Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Απογοήτευσε η Καστοριά -και- στο τρίτο φιλικό της κόντρα στον Α.Σ. Μετεώρων, όπου γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 0-2.


Κατώτερη των προσδοκιών και ανήμπορη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των ολιγάριθμων αλλά πιστών φίλων της παρουσιάστηκε στη σημερινή φιλική αναμέτρηση κόντρα στον Α.Σ. Μετεώρων ο Α.Γ.Σ. Καστοριάς, μιας και οι ''γουναράδες'' γνώρισαν την εντός έδρας ήττα με 0-2 από την Θεσσαλική ομάδα.Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, πως παρά το γεγονός ότι η ομάδα μας συμπληρώνει δύο εβδομάδες εντατικής προετοιμασίας το πρόσωπο που παρουσιάζει εντός αγωνιστικού χώρου μόνο αισιοδοξία και ελπίδα πως κάτι καλό βρίσκεται επί θύραις δεν θα μπορούσε να προξενήσει σ' όσους παραβρέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο ΔΑΚ Καστοριάς.

Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς πως εν αντιθέσει με το φιλικό αγώνα έναντι του Λεβαδειακού κατά τον οποίο η ομάδα της Καστοριάς είχε δημιουργήσει ουκ ολίγες φορές εστίες κινδύνου στην άμυνα των φιλοξενουμένων, σήμερα αυτό που θα μπορούσε κανείς να διακρίνει εντός αγωνιστικού χώρου ήταν ένα συγκρότημα ποδοσφαιριστών χωρίς συγκεκριμένο προσανατολισμό μέσα στο γήπεδο και με φανερή την έλλειψη φυσικής κατάστασης, κάτι το οποίο έγινε έντονα αισθητό μετά το πέρας του πρώτου ημιώρου της αναμέτρησης.

Παράλληλα, πέρα για πέρα ανησυχητικοί ήταν ο εφησυχασμός και η αδράνεια που επικράτησε τόσο στο σημερινό όσο και στα προηγούμενα φιλικά στον πάγκο της ομάδας, καθώς προς μεγάλη μας απογοήτευση ο τεχνικός της ομάδας κ. Αντώνης Νικολαίδης δεν μπήκε στον κόπο να σηκωθεί έστω και μια φορά από τον πάγκο του ώστε να αφυπνίσει τους ποδοσφαιριστές του.

Από την άλλη, θα μπορούσε να αντιτάξει κανείς πως δίνεται μεγάλη βαρύτητα σ' εμφανίσεις και αποτελέσματα ανεπίσημων( άρα και μη σημαντικών) αγώνων, εντούτοις άπαντες στις τάξεις του ερυθροκίτρινου στρατοπέδου οφείλουν να λαμβάνουν σοβαρά υπ' όψιν τους την ιστορία και το ένδοξο παρελθόν της ομάδας που εκπροσωπούν.Αποτελεί αδιαφιλονίκητη πεποίθηση όλων πως τα αρνητικά αποτελέσματα δεν επιφέρουν κάποιο κόστος στην ομάδα μας, αλλά δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει πως μια σωρεία ποδοσφαιριστών αποδείχθηκε αναξιόπιστη και ανήμπορη να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις και φιλοδοξίες που - πρέπει να - έχει ο Α.Γ.Σ. Καστοριάς ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Α.Γ.Σ. Καστοριάς:Παρασκευαίδης( στο β ημίχρονο αγωνίστηκε ο Τζίντζηρας και ένας τερματοφύλακας υπό δοκιμήν), Γκούρλιας(54' Μπαμπάνης), Σαββαίδης(46' Καρανάσιος), Αναγνωστόπουλος(74' Στασινόπουλος Δημήτρης), Παναγιωτίδης(71' Μπαιρακτάρης), Καλαφάτης(49' Μπάτζιος), Τζιώτζης(57' Ιγνατιάδης, 85 Αλεξανδρίδης Αλέξης), Παπαδόπουλος Δημήτρης(85' Τομόπουλος Θωμάς), Αλεξανδρίδης Στάθης(56' Λαδάς), Τσούκλης(76' Τράσιας), Τσαμτσάκης(85' Σίμος)

Α.Σ. Μετεώρων: Ρουσιαμάνης( 70' Παπανικολάου) , Ζηνωνός, Κωστής, Σκρέκας Σ., Σιούτας, Αυγερός Π. , Φουρτούνης, Γκαγκαστάθης, Γράβανης, Κέραμας, Τσουκάλης. Ο κ. Γκούγκλιας χρησιμοποίησε στο δεύτερο 45λεπτο τους Γκοβάρη, Μανώλη, Μουρκάκη, Σκρέκα Ε., Χουτάλη, Σακελλαρίδη, Μπαυτή, Καραμπέριο, Αγγελάκη και Αυγερό Χρήστο.


Το φιλμ του αγώνα.

Μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού ήταν οι περιπτώσεις που η γηπεδούχος ομάδα απείλησε την εστία των φιλοξενουμένων, που φάνηκαν μετά το πρώτο τέταρτο να κατέχουν πλήρως τα ηνία του αγώνα. Τα τέρματα για την ομάδα των Μετεώρων σημείωσαν ο Φουρτούνης με δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή στο 30' και ο Τσουκάλης με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Αυγερού Π. στο 39'.

Όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι, ο κ. Αντώνης Νικολαίδης επέμενε για ακόμα μια φορά στο 4-5-1 δοκιμάζοντας ποδοσφαιριστές όπως ο Τσαμτσάκης, ο Τσούκλης, ο Αναγνωστόπουλος και ο Σαββαίδης σε θέσεις όπου δεν έχουν ιδιαίτερη ευχέρεια και ανάλογη αποτελεσματικότητα. Σκεπτικιστικά , επίσης, θα πρέπει να κριθεί η επιμονή των ποδοσφαιριστών της Καστοριάς στο ψιλό παιχνίδι καθώς είναι φανερή η έλλειψη αξιόπιστων ''κεφαλοσφαιριστών'' από το έμψυχο δυναμικό της ομάδας μας. Τέλος, αθεράπευτα παραμένουν τα κενά στις δύο πτέρυγες καθώς και στην παρουσία ενός έμπειρου επιθετικού που θα έχει έφεση στο σκοράρισμα...

Από το φιλικό αγώνα κόντρα στον Α.Σ. Μετεώρων απουσίασαν λόγω τραυματισμών οι Αντώνης Πετρόπουλος, Γιώργος Μαντζάνας, Νίκος Φλίνδρης και Βασίλης Ντίσιος. Μ' άριστα θα μπορούσε να κριθεί το διαιτητικό τρίο , ενώ ο άρχων του αγώνα κ. Στυλιάδης παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τον Αυγερό Π στο 36' εξαιτίας των έντονων διαμαρτυριών του ποδοσφαιριστή των φιλοξενουμένων. Ο αγώνας διεξήχθη υπό άκρως καλοκαιρινές συνθήκες παρουσία 100 περίπου πιστών φιλάθλων της γηπεδούχου ομάδας.

Η επόμενη μέρα στον Α.Γ.Σ. Καστοριάς.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους αναφορικά με την επόμενη μέρα στα δρώμενα του Α.Γ.Σ. Καστοριάς. Όπως έγινε γνωστό λίγο πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, ο Ευάγγελος Ματλής ζήτησε να αποχωρήσει από την ομάδα ,ενώ δεν αποκλείεται να αποτελέσουν παρελθόν κι άλλοι ποδοσφαιριστές που απέδειξαν στα προηγούμενα φιλικά πως δεν είναι σε θέση να προσφέρουν τα αναμενόμενα με την ανάγκη πάντως για ενίσχυση να φαίνεται επιτακτίκη σ' ορισμένες καίριες θέσεις.

Παράλληλα, ολοένα και φουντώνουν οι φήμες που θέλουν τον κ. Αντώνη Νικολαίδη με τους συνεργάτες του να ''κουνάν μαντήλι'' ,μιας και η εικόνα των ΄΄καναρινιών'' εντός του αγωνιστικού χώρου μόνο αισιοδοξία και θετικές σκέψεις δεν μπορεί να προκαλέσει στον φίλαθλο κόσμο της Καστοριάς. Όσον αφορά τον φερόμενο αντικαταστάτη του, ακούγεται εντόνως το όνομα του Πασχάλη Δημητρίου καθώς ο ,ευρέως γνωστός στο καστοριανό κοινό, τεχνικός χαίρει της εκτιμήσεως πολλών μελών του Δ.Σ. σε συνδυασμό πάντοτε με τις αδιαμφισβήτητες προπονητικές του ικανότητες!

Aποκλειστικό ρεπορτάζ για το Kastoria-FC News: Ιωσήφ Χατζητιμοθέου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου