Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Αυτή είναι η πραγματική Κ Α Σ Τ Ο Ρ Ι Α !


Επανήλθαν και πάλι τα χαμόγελα και η αισιοδοξία στο στρατόπεδο του Α.Γ.Σ. Καστοριάς, καθώς οι ‘’γουναράδες’’ κατόρθωσαν να καταβάλλουν αφενός την αντίσταση της Νίκης Αγκαθιάς κι αφετέρου το υπέρμετρο άγχος, συνδυάζοντας σκορ και θέαμα , με το τελικό 3-0 να δημιουργεί ακόμα και συναισθήματα μη ικανοποίησης τόσο στους ποδοσφαιριστές όσο και στο φίλαθλο κοινό. Κι αυτό γιατί ,όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται, κανείς δεν θα μπορούσε να αρνηθεί πως οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μετά το 3-0 ‘’έβγαλαν φτερά’’ ξεδιπλώνοντας στο χορτάρι τις αδιαφιλονίκητες ικανότητες και το πληθωρικό τους ταλέντο, κάτι το οποίο δεν έγινε σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο υπήρχε η ανησυχία, το άγχος και η νευρικότητα του πρώτου ημιχρόνου…

Από την άλλη, θα μπορούσε κανείς να αντιτάξει πως όλα τα παραπάνω ήταν αναμενόμενα κι απολύτως δικαιολογημένα , αν αναλογιστεί κανείς τις υψηλές απαιτήσεις και τους πρωταγωνιστικούς στόχους , που οφείλει να έχει πάντοτε η ομάδα της Καστοριάς! Θα ήταν ,όμως, μεγάλο σφάλμα το να παραλείψει κανείς το πάθος, την μαχητικότητα, την μαγκιά και το ποδοσφαιρικό θράσος που έδειξαν σήμερα όλοι ανεξαιρέτως οι ποδοσφαιριστές, δίνοντας την καλύτερη απάντηση σ’ όλα όσα ειπώθηκαν κι γράφτηκαν τις προηγούμενες μέρες…

Δε χωρά αμφιβολία πως μετά από καιρό οι φίλαθλοι της ομάδας είδαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο 11 παλικάρια, που πάλεψαν και τα έδωσαν όλα για τη φανέλα, κάνοντας μια συγκλονιστική κι συγκηνιτική εμφάνιση. Ποιος δεν ανατρίχιασε και δεν του ήρθαν στο νου στιγμές από το ένδοξο παρελθόν όταν ο στυλοβάτης της άμυνας, ο Χρήστος Παναγιωτίδης, έβγαλε από μέσα του όλη την πίεση, το πάθος και τη δίψα για την επιτυχία μετά την επίτευξη του πρώτου τέρματος; Ενδεικτικό βέβαια το παράδειγμα, καθώς το σύνολο των παλικαριών της ομάδας ήταν σήμερα το απόγευμα υπόδειγμα ανδρείας θάρρους και αποφασιστικότητας !

Το φύλλο του αγώνα:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

3ος όμιλος Περιφερειακού Πρωταθλήματος, 2η αγωνιστική

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010 Ώρα έναρξης: 16.00 Γήπεδο:Ο.Α.Κ.Α Καστοριάς

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

Α.Γ.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ

1

ΣΙΣΚΟΣ Α.

1

ΚΙΤΣΑΣ Χ.


2

ΓΚΟΥΡΛΙΑΣ Β.

2

ΚΟΥΒΑΤΣΙΔΗΣ Α.


3

ΤΑΝΤΣΗΣ Π.

13

ΠΑΤΡΙΚΑΣ Θ.


4

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ Χ.

5

ΒΑΛΔΗΡ Γ.


5

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δ.

3

ΠΑΤΡΙΚΑΣ Γ.


6

ΣΑΒΒΑΙΔΗΣ Δ.

17

ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΗΣ Σ.


7

ΤΣΑΜΤΣΑΚΗΣ Γ.

6

ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ Κ.


8

ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ Ν.

9

ΤΣΟΥΠΡΟΣ Δ.


9

ΤΖΙΩΤΖΗΣ Ν.

7

ΜΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Π.


10

ΤΣΟΥΚΛΗΣ Π.

4

ΝΤΑΜΤΣΙΟΣ Γ.

11

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.

8

ΤΣΑΡΤΣΑΡΗΣ Ρ.

Α Ν Α Π Λ Η Ρ Ω Μ Α Τ Ι Κ Ο Ι

12

ΝΤΙΣΙΟΣ Β.

12

ΜΠΑΚΑΝΟΣ Α.--> 50’ ΠΑΤΡΙΚΑΣ Γ.

13

ΜΠΑΤΖΙΟΣ Α. -- >75' ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

10

ΔΙΤΣΟΛΑΣ Σ. -- > 50’ ΚΟΥΒΑΤΣΙΔΗΣ

14

ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ Γ. -- > 63’ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

16

ΡΙΣΟΣ Α.

15

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Β.

15

ΚΥΡΟΥ Γ. -- > 61’ ΝΤΑΜΤΣΙΟΣ

16

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ Ε. -- > 81’ ΤΖΙΩΤΖΗΣ

14

ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Θ.

17

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Β.

11

ΚΑΡΟΛΙΔΗΣ Α.

18

ΛΙΟΝΤΟΣ Κ.

18

ΜΑΡΟΥΔΑΣ Ι.

Προπονητής: Αντώνης Νικολαίδης

Προπονητής: Παπανώτας Νίκος

Σκόρερς: Παναγιωτίδης( 10’), Παπαδόπουλος Δ. ( 57’), Τσαμτσάκης( 59’) Κίτρινες: Παπαδόπουλος Δ. ( 57’), Πετρόπουλος (60')//Κουκούλης ( 30’), Τσούπρος ( 36’, Πατρίκας Γ. ( 38’), Διτσόλας ( 83’)

Διαιτητής: Μπούμπας Κ. Βοηθοί Διαμαντής Λ., Ράπτη Α.

Τεχνική ανάλυση:

Υποδειγματικά ήταν παραταγμένη η ομάδα της Καστοριάς εντός των τεσσάρων γραμμών, με τον τεχνικό κ. Αντώνη Νικολαίδη να παρατάσσει την ομάδα του με σύστημα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Αντώνης Σίσκος, που δεν χρειάστηκε να κάνει πολλές φορές επίδειξη των δυνατοτήτων του. Στην αμυντική γραμμή, αψεγάδιαστοι ήταν οι Βασίλης Γκούρλιας( δεξί μπακ) και Πέτρος Τάντσης( αριστερό μπακ), ενώ απροσπέλαστοι ήταν οι Νίκος Καλαφάτης κι Χρήστος Παναγιωτίδης.

Στο χώρο της μεσαίας γραμμής, δραστήριοι κι αεικίνητοι ήταν αφενός ο Νίκος Τζιώτζης από τα δεξιά, αφετέρου ο Μίμης Παπαδόπουλος από τα αριστερά . Σε ανασταλτικό ρόλο ήταν άψογος ο ταλαντούχος Δημήτρης Σαββαίδης ενώ έλαμψε και πάλι η ποιότητα του Πέτρου Τσούκλη, ο οποίος μάλιστα υπήρξε δημιουργός και τωνδυο εκ των τριών τερμάτων. Την αιχμή του δόρατος αποτέλεσαν ο Αντώνης Πετρόπουλος κι ο Γιώργος Τσαμτσάκης προκαλώντας σωρεία ρηγμάτων στην άμυνα των φιλοξενουμένων, ενώ ζωντάνια και φρεσκάδα προσέθεσαν στην ομάδα οι Γιώργος Μαντζάνας, Αργύρης Μπάτζιος και Στάθης Αλεξανδρίδης.

Η περιγραφή των τερμάτων:

1-0: Ήταν το 9ο λεπτό όταν ο Τσούκλης τροφοδότησε τον Τσαμτσάκη, ο τελευταίος σούταρε από δεξιά αλλά ο Κίτσας έδιωξε σε κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο πολύπειρος Πέτρος Τσούκλης, με τον Χρήστο Παναγιωτίδη να γίνεται κυρίαρχος στον αέρα και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς τόσο από τους ποδοσφαιριστές όσο κι από τον κόσμο της ομάδας ,μιας και μόλις ‘’είχε σπάσει το ρόδι’’ για την ομάδα της Καστοριάς στο φετινό πρωτάθλημα!

2-0: Ξαφνική αντεπίθεση της Καστοριάς στο 56’ και ο συνήθης ύποπτος Τσαμτσάκης διεισδύει στη μεγάλη περιοχή ,αλλά στέκεται άτυχος στην τελική προσπάθεια με την μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό, ο Τσούκλης τροφοδοτεί τον Μίμη Παπαδόπουλο κι ενώ όλοι περιμένουν σέντρα ο πληθωρικός μεσοεπιθετικός της Καστοριάς επιχειρεί αριστοτεχνικό μακρινό σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει ,λόγω της πορείας που πήρε η μπάλα από τα φάλτσα, πορτιέρο των φιλοξενουμένων…

3-0: Δεν έχουν καλά-καλά κοπάσει οι πανηγυρισμοί στις κερκίδες και στο 59 ο Αντώνης Πετρόπουλος θα πασάρει στον Γιώργο Τσαμτσάκη, ο οποίος θα μπει στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά, θα ‘’αδείασει’’ τους αμυντικούς και θα πλασάρει υποδειγματικά με το δεξί στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι κι έπειτα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 !

Το φιλμ του αγώνα:

Νωθρό ήταν το ξεκίνημα των γηπεδούχων, με την πρώτη φάση να έρχεται στο 6’ όταν το σουτ που επιχείρησε ο Τσούκλης κατέληξε άουτ. Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι φιλοξενούμενοι από την σέντρα του παιχνιδιού παρετάχθησαν αμυντικά πιέζοντας συνεχώς στα ¾ του γηπέδου μ’ αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η δημιουργία μεγάλου αριθμού φάσεων. Με την συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου ο Τζιώτζης σέντραρε από αριστερά αλλά η κεφαλιά του Τσούκλη κατέληξε σε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα, μακρινό σουτ του Λαμπριανίδη κατέληξε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε στο 23 η προσπάθεια του Τσούπρου μετά από κακή απομάκρυνση της μπάλας από τον Τζιώτζη. Στο 27’ λίγο έλειψε να επαναληφθεί η φάση του 1-0 ,αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε ο Χρήστος Παναγιωτίδης κατέληξε σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό, υπέροχη σέντρα του Αντώνη Πετρόπουλου πέρασε ανεκμετάλλευτη, ενώ η απειλητική εκτέλεση φάουλ από τον Τσούκλη στο 40 ήταν το τελευταίο αξιοσημείωτο γεγονός του πρώτου ημιχρόνου…

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο ορεξάτοι κ αποφασισμένοι να καθαρίσουν τον αγώνα. Στο 50 συρτό αλλά αδύναμο σουτ του Τσούκλη κύλησε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι, ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής δεν μπόρεσε να πλασάρει έγκαιρα τον Κίτσα από πλεονεκτική θέση στο 54’. Στο 67 ο νεαρός Δημήτρης Σαββαίδης δοκίμασε από μακριά το δεξί του πόδι αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Με τη συμπλήρωση 70 λεπτών παιχνιδιού, οι φιλοξενούμενοι έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία να μειώσουν το σκορ ,όταν ο Τσούπρος δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ α τετ τον Αντώνη Σίσκο, καθώς ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έδιωξε σε κόρνερ.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης η επιθετική γραμμή της Καστοριάς έβγαζε φωτιές, εντούτοις τόσο οι προσπάθειες του Γιώργου Τσαμτσάκη στο 85 ( σουτ στην κίνηση) και στο 89 ( ατομική ενέργεια) ,όσο και το μακρινό σουτ του Αλεξανδρίδη δεν απέφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα…

Ιδιαίτερα σχολαστική ήταν η διαιτησία του κ. Μπούμπα Κ. και των βοηθών του κ.κ. Διαμαντή Λ. και Ράπτη Α. άπαντες από το σύνδεσμο της Ηπείρου. Την αναμέτρηση παρακολούθησαν γύρω στους 250 φιλάθλους της γηπεδούχου και λιγοστοί ηρωικοί των φιλοξενουμένων κάτω από φθινοπωρινές καιρικές συνθήκες.




Αποκλειστικό ρεπορτάζ για το Kastoria- FC News: Ιωσήφ Χατζητιμοθέου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου