Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ήλθε, είδε και...θριάμβευσε ο Α.Γ.Σ. Καστοριάς στα Γρεβενά !


Με απόλυτη επιτυχία ολοκλήρωσε ο Α.Γ.Σ. Καστοριάς το δύσκολο πρόγραμμα των δυο εκτός έδρας αγώνων, καθώς μετά την σπουδαία νίκη επί του Βατανιακού την περασμένη Κυριακή οι ‘’γουναράδες’’ κατόρθωσαν να ξεπεράσουν την αντίσταση της μαχητικής Σειρήνας επικρατώντας με το εμφαντικό 1-3 στα Γρεβενά . Αξίζει , μάλιστα, να σημειωθεί πως ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο ευρύς για την ομάδα της Καστοριάς, καθώς δεν ήταν λίγες οι ευκαιρίες που πέρασαν ανεκμετάλλευτες, ενώ στο τελευταίο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης η Καστοριά χαμήλωσε τους ρυθμούς, μιας και την προσεχή Τετάρτη αναμένεται να διεξαχθεί εμβόλιμα η 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Όσον αφορά τη σημερινή αναμέτρηση δεν θα μπορούσε κανείς να αμφισβητήσει την ανωτερότητα και την υπεροχή της Καστοριάς καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, γεγονός που επαληθεύουν οι αρκετές απειλητικές κρούσεις στην αντίπαλη εστία αλλά και από τα τρία τέρματα που κατάφερε να πετύχει. Από την άλλη, η γηπεδούχος ομάδα παρουσίασε ένα μαχητικό και σκληροτράχηλο πρόσωπο, έχοντας αμυντικογενείς , κυρίως, προσανατολισμούς και απειλώντας την εστία του Σίσκου σ’ ελάχιστες περιπτώσεις…

Αναμφίβολα, πάντως, το γεγονός που αυτή τη στιγμή διαδραματίζει τον πιο σημαντικό ρόλο είναι ότι ο Α.Γ.Σ. Καστοριάς πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του αναφορικά πάντοτε με το θεσμό του πρωταθλήματος, καλύπτοντας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπου το άσχημο αποτέλεσμα της πρεμιέρας. Παράλληλα, αν ρίξει κανείς μια ματιά στα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής θα κατανοήσει πως αρκετές ομάδες δεν δικαιολόγησαν τον τίτλο του ‘’φαβορί’’, γεγονός που σε συνδυασμό με την συνεχή ανοδική πορεία της Καστοριάς γεμίζει συνεχώς με ελπίδα, χαρά και αισιοδοξία άπαντες τόσο στις τάξεις του συλλόγου όσο και στο χώρο των φιλάθλων της ομάδας!

Το φύλλο του αγώνα:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Αγώνας Περιφερειακού Πρωταθλήματος, 3ος Όμιλος, 4η αγωνιστική

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010 Ώρα έναρξης:16.00 Γήπεδο:Mεγάλου Σειρηνίου Γρεβενών

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

ΣΕΙΡΗΝΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Α.Γ.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

1

ΤΣΑΤΣΑΡΑΣ Κ.

1

ΣΙΣΚΟΣ Α.

2

ΠΟΛΥΖΟΣ Κ.

2

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δ.

3

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ Σ.

3

ΤΑΝΤΣΗΣ Π.

4

ΦΑΛΤΑΚΑΣ Θ.

4

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ Χ.

5

ΛΑΜΑΡΗΣ Γ.

5

ΛΙΤΣΚΑΣ Δ.

6

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Χ.

6

ΣΑΒΒΑΙΔΗΣ Δ.

7

ΤΣΕΡΕΜΕΣ Σ.

7

ΤΣΑΜΤΣΑΚΗΣ Γ.

8

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Α.

8

ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ Ν.

9

ΜΠΛΑΝΤΟΣ Χ.

9

ΤΖΙΩΤΖΗΣ Ν.

10

ΤΣΙΑΤΣΟΣ Σ.

10

ΤΣΟΥΚΛΗΣ Π.

11

ΓΚΕΤΣΙΟΣ Δ.

11

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.

Α Ν Α Π Λ Η Ρ Ω Μ Α Τ Ι Κ Ο Ι

12

ΜΠΟΖΙΑΡΗΣ Π. - -> ΠΟΛΥΖΟΣ Κ. 35’

12

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Β.- - > ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δ. 74’

13

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Δ.

13

ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ Γ. - -> ΤΖΙΩΤΖΗΣ 45’

14

ΚΟΥΚΟΥΤΣΕΛΑΣ Κ. - -> ΤΣΙΑΤΣΟΣ Σ. 80’

14

ΝΤΙΣΙΟΣ Β.

15

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Α. - -> ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Α. 80’

21

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Β.

16

ΒΑΖΑΚΑΣ Ι.

16

ΜΠΑΤΖΙΟΣ Α.

17

ΦΑΡΜΑΚΗΣ Χ.

17

ΦΛΙΝΔΡΗΣ Ν.

18

ΜΗΤΤΑΣ Δ.

18

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ Ε. - - > ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α. 60’

Προπονητής: Μπαλντούμης Σαράντης.

Προπονητής: Νικολαίδης Αντώνης

Σκόρερς:Ιωαννίδης 73’ // Τζιώτζης 10’, Τσερεμές αυτ. 59΄’, Αλεξανδρίδης 74’ Κίτρινες:Τσερεμές 10’, Τσιάτσος 79’ // Λίτσκας 77’, Μαντζάνας 83’

Διαιτητής: Μανασής Κ.. Βοηθοί: Νίκου Κ. , Ράπτης Γ..


Η τεχνική ανάλυση:

Με το καθαρά επιθετικογενές 4-3-3 παρέταξε σήμερα το απόγευμα τους ποδοσφαιριστές του ο τεχνικός της ομάδας κ. Αντώνης Νικολαίδης, δίνοντας εξ’ αρχής την σαφή οδηγία για διαρκή κατοχή της μπάλας και εκμετάλλευση των ευκαιριών στο χώρο της επίθεσης. Παράλληλα, αρκετές ήταν οι μεταβολές και οι διορθωτικές κινήσεις στην τακτική και στο σύστημα της ομάδας , καθώς κυλούσαν τα λεπτά και η Καστοριά έδειχνε πως δεν ήταν διατεθειμένη να χάσει το ματς.

Κάτω από την εστία κάθισε ο Αντώνης Σίσκος, ο οποίος έκανε επίδειξη των δυνατοτήτων του στις λίγες περιπτώσεις που χρειάστηκε. Στα πλάγια της αμυντικής γραμμής διακρίθηκαν οι Δημήτρης Σαββαϊδης ( δεξιά) και Πέτρος Τάντσης ( αριστερά), ενώ απροσπέλαστο ήταν το αμυντικό δίδυμο του αρχηγού Νίκου Καλαφάτη και του ‘’εξολοθρευτή’’ Χρήστου Παναγιωτίδη!

Το δυνατό σημείο της Καστοριάς, για ακόμα έναν αγώνα, αποτέλεσε ο δυνατός άξονας στο χώρο της μεσαίας γραμμής αποτελούμενος από τους Πέτρο Τσούκλη, Διονύση Λίτσκα και Μίμη Παπαδόπουλο , οι οποίοι εκπλήρωσαν κατά τον καλύτερο τρόπο την αποστολή τους. Την γραμμή κρούσης για την ομάδα της Καστοριάς αποτέλεσαν οι Γιώργος Τσαμτσάκης ( δεξιά), Νίκος Τζιώτζης ( αριστερά) ενώ ‘’αιχμή του δόρατος’’ ήταν ο Αντώνης Πετρόπουλος. Ανεκτίμητη ήταν η συνεισφορά του Γιώργου Μαντζάνα, του Στάθη Αλεξανδρίδη και του Βασίλη Αναγνωστόπουλου οι οποίοι ερχόμενοι από τον πάγκο προσέδωσαν πνοή, ζωηρότητα και ζωντάνια στην ομάδα:

Η περιγραφή των τερμάτων:

0-1: Αντεπίθεση για σεμινάριο από την ομάδα της Καστοριάς, καθώς έπειτα από κόρνερ των γηπεδούχων στο 15 ο Αντώνης Σίσκος μπλόκαρε και τροφοδότησε αμέσως τον ταχύτατο Μίμη Παπαδόπουλο. Αυτός κινήθηκε αστραπιαία από τα δεξιά και πάσαρε αριστερά στον αμαρκάριστο Νίκο Τζιώτζη, ο οποίος δεν αστόχησε και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Τσατσάρα.

0-2: Η πίεση της Καστοριάς απέδωσε καρπούς, έστω και μ’ έναν ανέλπιστο τρόπο, ένα λεπτό πριν από τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Συγκεκριμένα, ήταν το 59’ όταν ο Πέτρος Τσούκλης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά , όπως επετίθετο η φιλοξενούμενη ομάδα, ο αντίπαλος τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να κρατήσει την μπάλα , ενώ ο Τσερεμές στην προσπάθεια του να απομακρύνει υπολόγισε λάθος στέλνοντας την στην κενή εστία της ομάδας του.

1-2: Έστω και για λίγα δευτερόλεπτα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να επανέλθουν στο παιχνίδι καθώς μείωσαν σε 1-2. Ήταν το 73’ όταν ο Τσιάτσος εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Ιωαννίδης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών στέλνοντας την στα δίχτυα της εστίας του Σίσκου με καρφωτή κεφαλιά.

1-3: Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησαν πάνω από ένα λεπτό, καθώς στην επόμενη φάση διαρκείας για την ομάδα της Καστοριάς ο Στάθης Αλεξανδρίδης έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή, ελίχθηκε εκπληκτικά και πλάσαρε υποδειγματικά στην δεξιά γωνία του Τσατσάρα διαμορφώνοντας το τελικό 1-3 μέσα σ’ έξαλλους πανηγυρισμούς των φιλοξενούμενων φιλάθλων!

Το φιλμ του αγώνα:

Αναγνωριστικές και αρκετά προσεκτικές ήταν οι κινήσεις και οι ενέργειες των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με την πρώτη καλή ευκαιρία να ανήκει στην ομάδα της Καστοριάς όταν στο 7 η σέντρα-σουτ του Τσούκλη κατέληξε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Τσαμτσάκης σέντραρε στον επερχόμενο Τζιώτζη αλλά η κεφαλιά του τελευταίου κατέληξε κόρνερ.

Στο 17 ο Πέτρος Τσούκλης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, αλλά ο Χρήστος Παναγιωτίδης δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση, ενώ πέντε λεπτά μετά το απευθείας αυτή τη φορά φάουλ του Τσούκλη κατέληξε λίγο άουτ. Τελευταία αξιοσημείωτη φάση του πρώτου μέρους ήταν το σουτ του Μίμη Παπαδόπουλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον αντίπαλο πορτιέρο να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και αποφασιστικά , ούτως ώστε να ‘’κλειδώσουν’’ τη νίκη. Στο 46 φαλτσαριστό σουτ του Αντώνη Πετρόπουλου μέσα από τη μεγάλη περιοχή κατέληξε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Τσούκλης εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Τσαμτσάκης ‘’κατέβασε’’ άψογα πασάροντας στον Παπαδόπουλο, όμως το δυνατό σουτ του τελευταίου δεν βρήκε στόχο.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, και δη στο 62 ήταν η σειρά του Γιώργου Μαντζάνα να απειλήσει την αντίπαλη εστία μ’ ένα τεχνικό σουτ χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων να μειώσουν το σκορ ήρθε στο 68’ όταν ο Καραγιάννης τροφοδότησε τον Τσερεμέ αλλά το δυνατό σουτ του τελευταίο απεσώβησε σωτήρια πάνω στην γραμμή της εστίας ο Παναγιωτίδης. Τελευταίο αξιοσημείωτο γεγονός της αναμέτρησης ήταν το μακρινό, καλοζυγισμένο αλλά άστοχο, σουτ του Μαντζάνα, ενώ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης οι δυο ομάδες χαμήλωσαν την ταχύτητα της παραγωγικότητας τους κάνοντας συντήρηση δυνάμεων.

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του κ. Μανασή και των βοηθών του κ.κ. Νίκου και Ράπτη, άπαντες του συνδέσμου Τρικάλων. Κλείνοντας, θα αποτελούσε παράλειψη αν δεν αναφέραμε την συγκλονιστική και πολυπληθή ( περίπου 150-200 άτομα) παρουσία των φιλάθλων στης Καστοριάς, οι οποίοι άφησαν κατά μέρος τις ασχολίες τους και στήριξαν από κοντά, ως όφειλαν, την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών της ομάδας.

Ανταπόκριση από το Μεγάλο Σειρήνι Γρεβενών για το Kastoria-FC News: Ιωσήφ Χατζητιμοθέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου