Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

''Εξάρες'' έφερε ο Α.Γ.Σ. Καστοριάς στο τελευταίο φιλικό αγώνα με αντίπαλο την Πολυκάρπη!


Με το ευρύ 1-6 επιβλήθηκε ο Α.Γ.Σ. Καστοριάς στην Πολυκάρπη επί του τοπικού Ηρακλή σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής 12 Σεπτεμβρίου 2010 στα πλαίσια του φιλανθρωπικού τουρνουά που διοργάνωσε ο σύλλογος της Πολυκάρπης. Ο εν λόγω αγώνας διεξήχθη σ' έναν αρκετά βαρύ αγωνιστικό χώρο εξαιτίας των δυσχερών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στο νομό Καστοριάς τις τελευταίες ημέρες, γεγονός όμως που δεν εμπόδισε τους ποδοσφαιριστές της Καστοριάς να ξεδιπλώσουν το πληθωρικό ταλέντο τους εντός αγωνιστικού χώρου και να αποδώσουν εξαιρετικό ποδόσφαιρο.

Δεν χωρά αμφιβολία πως τόσο η σημερινή εμφάνιση όσο και το αγωνιστικό πρόσωπο της Καστοριάς τις τελευταίες εβδομάδες μόνο ελπίδα και αισιοδοξία για ένα ευοίωνο μέλλον μπορεί να προκαλέσει στους απανταχού φίλους της ιστορικής ομάδας, καθώς δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι το σύνολο που έχει δημιουργηθεί από έμπειρους αλλά και από νεαρούς ποδοσφαιριστές βρίθει ποιότητας και ταλέντου, ενώ με το πέρασμα του χρόνου είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως η ομάδα θα βελτιώνεται συνεχώς κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος!

Από την πλευρά του ο τεχνικός της ομάδας κ. Αντώνης Νικολαίδης δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίηση του για την θετική και συνεχώς βελτιωμένη εικόνα του συνόλου των ποδοσφαιριστών της ομάδας του, καθώς για ένα ακόμα παιχνίδι ο Α.Γ.Σ. Καστοριάς παρουσίασε ένα συμπαγές και επιμελώς παραταγμένο σύνολο με δουλεμένους αυτοματισμούς και σαφή επιθετικό προσανατολισμό, κάτι που το επιβεβαιώνουν οι πολλές τελικές ευκαιρίες και η επίτευξη των 6 τερμάτων.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Ηρακλής Πολυκάρπης ( Θεόδωρος Ποντίκης): Πιατσίκας, Σαμαράς, Κουμπούρης, Καραμήτρος, Κυβεντίδης, Μόσχος Γεωργ., Μόσχος Κων., Παπαθανασίου, Παπαβασιλείου Δημ., Σάρρας, Οικονόμου. Έπαιξαν επίσης και οι Σιδερίδης, Παπαϊωάννου, Διαμαντής, Κοτανίδης, Μάντσης, Γιατσελίδης, Παπαβασιλείου Στέργ., Μπούρκας, Κατεργιαννάκης, Κωνσταντινίδης, Βασιλείου, Διαμαντάρας

Α.Γ.Σ. Καστοριάς( Αντώνης Νικολαίδης):Σίσκος (45΄Δημητριάδης), Λιόντος (36΄Μπαμπάνης), Γκούρλιας (36΄Φλίνδρης- 67΄Μπάτζιος), Τάντσης (58΄Καρανάσιος-71΄Τράσιας), Παναγιωτίδης (49΄Αναγνωστόπουλος), Καλαφάτης (70΄Σίμος), Τσούκλης (58΄Στασινόπουλος), Λίτσκας (58΄Μπαϊτακτάρης), Πετρόπουλος (36΄Τσαμτσάκης), Μαντζάνας (36΄Παπαδόπουλος), Αλεξανδρίδης (36΄Τζιώτζης-71΄Τομόπουλος)


Το φιλμ του αγώνα:

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα της Καστοριάς καθώς παρά το γεγονός πως ο Αλεξανδρίδης δεν μπόρεσε να βρει στόχο στο σουτ που επιχείρησε στο 4', ο Τσούκλης μπόρεσε να ανοίξει το σκορ με καλοζυγισμένο πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή στην αριστερή γωνία του Πιατσίκη στο 12'. Τέσσερα λεπτά αργότερα μακρινό σουτ του Νίκου Καλαφάτη κατέληξε άουτ, ενώ σουτ του Λιόντου απομάκρυνε σε κόρνερ ο γκολκίπερ του γηπεδούχων στο 17'.

Με τη συμπλήρωση των πρώτων 20 λεπτών η Καστοριά κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της όταν ο Αλεξανδρίδης πάσαρε στον Καλαφάτη, αυτός τροφοδότησε τον Τσούκλη με τον τελευταίο να σημειώνει με πλασέ το 2-0. Στο 22' ο Αντώνης Πετρόπουλος στάθηκε άτυχος καθώς το έξυπνο μακρινό σουτ που επιχείρησε τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 28' ήταν η πρώτη φορά που οι γηπεδούχοι απείλησαν την εστία του Σίσκου έπειτα από δυνατό σουτ του Οικονόμου.

Στο 37' έπειτα από πολιορκία στα καρέ των γηπεδούχων ο Νίκος Καλαφάτης τροφοδότησε μέσα στη μεγάλη περιοχή τον Μίμη Παπαδόπουλου με τον τελευταίο να ανατρέπεται από τους αμυντικούς και τον διαιτητή της αναμέτρησης να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Πέτρος Τσούκλης που επιδεικνύοντας ολύμπια ψυχραιμία ευστόχησε πετυχαίνοντας ''χατ τρικ''.Ένα λεπτό πριν από τη λήξη του ημιχρόνου ο Κυβεντίδης σέντραρε από τα δεξιά στον Παπαθανασίου ο οποίος επιχείρησε ένα εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι και μείωσε σε 1-3, σκορ με το οποίο οδηγήθηκαν οι δυο ομάδες στα αποδυτηρία.

Φτωχότερο σε φάσεις και δημιουργικότητα ήταν το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης. Στο 63' ο Δημήτρης Στασινόπουλος τροφοδότησε τον Μίμη Παπαδόπουλο ο οποίος σούταρε έξυπνα στη δεξιά γωνία του αντίπαλου πορτιέρο και πέτυχε το 1-4. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μίμης Παπαδόπουλος ανέλαβε δημιουργικό ρόλο προσφέροντας μια υποδειγματική ασσίστ στον Νίκο Τζιώτζη με τον έμπειρο μεσοεπιθετικό να σημειώνει άνετα το 1-5 με πλασέ μέσα από τη μικρή. περιοχή.

Στο 69ο λεπτό σουτ του Μπάτζιου απεσώβησε σε κόρνερ ο γκολκίπερ της Πολυκάρπης, ενώ δεν είχε την επιθυμητή κατάληξη η προσπάθεια του Παπαδόπουλου στο 81'. Στο 85' το σουτ που επιχείρησε ο Τομόπουλος κατέληξε σε κόρνερ, ενώ ένα λεπτό πριν από τη λήξη της αναμέτρησης ο Μίμης Παπαδόπουλος με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και διαμόρφωσε το τελικό 1-6.

Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Ρόντση και των βοηθών του κ.κ. Πάνου και Παγιαυλή που αρκέστηκαν στις απαραίτητες και επιτακτικές υποδείξεις. Την αναμέτρηση παρακολούθησαν αρκετοί φίλαθλοι των δυο ομάδων παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, ενώ προηγήθηκαν της εν λόγω αναμέτρησης αγώνες παιδικών ομάδων τοπικών σωματείων.

Αποκλειστικό ρεπορτάζ για το Kastoria-FC News: Ιωσήφ Χατζητιμοθέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου