Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Φωνή διαμαρτυρίας και έκκλησης στήριξης από τον λαό της Καστοριάς εκ μέρους των ποδοσφαιριστών!

Στα όρια της ανοχής και της υπομονής τους φαίνεται ότι έχουν φτάσει οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ Καστοριάς μιας και πριν από λίγο η επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας δημοσίευσε την ανακοίνωση διαμαρτυρίας του ποδοσφαιρικού τμήματος κατά του κατ' ευφημισμόν προέδρου της ομάδας.

« Εμείς οι ποδοσφαιριστές της Καστοριάς, θέλουμε να ενημερώσουμε όχι μόνο τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας μας, αλλά και γενικότερα τον φίλαθλο κόσμο όλης της Ελλάδας για τα τεκτενόμενα που συμβαίνουν σε αυτήν, με αποκλειστικά υπεύθυνο τον νυν πρόεδρο Τάκη Δανιηλίδη. Ο κατ’ευφημισμό πρόεδρος, τον οποίο οι περισσότεροι από μας δεν τον ξέρουν, μια και δεν τον έχουν δειποτέ τους, είναι μόνιμα εξαφανισμένος με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα σοβαρά που άπτονται της αρμοδιότητας του και στα οποία φυσικά δεν δίνει λύση.

Τον τελευταίο μήνα αντιμετωπίζουμε προβλήματα διαμονής (με την απειλή του Ξενοδόχου να μας βγάλει έξω από το Ξενοδοχείο), όσο και διατροφής, αφού οι λογαριασμοί είναι απλήρωτοι. Αυτοί οι άνθρωποι όμως, που από την πρώτη στιγμή είναι στο πλευρό μας και μας βοηθάνε και μας συμπαραστέκονται έχει εξαντληθεί η υπομονή τους. Χώρια τις οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν απέναντι μας και για τις οποίες ο κατ’ ευφημισμό πρόεδρος της ομάδας μας σφυρίζει αδιάφορα. Κάποιοι από εμάς έχουν φέρει τις οικογένειες τους, τις οποίες θα πρέπει να συντηρήσουν.

Κανένας δεν ενδιαφέρεται για εμάς, Είμαστε εγκαταλελειμμένοι στο έλεος του Θεού.Παρόλες αυτές τις αντίξοες συνθήκες προσπαθούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στην εργασία μας και στις προπονήσεις μας, (όσο αυτό είναι εφικτό), σεβόμενοι τους εαυτούς μας, αλλά και την ιστορία της ομάδας. Κάτι που προφανώς ο κατ΄ ευφημισμό πρόεδρος της ομάδας μας δεν κάνει μετην απαράδεκτη απέναντι μας συμπεριφορά του.

Ευτυχώς, που υπάρχουν τρεις άνθρωποι και φίλοι της ομάδας, οι κ.κ . Μπιτζίδης, Παπαδημητρίου και Λίβας, οι οποίοι δεν ανήκουν στο Δ. Σ. και δεν είναι από την Καστοριά και προσπαθούν να μαςσυμπαρασταθούν, να μας τονώσουν ψυχολογικά και να δώσουν λύσεις όσο μπορούν στα θέματα πουμας απασχολούν. Σε συζητήσεις που κάναμε μας έχουν τονίσει και οι τρεις επανειλημμένα ότι στόχος τους δεν είναι να γίνουν πρόεδροι, διευθύνοντες σύμβουλοι ή μέτοχοι, παρά να φύγει η ομάδα από τα χέρια του προέδρου-φάντασμα και να περάσει σε χέρια ντόπιων παραγόντων και υγιών στοιχείων.

Την Κυριακή που αρχίζει το πρωτάθλημα, εμείς θα πάμε να παίξουμε κανονικά, γιατί σεβόμαστε πάνω από όλα τους ίδιους μας τους εαυτούς, αλλά και την ιστορία αυτής της ομάδας, που το 1980 κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος. Από την Δευτέρα θα κινηθούμε με μηνύσεις, τόσο εναντίον του κ. Δανιηλίδη, όσο και κατά παντός υπευθύνου, γιατί είμαστε αναγκασμένοι, αλλά και αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και την επαγγελματική μας υπόσταση.

Καλούμε όλους τους υγιείς φιλάθλους να συνδράμουν με την παρουσία τους και την ενεργό
προσφορά τους για να απαλλαχτεί η ιστορική ομάδα της ακριτικής πόλης από τον κ. Δανιηλίδη και τους συνεργάτες του, η παρουσία του οποίου στα διοικητικά δρώμενα της μόνο προβλήματα έχειδημιουργήσει και κανένα θέμα δεν έχει λύσει. Εμείς μπορεί να είμαστε περαστικοί από την Καστοριά,όμως «γρηγορείτε» φίλοι της ομάδας και βγάλτε την ομάδα σας από το τέλμα που την έχει οδηγήσει ο κατ’ ευφημισμό πρόεδρος, που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η λεζάντα και η φιγούρα.


ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΗ ΣΑΣ, Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΣΑΣ ».


Αφοπλιστική και πέρα για πέρα αποστομωτική προς όλους ,όσοι χαρακτήριζαν υπερβολικές και κακοπροαίρετες τις αποκαλύψεις περί οικονομικής ,και όχι μόνο, αδυναμίας της πλευράς Δανιηλίδη κρίνεται η παραπάνω ανακοίνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΠΑΕ καθώς επιβεβαιώθηκε και από τα πλέον αρμόδια χείλη η αδιαφορία και ο ωχαδερφισμός με τα οποία αντιμετωπίζουν οι διάφοροι τυχοδιώκτες και συμφερολάγνοι την ιστορική ομάδα της Καστοριάς καταπατώντας κάθε λογής αθλητικής ιδεολογίας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας…

Πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς μια ομάδα ανθρώπων που δηλώνουν επιχειρηματίες αλλά δεν είναι σε θέση να καταβάλουν τις 50,000 ευρώ για τις προκαταβολές συμβολαίων, τις 8.000 για την διατροφή και τη στέγαση των ποδοσφαιριστών, τα 8,500 ευρώ για τα παράβολα έκδοσης δελτίων καθώς επίσης και για τα λειτουργικά έξοδα της ΠΑΕ; Για να μην αναφερθούμε στην προέλευση της εγγυητικής επιταγής των 35,000 ευρώ για την συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα χρήματα τα οποία ουδέποτε βρέθηκαν στον δηλωθέντα λογαριασμό…

Η αποκάλυψη μάλιστα που κυκλοφόρησε πριν από λίγο περί συμφωνητικού με τον πρώην μεγαλομέτοχο, που εμποδίζει τον κ. Δανιηλίδη να πουλήσει τις μετοχές της ΠΑΕ φανερώνει περίτρανα και τις προθέσεις της απερχόμενης διοίκησης να παραχωρήσει τις τύχες της ομάδας στα πλέον αφερέγγυα χέρια ώστε να φτάσει σταδιακά στην οριστική διάλυση…

Δεν χωρά αμφιβολία λοιπόν πως η ομάδα της Καστοριάς διανύει την πιο νοσηρή περίοδο της ιστορίας της αφού μετά την αποχώρηση της από το κύπελλο Ελλάδος, γεγονός για το οποίο ακόμα δεν μας έχει δοθεί μια πειστική εξήγηση από τους κύριους υπαίτιους, η ομάδα των Γουναράδων κινδυνεύει να μείνει και εκτός πρωταθλήματος παρά το γεγονός ότι θα κατέβει κανονικά την Κυριακή στην Άρτα χάρη της ανιδιοτελούς προσφοράς των κυριών Μπιτζίδης, Παπαδημητρίου και Λίβα.

Τελικά αποδεικνύετα πως αυτή η ομάδα παρά το ένδοξο παρελθόν της είναι καταδικασμένη να περιτριγυρίζεται από απερίσκεπτους και ανεκδιήγητους ανθρώπους ,που στο βωμό της προσωπικής τους προβολής και του κέρδους θυσιάζουν τα πάντα και καπηλεύονται τις ανθρώπινες συνειδήσεις. Ελπίζουμε ότι η παραπάνω έκκληση των ποδοσφαιριστών θα εισακουστεί από το λαό της πόλης και επιτέλους θα αφυπνιστούν όλοι ώστε η ομάδα να περάσει στα χέρια του κόσμου της πόλης και ελπίζουμε ότι η προσπάθεια που ενδέχεται να γίνει εκ μέρους της ΕΠΣ Καστοριάς και του κ. Γκίτσιου θα βρει ανταπόκριση και στήριξη. Εμπρός για δυνατή Καστοριά που θα στηρίζεται στη δική της λαϊκή βάση και στο δικό της πανκαστοριανό στράτευμα…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου