Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Άρθρο του kastoria-fcnews: "Η Καστοριά και οι οπαδοί της"

ΚΑΣΤΟΡΙΑ 1963-1974: Η Καστοριά παίζει την Β’ Εθνική κατηγορία και πραγματικά δεν πιστεύουμε στα μάτια μας όταν διαβάζουμε στον τύπο της τότε εποχής ότι τους αγώνες παρακολουθούσαν κατά μέσο όρο 2.500 φίλαθλοι της ομάδας. Ακόμη και στους εκτός έδρας αγώνες η συμμετοχή των φιλάθλων μας είναι απίστευτη. Πάνω από 2.000 φίλαθλοι μας εκδράμουν στη Φλώρινα, στην Κοζάνη, στην Πτολεμαΐδα και στην Κατερίνη, στη Βέροια, στη Θεσσαλονίκη για τα αντίστοιχα εκτός έδρας ματς. Ανακαλύπτοντας, όμως, τα πραγματικά εισιτήρια των τότε αγώνων σιγά σιγά οι αμφιβολίες μας περιορίζονται αλλά πάλι δεν έχουμε πεισθεί κατά 100%.Την δυσπιστία μας αυτή τελικά καταρρίπτουν οι μαρτυρίες πολλών παλιών ποδοσφαιριστών που ήρθαμε σε επαφή αλλά και ο τύπος των επαρχιακών πόλεων που αναφέρθηκαν (και όχι μόνο) και έτσι πειθόμαστε κατά 100%. Άλλες εποχές…, πιο καθαρές, χωρίς στοιχήματα, στημένα, οικονομικά κίνητρα και «επαγγελματισμό»

ΚΑΣΤΟΡΙΑ 1974-1983: Η ομάδα αγωνίζεται στην Α’ εθνική και για 9 ολόκληρα χρόνια η πόλη, ο νομός και η Δυτική Μακεδονία ζουν και αναπνέουν για αυτή την ομάδα. Τι να πρωτοπεί κάποιος για αυτή την ΧΡΥΣΗ ΠΕΡΙΟΔΟ όπου η Καστοριά κάνει το πανελλήνιο να παραμιλά για αυτή. Απλά και μόνο ότι όλοι στήριζαν την ομαδάρα μας !

ΚΑΣΤΟΡΙΑ 1983-1992: Η ομάδα μας παίζει Β’ εθνική αλλά το «ξερό» και πάλι γεμάτο. Ο κόσμος ακολουθεί την ομάδα και στηρίζει. Όμως έρχεται το 1991 όπου εκείνο το ματς με την Καλλιθέα αλλάζει τα πάντα. Πολλά ακούστηκαν για τον αγώνα αυτό ο οποίος απομάκρυνε τον κόσμο αλλά δεν είναι η ώρα να πούμε τι ίσως να έγινε τότε. Εξάλλου αυτό είναι έργο του ιστορικού του μέλλοντος. Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι το ποδόσφαιρο πλέον άρχισε να γίνεται πιο βρώμικο. Έτσι την περίοδο 1991-1992 η ομάδα πέφτει….

ΚΑΣΤΟΡΙΑ- 1992-1999: Η ομάδα μας μετατρέπεται σε πραγματικό ασανσέρ αλλάζοντας κάθε χρόνο και κατηγορία είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω. Μεγάλη επιτυχία της περιόδου αποτελεί η άνοδος-εξπρές της ομάδας στην Α' Εθνική μετά από 13 χρόνια και μάλιστα στηριζόμενη πάνω σε μια καστοριανή βάση. Από την άλλη, ενα Σκωτσέζικο ντουζ που πότε αναθερμάνει και πότε παγώνει τους πικραμένους οπαδούς μας. Σίγουρα όμως κουράζει πολλούς και ειδικά την κοινή γνώμη η οποία θεωρεί ότι το ποδόσφαιρο πλέον είναι ότι πιο βρώμικο υπάρχει και δεν αξίζει να ασχολείσαι διότι όλα είναι στημένα. Και έρχεται το 1999 όπου η ομάδα διαλύεται σχεδόν και πάει στο πρωτοδικείο.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ 1999-2009: Είναι η εποχή του Παναγιώτη Σπυρόπουλου. Τι να πει κανείς για αυτόν τον παράγοντα; Ότι πήρε την ομάδα από την διάλυση και την έφερε μια ανάσα από την Α’ εθνική; Ότι ξόδεψε στα 10 χρόνια της παρουσίας τους στην ομάδα πάνω από 5.000.000€΄; (αν και σε πολλές περιπτώσεις εκεί που τα σκορπούσε πήγαν τσάμπα). Σε κάθε περίπτωση πάντως ο κόσμος δεν στήριξε όπως έπρεπε την ομάδα και ένα άνθρωπο πεντακάθαρο που πάνω από όλα αγαπούσε το ποδόσφαιρο. Είδαμε λοιπόν την ομάδα να παίζει Β’ εθνική και να κόβει 19 εισιτήρια…

ΚΑΣΤΟΡΙΑ 2009-2010: Ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος τα παρατάει απογοητευμένος από την αχαριστία του κόσμου και η ομάδα περνά την χειρότερη και πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας της. Ο κόσμος δεν στηρίζει, τα ΜΜΕ στην Καστοριά προσπαθούν καθημερινά αλλά δίχως αποτέλεσμα…. Κατά την γνώμη μας αποδεικνύεται ότι κανένας εκτός Καστοριάς και μη Καστοριανός δεν πρέπει να αφεθεί ποτέ μα ποτέ να ενασχοληθεί ξανά με την ομάδα μας όσο ρατσιστικό και αν ακούγεται αυτό. Η ζημιά που έκανε τελικά αυτή η περίοδος είναι τεράστια και κανένας δεν γνωρίζει επίσημα αν κατηγορηματικά ότι η περίοδος αυτή με τα χρέη που άφησε θα είναι τελικά η ταφόπλακα της Καστοριάς για τα επόμενα χρόνια.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ 2010-2011: Τρέλα χαρακτηρίζεται από όλους ότι βρέθηκε κάποιος να πάρει την ομάδα (όταν όλοι ήταν μόνο λόγια) και αυτός είναι ο Αχιλλέας Σταμούλης. Ο άνθρωπος αυτός και οι στενοί συνεργάτες του έβαλαν πέρσι και φέτος από την τσέπη τους πάνω από 150.000 € για την ομάδα μας και αυτή πήγε πολύ καλά χωρίς όμως να έχει την στήριξη του κόσμου. Η περσινή χρονιά θα μείνει στην ιστορία της ομάδος ως την περίοδο όπου η ομάδα είχε την καλύτερη επίθεση και στην συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου και των ΜΜΕ ο κ. Αχιλλέας Σταμούλης θεωρείται ως ένας παράγοντας που πρόσφερε στην ομάδα με αγνότητα και πλήρη καθαρότητα. Μάλιστα να προσθέσουμε και το ότι ο κ. Σταμούλης δεν ενεπλάκη ποτέ σε οποιαδήποτε είδους δοσοληψία (από τις γνωστές…) που θα καταρράκωνε την αξιοπρέπεια και το κύρος της ομάδας και αυτό το πιστοποιούμε διότι ζήσαμε από πολύ κοντά την περσινή περίοδο.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ 2011-2012: Ο κ. Σταμούλης συνεχίζει μόνος του αλλά φαίνεται ότι δεν αντέχει. Τα οικονομικά δεδομένα είναι δύσκολα και κατά την άποψη μας το μεγαλύτερο λάθος του είναι ότι δεν έστησε την ομάδα αμέσως μετά την λήξη του περσινού πρωταθλήματος, αδικώντας άθελα και μη αρκετούς ποδοσφαιριστές ( Τζιώτζης, Αλεξανδρίδης, Μαντζάνας, Παπαδόπουλος Μίμης κλπ). Ακολουθεί το δεύτερο λάθος (κατά την γνώμη του κ. Αχιλλέα Σταμούλη) που ήταν η μη πραγματοποίηση από το καλοκαίρι της συνένωσης με τον Κάστορα. Θυμόμαστε ότι όλα σχεδόν τα ΜΜΕ της Καστοριάς τότε ήταν φανατικά υπέρ της συνένωσης όπως και οι φίλαθλοι των 2 ομάδων. Η μη συνένωση πίκρανε πολλούς και έτσι φέτος είδαμε όλα τα ματς με άδειες εξέδρες αλλά αυτός φυσικά είναι ένας μόνο παράγοντας της αποχής τους. Η συνένωση με τον Κάστορα επιχειρήθηκε πριν μερικές μέρες με την φίλαθλη γνώμη και τα ΜΜΕ της πόλης να τάσσονται και πάλι πολύ θετικά αφού η νέα ομάδα θα έπαιζε με ερυθροκίτρινες φανέλες , στο ΔΑΚ, με το όνομα το σήμα της Καστοριάς και με καταστατικό που θα ήταν αντιγραφή του καταστατικού της Καστοριάς. Η ιδέα αυτή δεν περπάτησε αφού σαν «από μηχανής Θεοί» εμφανίστηκαν παράγοντες με τον κ. Τάκη Πετρόπουλο να πρωτοστατεί στην επαναλειτουργία της ομάδας. Φτάσαμε λοιπόν στο σήμερα όπου υπάρχει μία πολύ καλή λειτουργία της ομάδος με βασικούς εγγυητές τους κ.κ. Δημητρίου & Ποντίκη, την επαγγελματική συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών της ομάδας αλλά με τον κόσμο ακόμη ΠΑΓΩΜΕΝΟ. Ευελπιστούμε ότι ο κόσμος θα ζεσταθεί και θα στηρίξει την προσπάθεια αυτή, διότι κατά την γνώμη μας το έμψυχο δυναμικό και το προπονητικό τιμ το αξίζουν. Η ομάδα μπορεί και πρέπει να σωθεί φέτος…!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου