Κυριακή 17 Απριλίου 2011

''Βύθισε'' τη Γαλατινή και διαφύλαξε την αξιοπρέπεια του ο Α.Γ.Σ. Καστοριάς !


Την 10η εκτός έδρας νίκη του και 23η συνολικά στο πρωτάθλημα του 3ου Ομίλου του Περιφερειακού Πρωταθλήματος σημείωσε ο Α.Γ.Σ. Καστοριάς, καθώς οι ‘’γουναράδες’’ αγωνίστηκαν για την ιστορία τους στην Γαλατινή και δεν ‘’χαρίστηκαν’’ στην τοπική ομάδα επικρατώντας έπειτα από μια αναμέτρηση που διεξήχθη σε πολικές συνθήκες με 2-3!

Η εν λόγω επικράτηση, μάλιστα, αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν συνυπολογίσει κανείς τόσο τις διάφορες …Κασσάνδρες που ήθελαν την ομάδα της Καστοριάς να μην έχει βλέψεις για τους τρεις βαθμούς της νίκης στο σημερινό παιχνίδι όσο και τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικράτησαν στο δημοτικό στάδιο Γαλατινής με απώτερο στόχο να τρομοκρατήσουν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας…

Παρ’ όλα αυτά, οι ποδοσφαιριστές του κ. Πασχάλη Δημητρίου κατόρθωσαν να δραπετεύσουν από μια ακόμα δύσκολη έδρα και να αυξήσουν τη βαθμολογική τους συγκομιδή φθάνοντας του 66 συνολικά βαθμούς. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η εμφάνιση των ‘’γουναράδων’’ υπήρξε εξαιρετική στο πρώτο μέρος όπου χάθηκε σωρεία κλασσικών ευκαιριών, ενώ ανερμήνευτη υπήρξε η οπισθοχώρηση της ‘’ερυθροκίτρινης αρμάδας’’ στην επανάληψη γεγονός που έδωσε την αφορμή στη γηπεδούχο ομάδα να κυνηγήσει τη νίκη μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα.

Κορυφαίος από την πλευρά των νικητών ήταν ο Αντώνης Σίσκος, που δίχως καμιά αμφιβολία προέβη σε μια πληθώρα σωτήριων επεμβάσεων και αναδείχθηκε σε ‘’φύλακα άγγελο’’ της Καστοριανής εστίας. Εκ των κορυφαίων ήταν , επίσης, οι Βασίλης Αναγνωστόπουλος, Στάθης Αλεξανδρίδης και Νίκος Τζιώτζης που σημείωσαν τα τρία τέρματα των φιλοξενουμένων.

Από εκεί και πέρα, εύκολες νίκες σημείωσαν ο πρωτοπόρος Βατανιακός ( 0-2 στο Σβορώνο), η δεύτερη Νάουσα ( 1-0 το Μακεδονικό Φούφα) και ο τέταρτος Εθνικός Βατερού ( 2-0 τη Νίκη Αγκαθιάς), ενώ στη μάχη της παραμονής έδαφος έχασε ο Όλυμπος Λεπτοκαρυάς που αναδείχθηκε ισόπαλος στο ντέρμπι με την Αλεξάνδρεια ( 2-2).

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής :

Εθνικός Κατερίνης

Λευκάδια Ημαθίας

0-0

Άρης Λόφων

Σειρήνα Γρεβενών

3-0

Γαλατινή

Καστοριά

2-3

Σβορώνος

Βατανιακός

0-2

Αλεξάνδρεια

Όλυμπος Λεπτοκαρυάς

2-2

Εθνικός Βατερού

Νίκη Αγκαθιάς

2-0

Πυρσός Γρεβενών

Α. Ε. Σιάτιστα

6-2

Κάστωρ Α.Ο.

Α.Σ. Πεντάβρυσος

5-2

Νάουσα

Μακεδονικός Φούφας

1-0

Η επόμενη 32η αγωνιστική ( Κυριακή 01/05/2011):

Άρης Λόφων

Εθνικός Κατερίνης

Λευκάδια Ημαθίας

Γαλατινή

Σειρήνα Γρεβενών

Σβορώνος

Καστοριά

Αλεξάνδρεια

Βατανιακός

Εθνικός Βατερού

Όλυμπος Λεπτοκαρυάς

Πυρσός Γρεβενών

Νίκη Αγκαθιάς

Κάστωρ Α.Ο.

Α. Ε. Σιάτιστα

Μακεδονικός Φούφας

Α.Σ. Πεντάβρυσος

Νάουσα

Το φύλλο του αγώνα:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

3ος όμιλος Περιφερειακού Πρωταθλήματος, 31 η αγωνιστική

Κυριακή 10 Απριλίου 2011 Ώρα έναρξης: 17.00 Γήπεδο:Δημοτικό στάδιο Γαλατινής

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

Α.Μ.Σ. ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ

Α.Γ.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

15

ΖΙΩΓΑΣ ΘΕΟΔ.

1

ΣΙΣΚΟΣ Α.

2

ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ

2

ΣΙΜΟΣ Ν.

3

ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ

3

ΤΑΝΤΣΗΣ Π.

4

ΡΟΤΣΚΟΣ

4

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ Χ.

5

ΜΑΝΤΖΙΩΛΑΣ

5

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Β

6

ΜΠΛΙΑΓΚΟΣ

6

ΣΑΒΒΑΪΔΗΣ Δ.

7

ΓΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ

7

ΤΣΑΜΤΣΑΚΗΣ Γ.

8

ΤΣΙΟΥΡΚΑΣ

8

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.

9

ΚΟΥΤΣΟΜΗΤΡΟΣ

9

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ Ε.

10

ΠΑΠΑΡΙΖΟΣ

10

ΤΖΙΩΤΖΗΣ Ν.

11

ΜΠΑΚΑΝΟΣ

11

ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ Γ

Α Ν Α Π Λ Η Ρ Ω Μ Α Τ Ι Κ Ο Ι

12

ΚΙΟΥΡΤΣΗΣàΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ 57’

12

ΓΚΟΥΡΛΙΑΣ Β.

13

ΚΑΤΣΙΑΣ

13

ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Δ.-->ΤΣΑΜΤΣΑΚΗΣ 70’

14

ΜΑΝΩΛΗΣ

14

ΤΟΜΟΠΟΥΛΟΣ Θ. àΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ Ε. 73’

1

ΜΑΚΡΗΣ

15

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Β.

16

ΜΥΛΩΝΑΣ

16

ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ Σ.

17

ΤΣΙΟΥΡΚΑΣ

17

ΜΠΑΜΠΑΝΗΣ Γ. àΣΙΜΟΣ Ν. 58’

18

ΖΙΩΓΑΣ ΓΕΩΡΓ.

18

Προπονητής: Ιωάννης Σαμαράς

Προπονητής: Πασχάλης Δημητρίου

Σκόρερς: 57΄, 85΄Μπάκανος// 31΄Αναγνωστόπουλος, 69΄Αλεξανδρίδης, , 90΄Τζιώτζης Κίτρινες: 91΄Παπαρίζος, 92΄Κουτσομήτρος //1΄Άλεξανδρίδης

Διαιτητής: Κορέστης Αντώνιος Βοηθοί: Καράμπουλας Θεόδωρος , Αρχοντής Κωνσταντίνος Σ.Δ.Π. Λάρισας

Το φιλμ του αγώνα:

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων να ψάχνουν τα ‘’πατήματα’’ τους. Στο 8’ ο Σίσκος μπλόκαρε το κοντινό πλασέ του Τσιούρκα, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Αλεξανδρίδης στάθηκε άτυχος μιας και το πλασέ που επεχείρησε από πλεονεκτική θέση κατέληξε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο 12’ εξαιρετικός συνδυασμός των Αναγνωστόπουλου, Μαντζάνα και Αλεξανδρίδη με την παράλληλη σέντρα του τελευταίου να απομακρύνει σε κόρνερ ο Καρανάσιος ‘’παίρνοντας τη μπουκιά από το στόμα’’ του επερχόμενου Τσαμτσάκη. Τρία λεπτά αργότερα, ο Σαββαϊδης τροφοδότησε τον Τσαμτσάκη με το μονοκόμματο σουτ του τελευταίου από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής να καταλήγει λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι…

Στο 18’ ο Μπάκανος σούταρε λίγο άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Τζιώτζης εκτέλεσε από μακρινή απόσταση απευθείας φάουλ στέλνοντας τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 24’ ωραία εκτέλεση φάουλ του Τάντση κατέληξε μόλις άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Τσιούρκας τροφοδότησε τον Μπάκανο που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σίσκο.

Με τη συμπλήρωση μισής ώραςπαιχνιδιού ο Τσαμτσάκης τροφοδότησε τον Αναγνωστόπουλο, ο οποίος σούταρε λίγο άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε η προσπάθεια του Τζιώτζη στο επόμενο λεπτό. Στο 33’ οι φιλοξενούμενοι έλυσαν τον ‘’γόρδιο δεσμό’’ όταν ο ο Τάντσης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά με τον Παναγιωτίδη να στέλνει τη μπάλα στο δεξί δοκάρι με καρφωτή κεφαλιά και τον Αναγνωστόπουλο να ‘’σπρώχνει’’ από κοντά την μπάλα στα δίχτυα!

Στο 38’ ο Σίσκος έκανε επίδειξη των δυνατοτήτων του για ακόμα μια φορά τόσο στο φάουλ του Παπαρίζου, όσο και στο πλασέ του Τσιούρκα στην εξέλιξη της φάσης μπλοκάροντας σωτήρια τη μπάλα. Λίγο πριν από την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο Ζιώγας μπλόκαρε την επικύνδυνη παράλληλη σέντρα έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Τζιώτζη.

Στην επανάληψη, οι φιλεξενούμενοι οπισθοχώρησαν δίνοντας περισσότερους ελεύθερους χώρους στη γηπεδούχο ομάδα. Στο 48’ γυριστό σουτ του Μπάκανου κατέληξε λίγο άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε η προσπάθεια του Μαντζιωλα στο 51’. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς με το Μπάκανο να εκμεταλλεύεται τις ασταθείς απομακρύνσεις των αμυντικών της Καστοριάς και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινό πλασέ.

Στο 57’ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να αποκτήσουν το προβάδισμα όταν ο Κουτσομήτρος σημάδεψε το δοκάρι του Σίσκου, ενώ ο Μπάκανος δεν υπήρξε ψύχραιμος στην επαναφορά και πλάσαρε άουτ. Στο 64’ η κεφαλιά του Κουτσομήτρου κατέληξε λίγο άουτ, ενώ έξι λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι βγήκαν υποδειγματικά στην αντεπίθεση με τον Τσαμτσάκη να τροφοδοτεί τον Στάθη Αλεξανδρίδη που μ’ έναν ασύλληπτο κεραυνό μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκη της εστίας του Ζιώγα δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του!

Στο 71’ η κεφαλιά του Μπάκανου δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Σίσκο, ενώ ο έμπειρος γκολκίπερ μπλόκαρε σωτήρια την κεφαλιά του Μπλιάγκου στο 80’. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Κουτσομήτρος πλάσαρε από πλεονεκτική θέση αλλά ο Σίσκος φώναξε και πάλι παρών απομακρύνοντας σε κόρνερ. Στο 86’ ο Ζιώγας μπλόκαρε εύκολα το απευθείας φάουλ του Τζιώτζη, ενώ στην εξέλιξη της φάσης οι γηπεδούχοι έφεραν και πάλι την αναμέτρηση στα ίσα με τον Μπάκανο να βγαίνει στην πλάτη των αμυντικών και να ‘’εκτελεί’’ με κοντινό πλασέ τον πορτιέρο της Καστοριάς.

Λίγο πριν από το τελευταίο σφύριγμα της λήξης και ενώ οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να βγουν στην επίθεση με κάθε δυνατό τρόπο, ο Τομόπουλος τροφοδότησε τον Τζιώτζη ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Ζιώγα και διαμόρφωσε το τελικό 2-3! Στο 93’ η κεφαλιά του Κιουρτσή δεν απέιλησε ιδιαίτερα τον Αντώνη Σίσκο.

Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Κορέστη Αντώνιου και των βοηθών του κ.κ. Καράμπουλα Θεόδωρου και Αρχοντής Κωνσταντίνου , άπαντες του Σ.Δ.Π. Λάρισας.

Αποστολή στη Γαλατινή για το Kastoria-FC News: Ιωσήφ Χατζητιμοθέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου