Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

''Πανωλεθρία'' του Α.Γ.Σ. Καστοριάς στο φιλικό με το Λεβαδειακό. Επετεύχθη τελικά το ''κόλπο γκρόσσο'' με τον Διονύση Λίτσκα !


Επιεικώς ανέτοιμη και ανεπαρκώς προετοιμασμένη παρουσιάστηκε χθες, Τετάρτη 4 Αυγούστου, η ομάδα της Καστοριάς στο φιλικό αγώνα που έδωσε απέναντι στον Λεβαδειακό, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την βαριά ήττα με 2-8 από την ομάδα της Βοιωτίας σ' ένα παιχνίδι που διεξήχθη κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες και σ' έναν αγωνιστικό χώρο που εγκυμονούσε σωρεία κινδύνων εξαιτίας της ολισθηρότητας του. Δικαιολογίες για την εν λόγω συντριβή δεν θα ήταν ορθό να αναζητηθούν, εντούτοις οι αδυναμίες και τα κενά που παρουσίασε εντός αγωνιστικού χώρου η ομάδα μας θα μπορούσαν να αποδοθούν στο πρώιμο χρονικά στάδιο της προετοιμασίες καθώς επίσης και στην ομολογουμένως ανωτερότητα του αντιπάλου όντας σωματείο της Β Εθνικής Κατηγορίας.

Από την άλλη, εως και τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου οι ''Γουναράδες'' απέδωσαν κατά διαστήματα οργανωμένο και επιθετικό ποδόσφαιρο αναγκάζοντας ουκ ολίγες φορές τον γκολκίπερ των φιλοξενουμένων Πασχαλάκη να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά του. Παράλληλα, στα θετικά θα πρέπει να καταλογιστεί η χρησιμοποίση της πλειοψηφίας των ποδοσφαιριστών που είχε στη διάθεση του ο κ. Αντώνης Νικολαίδης ,ούτως ώστε ο τεχνικός της Καστοριάς να αρχίσει να σχηματίζει μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη για τους ποδοσφαιριστές που συγκροτούν το έμψυχο δυναμικό της ομάδας.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Α.Γ.Σ. Καστοριάς: Παπαδόπουλος Χαράλαμπος. (46 Δημητριάδης), Αναγνωστόπουλος (84 Σίμος), Παναγιωτίδης (87 Τομόπουλος Δ), Μπαϊρακτάρης (22 Λίτκας, 81 Παρτσάνης), Σαββαϊδης (58 Ντίσιος, 69 Αλεξανδρίδης Αλ., 85’ Τράσιας), Γκούρλιας (35 Μπάτζιος), Τσαμτσάκης (60 Ματλής, 81 Τομόπουλος Θωμάς), Τζιώτζης (74 Ιγνατιάδης), Αλεξανδρίδης Στ. (47’ Πετρόπουλος), Παπαδόπουλος Μίμης( Δημήτρης) (46 Στασινόπουλος Δημήτρης), Καρανάσιος (52 Λαδάς).

ΠΑΕ Λεβαδειακός: Πασχαλάκης, Χαλούλος (46 Προβατίδης), Κόλτζος (46 Μουτλόπουλος), Ζαπρόπουλος (46 Λισγάρας), Αλεξίου (87 Νικολακάκης), Τάσιτς (79’ Γκριτζάφης), Μουρατίδης (46 Ναπολεόνι), Ταραλίδης (46 Μπεγκόνια), Ζαχάρια (79 Μπουντόπουλος), Σερτζίνιο (87 Τσέλος), Βασιλείου.


Η ανάλυση του συστήματος του Α.Γ.Σ. Καστοριάς:

Με το μοντέρνο 4-5-1 παρέταξε τους ποδοσφαιριστές ο προπονητής της Καστοριάς κ. Αντώνης Νικολαίδης θέλοντας να δοκιμάσει τις αντιδράσεις των ποδοσφαιριστών στα παιχνίδια κατά τα οποία η ομάδα θα πρέπει να τηρήσει αμυντικογενή στάση. Τερματοφύλακας ξεκίνησε ο Χαράλαμπος Παπαδόπουλος ενώ στο χώρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Βασίλης Γκούρλιας( δεξί μπακ), Σάκης Καρανάσιος (αριστερό μπακ), Βασίλης Αναγνωστόπουλος και Χρήστος Παναγιωτίδης ( σέντερ μπακ). Τη μεσαία γραμμή για τα ''καναρίνια'' αποτέλεσαν οι Γιώργος Τσαμτσάκης ( δεξί χαφ), Νίκος Τζιώτζης ( αριστερό χαφ), στα αμυντικά χαφ οι Στέργιος Μπαιρακτάρης και Δημήτρης Σαββαίδης, σ' οργανωτικό ρόλο βρισκόταν ο Μίμης(Δημήτρης) Παπαδόπουλος ενώ την αιχμή του δόρατος αποτέλεσε ο Στάθης Αλεξανδρίδης. Στην επανάληψη ο τεχνικός της ομάδας προέβη σε σειρά αντικαταστάσεων με αποτέλεσμα να χαθεί τόσο η συνοχή όσο και η πειθαρχεία της ομάδας στην στρατηγική του προπονητή.

Το φιλμ του αγώνα:

Δυναμικά μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι ποδοσφαιριστές του Α.Γ.Σ. Καστοριάς με την πρώτη φάση του αγώνα να ανήκει στην ομάδας μας, όταν από χτύπημα φάουλ του Νίκου Τζιώτζη οι αμυντικοί του Λεβαδειακού απομάκρυναν με δυσκολία τη μπάλα.Στο 6' έπειτα από κόρνερ του Τζιώτζη ο Μίμης Παπαδόπουλος δεν κατάφερε να βρει την μπάλα όπως θα ήθελε, ενώ χωρίς αποτέλεσμα έληξε η επέλαση του Χρήστου Παναγιωτίδη από τα αριστερά μιας και μπλόκαρε άνετα ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Η απάντηση του Λεβαδειακού στις παραπάνω ευκαιρίες ήρθε λίγα λεπτά αργότερα με τα σουτ των Βασιλείου και Μουρατίδη να μην φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στο 13' σουτ του Στάθη Αλεναδρίδη κατέληξε αργά-αργά στα χέρια του πορτιέρο των φιλοξενουμένων.

Το χωρό των τερμάτων άνοιξε η ομάδα του Λεβαδειακού, όταν στο 14' ο Ζαπρόπουλος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από κόρνερ του Ταραλίδη. Λίγο αργότερα, δεν είχε την επιθυμητή κατάληξη η απειλητική σέντρα που επιχείρησε ο Τζιώτζης από τα δεξιά, ενώ το ίδιο αποτέλεσμα είχε το φάουλ που εκτέλεσε ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 28'. Αυτό που δεν πέτυχε η Καστοριά, κατόρθωσε τελικά ο Λεβαδειακός όταν ο Βασιλείου εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Μουλόπουλου και με ''καρφωτή'' κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Παπαδόπουλου. Το κακό ''τρίτωσε'' για την γηπεδούχο ομάδα, όταν λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Βασιλείου έπειτα από σέντρα του Μουρατίδη νίκησε και πάλι τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο γράφοντας το 0-3.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η ομάδα της
Καστοριάς προσπάθησε να μειώσει το εις βάρος της σκορ χωρίς όμως να έχει αποτέλεσμα το σουτ του Πετρόπουλου στο 49'. Τον επιθυμητό στόχο πέτυχαν τελικά οι ''Γουναράδες'' στο 53' όταν έπειτα από ολιγόλεπτη πολιορκία ο Νίκος Τζιώτζης σέντραρε στον Μίμη Παπαδόπουλο και ο τελευταίος ευστόχησε από πλεονεκτηκτική θέση μειώνοντας σε 1-3. Πριν ,όμως, κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Begoña με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Παπαδόπουλου, ενώ το 1-5 σημείωσε ο Zaharia με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Μουλόπουλου στο 64'.

Η μείωση του σκορ ήρθε προς στιγμήν για την Καστοριά στο 65' όταν οι Μίμης Παπαδόπουλος και Νίκος Τζιώτζης αντιστρέφοντας του ρόλους συνδυάστηκαν υποδειγματικά με τον τελευταίο να σημειώνει το 2-6 με αριστουργιματικό ψαλιδάκι και τη μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία του ανύμπορου να αντιδράσει Πασχαλάκη. Ο καταιγισμός των τερμάτων συνεχίστηκε τα επόμενα λεπτά με τον Βασιλείου να πλασάρει σε κενή εστία στο 76' και τον Ναπολεόνι να σημειώνει το τελικό 2-8 με ένα άπταιστης τεχνικής αριστερό βολ πλανέ στο 84'. Μακριά άουτ κατέληξε το καλοζυγισμένο σουτ του Σάκη Καρανάσιου λίγο έξω από το ημικύκλιο της περιοχής στο 85' ,ενώ λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη ο Λεβαδειακός είχε δοκάρι έπειτα από κεφαλιά του υψηλόσωμου αμυντικού Χρήστου Λισγάρα.

Στις απολύτως απαραίτητες παρεμβάσεις αρκέστηκε ο άρχων του αγώνος κ. Ιορδάνης Δημητριάδης ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι βοηθοί του. Αξίζει , επίσης, να σημειωθεί ότι τον αγώνα παρακολούθησαν γύρω στα 150-200 άτομα πάρα τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην πόλη από το μεσημέρι μέχρι και τη λήξη της αναμέτρησης.


Στον απόηχο της αναμέτρησης με το Λεβαδειακό δεν ήταν λίγα τα ''πηγαδάκια'' που σχηματίστηκαν έξω από το στάδιο με κεντρικό θέμα συζήτησης την αγωνιστική εικόνα που πρόκειται να παρουσιάσει η ομάδα της Καστοριάς. Δύσκολα θα μπορούσε να κρύψει κανείς την ανησυχία του για τις δυό πτέρυγες και κυρίως για την αριστερή μιας και η απώλεια του Θάνου Μπορόζη φαίνεται πως δεν έχει καλυφθεί ακόμη επαρκώς. Εντούτοις, μείζονος σημασίας συνιστά το γεγονός πως τα ''πρωτοκλασσάτα'' ονόματα της ομάδας δεν έχουν μπει ακόμα σε φουλ ρυθμούς γεγονός που θα μπορούσε να καθησυχάσει τον φίλαθλο κόσμο της Καστοριάς για μια καλύτερη και πιο ενθαρρυντική παρουσία στους επόμενους φιλικούς αγώνες.

Κλείνοντας, νέα μεταγραφική επιτυχία είχαμε το πρωί της Τετάρτης, 4 του Αυγούστου, για τον Α.Γ.Σ. Καστοριάς καθώς οι διοικούντες το σύλλογο συμφώνησαν εν τέλει με τον Διονύση Λίτσκα ! Μάλιστα, ο Καστοριανής καταγωγής πολύπειρος αμυντικός, γεννηθείς στις 17/12/1978 πήρε και μερικά λεπτά συμμετοχής στο φιλικό με το Λεβαδειακό, ενώ προς μεταγραφικό ναυάγιο οδεύει η περίπτωση του Γιώργου Μπούρκα.


Αποκλειστικό ρεπορτάζ για το Kastoria-FC News : Ιωσήφ Χατζητιμοθέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου