Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Δεν στάθηκε αρκετή η '' κατάθεση'' ψυχής των ποδοσφαιριστών της Καστοριάς, που συνεχίζει να βιώνει τις πιο σκοτεινές στιγμές της ιστορίας της...


Την μεγαλύτερη ξεφτίλα που γνώρισε ποτέ παράγοντας έζησε ο πρόεδρος φάντασμα της Καστοριάς κ. Δανιηλίδης, λίγο πριν το χθεσινό παιχνίδι της Καστοριάς με τον Οδυσσέα Αναγέννησης. Συγκεκριμένα ο κατ΄ ευφημισμό πρόεδρος έδωσε ραντεβού στις 15.30 με τους παίκτες της Καστοριάς,(όσους βρισκόντουσαν στην πόλη της Καστοριάς), στο Ο.Α.Κ.Α Δήμου Καστοριάς, υποσχόμενος ότι θα δώσει το παρών για να καλύψει τα έξοδα των διαιτητών, αλλά και διάφορα έξοδα των ποδοσφαιριστών. Αντί αυτού έστειλε με κάποιον απεσταλμένο μόνο το ποσό των 1.300 ευρώ. Οι ποδοσφαιριστές της Καστοριάς, προς τιμή τους, αρνήθηκαν να πάρουν αυτά τα χρήματα και προτίμησαν να τα βάλουν από την τσέπη τους. Αντιδρώντας περήφανα και αξιοπρεπέστατα έβαλαν από την τσέπη τους 1.100 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 350 ευρώ συμπληρώθηκαν από τον εκπρόσωπο της ΕΠΑΕ κ. Κατσαμάκη, με την προϋπόθεση να του επιστραφούν στο τέλος του παιχνιδιού. Έτσι την τελευταία στιγμή ξεκίνησε το παιχνίδι Καστοριάς - Οδυσσέα Αναγέννησης, αφού την ύστατη κυριολεκτικά στιγμή συμπληρώθηκε το ποσό των 1.450,00 ευρώ, που ήταν το ποσό που αντιστοιχούσε στο εξοδολόγιο της διαιτησίας.

Στο α΄ ημίχρονο η Καστοριά, παρά τα προβλήματα της ήταν πιο ζωηρή. Είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσε τον αντίπαλο της, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Αντίθετα ο Οδυσσέας Αναγέννησης, αφού ξεπέρασε με επιτυχία την πίεση της Καστοριάς, κατόρθωσε να επισκεφτεί τρεις φορές τα καρά των γηπεδούχων και να πετύχει τρία γκολ. Στο 20΄ο Γαϊδαρτζής εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και κατέληξε στα δίχτυα της Καστοριάς, ξεγελώντας τον Κοσμίδη. Στο 23΄ο Τζιώτζης βρήκε με ωραία μπαλιά τον Φλίνδρη, ο οποίος πλάσαρε πετυχαίνοντας γκολ, το οποίο όμως κακώς ακυρώθηκε από τον επόπτη σαν οφ σάϊντ. Στο 29΄ωραίο σουτ του Καλαφάτη έξω από την περιοχή, ο Σαμουηλίδης απέκρουσε σωτήρια στην αριστερή του γωνία. Στο 30΄σουτ του Μπάτζιου απέκρουσε και πάλι ο Σαμουηλίδης με τη μπάλα να ξύνει την αριστερή κάθετη δοκό της εστίας των φιλοξενουμένων. Στο 39΄συρτή σέντρα από τα αριστερά του Σκερλετίδη, ο Παυλίδης με προβολή έκανε το 0-2. Στο 41΄ο Σκερλετίδης με κεφαλιά έκανε το 0-3.

Στο β΄ μέρος είχαμε το ίδιο σκηνικό, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τους φιλοξενούμενους να προσέχουν περισσότερο την άμυνα τους, έχοντας σαν πλεονέκτημα τα τρία γκολ που πέτυχαν στο α΄ ημίχρονο. Στο 56΄ο Παπαδόπουλος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Κουκούτση, αλλά το πέναλτι που δόθηκε το εκτέλεσε ο Καλαφάτης, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Στο 63΄ο Παπαδόπουλος πέτυχε γκολ που ακυρώθηκε κι αυτό κακώς σαν οφ-σάϊντ. Στο 83΄σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζιώτζη, η μπάλα βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Σαμουηλίδη. Κι ενώ η Καστοριά πίεζε, οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν και πέτυχαν άλλα δύο γκολ. Στο 85΄ο Μουρατίδης με μακρινό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 0-4. Στο 90΄ο Αθανασιάδης ανέτρεψε τον Bargan μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδωσε την εσχάτη των ποινών, αποβάλλοντας ταυτόχρονα τον ποδοσφαιριστή της Καστοριάς με 2η κίτρινη κάρτα. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Γαϊδαρτζής, κάνοντας το τελικό 0-5.

Ντεφορμέ ήταν ο διαιτητής κ. Τσακαλίδης της Ε. Π. Σ. Χαλκιδικής, από τον οποίο οι γηπεδούχοι έχουν πολλά παράπονα για τα ανάποδα σφυρίγματα που έδινε. Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και η απόδοση των δύο βοηθών κ. κ. Κελάζογλου της Ε. Π. Σ. Χαλκιδικής και Διαμαντή της Ε. Π.Σ. Ηπείρου, που ακύρωσαν άδικα και αναίτια από ένα γκολ των γηπεδούχων, σε κάθε ημίχρονο. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο κ. Παυλίδης της Ε. Π. Σ. Χαλκιδικής.


Κατάθεση ψυχής έκανε ο αρχηγός της Καστοριάς Νίκος Καλαφάτης στην συνέντευξη τύπου που παραβρέθηκε, μετά τον αγώνα της Καστοριάς με τον Οδυσσέα Αναγέννησης. Με δάκρυα στα μάτια και φορτισμένος συναισθηματικά από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα ο αρχηγός της Καστοριάς δήλωσε τα εξής:

"Σήμερα κατεβήκαμε για την ιστορία της Καστοριάς και για να μην μηδενισθεί η ομάδα μας. Ζητώ συγγνώμη εκ μέρους όλων των Καστοριανών ποδοσφαιριστών από τους εκτός Καστοριάς συμπαίκτες μας για αυτή μας την ενέργεια, αλλά δεν γινότανε διαφορετικά. Δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ για να πάρουμε την σωστή απόφαση. Διευκρινίζω και είμαι κατηγορηματικός. Δεν κατεβήκαμε να αγωνισθούμε για τον κ. Δανιηλίδη. Δεν τον ξέρουμε καν τον κύριο αυτό, ούτε θέλουμε να ακούμε αυτό το όνομα. Είναι κάποιος που μας κοροϊδεύει συνεχώς και καταπατά την ιστορία της ομάδας μας. Ο άνθρωπος είναι παρανοϊκός. Τη μία μέρα με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει "Αρχηγέ πρέπει να παίξετε οπωσδήποτε την Κυριακή" και την άλλη μου λέει "Αν δεν είναι καλός ο καιρός να μην παίξετε". Αυτά ας τα βλέπουν και να τα ακούνε στην Καστοριά ορισμένοι που είναι υπεύθυνοι με τη στάση τους για το φαινόμενο Δανιηλίδη, που ταλαιπωρεί μία ομάδα και παίζει τόσο με την ιστορία της, όσο και με την υπόληψη μας σαν ποδοσφαιριστές. Απευθύνομαι στους φορείς της πόλης της Καστοριάς. Κάντε κάτι. Μην αφήνετε την ομάδα μας να την διαλύσει ο Δανιηλίδης. Κάποιος πρέπει να τον σταματήσει. Εγώ δεν θέλω χρήματα, ας μην πληρωθώ καν, αρκεί να σωθεί η ομάδα. Πρέπει να προστατέψετε το όνομα και την ιστορία της ομάδας. Κατεβήκαμε γιατί όλη την εβδομάδα πολλοί μας παίρνανε τηλέφωνο και μας λέγανε "κατεβείτε εσείς την Κυριακή κι εμείς εδώ είμαστε". Αυτός ο αγώνας ήταν μία τελευταία ευκαιρία για όλους αυτούς που μας έχουν πει μέχρι τώρα μεγάλα λόγια. Τώρα έφτασε ο καιρός των έργων από τη μεριά τους. Εγώ δεν είμαι τίποτα. Σήμερα είμαι εδώ, αύριο δεν είμαι. Η Καστοριά όμως πρέπει και μπορεί να σωθεί. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Ας μας μαζέψουν όλους τους παίκτες και να μας πουν ότι η ομάδα διαλύεται. Είναι προτιμότερο, παρά να βρισκόμαστε σε αυτή την ψυχοφθόρο κατάσταση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου