Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Οι ομάδες του 3ου Ομίλου του Περιφερειακού πρωταθλήματος και οι κανόνες συμμετοχής για την περίοδο 2010-2011.


Μετά τη σύγχυση που προκλήθηκε στις αρχές του Ιούλη έπειτα από την παρέμβαση της νομικής υπηρεσίας της Ομοσπονδίας, το φλέγον ζήτημα αναφορικά με τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών κάτω των 20 ετών βρήκε εν τέλει την επίλυση του. Πιο συγκεκριμένα, η αρμόδια επιτροπή είχε γνωστοποιήσει ότι κατά τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε, έπρεπε να θεωρούνται ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών όσοι είχαν γεννηθεί από την 1-1-1990 και έπειτα, και όχι από την 1-1-1989 όπως συνέβαινε! Όπερ μεθερμηνευόμενο, στο προσεχές πρωτάθλημα, ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών θα θεωρούνται όσοι γεννήθηκαν από την 1-1-1990 και έπειτα!

Η παραπάνω παρατήρηση δικαιολογημένα προβλημάτισε τους ιθύνοντες της ομοσπονδίας, αναγκάζοντας την αρμόδια επιτροπή να προβεί σε επεξεργασία της προκήρυξης για τη συμμετοχή στους ομίλους του Περιφερειακού πρωταθλήματος την αγωνιστική περίοδο 2010-2011. Αναλυτικά, η προκύρηξη της Ομοσπονδίας αναφέρει τα εξής:

''Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των είκοσι (21) ετών, οι οποίοι θα συμμετέχουν υποχρεωτικά στον διεξαγόμενο αγώνα, συνεχώς και καθ΄ όλη την διάρκεια αυτού, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 19 παρ. 9α, β, γ και δ του Κ.Α.Π.
Για τον υπολογισμό της ηλικίας τον ποδοσφαιριστών θα λαμβάνεται υπόψη η 1η Ιανουαρίου του έτους γενέσεως τους.
Για το Πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011 εντάσσονται σε αυτήν την Κατηγορία οι γεννηθέντες από 1-1-1990 και εντεύθεν, οι οποίοι και έχουν δικαίωμα συμμετοχής έως το τέλος του Πρωταθλήματος.
Επειδή στην προηγούμενη/ες προκήρυξη/εις αναφέρονταν ημερομηνία γέννησης μη σωστή, για την φετινή αγωνιστική περίοδο θα έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται και οι γεννηθέντες από 01/01/1989 και εντεύθεν. Ρητά όμως καθορίζεται ότι την επόμενη αγωνιστική περίοδο δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνον οι γεννηθέντες από 01/01/1991 και εντεύθεν.
Επίσης τα Σωματεία μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως δύο (2) ποδοσφαιριστές ηλικίας πάνω των τριάντα τριών (33) ετών, για το Πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011 εντάσσονται σε αυτήν την Κατηγορία οι γεννηθέντες πριν από 01.01.1977.''



Παράλληλα, εδώ και καιρό έχουν γίνει γνωστές οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή στον 3ο Όμιλο του Περιφερειακού πρωταθλήματος. Ερωτηματικό εξακολουθεί να αποτελεί η Α.Ε. Σιάτιστας, η οποία προσπαθεί να εξασφαλίσει όλες τις απαιτούμενες προυποθέσεις συμμετοχής μέχρι τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2010, οπότε και λήγει η προθεσμία υποβολής συμμετοχής. Σέντρα στους 10 ομίλους του Περιφερειακού πρωταθλήματος αναμένεται να έχουμε στις 19/09/2010 ,ενώ η κλήρωση των αγώνων θα γίνει τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου με τις λεπτομέρειες να ανακοινώνονται προσεχώς.

O πίνακας του 3ου Ομίλου:

ΕΠΣ Καστοριάς: Α.Γ.Σ. Καστοριά, Α.0. Κάστωρ, Α.Σ. Πενταβρύσου

ΕΠΣ Κοζάνης: Εθνικός Βατερού, Μακεδονικός Φούφας, Α.Ε. Σιάτιστας, Α.Μ.Σ.Γαλατινής

ΕΠΣ Ημαθίας : Φ.Α.Σ. Νάουσα, Νίκη Αγκαθιάς, Α.Ε. Αλεξάνδρειας, Α.Σ. Λευκάδια

ΕΠΣ Πιερίας : Εθνικός Κατερίνης, Βατανιακός, Γ.Α.Σ. Σβορώνου, Όλυμπος Λεπτοκαρυάς

ΕΠΣ Γρεβενών: Α.Ο. Σειρήνας

ΕΠΣ Φλώρινας: Άρης Λοφών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου