Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Καυστική ανακοίνωση προς όσους ευθύνονται για την κατάντια της ΠΑΕ εξέδωσε το πρωί της Τρίτης ο ΠΣΑΠ.


Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες της Καστοριάς που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες. Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΠΣΑΠ κάνοντας έκκληση να βρεθεί λύση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

"Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών παρακολουθεί με πολύ μεγάλη αγωνία κι έκδηλο προβληματισμό τις ιδιαίτερα αρνητικές εξελίξεις που καταγράφονται στην ομάδα της Καστοριάς κι οι οποίες, ως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, πρωτίστως αφορούν και θίγουν τους συναδέλφους ποδοσφαιριστές της Καστοριάς, που παλαιότερα κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος αλλά σήμερα μένει πολλαπλά εκτεθειμένη από την αφερεγγυότητα και ασυνέπεια που επιδεικνύουν εκείνοι που έχουν αναλάβει την ηγεσία της στο διοικητικό τομέα.

Στην ομάδα που μετέχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας καταγράφονται πράγματι απίστευτα γεγονότα που έχουν φέρει σε τραγική θέση τους ποδοσφαιριστές της Καστοριάς.

Από την αρχή της εφετινής σαιζόν οι συνάδελφοι μας δεν έχουν λάβει ούτε ευρώ για μισθούς και δόσεις συμβολαίων κι εδώ και 3 μήνες είναι κυριολεκτικά στο περιθώριο καθώς αντιμετωπίζονται με περίσσια αδιαφορία κι ανευθυνότητα.Βρέθηκαν νηστικοί στο δρόμο αφού δεν έχουν καλυφθεί ούτε τα χρήματα που θα έπρεπε να δίδονται από τη διοίκηση της Καστοριάς για τη διαμονή τους σε ξενοδοχείο και τη διατροφή τους σε εστιατόριο.

Έτσι, ειδικά οι 15 από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας που προέρχονται από άλλα μέρη, αναγκάσθηκαν εκ των πραγμάτων να αποχωρήσουν από την Καστοριά και να επιστρέψουν στα πατρικά σπίτια τους αφού δεν μπορούσαν να επιβιώσουν κάτω από αυτές τις συνθήκες που προσβάλλουν βάναυσα την αξιοπρέπεια τους τόσο ως επαγγελματιών όσο ασφαλώς κι ως ανθρώπων που ανήκουν σε μία κοινωνία που υποτίθεται ότι αναγνωρίζει την τήρηση των συμφωνηθέντων και τον σεβασμό στις υποχρεώσεις ως αδιαπραγμάτευτο προαπαιτούμενο.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ομάδα της Καστοριάς απαιτεί την άμεση κι ουσιαστική αντίδραση της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ - Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.

Καταστέφονται νέοι άνθρωποι

Υπάρχει βιοτικό πρόβλημα για τους συναδέλφους μας οι οποίοι ουσιαστικά μένουν χωρίς ομάδα κι άρα χωρίς δουλειά και πολλαπλώς εκτεθειμένοι ενώ ακόμα μόλις μπήκαμε στον Οκτώβριο.Αυτή η θλιβερή κι απαράδεκτη εικόνα οδηγεί στην καταστροφή νέων ανθρώπων που ταλαιπωρούνται δίχως να ευθύνονται σε τίποτα αφού η ομάδα τους δεν είναι σε θέση να τους εξασφαλίσει έστω ένα πιάτο φαγητό κι ένα κρεβάτι γι ύπνο.

Ο Π.Σ.ΑΠ. έχει επανειλημμένα ζητήσει να τακτοποιούνται τα χρέη των ομάδων πριν από την έναρξη των πρωταθλημάτων και να μην επιτρέπονται μεταγραφές σε όσες οφείλουν. Είναι, όπως αποδεικνύεται περίτρανα, επιτακτική η ανάγκη να προβλεφθεί η ύπαρξη εγγυητικής επιστολής που θα κατατίθεται από κάθε ομάδα πριν από το ξεκίνημα της περιόδου ενώ επιβάλλεται πλέον η δημιουργία Ταμείου Συνοχής με πόρους που θα συνεισφέρουν όλες οι ομάδες, ακριβώς για τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Όλα αυτά φυσικά έπρεπε να ήταν λυμένα εδώ και χρόνια αλλά δυστυχώς συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με τα ίδια θέματα στα οποία αναλωνόμαστε χωρίς να βρίσκονται λύσεις.Έστω και κατόπιν εορτής, είναι χρέος σας να ασχοληθείτε σοβαρά με αυτό το θέμα και να φροντίσετε ώστε να υπάρξει πρόνοια για τους συναδέλφους μας ποδοσφαιριστές της Καστοριάς.

Περιμένουμε τις ενέργειες σας καθώς είμαστε βέβαιοι ότι κι εσείς θα συμφωνείτε απόλυτα ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν εκθέτουν μόνο μεμονωμένες ομάδες αλλά συνολικά τον χώρο του ποδοσφαίρου μας και βέβαια δημιουργούν την βεβαιότητα ότι θεσμικά προβλήματα των ποδοσφαιριστών, των πρωταγωνιστών δηλαδή που φέρνουν τις διαφημίσεις, τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις χορηγίες δεν έχουν, ακόμα, λυθεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου