Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

''Άλωσε'' την Πολυκάρπη και προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου ο Α.Γ.Σ. Καστοριάς !


Πανηγυρική αλλά και ψυχοφθόρο νίκη και πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου της Ε.Π.Σ Καστοριάς σημείωσε σήμερα το απόγευμα ο Α.Γ.Σ. Καστοριάς, καθώς οι ‘’γουναράδες’’ έπειτα από αγώνα 120 λεπτών κατέβαλλαν την αντίσταση του αξιόμαχου Ηρακλή και επικράτησαν με το εμφαντικό 0-3 στο γήπεδο της Πολυκάρπης!

Αξίζει να σημειωθεί , μάλιστα, ότι στην πορεία τους για τον τελικό του εν λόγω θεσμού οι ‘’ερυθροκίτρινοι’’ , πέραν του Ηρακλή Πολυκάρπης, αντιμετώπησαν την Α.Ε. Γραμμοχωρίων στη 2η φάση του θεσμού ( 7-0) και την Αστραπή Μεσοποταμίας στα προημητελικά ( 0-3). Αντίπαλος της ‘’ερυθροκίτρινης αρμάδας’’ στον τελικό που κατά παράδοση διεξάγεται στο ΔΑΚ Καστοριάς θα είναι ο Α.Ο. Κάστωρ, που επικράτησε με 0-4 επί του Παναργειακού στο Άργος Ορεστικό.

Ιδιαίτερης μνείας χρήζει το γεγονός ότι για ένα ακόμα παιχνίδι ( επίσημο αυτή τη φορά), ο τεχνικός της ομάδας κ. Αντώνης Νικολαϊδης έδωσε ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές με λίγα εως τώρα λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα, με τα συμπεράσματα να είναι άκρως θετικά για την πλειοψηφία , αν όχι την ολότητα, αυτών των φερέλπιδων ποδοσφαιριστών!

Από την άλλη πλευρά, μονάχα θετικά και επιδοκιμαστικά μπορούν να είναι τα σχόλια για την ομάδα της Πολυκάρπης, μιας και οι ποδοσφαιριστές του κ. Θεόδωρου Ποντίκη παρά την διαφορά της κατηγορίας αντιμετώπισαν σαν ίσος προς ίσο την ομάδα της Καστοριάς και αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί σε ορισμένα σημεία της αναμέτρησης θα μπορούσαν να είχαν πετύχει μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της πολυετούς ιστορίας του συλλόγου…

Τα τέρματα για την ομάδα της Καστοριάς σημείωσαν οι Μίμης Παπαδόπουλος ( πεν 104’), Σαμαράς Κ. ( αυτ. 108’) και Γιώργος Μαντζάνας ( 108’), ενώ ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να ήταν ακόμα πιο διευρυμένος δεδομένου του επιθετικού και άνευ σκοπιμοτήτων ποδοσφαίρου που απέδωσαν και οι δυο ομάδες. Άριστη ήταν η διαιτησία του κ. Φωτιάδη Φ. και των βοηθών του κ.κ. Δημητριάδη Ι. και Σταγγόλη Χ.

Το φύλλο του αγώνα:

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Αγώνας Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Καστοριάς, Ημιτελική φάση

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010 Ώρα έναρξης:14.30 Γήπεδο:Πολυκάρπης

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ

Α.Γ.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

1

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Α.

1

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Β.

2

ΚΟΤΑΝΙΔΗΣ Α.

2

ΣΙΜΟΣ Ν.

3

ΔΙΑΜΑΝΤΑΡΑΣ Ε.

3

ΜΠΑΜΠΑΝΗΣ Γ.

4

ΣΑΜΑΡΑΣ Κ.

4

ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ Σ.

5

ΚΥΒΕΝΤΙΔΗΣ Θ.

5

ΦΛΙΝΔΡΗΣ Ν.

6

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Π.

6

ΣΑΒΒΑΪΔΗΣ Δ.

7

ΜΟΣΧΟΣ Κ.

7

ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ Γ.

8

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Δ.

8

ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ Ν.

9

ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ Ι.

9

ΜΠΑΤΖΙΟΣ Α.

10

ΜΟΣΧΟΣ Γ.

10

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δ.

11

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Χ.

11

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.

Α Ν Α Π Λ Η Ρ Ω Μ Α Τ Ι Κ Ο Ι

12

ΝΤΙΜΤΣΙΟΣ Ι. - - > ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Χ. 54’

12

ΤΟΜΟΠΟΥΛΟΣ Θ.

13

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Α. - - > ΜΟΣΧΟΣ Κ. 105’

13

ΠΑΡΤΣΑΝΗΣ Π.

14

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ Φ.

14

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ Χ. - - > ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α. 75’

15

ΓΙΑΝΤΣΕΛΙΔΗΣ Θ.

15

ΣΙΣΚΟΣ Α.

16

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Σ.

16

ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ Α.

17

ΣΙΔΕΡΙΔΗΣ Β. - - > ΜΟΣΧΟΣ Γ. 55’

17

ΤΣΑΜΤΣΑΚΗΣ Γ. - - > ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ Ν. 63’

18

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ Μ.

18

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Β. ΣΙΜΟΣ Ν. 53’

Προπονητής: Ποντίκης Θεόδωρος

Προπονητής: Νικολαϊδης Αντώνης

Σκόρερς:Παπαδόπουλος Δ. ( 104’), Σαμαράς Κ. ( 108’), Μαντζάνας Γ. ( 112’)

Κίτρινες:Παπαθανασίου Π.36’ // Μπαϊρακτάρης Σ.63’ Κόκκινη: Διαμαντάρας Ε. 104’

Διαιτητής: Φωτιάδης Φ. Βοηθοί: Δημητριάδης Ι. , Σταγγόλης Χ.

Το φιλμ του αγώνα:

Δίχως κάτι το αξιοσημείωτο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι έχοντας την φλύαρη υπεροχή απείλησαν σοβαρά την αντίπαλη εστία στο 22’, όταν το σουτ του Παπαδόπουλο βρήκε το κάθετο δοκάρι. Στο 23' ο Μπάτζιος αστόχησε σε τετ α τετ, ενώ στο οι γηπεδούχοι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τους Μόσχο Γ. και Μόσχο Κ. στο 30' και στο 33'. Στο 40' σουτ του Μαντζάνα έπειτα από πάσα του Παδόπουλου κατέληξε λίγο άουτ.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Δημητριάδης σταμάτησε τον Ντίμτσιο σε τετ α τετ στο 59΄, ενώ ο ίδιος παίκτης επεχείρησε μακρινό σουτ χωρίς όμως αποτέλεσμα στο 69’. Στο 75’ ο Παπαδόπουλος δεν ήταν ψύχραιμος σε τετ α τετ απέναντι στον Παπαϊωάννου, ενώ στο 93’ οι γηπεδούχοι έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Παπαθανασίου για να στείλουν στο ‘’καναβάτσο’’ την ομάδα της Καστοριάς…

Η κούραση και η έλλειψη φυσικής κατάστασης στους ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων ήταν εμφανής στην παράταση, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα της Καστοριάς να ‘’καθαρίσει’’ γρήγορα το παιχνίδι και να πανηγυρίσει την πρόκριση. Στο 96’ ψιλοκρεμαστό σουτ του Παπαδόπουλου μπλόκαρε ο Παπαϊωάννου, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο αντίπαλος γκολκίπερ απεσώβησε αποτελεσματικά την εξ επαφής κεφαλιά του Παναγιωτίδη.

Ο γόρδιος δεσμός λύθηκε στο 104’ , όταν έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ της Πολυκάρπης ο Διαμαντάρας απομάκρυνε την κεφαλιά του Τσαμτσάκη με το χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή, με τον διαιτητή της αναμέτρησης κ. Φωτιάδη να καταλογίζει αμέσως την ‘’εσχάτη των ποινών’’ και να δείχνει την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό των γηπεδούχων. Την εκτέλεση ανέλαβε ο αρχηγός Μίμης Παπαδόπουλους, ο οποίος με ολύμπια ψυχραιμία άνοιξε το σκορ και τον δρόμο της πρόκρισης!

Δύο λεπτά αργότερα, μακρινό σουτ του Καραμήτρου κατέληξε λίγο δίπλα από το δοκάρι, ενώ ο ίδιος παίκτης απεδείχθη μοιραίος καθώς έστειλε ακούσια την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, έπειτα από πλασέ του Μπάτζιου στο 108’. Διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της Καστοριάς έδωσε ο Γιώργος Μαντζάνας σημειώνοντας το τρίτο κατά σειρά γκολ με έξοχο πλασέ στο 112’, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με τους Μαντζάνα και Μπάτζιο στο 114’ και 118’ αντίστοιχα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου