ στρατοπέδου είναι πολύ δυνατά και ένθερμα δεμένοι μεταξύ τους και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται σαν μια γροθιά για το κύρος, την ιστορία και την πρόοδο αυτού του θρυλικού συλλόγου, που ακούει στο όνομα Κ Α Σ Τ Ο Ρ Ι Α !


Το φύλλο του αγώνα:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

3ος όμιλος Περιφερειακού Πρωταθλήματος, 7 η αγωνιστική

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2010 Ώρα έναρξης: 15.00 Γήπεδο:Ο.Α.Κ.Α Καστοριάς

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

Α.Γ.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Φ.Σ. ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΑΤΕΡΟΥ

1

ΣΙΣΚΟΣ Α.

1

ΖΗΝΟΒΙΟΣ Σ.

2

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δ.

2

ΣΥΜΕΛΙΔΗΣ Π.

3

ΤΑΝΤΣΗΣ Π.

3

ΓΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Ν.

4

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ Χ.

4

ΦΩΤΙΑΔΗΣ Ι.

5

ΛΙΤΣΚΑΣ Δ.

5

ΣΑΡΙΔΟΓΛΟΥ Κ.

6

ΣΑΒΒΑΙΔΗΣ Δ.

6

ΑΡΝΙΔΗΣ Ε.

7

ΤΣΑΜΤΣΑΚΗΣ Γ.

7

ΤΣΙΒΡΑΚΙΔΗΣ Γ.

8

ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ Ν.

8

ΜΕΤΙΚΑΝΟΣ Χ.

9

ΛΙΟΝΤΟΣ Κ.

9

ΖΗΝΟΒΙΟΣ Ν.

10

ΤΣΟΥΚΛΗΣ Π.

10

ΝΑΝΝΟΣ Κ.

11

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.

11

ΤΣΙΩΝΗΣ Π.

Α Ν Α Π Λ Η Ρ Ω Μ Α Τ Ι Κ Ο Ι

12

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Β.

12

ΣΟΦΟΓΛΟΥ Α.

13

ΝΤΙΣΙΟΣ Β. - -> ΛΙΤΣΚΑΣ Δ. 69’

13

ΚΟΝΤΟΒΑΣ Θ.

14

ΜΠΑΤΖΙΟΣ Α. - - > ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α. 50’

14

ΛΙΩΝΙΔΑΚΗΣ Π

15

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Χ.

15

ΒΑΡΥΤΙΜΙΔΗΣ Δ.

16

ΜΠΑΙΡΑΚΤΑΡΗΣ Σ.

16

ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ Τ. - - > ΑΡΝΙΔΗΣ Ε. 46’

17

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ Ε. - - > ΛΙΟΝΤΟΣ Κ. 58’

17

ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ Μ.

18

ΜΠΑΜΠΑΝΗΣ Γ.

18

ΠΑΝΤΑΖΗΣ Ε.

Προπονητής: Αντώνης Νικολαίδης

Προπονητής: Γεωργιάδης Ιωάννης

Σκόρερς: Παπαδόπουλος Δ. 16’, Λίτσκας Δ. 59’, Τσαμτσάκης Γ. 67’

Κίτρινες: Τσαμτσάκης 36’, Αλεξαδρίδης 71’ //Νάννος 18’, Μετικανός 35’ ,Ζηνόβιος 37’ Καραγκούνης 53’, Σαριόγλου 70’ , Διαιτητής:Τζήλος Α., Βοηθοί: Ρεντόπουλος Ι. , Μαντζανάς Β.

Η τεχνική ανάλυση:

Με το καθαρά επιθετικογενές 4-3-3 παρέταξε σήμερα το απόγευμα τους ποδοσφαιριστές του ο τεχνικός της ομάδας κ. Αντώνης Νικολαίδης, δίνοντας εξ’ αρχής την σαφή οδηγία για διαρκή κατοχή της μπάλας, συνεχή κινητικότητα στο χώρο της επίθεσης και δημιουργία όσο το δυνατόν περισσότερων πηγών κινδύνου στην αντίπαλη εστία.. Παράλληλα, ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις κατά τις οποίες η αμυντική γραμμή της Καστοριάς επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να δημιουργήσουν προβλήματα στην εστία του Σίσκου, ενώ αποτελεί κοινή πεποίθηση πως για μια ακόμα αναμέτρηση βαρόμετρο για την απόδοση της ομάδας υπήρξε η ποιοτική και αψεγάδιαστη μεσαία γραμμή.

Κάτω από την εστία κάθισε ο Αντώνης Σίσκος, ο οποίος έκανε αισθητή την παρουσία όποτε του ζητήθηκε μ’ αποκορύφωμα την απόκρουση του πέναλτι στο 73’. Στα πλάγια της αμυντικής γραμμής διακρίθηκαν οι Κοσμάς Λιόντος ( δεξιά) και Πέτρος Τάντσης ( αριστερά), ενώ υποδειγματικά λειτούργησε τα αμυντικό δίδυμο των Νίκου Καλαφάτη και Χρήστου Παναγιωτίδη.

Το δυνατό σημείο της Καστοριάς, για ακόμα έναν αγώνα, αποτέλεσε ο δυνατός άξονας στο χώρο της μεσαίας γραμμής αποτελούμενος από τους Πέτρο Τσούκλη, Διονύση Λίτσκα και Δημήτρη Σαββαϊδη, οι οποίοι εκπλήρωσαν κατά τον καλύτερο τρόπο την αποστολή τους τόσο σ’ ανασταλτικό όσο και σε επιτελικό επίπεδο.. Την γραμμή κρούσης για την ομάδα της Καστοριάς αποτέλεσαν οι Αντώνης Πετρόπουλος ( δεξιά), Γιώργος Τσαμτσάκης ( αριστερά) ενώ ‘’αιχμή του δόρατος’’ ήταν ο Δημήτρης ( Μίμης) Παπαδόπουλος. . Ανεκτίμητη ήταν η συνεισφορά του Αργύρη Μπάτζιου, του Στάθη Αλεξανδρίδη και του Βασίλη Ντίσιου οι οποίοι ερχόμενοι από τον πάγκο προσέδωσαν πνοή, ζωηρότητα και ζωντάνια στην ομάδα!

Η περιγραφή των τερμάτων:

1-0: Η ολοένα αυξανόμενη πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς στο 16’, όταν ο Τσούκλης εκτέλεσε κόρνερ, οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων απομάκρυναν από την περιοχή και ο Πέτρος Τάντσης έγινε δέκτης της μπάλας. Ο τελευταίος τροφοδότησε εξαιρετικά τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, ο οποίος αφού κοντρόλαρε ‘’εκτέλεσε’’ μέσα από την μεγάλη περιοχή τον ανήμπορο να αντιδράσει αντίπαλο τερματοφύλακα , στέλνοντας ασύλληπτο στου τη μπάλα στο αριστερό ‘’παραθυράκι’’ της εστίας του Ζηνόβιου!

2-0: Ήταν το 59’ όταν οι ποδοσφαιριστές της Καστοριάς ξεδιπλώθηκαν υποδειγματικά στην αντεπίθεση με τον Παπαδόπουλο να αναλαμβάνει ρόλο δημιουργού και να τροφοδοτεί υποδειγματικά τον αρχηγό Διονύση Λίτσκα, ο οποίος αφού έκανε μια κούρσα 20 μέτρων βρέθηκε ενώπιον του αντίπαλου τερματοφύλακα και πλάσαρε στη δεξιά γωνία σημειώνοντας το 2-0 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών!

3-0: Έχοντας αποβάλει την πίεση και το άγχος, οι επισκέψεις των γηπεδούχων στα αντίπαλα καρέ έγιναν συχνότερες και εντονότερες αποφέροντας καρπούς σε μια ακόμα περίπτωση. Συγκεκριμένα, στο 67’ ο νεοεισελθών Αλεξανδρίδης βρήκε τον αμαρκάριστο Γιώργο Τσαμτσάκη, ο οποίος αφού ‘’άδειασε’’ έναν αμυντικό νίκησε και τον αντίπαλο γκολκίπερ στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί δοκάρι και έπειτα στα δίχτυα !!!

Το φιλμ του αγώνα:

Υποτονικό ήταν το ξεκίνημα των ομάδων, καθώς αμφότερες έδειχναν να ψάχνουν τα ‘’πατήματα’’ τους στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Η πρώτη αξιοσημείωτη ευκαιρία ήρθε στο 7’ όταν ο Παπαδόπουλος έπιασε κεφαλιά έπειτα από φάουλ του Τσούκλη, αλλά ο γκολκίπερ Ζηνόβιος μπλόκαρε. Στο 13’ ο Τσαμτσάκης σέντραρε από τα αριστερά, αλλά το ανάποδο ψαλιδάκι του Παπαδόπουλου από το ύψος του πέναλτι κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και οι επισκέψεις της Καστοριάς στην αντίπαλη εστία ελαττώθηκαν, με την πιο απειλητική να έρχεται στο 42’ όταν ο Παπαδόπουλος επεχείρησε μακρινό σουτ δίχως να ανησυχήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Εκ διαμέτρου αντίθετη η εικόνα του παιχνιδιού στην επανάληψη, καθώς αφενός οι γηπεδούχοι βγήκαν από τα αποδυτήρια με εμφανή διάθεση να ‘’καθαρίσουν’’ τον αγώνα κι αφετέρου οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να εντείνουν την πίεση τους. Στο 51 η απειλητική πάσα του Ζηνόβιου Ν. πέρασε ανεκμετάλλευτη παράλληλα από την εστία του τερματοφύλακα Σίσκου, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απομάκρυνση του Καλαφάτη, αλλά το σουτ εν κινήσει που επιχείρησε μπλόκαρε σωτήρια ο Καστοριανός πορτιέρο.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρα παιχνιδιού, ο Πέτρος Τσούκλης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, οι αμυντικοί απομάκρυναν προσωρινά με τον Παπαδόπουλο να γίνεται δέκτης της μπάλας στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής αλλά να σουτάρει δυνατά λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Στο 70’ ο Σίσκος μπλόκαρε δίχως δυσκολία την κεφαλιά του Φωτιάδη, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η Καστοριά βγήκε υποδειγματικά στην αντεπίθεση, ο Αλεξανδρίδης τροφοδότησε τον Παπαδόπουλο, ο οποίος πέρασε τον τερματοφύλακα Ζηνόβιο Σ. αλλά το αδύναμο πλασέ που επιχείρησε από δύσκολη πλάγια θέση απομάκρυνε ο Φωτιάδης.

Στο 73’ οι φιλοξενούμενοι απώλεσαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία να μειώσουν το σκορ, όταν ο Σίσκος εκτινάχτηκε στην αριστερή του γωνία και αποσόβησε το πέναλτι του Ζηνόβιου Ν. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Φωτιάδης ανέτρεψε πεντακάθαρα( τράβηγμα φανέλας) μέσα στη μεγάλη περιοχή τον Παπαδόπουλο, αλλά ο άρχων της αναμέτρησης υπέδειξε την εξέλιξη της αναμέτρησης. Στο 78’ ο Τσαμτσάκης τροφοδότησε τον Μπάτζιο, αλλά το πλασέ του τελευταίου μπλόκαρε ο αντίπαλος πορτιέρο. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Παπαδόπουλος δεν μπόρεσε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Καστοριάς μιας και δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα Ζηνόβιο σε τετ α τετ.

Αρκετά καλή, ήταν η διαιτησία του κ. Τζήλου Α. και των βοηθών του κ.κ. Ρεντόπουλου Ι. και Μαντζανά Β., άπαντες του συνδέσμου Λάρισας. Συγκλονιστική ήταν η παρουσία των 300 και πλέον φιλάθλων της Καστοριάς, οι οποίοι αποτέλεσαν στην κυριολεξία τoν 12ο παίκτη της ομάδας…!

Αποκλειστικό ρεπορτάζ για το Kastoria- FC News: Ιωσήφ Χατζητιμοθέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου