Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Άδικη ήττα με 1-2 για τον Α.Γ.Σ. Καστοριάς στη φιλική αναμέτρηση με τον Απόλλων Καλαμαριάς.


Την μαχητική και συμπαγή ομάδα των προηγούμενων ετών θύμισε σήμερα, Σάββατο 28 του Αυγούστου, ο Α.Γ.Σ. Καστοριάς σ' έναν φιλικό αγώνα με ''άρωμα'' από το παρελθόν κόντρα στον Απόλλωνα της Καλαμαριάς. Είναι , μάλιστα, χαρακτηριστικό πως το αποτέλεσμα μόνο άδικο για την ομάδα μας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μιας και όχι μόνο οι φιλοξενούμενοι δεν δικαιολόγησαν με την παρουσία τους το όνομα και τον ντόρο που έχουν προκαλέσει οι μεταγραφικές τους κινήσεις αλλά και η γηπεδούχος ομάδα θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμα και τη νίκη αν οι επιθετικοί της ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια.

Παρά την ήττα , πάντως, άπαντες στις τάξεις του ερυθροκίτρινου στρατοπέδου δεν μπορούσαν να κρύψουν την ικανοποίηση τους για την συμπαγή και χαλύβδινη εικόνα της Καστοριάς στο χώρο της μεσαίας αλλά και της αμυντικής γραμμής . Ιδιαίτερης μνείας , επίσης, χρήζει το γεγονός πως το σύνολο των ποδοσφαιριστών έδειξε σταθερά σημάδια βελτίωσης στον τομέα της φυσικής κατάστασης αλλά και προσαρμογής στην φιλοσοφία και στους αυτοματισμούς που θέλει να περάσει ο τεχνικός της ομάδας κ. Αντώνης Νικολαίδης, για τον οποίο οφείλουμε να τονίσουμε πως δεν σταμάτησε λεπτό να καθοδηγεί, να ενθαρρύνει και να επισημαίνει τις όποιες επιπόλαιες κινήσεις των ποδοσφαιριστών του καθ' 'ολη τη διάρκεια του αγώνα.

Στον αντίποδα, για ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι η Καστοριά πλήρωσε ορισμένα λάθη που είχαν πηγή προέλευσης την απειρία και την έλλειψη παραστάσεων κάποιων νεαρών ποδοσφαιριστών της ομάδας , ενώ δεν ήταν λίγες οι ευκαιρίες που απώλεσαν οι επιθετικοί της γηπεδούχου ομάδας. Όπως και να χεί , όμως, το πρόσημο μετά το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης ήταν απολύτως θετικό γεγονός που αποδεικνύει πως η δουλειά που έχει γίνει μέχρι στιγμής και πρόκειται να συνεχιστεί στις εγκαταστάσεις της Ποριάς μπορεί να γεννά αισιοδοξία και ελπίδες για μια αξιοπρεπή παρουσία στο πρωτάθλημα του 3ου Ομίλου του Περιφερειακού Πρωταθλήματος.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Α.Γ.Σ. Καστοριάς ( Αντώνης Νικολαίδης) : Δημητριάδης, Γκούρλιας (12΄Μπαμπάνης), Τάντσης, Μπαϊρακτάρης, Αναγνωστόπουλος, Σαββαΐδης, Τσαμτσάκης( 80 ' Στασινόπουλος Δημήτρης), Καλαφάτης (74΄Σίμος), Αλεξανδρίδης (65΄Μαντζάνας), Τσούκλης, Μπάτζιος

Απόλλων Καλαμαριάς ( Βασίλειος Τραιανόπουλος) : Καρατζιοβαλής, Σακκάς, Ψευτογιώργος, Λουϊζίδης, Σαλμάς, Ελευθεριάδης (60΄Βέντζιος), Καϊάφας (54΄Κέντης), Σαπανίδης (72 Κανούλας), Λεπτοκαρίδης, Πλατάκης (54΄Καραπατσακίδης), Καραλιόπουλος.


Tο φιλμ του αγώνα:

Δυναμικά μπήκαν στο παιχνίδι οι γηπεδούχοι με το χτύπημα φάουλ του Πέτρου Τσούκλη να απομακρύνεται με δυσκολία από τους αμυντικούς του Απόλλωνα στο 1'. Αρκετά λεπτά αργότερα, ο ίδιος ποδοσφαιριστής επιχείρησε μακρινό σουτ με τον Καρατζιοβαλή να απομακρύνει μ' υπερένταση, ενώ δύο λεπτά αργότερα δεν είχε επιτυχή κατάληξη η προσπάθεια του Νίκου Καλαφάτη.Η απάντηση των φιλοξενουμένων ήρθε στο 37' όταν ο Λεπτοκαρίδης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Δημητριάδη σε τετ α τετ.

Λίγα λεπτά αργότερα, οι ποδοσφαιριστές της Καστοριάς κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ σε μια αντεπίθεση για σεμινάριο. Συγκεκριμένα, ήταν το 39ο λεπτό όταν ο Πέτρος Τσούκλης πήρε το ''ριμπάουντ'' από την απομάκρυνση των αμυντικών της Καστοριάς, προχώρησε λίγα μέτρα από τα αριστερά και μ' αριστοτεχνική μακρινή μπαλιά βρήκε στην άλλη άκρη του γηπέδου τον Γιώργο Τσαμτσάκη. Ο τελευταίος αφού κατάφερε να ελέγξει υποδειγματικά τη μπάλα πάσαρε στον ευρισκόμενο σε πλεονεκτική θέση Στάθη Αλεξανδρίδη με τον ταλαντούχο επιθετικό να ανοίγει το σκορ με καλοζυγισμένο σουτ-πλασέ...!

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι έψαξαν σ' αρκετές περιπτώσεις το τέρμα της ισοφάρισης, κάτι το οποίο επετεύχθη στο 54' όταν ο Λεπτοκαρίδης εκμεταλλευόμενος την αδράνεια των αμυντικών της Καστοριάς πλάσαρε τον Δημητριάδη και ισοφάρησε σε 1-1. Στη συνέχεια του αγώνα, η κατοχή της μπάλας καθώς και η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι ατύχησαν τόσο στην κεφαλιά του Αναγνωστόπουλου έπειτα από κόρνερ του Τσούκλη στο 63' όσο στο δυνατό σουτ του Μαντζάνα από τα αριστερά στο 70'. Ένα λεπτό νωρίτερα, ο Σαββαίδης κατόρθωσε να εξουδετερώσει βέβαιο γκολ πάνω στη γραμμή έπειτα από πολιορκία στα καρέ της Καστοριάς και σουτ του Καραπατσακίδη.

Ένα από τα αρκετά χτυπήματα φάουλ του Πέτρου Τσούκλη δεν είχε επιτυχή κατάληξη στο 81', ενώ τρια λεπτά αργότερα ο Απόλλων Καλαμαριάς ευτύχησε να πετύχει το δεύτερο του τέρμα με γυριστό σουτ του Κανούλα σε κενή εστία λόγω της ανεπιτυχούς εξόδου του Δημητριάδη. Να σημειωθεί , πάντως, πως το τέρμα καταλογίστηκε εν μέσω αρκετών διαμαρτυριών λόγω υποψίας επιθετικού φάουλ πριν η μπάλα φτάσει στον σκόρερ. Στα τελευταία λεπτά, κεφαλιά του Αναγνωστόπουλου έπειτα από χτύπημα φάουλ του Τσούκλη κατέληξε μακριά άουτ στο 86' ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μπάτζιος δεν ήταν ψύχραιμος στην τελική προσπάθεια μετά την άριστη ασσιστ του Τσούκλη. Στο 89ο λεπτό, μετά από ωραίο σουτ του Λεπτοκαρίδη, ο Απόλλων Καλαμαριάς είχε δοκάρι.

Δεν απέφυγε τα λάθη η διαιτησία του κ. Δημητριάδη και των βοηθών του κ. κ. Καρασούλου και Μπιτή άπαντες του Σ. Δ. Π. Καστοριάς, ενώ μικρή ήταν η προσέλευση των φιλάθλων παρά τις καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες και το μη εργάσιμο της ώρας διεξαγωγής του αγώνα. Όσον αφορά τον Α.Γ.Σ. Καστοριάς, εκτός αποστολής για διαφόρους λόγους έμειναν οι Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Νίκος Τζιώτζης, Αντώνης Πετρόπουλος,Νίκος Φλίνδρης, Χρήστος Παναγιωτίδης, Βασίλης Ντίσιος, Θωμάς Τομόπουλος, Κώστας Ιγνατιάδης και Παναγιώτης Παρτσάνης. Την Δευτέρα αναμένεται να ενσωματωθεί στην ομάδα ο νεοαποκτηθείς γκολκίπερ Αντώνης Σίσκος, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν τις προσεχείς μέρες 1-2 κινήσεις που θα δυναμώσουν ακόμα περισσότερο το έμψυχο δυναμικό της ομάδας.

Αποκλειστικό ρεπορτάζ για το Kastoria-FC News: Ιωσήφ Χατζητιμοθέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου