Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Το μη '' Χ ''είρον βέλτιστον...!


Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν στην μεταξύ τους αναμέτρηση ο Α.Γ.Σ. Καστοριάς και ο Γ.Α.Σ. Σβορώνου, καθώς οι ‘’γουναράδες’’ παραχώρησαν ισοπαλία απέναντι στην αξιόμαχη ομάδα της Κατερίνης. Αξίζει να σημειωθεί, πως η απόδοση του συνόλου των ποδοσφαιριστών της ομάδας δεν θύμιζε σε τίποτα την επιβλητική εμφάνιση της περασμένης Κυριακής στα Γρεβενά, εντούτοις κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως η κόπωση από την εμβόλιμη αγωνιστική της Τετάρτης, οι ζωτικής σημασίας απουσίες και ο βαρύς αγωνιστικός χώρος κατέστησαν δυσχερέστερο το έργο των ποδοσφαιριστών.

Θα αποτελούσε μεγάλη παράλειψη, βέβαια, αν στο βωμό του ισόπαλου αποτελέσματος θυσιάζαμε τα θετικά στοιχεία που παρουσίασε και στη σημερινή αναμέτρηση ο Α.Γ.Σ. Καστοριάς. Συγκεκριμένα, ιδιαίτερη εντύπωση εξακολουθεί να προκαλεί η εξαιρετική μεσαία γραμμή της ομάδας, καθώς τόσο σ’ ανασταλτικό όσο και σε δημιουργικό κομμάτι οι μέσοι ποδοσφαιριστές πήραν άριστο βαθμό, ενώ είναι πασιφανές πως η Καστοριά σε κάθε παιχνίδι διατηρεί τον πλήρη έλεγχο της μπάλας και έχει τα απαραίτητα τρεξίματα σ’ όλο το μήκος του γηπέδου έως και το τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης!

Στην αντίπερα όχθη, η γηπεδούχος ομάδα παρατάχθηκε καθαρά με ένα αμυντικογενές σχήμα αποβλέποντας ,ως επί το πλείστον, στο να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της. Παράλληλα, οι ποδοσφαιριστές του Σβορώνου παραχώρησαν σε αρκετές περιπτώσεις χώρο στην αντίπαλη ομάδα, στοχεύοντας στο να εκμεταλλευτούν κάποια ξαφνική αντεπίθεση, ενώ ευτύχησαν να προηγηθούν μ’ ένα παράξενο αυτογκόλ , έπειτα από ασυνεννοησία των ποδοσφαιριστών της Καστοριάς.

Ιδιαίτερης μνείας, μάλιστα, χρήζει το γεγονός πως εκ των κορυφαίων της ομάδας του Σβορώνου ήταν οι Στέφανος Σκέντος και Νίκος Ραπτόπουλος, οι οποίοι έχουν θητεύσει επιτυχώς με την ομάδα της Καστοριάς στο πρόσφατο παρελθόν , όταν και οι ‘’γουναράδες’’ αγωνίζονταν στην Β’ Εθνική.


Το φύλλο του αγώνα:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Αγώνας Περιφερειακού Πρωταθλήματος, 3ος Όμιλος, 6η αγωνιστικής

Κυριακής 17 Οκτωβρίου 2010 Ώρα έναρξης:16.00 Γήπεδο:Σβ

ορώνου

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

Γ.Α.Σ. ΣΒΟΡΩΝΟΥ

Α.Γ.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

1

ΣΑΡΡΗΣ

1

ΣΙΣΚΟΣ Α.

2

ΒΑΡΒΑΡΕΤΣΟΣ

2

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δ.

3

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

3

ΤΑΝΤΣΗΣ Π.

4

ΚΟΛΑΞΙΔΗΣ

4

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ Χ.

5

ΣΚΕΝΤΟΣ

5

ΛΙΤΣΚΑΣ Δ.

6

ΚΕΣΙΔΗΣ

6

ΣΑΒΒΑΙΔΗΣ Δ.

7

ΤΣΕΡΓΑΣ

7

ΤΣΑΜΤΣΑΚΗΣ Γ.

8

ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ Π.

8

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Β.

9

ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ Ι.

9

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ Ε.

10

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

10

ΤΣΟΥΚΛΗΣ Π.

11

ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ

11

ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ Γ.

Α Ν Α Π Λ Η Ρ Ω Μ Α Τ Ι Κ Ο Ι

12

ΚΑΤΣΙΜΠΟΥΡΑΣ

12

ΝΤΙΣΙΟΣ Β.

13

ΛΙΑΤΣΟΣ

13

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α. - -> ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ 58’

14

ΤΑΒΟΥΚΤΣΗΣ

14

ΜΠΑΤΖΙΟΣ Α. - - > 81’ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ Ε.

15

ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗΣ

15

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Χ.

16

ΣΙΩΚΑΣ - -> ΤΣΕΡΓΑΣ 83

16

ΛΙΟΝΤΟΣ Κ.

17

ΖΑΠΟΥΝΙΔΗΣ - - >ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ 65’

17

ΓΚΟΥΡΛΙΑΣ Β.

18

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ- -> ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ 73’

18

ΜΠΑΙΡΑΚΤΑΡΗΣ Σ.

Προπονητής: Ταβουξής

Προπονητής: Αντώνης Νικολαίδης

Σκόρερς: Τσούκλης αυτ. 52’// Αλεξανδρίδης 55’ Κίτρινες: Τσέργας, Σιδηρόπουλος// Παναγιωτίδης, Τσούκλης

Διαιτητής:Τσιοφλίκη Α.. Βοηθοί: Λάκης Κ.., Πίπη Β.

Η περιγραφή των τερμάτων:

1-0: Ψυχρολουσία για την ομάδα της Καστοριάς , καθώς σε μια ανύποπτη στιγμή, ο Τριανταφύλλου σέντραρε ακίνδυνα από αριστερά, εντούτοις επικράτησε σύγχυση στην αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων που είχε σαν αποτέλεσμα να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα , έπειτα από λάθος υπολογισμό του Τσούκλη , ο οποίος ‘’κρέμασε’’ τον τερματοφύλακα Σίσκο διώχνοντας με το στήθος στο 52.

1-1: Άμεση ήταν η απάντηση της Καστοριάς στο γκολ των γηπεδούχων, καθώς τρία λεπτά αργότερα και πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Πέτρος Τσούκλης σέντραρε επικίνδυνα από τα αριστερά, ο επερχόμενος Τσαμτσάκης δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας αλλά ο Στάθης Αλεξανδρίδης δεν συγχώρεσε την αδρανή απομάκρυνση των αμυντικών , στέλνοντας την μπάλα στο βάθος της εστίας!

Το φιλμ του αγώνα:

Αναγνωριστικό ήταν το ξεκίνημα των δυο ομάδων στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία να ανήκει στους γηπεδούχους , όταν το μακρινό σουτ του Κεσίδη κατέληξε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Δυο λεπτά αργότερα, ο Τσούκλης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο τερματοφύλακας Σαρρής απομάκρυνε επιπόλαια , αλλά ο Τσαμτσάκης δεν μπόρεσε να βρει όπως θα ήθελε τη μπάλα από πλεονεκτική θέση. Στο 17’ ο Τσούκλης εκτέλεσε απευθείας χτύπημα φάουλ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μαντζάνας τροφοδότησε τον Τσαμτσάκη από τα δεξιά , αλλά το σουτ εν κινήσει του τελευταίου μπλόκαρε ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Με την συμπλήρωση του εικοσαλέπτου, ο Τάντσης σέντραρε από τα αριστερά και ο Αλεξανδρίδης επιχείρησε μια ψηλοκρεμαστή κεφαλιά χωρίς όμως αποτέλεσμα. Με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και απείλησαν την εστία του Αντώνη Σίσκου. Συγκεκριμένα, μακρινό σουτ του Μυστακίδη Ι. κατέληξε μακριά άουτ στο 35’, ενώ στο 39’ ο Σβορώνος απώλεσε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί όταν ο Τσέργας τροφοδότησε τον Ραπτόπουλο, αυτός ελίχθηκε υποδειγματικά μέσα στη μεγάλη περιοχή , αλλά το πλασέ που επιχείρησε έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ ο Σίσκος. Δυο λεπτά αργότερα, μακρινό φάουλ του Σκέντου κατέληξε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο προπονητής της Καστοριάς κ. Αντώνης Νικολαίδης έκανε πιο επιθετική την ομάδα του , δίνοντας την εντολή για συνεχή πίεση στην αμυντική γραμμή των γηπεδούχων. Στο 47’ ο Τσούκλης εκτέλεσε φάουλ αλλά η κεφαλιά του Μίμη Παπαδόπουλου κατέληξε άουτ. Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Σκέντος απείλησε την εστία του Σίσκου με μακρινή εκτέλεση φάουλ, ενώ στο 63’ η Καστοριά αναπτύχθηκε εξαιρετικά και έπειτα από συνδυασμό των Τσαμτσάκη, Αλεξανδρίδη και Πετρόπουλου ο Μίμης Παπαδόπουλος έγινε δέκτης της μπάλας, αλλά το τεχνικό σουτ που επιχείρησε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Αλεξανδρίδης επιχείρησε αδύναμο πλασέ έπειτα από ατομική ενέργεια, ενώ στο 78 ο ίδιος ποδοσφαιριστής αποχώρησε έπειτα από αντιαθλητικό χτύπημα του Κολαξίδη. Στο 81’ ο Σίσκος μπλόκαρε την κεφαλιά του Μυστακίδη Π., στο 86 ο Παναγιωτίδης δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από κόρνερ του Τσούκλη. Και ενώ όλα έδειχναν πως τα τελευταία λεπτά θα είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, η αγωνία έγινε εντονότερη με την εξέλιξη δυο κλασσικών ευκαιριών εκατέρωθεν.

Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα, όταν ο Ζαπουνίδης βρέθηκε αφύλαχτος του στη μεγάλη περιοχή, αλλά πλήρωσε την στιγμιαία ολιγωρία του καθώς το σουτ που επιχείρησε απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ ο Βασίλης Αναγνωστόπουλος στο 89’. Στο 90΄ο Κολαξίδης έκανε σέντρα, αλλά το γυριστό σουτ του Σκέντου έφυγε μόλις άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, η Καστοριά έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς της νίκης όταν ο Πέτρος Τσούκλης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά της μεσαίας γραμμής και ο τερματοφύλακας Σαρρής δεν μπόρεσε να διατηρήσει τον έλεγχο της μπάλας, η οποία χτύπησε το αριστερό κάθετο δοκάρι και κατέληξε σε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο…

Άριστη ήταν η διαιτησία της κας Τσιοφλίκη Α. του Σ. Δ. Π. Λάρισας και των βοηθών της κου Λάκη Κ. και κας Πίπη Β. , του ιδίου συνδέσμου.


* Aνταπόκριση για το Kastoria- FC News από το Σβορώνο Κατερίνης: Ιωσήφ Χατζητιμοθέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου