Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση του Α.Γ.Σ. Καστοριάς.


Σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό, το Διοικητικό Συμβούλιο του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ» «ΚΑΣΤΟΡΙΑ» όπως αναγνωρίστηκε με την υπ’ αριθμ. 119/ 1963 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Καστοριάς και τροποποιήθηκε, αρχικά με την υπ’ αριθμ. 42/2000 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καστοριάς και καταχωρήθηκε νόμιμα στα Βιβλία Σωματείων με αριθμούς 69, 69α και 69β α γνωστοποιεί πως από την 01/05/2011 ημέρα Κυριακή έως και την 22/05/2011 ημέρα Κυριακή είναι διατεθειμένο να έρθει σε επαφή με κάθε υποψήφιο επενδυτή , ο οποίος ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τη διοίκηση και τη λειτουργία του σωματείου είτε αυτοδύναμα είτε σε συνεργασία με το τωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου.

Εξαρχής, επισημαίνεται πως θα γίνουν δεκτές προς συζήτησιν μονάχα οι προτάσεις που θα πληρούν το κριτήριο της σοβαρότητας , ενώ οι υποψήφιοι επενδυτές έχουν την υποχρέωση να μη φέρουν οποιοδήποτε από τα κωλύματα του αρ. 2 παρ 2 εδάφ. α-ζ του καταστατικού. Επίσης, αποτελεί πάγια θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Αχιλλέα Σταμούλη ότι κάθε πρόταση συγχώνευσης με άλλο αθλητικό σωματείο θα απορριφθεί διότι δεν αρμόζει στην ιστορία και στο κύρος του συλλόγου.

Ξεκαθαρίζεται ,εκ των προτέρων, ότι πρόθεση του κ. Αχιλλέα Σταμούλη είναι να παραμείνει στον προεδρικό θώκο, καθώς κατά την προσωπική του εκτίμηση η φετινή αγωνιστική περίοδος κρίνεται επιτυχημένη. Επειδή, ωστόσο, πάνω απ’ όλους και απ’ όλα βρίσκεται η πρόοδος και η άνθηση του συλλόγου είναι θετικός στο ενδεχόμενο να παραδώσει τα ηνία του σωματείου σε οποιονδήποτε επενδυτή διαβεβαιώσει με απτές αποδείξεις ότι είναι σε θέση να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του συλλόγου και την ανάδειξη του στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Ειδάλλως, σε περίπτωση που δεν παρουσιαστεί κάποια πρόταση που να πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις που προαναφέρθηκαν ο πρόεδρος του τωρινού Διοικητικού Συμβούλιου θα συγκαλέσει σύμφωνα με το αρ. 6 του Καταστατικού τη Γενική Συνέλευση των μελών του Σωματείου με την προοπτική συγκρότησης νέου Διοικητικού Συμβουλίου, αποτελούμενο από εννέα (9) τακτικά και 11 ( ένδεκα) αναπληρωματικά μέλη βάσει του αρ. 4 παρ. 1 του Καταστατικού.

Παράλληλα, τονίζεται πως με βάση το αρ. 2 παρ4 του Καταστατικού «Μέλη που καθυστερούν την εισφορά τους για τρεις ( 3) μήνες δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν στις Γενικές Συνελεύσεις , εκτός εάν καταβάλουν τις οφειλόμενες εισφορές. Εφόσον καθυστερούν την εισφορά για ένα έτος και πλέον διαγράφονται με απόφαση του Δ.Σ. , που μπορεί να τους εγγράψει εκ νέου, αφού καταβάλουν τις οφειλόμενες εισφορές. » απαράβατη προϋπόθεση συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση του σωματείου αποτελεί η εκπλήρωση των υποχρεώσεων που φέρουν τα μέλη.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο, θα πρέπει να παρατεθεί πως μέχρι σήμερα από το σύνολο των εγγεγραμμένων μελών του σωματείου μόλις τα είκοσι πέντε ( 25) έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους, ενώ στα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και του σωματείου θα παραχωρηθεί προθεσμία έως και την 22/05/2011 ημέρα Κυριακή προκειμένου να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους καταβάλλοντας τις οφειλόμενες εισφορές, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση βάσει του νόμου και του καταστατικού.

Παρακαλούνται, επίσης, όσοι έχουν σ’ εκκρεμότητα υποχρεώσεις καταβολής χρηματικών ποσών αναφορικά με τη χρήση διαφημιστικών πινακίδων στο χώρο του σταδίου καθώς και όσοι δεν έχουν ακόμη καταβάλει το αντίτιμο του εισιτηρίου κάρτας διαρκείας να προσέλθουν εγκαίρως στα γραφεία του συλλόγου, προκείμενου να κλείσει ο οικονομικός φάκελος του σωματείου για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011.

Επιπρόσθετα, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στους νεαρούς φίλους της ομάδος μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της διοίκησης και έδωσαν το παρόν στη σημερινή αναμέτρηση απέναντι στην ομάδα της Αλεξάνδρειας με την ευχή να αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός τους και την δέσμευση ότι από το καλοκαίρι θα επαναλειτουργήσει ο Σ.Φ.Ο.Κ. ( Σύνδεσμος Φίλων Οπαδών Καστοριάς) , ο οποίος θα στεγάζεται στα γραφεία του συλλόγου.

Όσον αφορά στον υπόλοιπο φίλαθλο κόσμο της ομάδος μας, θα θέλαμε να τον διαβεβαιώσουμε πως το διάστημα αυτό δεν θα αφήσουμε την ομάδα ακυβέρνητη και ότι από τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, κατά την οποία ο Α.Γ.Σ. Καστοριάς είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστήσει με την στήριξη του κόσμου μας να κρίνεται επιτακτική !

Κλείνοντας, ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ. Καστοριάς , που ορίζοντας κατά τη συνήθη πρακτική της την ίδια μέρα και ώρα τους αγώνες του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας , όχι μόνο συνέβαλε στην οικονομική αποδυνάμωση των ομάδων του νομού που αγωνίζονται στο περιφερειακό πρωτάθλημα αλλά και δεν μας επέτρεψε να προχωρήσουμε στην αναζήτηση ποδοσφαιριστών παρακωλύοντας τον μεταγραφικό μας σχεδιασμό.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

Αχιλλέας Σταμούλης.

Παρολίγον...αυτοκτονία!

Ανταπόκριση: Ιωσήφ Χατζητιμοθέου

Σε μια αναμέτρηση πραγματικό γκραν γκινιόλ ο αποδεκατισμένος Α.Γ.Σ. Καστοριάς αναδείχθηκε ισόπαλος με την ομάδα της Αλεξάνδρειας , πληρώνοντας στην ουσία δύο ολιγωρίες στην αμυντική γραμμή και την ατυχία του στην τελική προσπάθεια…

Αξίζει, παράλληλα, να επισημανθεί ότι το εύρος των απουσιών στη σημερινή αναμέτρηση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού οι ‘’γουναράδες’’ είχαν μόλις τρεις αναπληρωματικούς ποδοσφαιριστέ, ενώ έχασαν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου τον εώς τότε εξαιρετικό Νίκο Τζιώτζη που υπέστη τράβηγμα σε μια ανύποπτη στιγμή του παιχνιδιού.

Επιπλέον, τόσο η συνεχής και καταιγιστική βροχώπτωση καθ’ όλη τη διάρκεια του δευτέρου μέρους όσο και η αμυντικογενής τακτική που ακολούθησε η ομάδα της Αλεξάνδρειας αποτέλεσαν τροχοπέδη και δυσκόλεψαν σε μεγάλο βαθμό τις ενέργειες των ποδοσφαιριστών του κ. Πασχάλη Δημητρίου

Ως εκ τούτου και σε συνδυασμό με την ήττα του Εθνικού Βατερού ( 1-0 στον Βατανιακό) καθιστούν το βαθμό της ισοπαλίας πολύτιμο, καθώς εδραιώνουν την ερυθροκίτρινη αρμάδα στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 67 βαθμούς.

Δε χωρά αμφιβολία ότι μεγάλος πρωταγωνιστής της σημερινής αναμέτρησης ήταν ο ταλαντούχος Πέτρος Τάντσης που αφενός με τις καίριες παρεμβάσεις του στο χώρο της άμυνας κι αφετέρου με τα δύο παλικαρίσια τέρματα που σημείωσε υπήρξε λυτρωτής της ομάδας του!

Από εκεί και πέρα, ξεχώρισαν δια της παρουσίας τους οι Νίκος Τζιώτζης, Δημήτρης Σαββαϊδης, Βασίλης Αναγνωστόπουλος, Αντώνης Πετρόπουλος και Γιώργος Μαντζάνας ενώ λίγο έλειψε ο Αντώνης Σίσκος να γίνει ο δεύτερος τερματοφύλακας , μετά τον αξεπέραστο Νίκο Σαργκάνη, που έχει σημειώσει τέρμα με την ερυθροκίτρινη φανέλα…

Τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής :

Άρης Λόφων

Εθνικός Κατερίνης 2-0

Λευκάδια Ημαθίας

Γαλατινή 4-0

Σειρήνα Γρεβενών

Σβορώνος 6-3

Καστοριά

Αλεξάνδρεια 2-2

Βατανιακός

Εθνικός Βατερού 1-1

Όλυμπος Λεπτοκαρυάς

Πυρσός Γρεβενών 3-2

Νίκη Αγκαθιάς

Κάστωρ Α.Ο. 2-2

Α. Ε. Σιάτιστα

Μακεδονικός Φούφας 2-5

Α.Σ. Πεντάβρυσος

Νάουσα 1-6

Η επόμενη αγωνιστική ( 08/05/2011)

Εθνικός Κατερίνης

Γαλατινή

Σβορώνος

Άρης Λόφων

Αλεξάνδρεια

Λευκάδια Ημαθίας

Εθνικός Βατερού

Σειρήνα Γρεβενών

Πυρσός Γρεβενών

Καστοριά

Κάστωρ Α.Ο.

Βατανιακός

Μακεδονικός Φούφας

Όλυμπος Λεπτοκαρυάς

Νάουσα

Νίκη Αγκαθιάς

Α. Ε. Σιάτιστα

Α.Σ. Πεντάβρυσος

Το φύλλο του αγώνα:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

3ος όμιλος Περιφερειακού Πρωταθλήματος, 32η αγωνιστική

Σάββατο 30 Απριλίου 2011 Ώρα έναρξης: 17.00 Γήπεδο:Ο.Α.Κ.Α Καστοριάς

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

Α.Γ.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Α.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

1

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Β

15

ΚΟΣΚΙΝΑΣ

2

ΣΙΜΟΣ Ν.

2

ΨΑΡΑΣ

3

ΤΑΝΤΣΗΣ Π.

3

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

4

ΜΠΑΜΠΑΝΗΣ Γ.

4

ΙΤΟΥΔΗΣ

5

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Β.

5

ΜΠΕΝΙΣΚΟΣ

6

ΣΑΒΒΑΪΔΗΣ Δ.

6

ΝΙΑΚΑΣ

7

ΤΣΑΜΤΣΑΚΗΣ Γ.

7

ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ

8

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.

8

ΤΣΑΚΤΑΝΗΣ

9

ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Δ.

9

ΠΙΠΙΝΙΚΑΣ

10

ΤΖΙΩΤΖΗΣ Ν.

10

ΓΑΣΠΑΡΑΤΟΣ

11

ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ Γ.

11

ΠΙΠΙΛΙΑΡΗΣ

Α Ν Α Π Λ Η Ρ Ω Μ Α Τ Ι Κ Ο Ι

12

ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ Σ.-->ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Δ. 74’

12

ΑΝΤΑΜΗΣà ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ 64’

13

ΤΟΜΟΠΟΥΛΟΣ Θ. à ΤΖΙΩΤΖΗΣ Ν. 60’

13

ΜΠΑΛΙΟΣ

14

14

ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ

15

ΣΙΣΚΟΣ Α.-->ΣΙΜΟΣ Ν. 82’

1

ΚΑΡΑΣΑΒΙΔΗΣ

16

16

ΤΟΠΑΛΙΔΗΣà ΨΑΡΑΣ 46’

17

17

ΤΣΕΟΣà ΠΙΠΙΛΙΑΡΗΣ 46’

18

18

ΜΥΛΩΝΑΣ

Προπονητής: Πασχάλης Δημητρίου

Προπονητής:Χρήστος Τερζίδης

Σκόρερς: Τάντσης 9’ , 93’ // Λιλινίκας 1’ , Γασπαράτος 77’

Κίτρινες: 42΄Μπαμπάνης, 89΄Πετρόπουλος // 19΄Νικολαΐδης, 57΄Τσέος, 80΄Πιπινίκας, 85΄Κοσκινάς

Κόκκινες: 89΄Τσέος, 90΄Πιπινίκας

Διαιτητής: Πανυτσίδης Κωνσταντίνος Βοηθοί: Τζιουβάρας Θεόδωρος , Στρίφα Παναγιώτα Σ.Δ.Π. Κόζανης

Το φιλμ του αγώνα:

Με γκολ από τα αποδυτήρια από πλευράς φιλοξενουμένων ξεκίνησε η αναμέτρηση, μιας και πριν καλά καλά συμπληρωθεί το 1’ ο Πιπινίκας εκμεταλλεύτηκε τη λάθος απομάκρυνση των αμυντικών και αφού ντρίπλαρε τον τερματοφύλακα Δημητριάδη πλάσαρε εύκολα στην κενή εστία και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του…

Στο 3’ ο Τζιώτζης τροφοδότησε τον Μαντζάνα αλλά το πλασέ του τελευταίου μέσα από τη μεγάλη περιοχή κατέληξε κόρνερ με τη σωτήρια επέμβαση του Νικολαϊδη. Τρία λεπτά αργότερα, η κεφαλιά του Τσακτάνη έπειτα από κόρνερ του Πιπιλιάρη κατέληξε λίγο άουτ. Με τη συμπλήρωση των δέκα πρώτων λεπτών του παιχνιδιού, ο Τζιώτζης εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Τάντσης με μια καρφωτή κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κοσκίνα!

Στο 17’ απευθείας φάουλ του Νίκου Τζιώτζη απομάκρυνε ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Σαββαϊδης τροφόδοτησε τον Τάντση με την βολλίδα του τελευταίου από πλάγια θέση να καταλήγει άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Τζιώτζης βρήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή τον Μαντζάνα ο οποίος αφού άδειασε δυο αμυντικούς σούταρε έξυπνα αλλά η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Στο 21’ ο Κοσκίνας μπλόκαρε την κεφαλιά του Αναγνωστόπουλου έπειτα από σέντρα του Σαββαϊδη, ενώ στο 28’ ο Πιπινίκας βγήκε στην πλάτη των αμυντικών της Καστοριάς αλλά το ψιλοκρεμαστό πλασέ του κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Πετρόπουλος σούταρε από μακρινή απόσταση λίγο άουτ.

Στο 38’ χάθηκε από πλευράς γηπεδούχων η μεγαλύτερη ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα. Συγκεκριμένα, ο Τζιώτζης προσέφερε μια εξαιρετική ασσίστ στον Γιώργο Τσαμτσάκη ο οποίος με κεκτημένη ταχύτητα ντρίμπλαρε τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά την τελευταία στιγμή άνοιξε το κοντρόλ κι έδωσε την ευκαιρία στον αμυντικό Νικολαϊδη να απομακρύνει τον κίνδυνο μπροστά από τη γραμμή…

Στο 41’ο Τσαμτσάκης επεχείρησε ωραία επέλαση και παράλληλη συρτή σέντρα με τον επερχόμενο Στασινόπουλο να μην βρίσκει για λίγο τη μπάλα κι αυτή να καταλήγει πλάγιο άουτ.

Στην επανάληψη, οι ποδοσφαιριστές του Πασχάλη Δημητρίου μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι να πετύχουν την ολική ανατροπή. Στο 48’ ωραία κεφαλιά του Τζιώτζη έπειτα από σέντρα του Τσαμτσάκη μπλόκαρε ο αντίπαλος γκολκίπερ. Δύο λεπτά αργότερα, η κεφαλιά του Μπενίσκου κατέληξε λίγο άουτ, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Νίκος Τζιώτζης ελίχθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή αδειάζοντας δυο αμυντικούς αλλά το πλασέ που επεχείρησε απομάκρυνε με τις γροθιές ο τερματοφύλακας Κοσκίνας.

Στο 53’ υπέροχη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τάντση απομάκρυνε με υπερένταση σε κόρνερ ο πορτιέρο των φιλοξενουμένων. Τρία λεπτά αργότερα, έπειτα από μακρινή μπαλιά ο Πιπινίκας βγήκε στην πλάτη των αμυντικών, ο οποίος όμως υπό την πίεση του Μπαμπάνη δεν μπόρεσε να πλασάρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μ’ αποτέλεσμα να μπλοκάρει σωτήρια ο Βασίλης Δημητριάδης.

Στο 66΄η προσπάθεια και το σουτ από μακρινή απόσταση του Δημήτρη Σαββαϊδη δεν απέφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα το πλασέ του Τοπαλίδη δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα Δημητριάδη. Στο 77’ οι φιλοξενούμενοι ανέπτυξαν και πάλι με μεγάλη επιτυχία την τακτική της αντεπίθεσης, με τον Γασπαράτο να αποδεικνύεται ψύχραιμος και να πλασάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή στη δεξιά γωνία της εστίας του Δημητριάδη δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του…

Στο 88’ ο Τομόπουλος τροφοδότησε τον Σίσκο με το πλασέ του τελευταίου από τα δεξιά της μεγάλης περιοχή να καταλήγει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων, ενώ με τη συμπλήρωση ενενήντα λεπτών παιχνιδιού οι γηπεδούχοι στάθηκαν και πάλι άτυχοι μιας και η ενέργεια του Αντώνη Σίσκου κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι…

Παρ’ όλα αυτά, οι ποδοσφαιριστές της ερυθροκίτρινης αρμάδας δεν πτοήθηκαν και ενέτειναν την πίεση τους.Έτσι, στην τελευταία κυριολεκτικά φάση της αναμέτρησης μ’ όλους τους ποδοσφαιριστές της Καστοριάς , συμπεριλαμβανομένου του τερματοφύλακα Δημητριάδη, να έχουν προωθηθεί ο Γιώργος Μαντζάνας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Πέτρος Τάντσης νίκησε του πάντες στον αέρα στέλνοντας με καρφωτή κεφαλιά τη μπάλα στην δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Κοσκίνα λυτρώνοντας κατ’ ουσίαν την ομάδα του!

Δεν ανταποκρίθηκε στις ανάγκες του παιχνιδιού ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Πανυτσίδης Κωνσταντίνος του Σ.Δ.Π. Κόζανης, καθώς επέτρεψε με τη συμπεριφορά του στους φιλοξενούμενους να επιδοθούν ουκ ολίγες φορές σ’ αντιαθλητικές ενέργειες. Καλοί ήταν οι βοηθοί κ. Τζιουβάρας Θεόδωρος και κα. Στρίφα Παναγιώτα του ιδίου συνδέσμου.