Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Απολογισμός για τα δρώμενα στον Α.Γ.Σ. Καστοριάς μετά από μια εβδομάδα προετοιμασίας ! ( Σάββατο 31/07/2010)


Πριν λίγες ώρες συμπληρώθηκε μια βδομάδα ακριβώς από την ημέρα που οι ποδοσφαιριστές της Καστοριάς συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά ώστε να παραλάβουν τον αθλητικό εξοπλισμό, ενώ αισίως τείνουμε να φτάσουμε και στη συμπλήρωση της πρώτης εβδομάδας προπονήσεων. Είναι πέρα για πέρα φυσικό πως από τις πρώτες αναγνωριστικές και για χάριν του λεγόμενου ''ξεμουδιασματος'' προπονήσεις δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Παρ' όλα αυτά, κρίνεται φρόνιμο αλλά και ωφέλιμο να βάλουμε στη ζυγαριά όλα όσα έχουν συμβεί τις πρώτε αυτές μέρες στην προετοιμασία των ''γουναράδων'', ούτως ώστε να αποκτήσει η φίλαθλη κοινή γνώμη τις πρώτες της εντυπώσεις.

Τα θετικά:

1.Το καλό κλίμα που επικρατεί τόσο στις τάξεις των διοικούντων όσο και στο ποδοσφαιρικό τμήμα.
2.Η επιτακτική ισότητα, ο αλτρουισμός και η απαραίτητη για την επιτυχία συνεργασία μακριά από κάθε εγωισμό αντισταθμίζουν τις πρώτες αποχωρήσεις από την ομάδα μας.Θετικά κρίνεται και η σωστή διαχείριση των συμβολαίων και των αμοιβών του ποδοσφαιρικού τμήματος, προκειμένου να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος.
3. Η πληρότητα του έμψυχου δυναμικού της ομάδας.Πλουραλισμός επιλογών επικρατεί σ' όλες ανεξαιρέτως τις θέσεις με τον τεχνικό της ομάδας κ. Αντώνη Νικολαίδη να αντιμετωπίζει σωρεία ''ευχάριστων'' πονοκεφάλων
4.Η ομοιογένεια των ποδοσφαιριστών. Η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών έχει στελεχώσει και παλαιότερα είτε την ανδρική είτε την β' ομάδα της Καστοριάς μ' αποτέλεσμα να μην απαιτείται το επιπλέον διάστημα της προσαρμογής.
5.Η αξιοζήλευτη εμπειρία αρκετών ποδοσφαιριστών. Σπάνιες παραστάσεις απο μεγαλύτερες κατηγορίες φέρουν ορισμένοι ποδοφαιριστές, όπως επί παραδείγματι οι Νίκος Καλαφάτης, Νίκος Τζιώτζης, Μίμης Παπαδόπουλος, Νίκος Φλίνδρης, Βασίλης Δημητριάδης,Πέτρος Τσούκλης κ.α.
6. ''Τρίβει'' τα μάτια του το τεχνικό επιτελείο με το πληθωρικό ταλέντο και το ποδοσφαιρικό θράσσος ορισμένων νεαρών ποδοσφαιριστών της ομάδας.
7. Η εξαιρετική επιλογή στο τεχνικό επιτελείο. ο τεχνικός της ομάδας κ. Αντώνης Νικολαίδης είναι από τους λίγους, αν όχι ο μοναδικός, στο νομό Καστοριάς που φέρει το δίπλωμα UEFA B' ενώ και οι συνεργάτες του κ.κ. Κωνσταντίνος Γκιάτας,Δημήτρης Πετσώνης και Χρήστος Ασμακίδης είναι άτομα κύρους και άξια σεβασμού τόσο ως προσωπικότητες όσο και ως επαγγελματίες.
8. Η ζέση και ο ενθουσιασμός των νέων διοικούντων το σύλλογο. Πρόκειται για ανθρώπους με πείρα και γνώσεις για το ποδόσφαιρο που έψαχναν από καιρό τη μεγάλη ευκαιρία για να αναλάβουν μια ιστορική ομάδα. Η θρυλική ΚΑΣΤΟΡΙΑ έχει ανάγκη από ανθρώπους με όραμα,ικανότητες και αποφασιστηκότητα ώστε να επαναφέρουν το σύλλογο στη φυσική του θέση, κάτι το οποίο φαίνεται πως έχει βρει και με το παραπάνω το σωματείο!
9. Η νέα εποχή και στο επικοινωνιακό κομμάτι. Από σήμερα, Σάββατο, βρίσκεται on the internet η νέα επίσημη ιστοσελίδα του Α.Γ.Σ. Καστοριάς με πρώτα στοιχεία να είναι θετικά.
10. Η αναμενόμενη αφύπνιση του λαού της Καστοριάς. Η αγανάκτηση και η οργή εξαιτίας των περσινών δυσάρεστων γεγονότων αναμένεται να μετατραπεί σε αθεράπευτη αγάπη και λατρεία για τα ''καναρίνια''!

Τα αρνητικά:


1. Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των φιλάθλων για συνέχεια στις αποχωρήσεις που ήδη ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα ο Γιώργος Αργυρός.
2. Ως απώλεια μπορεί να κριθεί η απόκτηση από γειτονικά σωματεία ποδοσφαιριστών με εμπειρία και γνώση της κατηγορίας για τους οποίους ενδιαφέρον έδειξε και η ομάδα μας.
3. Η καθυστερημένη ενημέρωση του φίλαθλου κόσμου για τα τεκταινόμενα της ομάδας, εξαιτίας της έλλειψης επίσημης ιστοσελίδας μέχρι και την Παρασκευή 30/07/2010.
4. Ο υπέρ το δέον αριθμός των ποδοσφαιριστών που συνιστούν το έμψυχο δυναμικό της ομάδας, ειδικά μάλιστα τη στιγμή που για ορισμένους αμφισβητείται κατά πόσο είναι σε θέση να αντέξουν το βάρος και το κύρος της φανέλας.
5. Οι ''ηλεκτρονικοί πόλεμοι'', οι διαξιφισμοί και οι προσωπικές αντιπαραθέσεις μόνο το καλό της ομάδας δεν εξυπηρέτησαν.
6.''Σφιγμένος'' παρουσιάζεται ακόμη ο κόσμος της ομάδας όπως φαίνεται και από τις μέχρι τώρα πωλήσεις των εισητηρίων διαρκείας. Αυτό βέβαια αναμένεται να ανατραπεί με το πέρας της προετοιμασίας, τη διεξαγωγή των φιλικών αγώνων και την εγγύτητα των επίσημων αγώνων δεδομένης της κρισιμότητας και των δυσκολιών της εποχής...

Αν μη τι άλλο, λοιπόν, το πρόσιμο που προκύπτει από τον παραπάνω απολογισμό είναι θετικό ,γεγονός που γεμίζει με αισιοδοξία άπαντες ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που είμαστε υπέρμαχοι του ρητού πως ''η αρχή είναι το ήμισυ του παντός''. Ξεχωρίζουμε από όλα όσα προαναφέρθηκαν τη δημιουργία της νέας επίσημης ιστοσελίδας του Α.Γ.Σ. Καστοριάς με domain name www.kastoria-fc.gr , για την οποία ευχόμαστε να συνεχίσει το αξιόλογο έργο της μέχρι πρότινος επίσημης ιστοσελίδας ,ούτως ώστε η δική μας παρουσιά να περιοριστεί στην ''κριτική της εξέδρας'' και στην οργάνωση των θεμάτων που αφορούν το φίλαθλο κόσμο της πόλης...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου