Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Χάνουν όσοι δεν την βλέπουν, εγκληματούν όσοι δεν την στηρίζουν...!

Αποστολή στο Βατερό για το Kastoria- FC News : Ιωσήφ Χατζητιμοθέου

Τις ελπίδες του για την άνοδο στην Football League 2 διατήρησε ο Α.Γ.Σ. Καστοριάς, καθώς οι ‘’γουναράδες έπειτα από μεγαλειώδη εμφάνιση και παρά το ότι αγωνίστηκαν με αριθμητικό μειονέκτημα σχεδόν σ’ ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο κατόρθωσαν να δραπετεύσουν ως θριαμβευτές από το Βατερό επικρατώντας με 1-3 του σκληροτράχηλου Εθνικού ! ! !

Αξίζει να σημειώσουμε εξ αρχής ότι μείζονος σημασίας ήταν για ακόμα μια αναμέτρηση η συμβολή του τεχνικού κ. Πασχάλη Δημητρίου ο οποίος , παρά το ότι οι ποδοσφαιριστές του μπήκαν αγχωμένοι στον αγωνιστικό χώρο μ' αποτέλεσμα να μείνουν πίσω στο σκορ από το 3' , κατόρθωσε με τις οδηγίες του στην ανάπαυλα του ημιχρόνου και με τις κινήσεις ‘’ματ’’ στον τομέα της τακτικής να μεταβάλει άρδην το αγωνιστικό πρόσωπο της ''ερυθροκίτρινης'' αρμάδας !

Κορυφαίος της αναμέτρησης για την ομάδα μας ήταν δίχως αμφιβολία ο Στάθης Αλεξανδρίδης που όχι μόνο σημείωσε με εξαιρετικό πλασέ το τέρμα της ισοφάρισης στο 53' , αλλά και δημιούργησε ουσιαστικά το τρίτο τέρμα που πέτυχε ο Γιώργος Μαντζάνας στο 82. Στο μεταξύ θύελλα είχε προηγηθεί το δεύτερο τέρμα των φιλοξενουμένων όταν ο Βασίλης Αναγνωστόπουλος με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα στο 61'.

Παλικαρίσια η εμφάνιση όλων των ποδοσφαιριστών, ειδικά μετά την αποβολή του αρχηγού Νίκου Τζιώτζη με το δίδυμο των Βασίλη Αναγνωστόπουλου και Πέτρου Τάντση να ‘’κλέβει’’ την παράσταση στο κέντρο της άμυνας, ενώ παράλληλα σ' εξαιρετική μέρα βρέθηκαν οι Γιώργος Τσαμτσάκης, Δημήτρης Σαββαϊδης και Βασίλης Γκούρλιας.

Υποσχέσεις για ένα ευοίωνο μέλλον άφησαν και πάλι οι Γιώργος Μπαμπάνης, Στέργιος Μπαιρακτάρης και Παναγιώτης Παρτσάνης, ενώ και η παρουσία πολλών παιδιών νεαρής ηλικίας στις θέσεις των υπολοίπων αναπληρωματικών αποτελούν μιας πρώτης τάξεως απόδειξη ότι αυτή η ομάδα έχει λαμπρό μέλλον μπροστά της! Αρκεί να την υποστηρίξει πιο ζεστά ο κόσμος της πόλης, αρχής γενομένης με το τοπικό ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής κόντρα στον Κάστωρα...!


Το φύλλο του αγώνα:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Αγώνας Περιφερειακού Πρωταθλήματος, 3ος Όμιλος, 24 ηαγωνιστική

Σάββατο 05 Μαρτίου 2011 Ώρα έναρξης:15.00 Γήπεδο:Δημοτικό γήπεδο Βατερού

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΑΤΕΡΟΥ

Α.Γ.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

1

ΖΗΝΟΒΙΟΣ Σ.

1

ΣΙΣΚΟΣ Α.

2

ΣΑΡΙΟΓΛΟΥ Κ.

2

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δ.

3

ΣΥΜΕΛΙΔΗΣ Π.

3

ΤΑΝΤΣΗΣ Π.

4

ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ Μ.

4

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Β.

5

ΚΑΛΛΙΑΝΙΔΗΣ Α.

5

ΓΚΟΥΡΛΙΑΣ Β.

6

ΦΩΤΙΑΔΗΣ Ι.

6

ΣΑΒΒΑΙΔΗΣ Δ.

7

ΚΙΒΡΑΚΙΔΗΣ Κ.

7

ΤΣΑΜΤΣΑΚΗΣ Γ.

8

ΜΕΤΙΚΑΝΟΣ Χ.

8

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ Ε.

9

ΖΗΝΟΒΙΟΣ Ν.

9

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.

10

ΝΑΝΝΟΣ Κ.

10

ΤΖΙΩΤΖΗΣ Ν.

11

ΤΣΑΛΙΔΗΣ Π.

11

ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ Γ.

Α Ν Α Π Λ Η Ρ Ω Μ Α Τ Ι Κ Ο Ι

12

ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ Ν. - -> ΣΑΡΙΟΓΛΟΥ 68΄

12

ΜΠΑΙΡΑΚΤΑΡΗΣ Σ. - - > ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ Ε. 86΄

13

ΚΙΒΡΑΚΙΔΗΣ Γ. - -> ΤΣΑΛΙΔΗΣ 68'

13

ΜΠΑΜΠΑΝΗΣ Γ. - -> ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α. 54'

14

ΠΑΝΤΑΖΗΣ Ε.

14

ΠΑΡΤΣΑΝΗΣ Π. - -> ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ Γ. 91'

15

ΒΑΡΥΤΙΜΙΔΗΣ Δ.

15

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Β.

16

ΜΥΛΩΝΑΣ Α.

16

ΤΡΑΣΙΑΣ Δ.

17

ΠΟΥΤΑΧΙΔΗΣ Δ.

17

ΤΟΜΟΠΟΥΛΟΣ Θ.

18

ΚΑΛΤΣΟΥΝΗΣ Χ.

18

ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Δ.

Προπονητής: Ιωάννης Γεωργιάδης

Προπονητής: Πασχάλης Δημητρίου

Σκόρερς: Ζηνόνιος Ν. 3’ // Αλεξανδρίδης 53’, Αναγνωστόπουλος 61’, Μαντζάνας 82’ Κίτρινες: 84΄Ζηνόβιος Ν. // 12΄Σαββαΐδης, 32΄Τζιώτζης, 84΄Αναγνωστόπουλος Κόκκινη : 49΄Τζιώτζης

Διαιτητής: Βαλιώτης Α. Βοηθοί: Νατσούλας Η. , Τσακνάκης Π. Σ.Δ.Π. Λάρισας

Το φιλμ του αγώνα:

Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα των γηπεδούχων, οι οποίοι έχοντας αποκτήσει ‘’φτερά στα πόδια τους’’ από την ενθουσιώδη υποδοχή των 200 περίπου οπαδών τους προηγήθηκαν με το ‘’καλημέρα’’ στο 3 όταν ο Κιβρακίδης σέντραρε από τα δεξιά και ο Ζηνόβιος Ν. με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον τερματοφύλακα Σίσκο και άνοιξε το σκορ γα την ομάδα του…

Όπως ήταν λογικό, το γρήγορο τέρμα των γηπεδούχων ‘’ έκοψε’’ τα πόδια των ποδοσφαιριστών της Καστοριάς, για την οποία η πρώτη αξιοσημείωτη ευκαιρία ήρθε με το δυνατό σουτ του Τσαμτσάκη να καταλήγει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι στο 8. Στο 13’ ο Αλεξανδρίδης επεχείρησε πολύ ωραία κούρσα έχοντας στην κατοχή του την μπάλα από το ύψος της μεσαίας γραμμής, ωστόσο το σουτ που επεχείρησε φθάνοντας στα αριστερά της μεγάλης περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας Ζηνόβιος.

Δύο λεπτά αργότερα, μακρινό σουτ του Καλλιανίδη δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Αντώνη Σίσκο. Στο 20’ ο Παπαδόπουλος προσπάθησε να αιφνιδιάσει από μακρινή απόσταση τον αντίπαλο πορτιέρο χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα, ενώ ο Σίσκος έκανε επίδειξη των δυνατοτήτων του τόσο στο σουτ του Φωτιάδη στο 28’ όσο και στην ατομική προσπάθεια του Τσαλίδη στο αμέσως επόμενο λεπτό…

Λίγο πριν από την ανάπαυλα του ημιχρόνου, η Καστοριά χρειάστηκε και πάλι την συνδρομή του έμπειρου τερματοφύλακα της μιας και οι γηπεδούχοι έφθασαν πολύ κοντά στο δεύτερο τέρμα με την κεφαλιά του Κιβρακίδη στο 35’, ενώ ο Ζηνόβιος Ν. αστόχησε από πλεονεκτική θέση στέλνοντας τη μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι στο 42’.

Στην επανάληψη, οι ποδοσφαιριστές του Πασχάλη Δημητρίου έχοντας δώσει όρκο νίκης στα αποδυτήρια μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι να εναποθέσουν όλες τους τις δυνάμεις προκειμένου να πετύχουν τη μεγάλη ανατροπή. Στο 49’ η ομάδα της Καστοριάς κέρδισε φάουλ από τα αριστερά, ο αρχηγός Νίκος Τζιώτζης ανέλαβε την εκτέλεση αλλά στην προσπάθεια του να ‘’πιάσει στον ύπνο’’ την αντίπαλη άμυνα παρέβλεψε την εντολή του άρχοντα της αναμέτρησης, ο οποίος δεν δίστασε να αφήσει τους φιλοξενούμενους με 10 παίκτες για τα υπόλοιπα 41’ λεπτά του αγώνα…

Και ενώ θα περίμενε κανείς η ανατροπή του φυσικού ηγέτη των ‘’γουναράδων’’ να αποτελέσει την ταφόπλακα των ελπίδων της ‘’ερυθροκίτρινης στρατιάς’’ για ένα θετικό αποτέλεσμα, προς διάψευση όλων όσοι βιάστηκαν να τους ‘’τελειώσουν’’ οι ποδοσφαιριστές της Καστοριάς προέβησαν σε μια μεγαλειώδη και ψυχωμένη εμφάνιση αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και κερδίζοντας την πλειοψηφία των προσωπικών μονομαχιών !

Στο 53’ Μαντζάνας και Παπαδόπουλος συνδυάστηκαν άψογα από τα αριστερά, με τον τελευταίο να τροφοδοτεί τον Στάθη Αλεξανδίδη ο οποίος με χαρακτηριστική άνεση από το ύψος της μεγάλης περιοχής πλάσαρε τον αντίπαλο τερματοφύλακα στην αριστερή του γωνία και ισοφάρισε για λογαριασμό των φιλοξενουμένων…!

Η ψυχρολουσία και η έλλειψη εμπειρίας και ικανότητας διαχείρισης τέτοιου είδους καταστάσεων ήταν εμφανείς στο στρατόπεδο των γηπεδούχων , οι οποίοι μάλιστα βρέθηκαν πολύ γρήγορα και πίσω στο σκορ όταν ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Αναγνωστόπουλος έγινε κυρίαρχος στον αέρα στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Ζηνόβιου με άπιαστη κεφαλιά στο 61’ !

Δυο λεπτά αργότερα, ο Τσαμτσάκης τροφοδότησε τον Μαντζάνα ο οποίος από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής σούταρε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 75’ επικίνδυνο σουτ του Μετικανού απομάκρυνε σε κόρνερ ο Σίσκος, ενώ στο 82’ ο Αλεξανδρίδης αφού πίεσε ασφυκτικά τον Καλλιανίδη έγινε κάτοχος της μπάλας, ‘’άδειασε’’ υποδειγματικά άλλον έναν αντίπαλο αμυντικό και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον επερχόμενο Μαντζάνα ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να ‘’σπρώξει’’ από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας, εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών, το τελικό 1-3 ! ! !

Με λάθη που δεν αλλοίωσαν όμως την εξέλιξη του αποτελέσματος η διαιτησία του κ. Βαλιώτη Αντώνη και των βοηθών του κ.κ. Νατσούλα Ηλία και Τσακνάκη Πέτρου, άπαντες του Σ.Δ.Π. Λάρισας.

Φωτογραφικό ρεπορτάζ:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου