Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Ζητείται...αντίπαλος !


Πριν από 15 μέρες το ιστολόγιο μας , μετά την θριαμβευτική νίκη επί του Κάστορα, χαρακτήριζε τον Α.Γ.Σ. Καστοριάς ως αφεντικό στον πόλη…Έπειτα , όμως από την σημερινή νίκη δεν θα ήταν καθόλου υπερβολικό να απέδιδε κανείς τον χαρακτηρισμό του αφεντικού και του μεγαθηρίου του 3ου Ομίλου του Περιφερειακού Πρωταθλήματος στην ‘’ερυθροκίτρινη αρμάδα’’, καθώς οι ποδοσφαιριστές του κ. Αντώνη Νικολαίδη έδωσαν συνέχεια στο ανεπανάληπτο ρεκόρ των 8 συνεχόμενων αήττητων αγωνιστικών επικρατώντας , πιο άνετα απ’ ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα, επί της Νάουσας με 2-1 στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής.

Παράλληλα, την παραπάνω διαπίστωση ενισχύουν και τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής μιας και η ετέρα πρωτοπόρος Αλεξάνδρεια έχασε με 3-1 στην έδρα του Σβορώνου, με τον οποίο η ομάδα της Καστοριάς έφερε ισοπαλία στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής, ενώ το βατό πρόγραμμα των ‘’γουναράδων’’ στις 3 επόμενες αγωνιστικές καθιστά ολοένα και εγγύτερη την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα , δεδομένου ότι Νάουσα και Αλεξάνδρεια θα συγκρουστούν μεταξύ τους την 12η αγωνιστική , εν μέσω πάντοτε της εκκρεμούς απόφασης για την ποινή των -6 βαθμών από το περυσινό πρωτάθλημα.

Όσον αφορά, πάντως, τη σημερινή αναμέτρηση αν ήθελε κάποιος να την περιγράψει με λίγες λέξεις θα μπορούσε να αρκεστεί στα εξής: Φρενήρης ενθουσιασμός λίγες ώρες πριν την έναρξη, παροξυσμός στις κερκίδες, δυναμικό ξεκίνημα των γηπεδούχων και επιβλητικό ποδόσφαιρο, ανεξήγητος εφησυχασμός, άγχος και πίεση στα τελευταία λεπτά και , στο τέλος, το μεγάλο ξέσπασμα με την νίκη σε ένα πραγματικό Γκραν Γκινιόλ!

Παρ’ όλα αυτά, κρίνεται σκόπιμο να γίνει ανάλυση των όσων έλαβαν χώρα σήμερα σε αδρές γραμμές και μάλιστα χωρίς καμία παράλειψη, μιας και την τελευταία φορά που είχαμε παρόμοιες εκδηλώσεις ήταν στις 15/05/2005 στον αγώνα Καστοριά-Λάρισα.. Γύρω στις 11.00 το πρωί, λοιπόν, μια πλειάδα νεαρών αλλά αξιέπαινων ατόμων πήρε την γενναία απόφαση να ξεκινήσει μια πρωτόγνωρη πορεία από τους Μανιάκους Καστοριάς, φθάνοντας γύρω στις 14.00 στην κεντρική πλατεία ΔΑΒΑΚΗ της πόλης , όπου ήταν και το σημείο συνάντησης των οπαδών της ομάδας. Ο ενθουσιασμός, η ζωντάνια, η δυναμική και το όραμα των εν λόγω παιδιών, που γνώρισαν την Καστοριά στο ζενίθ και την βιώνουν στο ναδίρ, μόνο σε δεύτερη μοίρα δεν θα πρέπει να περάσει…

Εν μέσω, λοιπόν, ενός φρενήρους , με την καλή πάντοτε έννοια ενθουσιασμού, οι οργανωμένοι φίλαθλοι της Καστοριάς έφθασαν στο Δημοτικό Στάδιο της Πόλης γύρω στις 14.20, όπου αφού πραγματοποίησαν τις όποιες απαραίτητες διαδικαστικές ενέργειες ξεκίνησαν αμέσως να ενισχύουν με ζητωκραυγές, συνθήματα και πάσης φύσεως μορφές επιδοκιμασίας του ποδοσφαιριστές της ομάδας. Αποκορύφωμα της όλης διαδικασίας υπήρξε το ‘’τελετουργικό’’ κατά την είσοδο των δυο ομάδων, θυμίζοντας στους παλιούς στιγμές του ένδοξου παρελθόντος!

Η εν λόγω άξια επαίνων και προβολής κίνηση της νέα γενιάς των Καστοριανών φιλάθλων δεν πέρασε απαρατήρητη από τους ποδοσφαιριστές του Αντώνη Νικολαίδη, οι οποίοι αφού έδωσαν ‘’όρκο νίκης’’ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με μοναδικό στόχο το αποτέλεσμα της νίκης. Η διαρκής κατοχή της μπάλας και η συνεχής πίεση των ποδοσφαιριστών, δεν άργησαν να αποφέρουν καρπούς μιας και στο 15’ ο πληθωρικός Νίκος Τζιώτζης έπειτα από ατομική ενέργεια έπιασε ένα ασύλληπτο δεξί σουτ στέλνοντας την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Παπαδόπουλου, ενώ εννέα λεπτά αργότερα ο στυλοβάτης της άμυνας Χρήστος Παναγιωτίδης έδωσε αέρα δυο τερμάτων στην ‘’ερυθροκίτρινη στρατιά’’!

Αναλόγως καταιγιστική ήταν η συνέχεια των ‘’γουναράδων’’ τόσο στο υπόλοιπο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, όσο και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους…Ώσπου, στο 50’ ο ‘’ιθύνων νους’’ της Καστοριάς Πέτρος Τσούκλης αποχώρησε λόγω τραυματισμού, μ αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να χάσουν το δυνατό τους σημείο που δεν είναι άλλο από τον άξονα της μεσαίας γραμμής. Κι εκεί που το συγκρότημα του Αντώνη Νικολαίδη έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, έχοντας δυο δοκάρια με τον Τζιώτζη στο 65’ και τον Μπάτζιο 82’ , οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να επανέλθουν στο παιχνίδι, όταν σε μια ανύποπτη στιγμή ο Παπαστεργίου εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών και μείωσε μέσα από τη μεγάλη περιοχή σε 2-1 στο 84. Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ‘’έσπασαν καρδιές’’ και δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι επανέφεραν στις μνήμες τους ανάλογες περιστάσεις από παιχνίδια της Β Εθνικής στο πρόσφατο παρελθόν…

Το σφύριγμα της λήξης από τον κ. Πουλημά Ν. επέφερε ένα δικαιολογημένο ξέσπασμα τόσο των μελών του ποδοσφαιρικού τμήματος όσο και και των παρευρισκομένων πολυπληθών φιλάθλων, οι οποίοι εν μέσω επιδοκιμασιών ζήτησαν από τους ποδοσφαιριστές του Αντώνη Νικολαίδη ανάλογη συνέχεια στο πρωτάθλημα και άνοδο στη Γ Εθνική!


Το φύλλο του αγώνα:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

3ος όμιλος Περιφερειακού Πρωταθλήματος, 9 η αγωνιστική

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010 Ώρα έναρξης: 15.00 Γήπεδο:Δημοτικό Στάδιο Καστοριάς

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

Α.Γ.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΝΑΟΥΣΑ

1

ΣΙΣΚΟΣ Α.

1

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Χ.

2

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δ.

2

ΠΕΤΡΑΚΟΣ Ζ.

3

ΤΑΝΤΣΗΣ Π.

3

ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ Α.

4

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ Χ.

4

ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ Γ.

5

ΛΙΤΣΚΑΣ Δ.

5

ΖΟΥΡΚΟΣ Ν.

6

ΣΑΒΒΑΙΔΗΣ Δ.

6

ΠΙΤΟΣ

7

ΤΣΑΜΤΣΑΚΗΣ Γ.

7

ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ Γ.

8

ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ Ν.

8

ΔΟΥΛΚΕΡΙΔΗΣ Ε.

9

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Β.

9

ΜΠΑΤΖΙΟΣ Ι.

10

ΤΣΟΥΚΛΗΣ Π.

10

ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ Α.

11

ΤΖΙΩΤΖΗΣ Ν.

11

ΠΕΡΗΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Ν.

Α Ν Α Π Λ Η Ρ Ω Μ Α Τ Ι Κ Ο Ι

12

ΜΠΑΤΖΙΟΣ Α. - - > ΤΣΑΜΤΣΑΚΗΣ Γ. 65’

12

ΜΑΝΔΑΛΗΣ Χ.

13

ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ Γ. - - > ΤΖΙΩΤΖΗΣ Ν. 86’

13

ΧΑΤΖΗΒΑΛΣΑΜΗΣ Φ. - -> ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ Γ. 46'

14

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.

14

ΧΑΝΤΟΥΡΗΣ Σ. - - > ΜΠΑΤΖΙΟΣ Ι. 46'

15

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗΣ Δ.

15

ΣΙΜΨΕΡΗΣ Γ.

16

ΜΠΑΙΡΑΚΤΑΡΗΣ Σ.

16

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Κ.

17

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ Ε. - -> ΤΣΟΥΚΛΗΣ Π. 52’

17

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ Γ.

18

ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ Α.

18

ΓΕΡΜΑΝΗΣ Π. - -> ΖΟΥΡΚΟΣ Ν. 76’

Προπονητής: Αντώνης Νικολαίδης

Προπονητής: Βασίλειος Αργυρίου

Σκόρερς: Τζιώτζης Ν. 15’, Παναγιωτίδης Χ. 24’// Παπαστεργίου 84’

ΚίτρινεςΤσούκλης 44’, Τάντσης 71’:// Παπαστεργίου 28’.,Σταυρίδης 41' Πετράκος 44’, Πίτος 55’’ Κόκκινες: Δουλκερίδης 24’, 58’ Διαιτητής:Πουλημάς Ν . Βοηθοί: Στόικος Μ. , Κατσουρής Γ.


Το φιλμ του αγώνα:

Έχοντας ‘’φτερά στα πόδια’’ λόγω της εντυπωσιακής υποδοχής από του φιλάθλους οι ποδοσφαιριστές της Καστοριάς μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο δυναμικά κι αποφασιστικά για την κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης, με την πρώτη ευκαιρία να έρχεται στο 2’ όταν ο Τζιώτζης επεχείρησε μακρινό σουτ αλλά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε. Στο 10’ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος επεχείρησε πλασέ μέσα από την μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.

Η συνεχής πίεση και η φανερή υπεροχή των γηπεδούχων έλαβε σάρκα και οστά στο 15’, όταν ο Νίκος Τζιώτζης έπειτα από εξαιρετική ατομική ενέργεια και υποδειγματική εναλλαγή της μπάλας από το αριστερό στο δεξί έπιασε ένα ασύλληπτο δεξί σουτ , από αριστερά λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει Παπαδόπουλου!

Η απάντηση των φιλοξενούμενων στον επιθετικό μονόλογο της Καστοριάς ήρθε λίγα λεπτά αργότερα, αλλά το σουτ του Παπαστεργίου βρήκε στο δοκάρι του Σίσκου στο 19’ , ενώ στο επόμενο λεπτό αδύναμο πλασέ του Βλαχοδήμου κύλησε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Πέτρος Τσούκλης εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά , όπως επετίθεντο οι γηπεδούχοι, με τον Χρήστο Παναγιωτίδη να γίνεται κυρίαρχος στον αέρα και με καρφωτή κεφαλιά να γράφει το 2-0 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών! Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός του παιχνιδιού και της παραγωγής ευκαιριών έπεσε , με τους φιλοξενούμενους να έχουν ένα άστοχο σουτ από πλάγια θέση με τον Ευθυμιάδη, ενώ για την Καστοριά τόσο το σουτ του Τζιώτζη στο 34’ όσο και το απευθείας φάουλ του Τσούκλη στο 40’ δεν απέφεραν κάποιο ουσιώδες αποτέλεσμα.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι έψαξαν σ’ αρκετές περιπτώσεις ένα τρίτο τέρμα που θα έδινε τέλος στις όποιες ελπίδες των φιλοξενούμενων, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Στο 52 η κεφαλιά του Παπαστεργίου έπειτα από σέντρα του Ευθυμιάδη κατέληξε άουτ, ενώ στο 59’ ο Τζιώτζης βρέθηκε στην μεγάλη περιοχή αλλά το πλασέ που επεχείρησε από πλάγια θέση μπλόκαρε άνετα ο αντίπαλο πορτιέρο.

Στο 64’ ο Σαββαϊδης σέντραρε από τα δεξιά αλλά το σουτ του Μπάτζιου κατέληξε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Τζιώτζης έπιασε ωραία κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Τάντση , αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 67’ ο πολύπειρος Νίκος Τζιώτζης σούταρε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Στο 76’ η κεφαλιά του Αλεξανδρίδη έπειτα από σέντρα του Σαββαϊδη δεν ανησύχησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα καταλήγοντας δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι, ενώ 6 λεπτά αργότερα ο Αργύρης Μπάτζιος επεχείρησε ένα εξαιρετικό σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι τραντάζοντας το οριζόντιο δοκάρι.

Έξι λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν και πάλι στο παιχνίδι , όταν ο Παπαστεργίου εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της αμυντικής γραμμής της Καστοριάς και πλάσαρε εύστοχα μέσα από τη μεγάλη περιοχή σε 2-1. Στα τελευταία λεπτά, εξελίχθηκε ένα πραγματικό θρίλερ, με τη μπάλα να αλλάζει συνεχώς περιοχές και το ρυθμό της έντασης να είναι ιδιαίτερα έντονος, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να ‘’φέρουν τα πάνω κάτω’’ όταν το σουτ του Πίτου απομάκρυναν σωτήρια οι αμυντικοί πάνω στη γραμμή.

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του κ. Πουλημά Ν . και των βοηθών του κ. Στόικου Μ. και Κατσουρή Γ., άπαντες του συνδέσμου διαιτητών Κέρκυρας ενώ την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 1000 φίλαθλοι του Α.Γ.Σ. Καστοριάς και τοπικού γενικότερα ποδοσφαίρου! Κλείνοντας, το ιστολόγιο μας θα ήθελε να συγχαρεί και δημόσια τους '' Kastoria Warriors Gate 11'' για τη σημερινή τους συγκινητική κι αξιέπαινη παρουσία , καθώς και να αποστείλει αίτημα προς τους καθ' ύλιν αρμόδιους προκειμένου να μεριμνήσουν για τη παρουσία των παιδιών αυτών στο επόμενο παιχνίδι της ομάδας με την Σιάτιστα!


Φωτογραφικό ρεπορτάζ:


Videos







Ανταπόκριση για το Kastoria- FC News: Ιωσήφ Χατζητιμοθέου – Στέφανος Μπάσιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου