Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Τα ζευγάρια της Β' φάσης του Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Καστοριάς.


Την Α.Ε. Γραμμοχωρίων εντός έδρας θα αντιμετωπίσει για την Β' Νοκ Αουτ φάση του Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Καστοριάς ο Α.Γ.Σ. Καστοριάς.Να σημειωθεί πως η ομάδα της Καστοριάς έχει κατακτήσει δυο φορές τον εν λόγω θεσμό (2000-2001 κι 2001-2002), ενώ άπαντες στο ερυθροκίτρινο στρατόπεδο θεωρούν πως η ομάδα πληροί όλες τις προυποθέσεις κι φέρει όλα τα απαραίτητα εχέγγυα ούτως ώστε να φτάσει στην κορυφή κατακτώντας το Κύπελλο!

Αναλυτικά, τα ζευγάρια της Β' φάσης του κυπέλλου έχουν ως εξής:

1.Α.Γ.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ - ΑΕ ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΩΝ


2.Α.Ο. ΚΑΣΤΩΡ - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ


3.Α.Σ. ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΥ - Α.Σ. ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ


4.ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΔΙΣΠΗΛΙΟΥ - Α.Γ.Σ. ΓΡΑΜΜΟΣ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ


5.ΝΕΣΤΟΡΙΟ - ΝΤΑΗΛΑΚΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


6.ΦΛΑΤΣΑΤΑ ΟΙΝΟΗΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ


7.ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ - Α.Ε. ΒΙΤΣΙΟΥ


8.ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑΣ


*Οι αγώνες είναι νοκ άουτ και γίνονται στην

έδρα των ομάδων που αναφέρονται πρώτες.

Οι αγώνες θα γίνουν το Σαββατοκύριακο 04-05/09/2010.

''Τριπλό'' μεταγραφικό χτύπημα επεφύλασσε για το φινάλε ο Α.Γ.Σ. Καστοριάς !


Μια ευχάριστη έκπληξη επιφύλασσε για το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου η διοίκηση του Α.Γ.Σ. Καστοριάς, μιας και ανακοινώθηκε προ ολίγου από επίσημα χείλη η ολοκλήρωση τριών μεταγραφικών κινήσεων. Ο λόγος γίνεται για τους Αντώνη Σίσκο, Διονύση Λίτσκα και Κοσμά Λιόντο που από σήμερα θεωρούνται και τυπικά μέλη του Α.Γ.Σ Καστοριάς!

Ιδιαίτερες συστάσεις για τον ευρέως γνωστό στο Καστοριανό Διονύση Λίτσκα δεν είναι απαραίτητες, μιας και ο έμπειρος ποδοσφαιριστής έχει φορέσει την βαρύτιμη φανέλα της Καστοριάς σε 79 αγώνες πρωταθλήματος το διάστημα 1997-2001, ενώ την τελευταία πενταετία αγωνιζόταν σ' ομάδες του Περιφερειακού πρωταθλήματος της Κρήτης. Πιο συγκεκριμένα, την αγωνιστική περίοδο 2005-2006 στην Δόξα Πλατανέ Ρεθύμνου ενώ το διάστημα 2006-2010 αγωνίστηκε έχοντας ηγετικά καθήκοντα στον Α.Ο. Επισκοπής Ρεθύμνου.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως ο Καστοριανός ποδοσφαιριστής , που είχε βρεθεί και πριν μερικές εβδομάδες κοντά στην Καστοριά , έχει την ευχέρεια να αγωνιστεί επιτυχώς τόσο στην αμυντική όσο και στη μεσαία γραμμή ,γεγονός που αναμένεται να δώσει πολλά στοιχεία ποιότητας και μαχητικότητας στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Χαρακτηριστικό είναι , μάλιστα, πως ο πολύπειρος αμυντικός μέσος προπονήθηκε χθες με την ομάδα στις εγκαταστάσεις της Ποριάς θέτοντας ευατόν κατ' αυτόν τον τρόπο στη διάθεση του τεχνικού της ομάδας κ. Αντώνη Νικολαίδη.

Απο εκεί και πέρα, επισημοποιήθηκε και η μεταγραφή του Αντώνη Σίσκου με την υπογραφή του σχετικού συμβολαίου, ενώ τη φανέλα του Α.Γ.Σ. Καστοριάς αναμένεται να φορέσει και ο επιθετικός Κοσμάς Λιόντος από τον Α.Ο. Κάστωρ. Στον αντίποδα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν αποχωρήσεις της τελευταίας στιγμής είτε με τη μορφή της ελευθερίας είτε δια του δανεισμού μιας και το έμψυχο δυναμικό της ομάδας έχει φθάσει το συνολικό αριθμό των 32( !) ποδοσφαιριστών.

Παράλληλα, αύριο , Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, ο Α.Γ.Σ. Καστοριάς θα ταξιδέψει στηνΚαλαμαριά ώστε να αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα στην άτυπη ρεβάνς του τελευταίου φιλικού ανάμεσα στις δυο ομάδες. Στο εν λόγω παιχνίδι αναμένεται να κάνουν το ανεπίσημο ντεμπούτο τους οι νέες μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας, ενώ θα επανέλθουν ορισμένοι από τους ποδοσφαιριστές που είχαν προβλήματα τραυματισμών της προηγούμενες μέρες.

Κλήρωση για την β' φάση του Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Καστοριάς.


Με μεγάλη αγωνία αναμένεται η σημερινή ( σ.σ. Τρίτη 31 Αυγούστου) κλήρωση για την Β' νοκ άουτ φάση του Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Καστοριάς, που θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 μ.μστα γραφεία της Ε.Π.Σ Καστοριάς. Αξίζει να σημειωθεί πως στην Β φάση συμμετέχουν οι 13 ομάδες που προκρίθηκαν από τον Α' γύρο καθώς και οι τρεις εκπρόσωπου του νομού Καστοριάς στοΠεριφερειακό Πρωτάθλημα ( Α.Γ.Σ. Καστοριάς, Α.Ο. Κάστωρ, Α.Σ. Πενταβρύσου).

Αναλυτικά, η λίστα με τις 16 ομάδες που θα λάβουν μέρος στη Β Φάση του Κυπέλλου:

1. A.Γ.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

2. Α.Γ.Σ. ΓΡΑΜΜΟΣ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ

3. Α.Ο. ΚΑΣΤΩΡ

4. Α.Σ. ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΥ

5. ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑΣ

6. ΦΛΑΤΣΑΤΑ ΟΙΝΟΗΣ

7. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΔΙΣΠΙΛΙΟΥ

8. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ

9. Α.Ε. ΒΙΤΣΙΟΥ

10. Α.Ε. ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΩΝ

11. ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ

12. ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

13. ΝΕΣΤΟΡΙΟ

14. ΝΤΑΗΛΑΚΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

15. Α.Σ. ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ

16. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Άδικη ήττα με 1-2 για τον Α.Γ.Σ. Καστοριάς στη φιλική αναμέτρηση με τον Απόλλων Καλαμαριάς.


Την μαχητική και συμπαγή ομάδα των προηγούμενων ετών θύμισε σήμερα, Σάββατο 28 του Αυγούστου, ο Α.Γ.Σ. Καστοριάς σ' έναν φιλικό αγώνα με ''άρωμα'' από το παρελθόν κόντρα στον Απόλλωνα της Καλαμαριάς. Είναι , μάλιστα, χαρακτηριστικό πως το αποτέλεσμα μόνο άδικο για την ομάδα μας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μιας και όχι μόνο οι φιλοξενούμενοι δεν δικαιολόγησαν με την παρουσία τους το όνομα και τον ντόρο που έχουν προκαλέσει οι μεταγραφικές τους κινήσεις αλλά και η γηπεδούχος ομάδα θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμα και τη νίκη αν οι επιθετικοί της ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια.

Παρά την ήττα , πάντως, άπαντες στις τάξεις του ερυθροκίτρινου στρατοπέδου δεν μπορούσαν να κρύψουν την ικανοποίηση τους για την συμπαγή και χαλύβδινη εικόνα της Καστοριάς στο χώρο της μεσαίας αλλά και της αμυντικής γραμμής . Ιδιαίτερης μνείας , επίσης, χρήζει το γεγονός πως το σύνολο των ποδοσφαιριστών έδειξε σταθερά σημάδια βελτίωσης στον τομέα της φυσικής κατάστασης αλλά και προσαρμογής στην φιλοσοφία και στους αυτοματισμούς που θέλει να περάσει ο τεχνικός της ομάδας κ. Αντώνης Νικολαίδης, για τον οποίο οφείλουμε να τονίσουμε πως δεν σταμάτησε λεπτό να καθοδηγεί, να ενθαρρύνει και να επισημαίνει τις όποιες επιπόλαιες κινήσεις των ποδοσφαιριστών του καθ' 'ολη τη διάρκεια του αγώνα.

Στον αντίποδα, για ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι η Καστοριά πλήρωσε ορισμένα λάθη που είχαν πηγή προέλευσης την απειρία και την έλλειψη παραστάσεων κάποιων νεαρών ποδοσφαιριστών της ομάδας , ενώ δεν ήταν λίγες οι ευκαιρίες που απώλεσαν οι επιθετικοί της γηπεδούχου ομάδας. Όπως και να χεί , όμως, το πρόσημο μετά το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης ήταν απολύτως θετικό γεγονός που αποδεικνύει πως η δουλειά που έχει γίνει μέχρι στιγμής και πρόκειται να συνεχιστεί στις εγκαταστάσεις της Ποριάς μπορεί να γεννά αισιοδοξία και ελπίδες για μια αξιοπρεπή παρουσία στο πρωτάθλημα του 3ου Ομίλου του Περιφερειακού Πρωταθλήματος.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Α.Γ.Σ. Καστοριάς ( Αντώνης Νικολαίδης) : Δημητριάδης, Γκούρλιας (12΄Μπαμπάνης), Τάντσης, Μπαϊρακτάρης, Αναγνωστόπουλος, Σαββαΐδης, Τσαμτσάκης( 80 ' Στασινόπουλος Δημήτρης), Καλαφάτης (74΄Σίμος), Αλεξανδρίδης (65΄Μαντζάνας), Τσούκλης, Μπάτζιος

Απόλλων Καλαμαριάς ( Βασίλειος Τραιανόπουλος) : Καρατζιοβαλής, Σακκάς, Ψευτογιώργος, Λουϊζίδης, Σαλμάς, Ελευθεριάδης (60΄Βέντζιος), Καϊάφας (54΄Κέντης), Σαπανίδης (72 Κανούλας), Λεπτοκαρίδης, Πλατάκης (54΄Καραπατσακίδης), Καραλιόπουλος.


Tο φιλμ του αγώνα:

Δυναμικά μπήκαν στο παιχνίδι οι γηπεδούχοι με το χτύπημα φάουλ του Πέτρου Τσούκλη να απομακρύνεται με δυσκολία από τους αμυντικούς του Απόλλωνα στο 1'. Αρκετά λεπτά αργότερα, ο ίδιος ποδοσφαιριστής επιχείρησε μακρινό σουτ με τον Καρατζιοβαλή να απομακρύνει μ' υπερένταση, ενώ δύο λεπτά αργότερα δεν είχε επιτυχή κατάληξη η προσπάθεια του Νίκου Καλαφάτη.Η απάντηση των φιλοξενουμένων ήρθε στο 37' όταν ο Λεπτοκαρίδης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Δημητριάδη σε τετ α τετ.

Λίγα λεπτά αργότερα, οι ποδοσφαιριστές της Καστοριάς κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ σε μια αντεπίθεση για σεμινάριο. Συγκεκριμένα, ήταν το 39ο λεπτό όταν ο Πέτρος Τσούκλης πήρε το ''ριμπάουντ'' από την απομάκρυνση των αμυντικών της Καστοριάς, προχώρησε λίγα μέτρα από τα αριστερά και μ' αριστοτεχνική μακρινή μπαλιά βρήκε στην άλλη άκρη του γηπέδου τον Γιώργο Τσαμτσάκη. Ο τελευταίος αφού κατάφερε να ελέγξει υποδειγματικά τη μπάλα πάσαρε στον ευρισκόμενο σε πλεονεκτική θέση Στάθη Αλεξανδρίδη με τον ταλαντούχο επιθετικό να ανοίγει το σκορ με καλοζυγισμένο σουτ-πλασέ...!

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι έψαξαν σ' αρκετές περιπτώσεις το τέρμα της ισοφάρισης, κάτι το οποίο επετεύχθη στο 54' όταν ο Λεπτοκαρίδης εκμεταλλευόμενος την αδράνεια των αμυντικών της Καστοριάς πλάσαρε τον Δημητριάδη και ισοφάρησε σε 1-1. Στη συνέχεια του αγώνα, η κατοχή της μπάλας καθώς και η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι ατύχησαν τόσο στην κεφαλιά του Αναγνωστόπουλου έπειτα από κόρνερ του Τσούκλη στο 63' όσο στο δυνατό σουτ του Μαντζάνα από τα αριστερά στο 70'. Ένα λεπτό νωρίτερα, ο Σαββαίδης κατόρθωσε να εξουδετερώσει βέβαιο γκολ πάνω στη γραμμή έπειτα από πολιορκία στα καρέ της Καστοριάς και σουτ του Καραπατσακίδη.

Ένα από τα αρκετά χτυπήματα φάουλ του Πέτρου Τσούκλη δεν είχε επιτυχή κατάληξη στο 81', ενώ τρια λεπτά αργότερα ο Απόλλων Καλαμαριάς ευτύχησε να πετύχει το δεύτερο του τέρμα με γυριστό σουτ του Κανούλα σε κενή εστία λόγω της ανεπιτυχούς εξόδου του Δημητριάδη. Να σημειωθεί , πάντως, πως το τέρμα καταλογίστηκε εν μέσω αρκετών διαμαρτυριών λόγω υποψίας επιθετικού φάουλ πριν η μπάλα φτάσει στον σκόρερ. Στα τελευταία λεπτά, κεφαλιά του Αναγνωστόπουλου έπειτα από χτύπημα φάουλ του Τσούκλη κατέληξε μακριά άουτ στο 86' ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μπάτζιος δεν ήταν ψύχραιμος στην τελική προσπάθεια μετά την άριστη ασσιστ του Τσούκλη. Στο 89ο λεπτό, μετά από ωραίο σουτ του Λεπτοκαρίδη, ο Απόλλων Καλαμαριάς είχε δοκάρι.

Δεν απέφυγε τα λάθη η διαιτησία του κ. Δημητριάδη και των βοηθών του κ. κ. Καρασούλου και Μπιτή άπαντες του Σ. Δ. Π. Καστοριάς, ενώ μικρή ήταν η προσέλευση των φιλάθλων παρά τις καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες και το μη εργάσιμο της ώρας διεξαγωγής του αγώνα. Όσον αφορά τον Α.Γ.Σ. Καστοριάς, εκτός αποστολής για διαφόρους λόγους έμειναν οι Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Νίκος Τζιώτζης, Αντώνης Πετρόπουλος,Νίκος Φλίνδρης, Χρήστος Παναγιωτίδης, Βασίλης Ντίσιος, Θωμάς Τομόπουλος, Κώστας Ιγνατιάδης και Παναγιώτης Παρτσάνης. Την Δευτέρα αναμένεται να ενσωματωθεί στην ομάδα ο νεοαποκτηθείς γκολκίπερ Αντώνης Σίσκος, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν τις προσεχείς μέρες 1-2 κινήσεις που θα δυναμώσουν ακόμα περισσότερο το έμψυχο δυναμικό της ομάδας.

Αποκλειστικό ρεπορτάζ για το Kastoria-FC News: Ιωσήφ Χατζητιμοθέου.

Σπουδαίο φίλικο δίνει σήμερα , Σάββατο 28 του Αυγούστου, ο Α.Γ.Σ. Καστοριάς !


Νέο δυνατό φιλικό τεστ θα δώσει σήμερα, Σάββατο 28 Αυγούστου, ο Α.Γ.Σ. Καστοριάς με αντίπαλο τον Απόλλων Καλαμαριάς μια ομάδα με εξίσου αξιομνημόνευτη ιστορία και παράδοση που στοχεύει στην επαναφορά της στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο της Ελλάδος. H αναμέτρηση αναμένεται να ξεκινήσει στις 18.00 στο ΔΑΚ Καστοριάς με γενική είσοδο των 10 ευρώ. Σ' ό,τι αφορά την Καστοριά, άπαντες στις τάξεις του συλλόγου περιμένουν μια αξιοπρεπή και συγκροτημένη εμφάνιση δεδομένης πάντοτε της δυναμικότητας του αντιπάλου.

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Οι κληρώσεις για το πρωτάθλημα Δ΄ Εθνικής Κατηγορίας 2010-11.

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνονται οι ημερομηνίες των κληρώσεων για το αγωνιστικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος Δ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας 2010-11.


-Παρασκευή 27/8 και ώρα 18:30 στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου για τον 10ο όμιλο (θα συμμετάσχουν ομάδες από τις ΕΠΣ Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Χανίων, Λασιθίου).

-Σάββατο 4/9 και ώρα 12:00 στο Athens Golf Club στην Γλυφάδα για τους ομίλους 5, 6, 7, 8 και 9 (θα συμμετάσχουν ομάδες από τις ΕΠΣ Αθηνών, Αργολίδας, Βοιωτίας, ΕΠΣΔΑ, ΑΠΣΑΝΑ, Πειραιώς, Αρκαδίας, Κορινθίας, Εύβοιας, Λακωνίας, Κέρκυρας, Λέσβου, Θεσπρωτίας, Κυκλάδων, Πρέβεζας-Λευκάδας, Αρτας, Αιτωλοακαρνανίας, Δωδεκανήσου, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας-Ιθάκης, Ηπείρου).

-Κυριακή 5/9 και ώρα 12:00 στο Ξενοδοχείο «ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ» στη Βέροια για τους ομίλους 1, 2, 3 και 4 (θα συμμετάσχουν ομάδες από τις ΕΠΣ Εβρου, Θράκης, Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας, Σερρών, Μακεδονίας, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Πέλλας, Ημαθίας, Φλώρινας, Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς, Πιερίας, Τρικάλων, Λάρισας, Καρδίτσας, Θεσσαλίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας).

Από την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ποδοφαιρικής Ομοσπονδίας.

''Γέμισε'' τα γκολ ποστ με τον Αντώνη Σίσκο ο Α.Γ.Σ. Καστοριάς !


Εν αναμονή της υπογραφής του πολύπειρου τερματοφύλακα Αντώνη Σίσκου τελούν άπαντες στις τάξεις του Α.Γ.Σ. Καστοριάς, μιας και η είδηση της επιστροφής του Καστοριανού τερματοφύλακα στην ομάδα μας είχε φουντώσει χθες, Πέμπτη, το πρωί στα ποδοσφαιρικά στέκια της πόλης και επαληθεύτηκε τόσο από μερίδα του τύπου όσο και από την επίσημη μεριά της ομάδας.

Ιδιαίτερες συστάσεις δεν χρειάζονται για τον Καστοριανής καταγωγής πολύπειρο πορτιέρο, που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ΑΕ Φαιάκων απ' όπου πήρε μεταγραφή στην Καστοριά το καλοκαίρι του 2005. Στους ''γουναράδες'' παρέμεινε για 2.5 χρόνια φορώντας συνολικά( πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδος) 15 φορές την ''βαριά'' φανέλα του συλλόγου. Το βιογραφικό του τερματοφύλακα με το γιγαντώδες ανάστημα( 1.90 ύψος) συμπληρώνουν η Αναγέννηση Επανωμής, η Ζάκυνθος, η Αναγέννηση Γιαννιτσών και ο Ανταγόρας .

Η εν λόγω μεταγραφική κίνηση προξένησε δικαιολογημένο θαυμασμό στους φιλάθλους της Καστοριάς αλλά και ικανοποίηση στο τεχνικό τιμ της ομάδας, που βλέπουν το έμψυχο δυναμικό της ομάδας να ενισχύεται μ' έναν αξιόπιστο και σταθερό τερματοφύλακα κάτω από τα γκολ ποστ. Μάλιστα, ο 29χρονος τερματοφύλακας αναμένεται να δώσει το παρόν και στη σημερινή πρωινή προπόνηση της ομάδας στις εγκαταστάσεις της Ποριάς.

Πέρα από αυτή τη μεταγραφική επιτυχία, οι διοικούντες του συλλόγου δεν ''μένουν με σταυρωμένα τα χέρια'' και βρίσκονται επί ποδός ξεσκονίζοντας την ποδοσφαιρική αγορά ούτως ώστε καλύψουν τα όποια κενά στο ρόστερ της ομάδας. Δημοσιογραφικές πήγες κάνουν λόγο για έντονο ενδιαφέρον της Καστοριάς για τον αμυντικό μέσο Γιάννη Σερέτη, πληροφορία που αν επαληθευτεί θα ανεβάσει κατά το μέγιστο το επίπεδο και τις δυνατότητες της ομάδας εντός αγωνιστικού χώρου. Αναφορικά με την αγορά της Καστοριάς, ελεύθεροι παραμένουν οι Χρήστος Στασινόπουλος, Δημήτρης Λαζαρίδης, Γιώργος Αποστόλου, Θάνος Μπορόζης και αποτελεί πεποίθηση μας πως δεν θα πρέπει να απωλεσθούν κάποιες από αυτές τις ευκαιρίες!

Απο εκεί και πέρα, αρκετές αποχωρήσεις για διαφόρους λόγους είχαμε τις προηγούμενες μέρες στον Α.Γ.Σ. Καστοριάς. Συνοπτικά, οι ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν από το ερυθροκίτρινο στρατόπεδο είναι εξής: Γιώργος Αργυρός, Θάνος Μπορόζης, Ευάγγελος Ματλής, Δημήτρης Τομόπουλος, Διονύσης Λίτσκας, Λευτέρης Φιλίππου, Γιώργος Λαδάς καθώς και ο τερματοφύλακας Τζίντζηρας.


Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Kastoria-FC News: Νέα Εποχή


Κατόπιν πολυήμερης και ωρίμου σκέψεως, το επιτελείο του Kastoria-FC News σταθμίζοντας την υφιστάμενη κατάσταση και βάζοντας πάνω απ' όλα την πρόοδο του Α.Γ.Σ. Καστοριάς καθώς και την ενημέρωση του φίλαθλου κόσμου της ομάδας μας καταλήξαμε στην άρση της αναστολής που είχαμε ανακοινώσει πριν από μερικές ημέρες. Παρ' όλα αυτά, θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε στο αναγνωστικό μας κοινό αλλά και σ' όλους όσοι αφιερώνουν λεπτά από την καθημερινότητα τους για χάριν του ιστορικού σωματείου τα εξής:

1. Ως άτομα αλλά και ως Kastoria-FC News δεν φέρουμε ουδεμία σχέση ούτε με τη διοίκηση του συλλόγου ούτε με τη με πρώην ή νυν διοικητικούς παράγοντες, κάτι το οποίο δεν σκοπεύουμε να κάνουμε ούτε στο μέλλον.

2. Το ιστολόγιο μας υπήρξε και θα συνεχίσει να αποτελεί τόπο έκφρασης όλων όσοι θέλουν να δηλώσουν δημόσια αυτό που νιώθουν για την αγαπημένη μας ομάδα. Η θέση μας στην κερκίδα πέρα από τα εγκωμιαστικά σχόλια περιλαμβάνει και τον τομέα της επισήμανσης των τυχόν ,κατά την άποψη μας, εσφαλμένων χειρισμών. Για το λόγο αυτό ζητούμε εκ των προτέρων την κατανόηση στην καλοπροαίρετη κριτική που ενδεχομένως ασκηθεί, κάτι βέβαια που πρώτοι εμείς δεν θέλουμε να γίνει!

3. Δεν απαιτήσαμε και δεν πρόκειται να ζητήσουμε ίση μεταχείριση μ' άλλες ιστοσελίδες, επίσημες και μη. Η σελίδα μας ήταν, είναι και θα παρεμείνει να αποτελεί χώρο έκφρασης των φιλάθλων κάτι που σημαίνει πως ούτε ''συμπεριφερόμαστε σαν προπονητές'', ''ούτε είμαστε δικαστές και κριτές των πάντων'', ''ούτε είμαστε δημοσιογράφοι και ειδήμονες της ενημέρωσης''. Δεν διεκδικούμε τίτλους και δάφνες, παρά μόνο το σεβασμό και την ανεκτικότητα όσων διαφωνούν με τις απόψεις μας, για τους οποίους υπάρχουν αρκετοί τρόποι επικοινωνίας πέραν του τηλεφώνου( σχόλια, mails, chatroom κλπ).

4. Ως Kastoria-FC News και ως φίλαθλοι στηρίζουμε τη διοίκηση, το προπονητικό επιτελείο και το σύνολο των ποδοσφαιριστών. Όσο κι αν κάποιοι προσπάθησαν να μας ρίξουν λάσπη, για εμάς μοναδική επιδίωξη είναι η εικόνα μιας ενωμένης ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, διότι για εμάς η ΚΑΣΤΟΡΙΑ είναι ιδέα καιοι ιδέες δεν σβήνουν και δεν χάνονται ποτέ !


Ελπίζουμε να μην γίναμε κουραστικοί και φορτικοί με τις παραπάνω απαραίτητες αν μη τι άλλο επισημάνσεις. Η αγάπη μας για την ομάδα και τον τόπο της Καστοριάς καθώς και το χρέος μας απέναντι στο φίλαθλο κόσμο υπερίσχυσαν της βεβιασμένης απόφασης μας για αναστολή της λειτουργίας. Ταπεινή μας άποψη είναι πως το μήνυμα που θα πρέπει να επικρατεί στην Καστοριά, δεν είναι άλλο από αυτό της ενότητας.Όλοι μαζί για έναν νέο Α.Γ.Σ. Καστοριάς με γνώμονα το ένδοξο παρελθόν και με την ελπίδα για ένα λαμπρό μέλλον...!

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Τίτλοι τέλους...


26.7.2009... Μια ιδέα και ένα όραμα ετών μόλις είχε αποκτήσει σάρκα και οστά, μιας και οι φίλαθλοι της ιστορικής Καστοριάς είχαν βρει επιτέλους ένα χώρο να εκφράζουν τις απόψεις και τις αντιλήψεις τους αναφορικά με τα δρώμενα στην ομάδα. Από τότε περάσαμε πολλά, κατά βάση δυσάρεστα αφού η αγαπημένη μας ομάδα όχι μόνο δεν έλυσε πέρσι τέτοιον καιρό το ιδιοκτησιακό της πρόβλημα αλλά οδηγήθηκε στη διάλυση...

Ωστόσο, για καλή της τύχη η ομάδα βρήκε έναν όμιλο ανθρώπων με αγάπη για το ποδόσφαιρο και για το καλό του τόπου που ανέλαβαν από το Μάιο να ''τρέξουν΄΄ τον Α.Γ.Σ. Καστοριάς με σκοπό να αρχίσει και πάλι το χτίσιμο μιας μεγάλης ομάδας σαν τον παλιό καλό καιρό. Εντούτοις, παρά το δυναμικό και γεμάτο αισιοδοξία ξεκίνημα η συνέχεια εγκυμονούσε καταστάσεις που κατά την άποψη μας όφειλαν να παραμείνουν στο παρελθόν.

Προσωπικές κόντρες και ατομικές αντιπαραθέσεις, εσωστρέφεια και βεβιασμένες επιλογές αναφορικά με το αγωνιστικό κομμάτι ήταν ορισμένα από τα περιστατικά που εμάς ως φιλάθλους μας ενόχλησαν και άρχισαν να μας βάζουν σε σκέψεις. Επιπλέον, μας προξένησε απορία αλλά και προβληματισμό το γεγονός πως 20 ποδοσφαιριστές επιλέχθηκαν να στελεχώσουν την Καστοριά ενώ δεν είχαν αγωνιστεί ποτέ στο παρελθόν σε κατηγορίες ανώτερες των τοπικών πρωταθλημάτων.

Παρ' όλα αυτά, εμείς όπως οφείλαμε ως φίλαθλοι στηρίξαμε από το Μάιο τη νέα προσπάθεια που ξεκίνησε και περιμέναμε εναγωνίως το κάθε βήμα για το χτίσιμο της ομάδας. Ώσπου φτάσαμε στη χθεσινή μέρα...Παρουσία, λοιπόν, ολιγάριθμων φιλάθλων που με αρκετή δόση υπερβολής αναφέραμε χθες πως ήταν περίπου 100 είδαμε χθες στον αγωνιστικό χώρο 11 ερυθροκίτρινες φανέλες, χωρίς κανένα προσανατολισμό στον αγωνιστικό χώρο και χωρίς κανένα ίχνος μαχητικότητας.

Έτσι, ως Kastoria-FC News πήραμε τη γενναία απόφαση να γράψουμε την πάσα αλήθεια αναφορικά με το παιχνίδι ούτως ώστε να χτυπήσει το ''καμπανάκι'' στους καθ' ύλιν αρμόδιους. Παρ' όλα αυτά, δεχθήκαμε λεκτική επίθεση από αρμόδια πρόσωπα τα οποία αντί να προβληματιστούν από το χθεσινό συνοθύλευμα και να προβούν στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες προτίμησαν να επιρρίψουν το βάρος των ευθυνών στις ''κακοπροαίρετες'' κριτικές των φιλάθλων...

Μετά από όλα αυτά, λοιπόν, και κατόπιν ωρίμου σκέψεως καταλήξαμε στην απόφαση της αναστολής λειτουργίας του ιστολογίου μας για αόριστο χρονικό διάστημα θέλοντας να αποδείξουμε με πράξεις πως για εμάς μοναδική επιδίωξη αποτελεί το συμφέρον και το καλό της Καστοριάς. Ειλικρινά, ζητούμε συγγνώμη απ' όλους όσοι θεώρησαν κακοπροαίρετη και ζημιογόνα την κριτική μας πάνω στο φιλικό με αντίπαλο τα Μετέωρα καθώς ο μοναδικός μας στόχος ήταν,είναι και θα παραμείνει να είναι η πρόοδος της Καστοριάς , η οποία για εμάς είναι πέρα και πάνω από τα πρόσωπα!

Θέτοντας, λοιπόν, τον επίλογο και σημαίνοντας την αυλαία θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στο φίλαθλο κόσμο της Καστοριάς για την στήριξη του όλον αυτόν τον καιρό αλλά και να διαβεβαιώσουμε τους ιθύνοντες του συλλόγου πως παρά την απογοήτευση που μας προξένησαν η αγάπη μας για τον Α.Γ.Σ. Καστοριάς θα παραμείνει το ίδιο ζωηρή και ένθερμη. Ευχή όλων μας αποτελεί η υλοποίηση των σχεδιών και των οραμάτων που έχουν για την ομάδα μας οι καθ' ύλιν αρμόδιοι, προκειμένου να γίνει και πάλι μεγάλη και ξακουστή η ΚΑΣΤΟΡΙΑ μας...!

...14/08/2010

Ανακοινώθηκε επίσημα το επόμενο φιλικό του Α.Γ.Σ. Καστοριάς.


Τον Εορδαικό αναμένεται να υποδεχθεί την ερχόμενη Τετάρτη( 18/8/201/) ο Α.Γ.Σ. Καστοριάς στο ΔΑΚ Καστοριάς σ' έναν φιλικό αγώνα που πρόκειται να διεξαχθή στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δυό ομάδων. Ώρα έναρξης του εν λόγω παιχνιδιού είναι οι 18.00 ενώ θα ισχύσει η γενική είσοδος των 10 ευρώ. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής μετά τον Ευάγγελο Ματλή παρελθόν για την ομάδα της Καστοριάς αποτελεί ο αμυντικός Δημήτρης Τομόπουλος. Αξίζει να σημειωθεί πως ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεν πήρε λεπτά συμμετοχής στο χθεσινό φιλικό κόντρα στον Α.Σ. Μετεώρων ενώ δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη επισήμως οι λόγοι της αποδέσμευσης του.


**Περισσότερα εντός ολίγου...

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Απογοήτευσε η Καστοριά -και- στο τρίτο φιλικό της κόντρα στον Α.Σ. Μετεώρων, όπου γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 0-2.


Κατώτερη των προσδοκιών και ανήμπορη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των ολιγάριθμων αλλά πιστών φίλων της παρουσιάστηκε στη σημερινή φιλική αναμέτρηση κόντρα στον Α.Σ. Μετεώρων ο Α.Γ.Σ. Καστοριάς, μιας και οι ''γουναράδες'' γνώρισαν την εντός έδρας ήττα με 0-2 από την Θεσσαλική ομάδα.Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, πως παρά το γεγονός ότι η ομάδα μας συμπληρώνει δύο εβδομάδες εντατικής προετοιμασίας το πρόσωπο που παρουσιάζει εντός αγωνιστικού χώρου μόνο αισιοδοξία και ελπίδα πως κάτι καλό βρίσκεται επί θύραις δεν θα μπορούσε να προξενήσει σ' όσους παραβρέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο ΔΑΚ Καστοριάς.

Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς πως εν αντιθέσει με το φιλικό αγώνα έναντι του Λεβαδειακού κατά τον οποίο η ομάδα της Καστοριάς είχε δημιουργήσει ουκ ολίγες φορές εστίες κινδύνου στην άμυνα των φιλοξενουμένων, σήμερα αυτό που θα μπορούσε κανείς να διακρίνει εντός αγωνιστικού χώρου ήταν ένα συγκρότημα ποδοσφαιριστών χωρίς συγκεκριμένο προσανατολισμό μέσα στο γήπεδο και με φανερή την έλλειψη φυσικής κατάστασης, κάτι το οποίο έγινε έντονα αισθητό μετά το πέρας του πρώτου ημιώρου της αναμέτρησης.

Παράλληλα, πέρα για πέρα ανησυχητικοί ήταν ο εφησυχασμός και η αδράνεια που επικράτησε τόσο στο σημερινό όσο και στα προηγούμενα φιλικά στον πάγκο της ομάδας, καθώς προς μεγάλη μας απογοήτευση ο τεχνικός της ομάδας κ. Αντώνης Νικολαίδης δεν μπήκε στον κόπο να σηκωθεί έστω και μια φορά από τον πάγκο του ώστε να αφυπνίσει τους ποδοσφαιριστές του.

Από την άλλη, θα μπορούσε να αντιτάξει κανείς πως δίνεται μεγάλη βαρύτητα σ' εμφανίσεις και αποτελέσματα ανεπίσημων( άρα και μη σημαντικών) αγώνων, εντούτοις άπαντες στις τάξεις του ερυθροκίτρινου στρατοπέδου οφείλουν να λαμβάνουν σοβαρά υπ' όψιν τους την ιστορία και το ένδοξο παρελθόν της ομάδας που εκπροσωπούν.Αποτελεί αδιαφιλονίκητη πεποίθηση όλων πως τα αρνητικά αποτελέσματα δεν επιφέρουν κάποιο κόστος στην ομάδα μας, αλλά δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει πως μια σωρεία ποδοσφαιριστών αποδείχθηκε αναξιόπιστη και ανήμπορη να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις και φιλοδοξίες που - πρέπει να - έχει ο Α.Γ.Σ. Καστοριάς ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Α.Γ.Σ. Καστοριάς:Παρασκευαίδης( στο β ημίχρονο αγωνίστηκε ο Τζίντζηρας και ένας τερματοφύλακας υπό δοκιμήν), Γκούρλιας(54' Μπαμπάνης), Σαββαίδης(46' Καρανάσιος), Αναγνωστόπουλος(74' Στασινόπουλος Δημήτρης), Παναγιωτίδης(71' Μπαιρακτάρης), Καλαφάτης(49' Μπάτζιος), Τζιώτζης(57' Ιγνατιάδης, 85 Αλεξανδρίδης Αλέξης), Παπαδόπουλος Δημήτρης(85' Τομόπουλος Θωμάς), Αλεξανδρίδης Στάθης(56' Λαδάς), Τσούκλης(76' Τράσιας), Τσαμτσάκης(85' Σίμος)

Α.Σ. Μετεώρων: Ρουσιαμάνης( 70' Παπανικολάου) , Ζηνωνός, Κωστής, Σκρέκας Σ., Σιούτας, Αυγερός Π. , Φουρτούνης, Γκαγκαστάθης, Γράβανης, Κέραμας, Τσουκάλης. Ο κ. Γκούγκλιας χρησιμοποίησε στο δεύτερο 45λεπτο τους Γκοβάρη, Μανώλη, Μουρκάκη, Σκρέκα Ε., Χουτάλη, Σακελλαρίδη, Μπαυτή, Καραμπέριο, Αγγελάκη και Αυγερό Χρήστο.


Το φιλμ του αγώνα.

Μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού ήταν οι περιπτώσεις που η γηπεδούχος ομάδα απείλησε την εστία των φιλοξενουμένων, που φάνηκαν μετά το πρώτο τέταρτο να κατέχουν πλήρως τα ηνία του αγώνα. Τα τέρματα για την ομάδα των Μετεώρων σημείωσαν ο Φουρτούνης με δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή στο 30' και ο Τσουκάλης με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Αυγερού Π. στο 39'.

Όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι, ο κ. Αντώνης Νικολαίδης επέμενε για ακόμα μια φορά στο 4-5-1 δοκιμάζοντας ποδοσφαιριστές όπως ο Τσαμτσάκης, ο Τσούκλης, ο Αναγνωστόπουλος και ο Σαββαίδης σε θέσεις όπου δεν έχουν ιδιαίτερη ευχέρεια και ανάλογη αποτελεσματικότητα. Σκεπτικιστικά , επίσης, θα πρέπει να κριθεί η επιμονή των ποδοσφαιριστών της Καστοριάς στο ψιλό παιχνίδι καθώς είναι φανερή η έλλειψη αξιόπιστων ''κεφαλοσφαιριστών'' από το έμψυχο δυναμικό της ομάδας μας. Τέλος, αθεράπευτα παραμένουν τα κενά στις δύο πτέρυγες καθώς και στην παρουσία ενός έμπειρου επιθετικού που θα έχει έφεση στο σκοράρισμα...

Από το φιλικό αγώνα κόντρα στον Α.Σ. Μετεώρων απουσίασαν λόγω τραυματισμών οι Αντώνης Πετρόπουλος, Γιώργος Μαντζάνας, Νίκος Φλίνδρης και Βασίλης Ντίσιος. Μ' άριστα θα μπορούσε να κριθεί το διαιτητικό τρίο , ενώ ο άρχων του αγώνα κ. Στυλιάδης παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τον Αυγερό Π στο 36' εξαιτίας των έντονων διαμαρτυριών του ποδοσφαιριστή των φιλοξενουμένων. Ο αγώνας διεξήχθη υπό άκρως καλοκαιρινές συνθήκες παρουσία 100 περίπου πιστών φιλάθλων της γηπεδούχου ομάδας.

Η επόμενη μέρα στον Α.Γ.Σ. Καστοριάς.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους αναφορικά με την επόμενη μέρα στα δρώμενα του Α.Γ.Σ. Καστοριάς. Όπως έγινε γνωστό λίγο πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, ο Ευάγγελος Ματλής ζήτησε να αποχωρήσει από την ομάδα ,ενώ δεν αποκλείεται να αποτελέσουν παρελθόν κι άλλοι ποδοσφαιριστές που απέδειξαν στα προηγούμενα φιλικά πως δεν είναι σε θέση να προσφέρουν τα αναμενόμενα με την ανάγκη πάντως για ενίσχυση να φαίνεται επιτακτίκη σ' ορισμένες καίριες θέσεις.

Παράλληλα, ολοένα και φουντώνουν οι φήμες που θέλουν τον κ. Αντώνη Νικολαίδη με τους συνεργάτες του να ''κουνάν μαντήλι'' ,μιας και η εικόνα των ΄΄καναρινιών'' εντός του αγωνιστικού χώρου μόνο αισιοδοξία και θετικές σκέψεις δεν μπορεί να προκαλέσει στον φίλαθλο κόσμο της Καστοριάς. Όσον αφορά τον φερόμενο αντικαταστάτη του, ακούγεται εντόνως το όνομα του Πασχάλη Δημητρίου καθώς ο ,ευρέως γνωστός στο καστοριανό κοινό, τεχνικός χαίρει της εκτιμήσεως πολλών μελών του Δ.Σ. σε συνδυασμό πάντοτε με τις αδιαμφισβήτητες προπονητικές του ικανότητες!

Aποκλειστικό ρεπορτάζ για το Kastoria-FC News: Ιωσήφ Χατζητιμοθέου.


Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Οι αρχηγοί του Α.Γ.Σ. Καστοριάς και η συνέχεια των φιλικών αγώνων.


Τους αρχηγούς της ομάδας εξέλεξε το πρωί της Δευτέρας, 9 του Αυγούστου, το ποδοσφαιρικό τμήμα του Α.Γ.Σ. Καστοριάς με τον Νίκο Καλαφάτη να αναδεικνύεται πρώτος στη σχετική ψηφοφορία. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, ότι ο φυσικός ηγέτης της Καστοριάς σε δηλώσεις του την περασμένη Τετάρτη μετά τον φιλικό αγώνα κόντρα στοΛεβαδειακό είχε επισημάνει την ποιότητα που υπάρχει στις τάξεις του Α.Γ.Σ. Καστοριάς καθώς και την αδήριτη ανάγκη να επανέλθει ο σύλλογος στις επαγγελματικές κατηγορίες, στόχος για τον οποίον όλοι οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να καταβάλουν όλες τους δυνάμεις!

Την'' σκυτάλη'' από το Νίκο Καλαφάτη παρέλαβε ο πολύπειρος Πέτρος Τσούκλης που ήρθε δεύτερος στη σχετική ψηφοφορία και επωμίζεται χρέη ηγέτη αλλά και ρυθμιστή της σωστής και εύρυθμης κατάστασης των αποδυτηρίων, ενώ στην τρίτη θέση ισοψήφησαν οι Νίκος Τζιώτζης και Δημήτρης( Μίμης) Παπαδόπουλος.


Από εκεί και πέρα, χθές (σ.σ. Δευτέρα) και σήμερα το ποδοσφαιρικό τμήμα του Α.Γ.Σ. Καστοριάς θα συνεχίσει πυρετωδώς την προετοιμασία με διπλές προπονήσεις, ενώ αύριο ( σ.σ. Τετάρτη) οι ''γουναράδες'' θα μεταβούν στην Πτολεμαίδα για να αντιμετωπίσουν τον τοπικό Περδίκα σε φιλικό αγώνα που θα ξεκινήσεις στις 18.00. Η συνέχεια των φιλικών θα γίνει την Πέμπτη, 12 Αυγούστου, στο Ο.Α.Κ.Α. Καστοριάς όπου ο Α.Γ.Σ. Καστοριάςαναμένεται να υποδεχθεί τον Α.Ο. Μετεώρων, ομάδα του 4ου ομίλου του Περιφερειακού πρωταθλήματος. Ο φιλικός αγώνας θα ξεκινήσεις στις 17.30 ενώ θα ισχύσει γενική είσοδος των 5 ευρώ.

Αποτελέσματα δημοσκοπήσεως (1-8 Αυγούστου).


Θέμα: Πως θα χαρακτηρίζατε τις μέχρι τώρα κινήσεις των διοικούντων αναφορικά με το οργανωτικό και αγωνιστικό τομέα;

Αποτελέσματα:

Άριστες
4 (15%)
Πολύ καλές- Ωφέλιμες
11 (42%)
Ικανοποιητικές
3 (11%)
Ζημιογόνες
8 (30%)
Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ
0 (0%)

Σύνολο ψήφων: 26

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

''Πανωλεθρία'' του Α.Γ.Σ. Καστοριάς στο φιλικό με το Λεβαδειακό. Επετεύχθη τελικά το ''κόλπο γκρόσσο'' με τον Διονύση Λίτσκα !


Επιεικώς ανέτοιμη και ανεπαρκώς προετοιμασμένη παρουσιάστηκε χθες, Τετάρτη 4 Αυγούστου, η ομάδα της Καστοριάς στο φιλικό αγώνα που έδωσε απέναντι στον Λεβαδειακό, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την βαριά ήττα με 2-8 από την ομάδα της Βοιωτίας σ' ένα παιχνίδι που διεξήχθη κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες και σ' έναν αγωνιστικό χώρο που εγκυμονούσε σωρεία κινδύνων εξαιτίας της ολισθηρότητας του. Δικαιολογίες για την εν λόγω συντριβή δεν θα ήταν ορθό να αναζητηθούν, εντούτοις οι αδυναμίες και τα κενά που παρουσίασε εντός αγωνιστικού χώρου η ομάδα μας θα μπορούσαν να αποδοθούν στο πρώιμο χρονικά στάδιο της προετοιμασίες καθώς επίσης και στην ομολογουμένως ανωτερότητα του αντιπάλου όντας σωματείο της Β Εθνικής Κατηγορίας.

Από την άλλη, εως και τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου οι ''Γουναράδες'' απέδωσαν κατά διαστήματα οργανωμένο και επιθετικό ποδόσφαιρο αναγκάζοντας ουκ ολίγες φορές τον γκολκίπερ των φιλοξενουμένων Πασχαλάκη να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά του. Παράλληλα, στα θετικά θα πρέπει να καταλογιστεί η χρησιμοποίση της πλειοψηφίας των ποδοσφαιριστών που είχε στη διάθεση του ο κ. Αντώνης Νικολαίδης ,ούτως ώστε ο τεχνικός της Καστοριάς να αρχίσει να σχηματίζει μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη για τους ποδοσφαιριστές που συγκροτούν το έμψυχο δυναμικό της ομάδας.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Α.Γ.Σ. Καστοριάς: Παπαδόπουλος Χαράλαμπος. (46 Δημητριάδης), Αναγνωστόπουλος (84 Σίμος), Παναγιωτίδης (87 Τομόπουλος Δ), Μπαϊρακτάρης (22 Λίτκας, 81 Παρτσάνης), Σαββαϊδης (58 Ντίσιος, 69 Αλεξανδρίδης Αλ., 85’ Τράσιας), Γκούρλιας (35 Μπάτζιος), Τσαμτσάκης (60 Ματλής, 81 Τομόπουλος Θωμάς), Τζιώτζης (74 Ιγνατιάδης), Αλεξανδρίδης Στ. (47’ Πετρόπουλος), Παπαδόπουλος Μίμης( Δημήτρης) (46 Στασινόπουλος Δημήτρης), Καρανάσιος (52 Λαδάς).

ΠΑΕ Λεβαδειακός: Πασχαλάκης, Χαλούλος (46 Προβατίδης), Κόλτζος (46 Μουτλόπουλος), Ζαπρόπουλος (46 Λισγάρας), Αλεξίου (87 Νικολακάκης), Τάσιτς (79’ Γκριτζάφης), Μουρατίδης (46 Ναπολεόνι), Ταραλίδης (46 Μπεγκόνια), Ζαχάρια (79 Μπουντόπουλος), Σερτζίνιο (87 Τσέλος), Βασιλείου.


Η ανάλυση του συστήματος του Α.Γ.Σ. Καστοριάς:

Με το μοντέρνο 4-5-1 παρέταξε τους ποδοσφαιριστές ο προπονητής της Καστοριάς κ. Αντώνης Νικολαίδης θέλοντας να δοκιμάσει τις αντιδράσεις των ποδοσφαιριστών στα παιχνίδια κατά τα οποία η ομάδα θα πρέπει να τηρήσει αμυντικογενή στάση. Τερματοφύλακας ξεκίνησε ο Χαράλαμπος Παπαδόπουλος ενώ στο χώρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Βασίλης Γκούρλιας( δεξί μπακ), Σάκης Καρανάσιος (αριστερό μπακ), Βασίλης Αναγνωστόπουλος και Χρήστος Παναγιωτίδης ( σέντερ μπακ). Τη μεσαία γραμμή για τα ''καναρίνια'' αποτέλεσαν οι Γιώργος Τσαμτσάκης ( δεξί χαφ), Νίκος Τζιώτζης ( αριστερό χαφ), στα αμυντικά χαφ οι Στέργιος Μπαιρακτάρης και Δημήτρης Σαββαίδης, σ' οργανωτικό ρόλο βρισκόταν ο Μίμης(Δημήτρης) Παπαδόπουλος ενώ την αιχμή του δόρατος αποτέλεσε ο Στάθης Αλεξανδρίδης. Στην επανάληψη ο τεχνικός της ομάδας προέβη σε σειρά αντικαταστάσεων με αποτέλεσμα να χαθεί τόσο η συνοχή όσο και η πειθαρχεία της ομάδας στην στρατηγική του προπονητή.

Το φιλμ του αγώνα:

Δυναμικά μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι ποδοσφαιριστές του Α.Γ.Σ. Καστοριάς με την πρώτη φάση του αγώνα να ανήκει στην ομάδας μας, όταν από χτύπημα φάουλ του Νίκου Τζιώτζη οι αμυντικοί του Λεβαδειακού απομάκρυναν με δυσκολία τη μπάλα.Στο 6' έπειτα από κόρνερ του Τζιώτζη ο Μίμης Παπαδόπουλος δεν κατάφερε να βρει την μπάλα όπως θα ήθελε, ενώ χωρίς αποτέλεσμα έληξε η επέλαση του Χρήστου Παναγιωτίδη από τα αριστερά μιας και μπλόκαρε άνετα ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Η απάντηση του Λεβαδειακού στις παραπάνω ευκαιρίες ήρθε λίγα λεπτά αργότερα με τα σουτ των Βασιλείου και Μουρατίδη να μην φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στο 13' σουτ του Στάθη Αλεναδρίδη κατέληξε αργά-αργά στα χέρια του πορτιέρο των φιλοξενουμένων.

Το χωρό των τερμάτων άνοιξε η ομάδα του Λεβαδειακού, όταν στο 14' ο Ζαπρόπουλος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από κόρνερ του Ταραλίδη. Λίγο αργότερα, δεν είχε την επιθυμητή κατάληξη η απειλητική σέντρα που επιχείρησε ο Τζιώτζης από τα δεξιά, ενώ το ίδιο αποτέλεσμα είχε το φάουλ που εκτέλεσε ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 28'. Αυτό που δεν πέτυχε η Καστοριά, κατόρθωσε τελικά ο Λεβαδειακός όταν ο Βασιλείου εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Μουλόπουλου και με ''καρφωτή'' κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Παπαδόπουλου. Το κακό ''τρίτωσε'' για την γηπεδούχο ομάδα, όταν λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Βασιλείου έπειτα από σέντρα του Μουρατίδη νίκησε και πάλι τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο γράφοντας το 0-3.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η ομάδα της
Καστοριάς προσπάθησε να μειώσει το εις βάρος της σκορ χωρίς όμως να έχει αποτέλεσμα το σουτ του Πετρόπουλου στο 49'. Τον επιθυμητό στόχο πέτυχαν τελικά οι ''Γουναράδες'' στο 53' όταν έπειτα από ολιγόλεπτη πολιορκία ο Νίκος Τζιώτζης σέντραρε στον Μίμη Παπαδόπουλο και ο τελευταίος ευστόχησε από πλεονεκτηκτική θέση μειώνοντας σε 1-3. Πριν ,όμως, κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Begoña με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Παπαδόπουλου, ενώ το 1-5 σημείωσε ο Zaharia με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Μουλόπουλου στο 64'.

Η μείωση του σκορ ήρθε προς στιγμήν για την Καστοριά στο 65' όταν οι Μίμης Παπαδόπουλος και Νίκος Τζιώτζης αντιστρέφοντας του ρόλους συνδυάστηκαν υποδειγματικά με τον τελευταίο να σημειώνει το 2-6 με αριστουργιματικό ψαλιδάκι και τη μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία του ανύμπορου να αντιδράσει Πασχαλάκη. Ο καταιγισμός των τερμάτων συνεχίστηκε τα επόμενα λεπτά με τον Βασιλείου να πλασάρει σε κενή εστία στο 76' και τον Ναπολεόνι να σημειώνει το τελικό 2-8 με ένα άπταιστης τεχνικής αριστερό βολ πλανέ στο 84'. Μακριά άουτ κατέληξε το καλοζυγισμένο σουτ του Σάκη Καρανάσιου λίγο έξω από το ημικύκλιο της περιοχής στο 85' ,ενώ λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη ο Λεβαδειακός είχε δοκάρι έπειτα από κεφαλιά του υψηλόσωμου αμυντικού Χρήστου Λισγάρα.

Στις απολύτως απαραίτητες παρεμβάσεις αρκέστηκε ο άρχων του αγώνος κ. Ιορδάνης Δημητριάδης ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι βοηθοί του. Αξίζει , επίσης, να σημειωθεί ότι τον αγώνα παρακολούθησαν γύρω στα 150-200 άτομα πάρα τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην πόλη από το μεσημέρι μέχρι και τη λήξη της αναμέτρησης.


Στον απόηχο της αναμέτρησης με το Λεβαδειακό δεν ήταν λίγα τα ''πηγαδάκια'' που σχηματίστηκαν έξω από το στάδιο με κεντρικό θέμα συζήτησης την αγωνιστική εικόνα που πρόκειται να παρουσιάσει η ομάδα της Καστοριάς. Δύσκολα θα μπορούσε να κρύψει κανείς την ανησυχία του για τις δυό πτέρυγες και κυρίως για την αριστερή μιας και η απώλεια του Θάνου Μπορόζη φαίνεται πως δεν έχει καλυφθεί ακόμη επαρκώς. Εντούτοις, μείζονος σημασίας συνιστά το γεγονός πως τα ''πρωτοκλασσάτα'' ονόματα της ομάδας δεν έχουν μπει ακόμα σε φουλ ρυθμούς γεγονός που θα μπορούσε να καθησυχάσει τον φίλαθλο κόσμο της Καστοριάς για μια καλύτερη και πιο ενθαρρυντική παρουσία στους επόμενους φιλικούς αγώνες.

Κλείνοντας, νέα μεταγραφική επιτυχία είχαμε το πρωί της Τετάρτης, 4 του Αυγούστου, για τον Α.Γ.Σ. Καστοριάς καθώς οι διοικούντες το σύλλογο συμφώνησαν εν τέλει με τον Διονύση Λίτσκα ! Μάλιστα, ο Καστοριανής καταγωγής πολύπειρος αμυντικός, γεννηθείς στις 17/12/1978 πήρε και μερικά λεπτά συμμετοχής στο φιλικό με το Λεβαδειακό, ενώ προς μεταγραφικό ναυάγιο οδεύει η περίπτωση του Γιώργου Μπούρκα.


Αποκλειστικό ρεπορτάζ για το Kastoria-FC News : Ιωσήφ Χατζητιμοθέου.

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Οι ομάδες του 3ου Ομίλου του Περιφερειακού πρωταθλήματος και οι κανόνες συμμετοχής για την περίοδο 2010-2011.


Μετά τη σύγχυση που προκλήθηκε στις αρχές του Ιούλη έπειτα από την παρέμβαση της νομικής υπηρεσίας της Ομοσπονδίας, το φλέγον ζήτημα αναφορικά με τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών κάτω των 20 ετών βρήκε εν τέλει την επίλυση του. Πιο συγκεκριμένα, η αρμόδια επιτροπή είχε γνωστοποιήσει ότι κατά τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε, έπρεπε να θεωρούνται ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών όσοι είχαν γεννηθεί από την 1-1-1990 και έπειτα, και όχι από την 1-1-1989 όπως συνέβαινε! Όπερ μεθερμηνευόμενο, στο προσεχές πρωτάθλημα, ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών θα θεωρούνται όσοι γεννήθηκαν από την 1-1-1990 και έπειτα!

Η παραπάνω παρατήρηση δικαιολογημένα προβλημάτισε τους ιθύνοντες της ομοσπονδίας, αναγκάζοντας την αρμόδια επιτροπή να προβεί σε επεξεργασία της προκήρυξης για τη συμμετοχή στους ομίλους του Περιφερειακού πρωταθλήματος την αγωνιστική περίοδο 2010-2011. Αναλυτικά, η προκύρηξη της Ομοσπονδίας αναφέρει τα εξής:

''Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των είκοσι (21) ετών, οι οποίοι θα συμμετέχουν υποχρεωτικά στον διεξαγόμενο αγώνα, συνεχώς και καθ΄ όλη την διάρκεια αυτού, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 19 παρ. 9α, β, γ και δ του Κ.Α.Π.
Για τον υπολογισμό της ηλικίας τον ποδοσφαιριστών θα λαμβάνεται υπόψη η 1η Ιανουαρίου του έτους γενέσεως τους.
Για το Πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011 εντάσσονται σε αυτήν την Κατηγορία οι γεννηθέντες από 1-1-1990 και εντεύθεν, οι οποίοι και έχουν δικαίωμα συμμετοχής έως το τέλος του Πρωταθλήματος.
Επειδή στην προηγούμενη/ες προκήρυξη/εις αναφέρονταν ημερομηνία γέννησης μη σωστή, για την φετινή αγωνιστική περίοδο θα έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται και οι γεννηθέντες από 01/01/1989 και εντεύθεν. Ρητά όμως καθορίζεται ότι την επόμενη αγωνιστική περίοδο δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνον οι γεννηθέντες από 01/01/1991 και εντεύθεν.
Επίσης τα Σωματεία μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως δύο (2) ποδοσφαιριστές ηλικίας πάνω των τριάντα τριών (33) ετών, για το Πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011 εντάσσονται σε αυτήν την Κατηγορία οι γεννηθέντες πριν από 01.01.1977.''



Παράλληλα, εδώ και καιρό έχουν γίνει γνωστές οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή στον 3ο Όμιλο του Περιφερειακού πρωταθλήματος. Ερωτηματικό εξακολουθεί να αποτελεί η Α.Ε. Σιάτιστας, η οποία προσπαθεί να εξασφαλίσει όλες τις απαιτούμενες προυποθέσεις συμμετοχής μέχρι τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2010, οπότε και λήγει η προθεσμία υποβολής συμμετοχής. Σέντρα στους 10 ομίλους του Περιφερειακού πρωταθλήματος αναμένεται να έχουμε στις 19/09/2010 ,ενώ η κλήρωση των αγώνων θα γίνει τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου με τις λεπτομέρειες να ανακοινώνονται προσεχώς.

O πίνακας του 3ου Ομίλου:

ΕΠΣ Καστοριάς: Α.Γ.Σ. Καστοριά, Α.0. Κάστωρ, Α.Σ. Πενταβρύσου

ΕΠΣ Κοζάνης: Εθνικός Βατερού, Μακεδονικός Φούφας, Α.Ε. Σιάτιστας, Α.Μ.Σ.Γαλατινής

ΕΠΣ Ημαθίας : Φ.Α.Σ. Νάουσα, Νίκη Αγκαθιάς, Α.Ε. Αλεξάνδρειας, Α.Σ. Λευκάδια

ΕΠΣ Πιερίας : Εθνικός Κατερίνης, Βατανιακός, Γ.Α.Σ. Σβορώνου, Όλυμπος Λεπτοκαρυάς

ΕΠΣ Γρεβενών: Α.Ο. Σειρήνας

ΕΠΣ Φλώρινας: Άρης Λοφών