Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Προαναγγελία αγώνα: Α.Ο. Κάστωρ- Α.Γ.Σ. Καστοριά

Επιμέλεια: Ιωσήφ Χατζητιμοθέου


Ένα σπουδαίο τοπικό ντέρμπι περιλαμβάνει η 18η αγωνιστική του 3ου Ομίλου Περιφερειακού Πρωταθλήματος, η οποία θα διεξαχθεί εμβόλιμα την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012. Συγκεκριμένα, ο Α.Ο. Κάστωρ θα αντιμετωπίσει την Καστοριά στην επίσημη συνάντηση των ομάδων.


Δε χωρά αμφιβολία, πως παρά το γεγονός ότι οι δυο ομάδες έφθασαν πριν από περίπου δυο μήνες μια αναπνοή από το να συνενώσουν τις δυνάμεις τους άπαντες συνηγορούν στη διαπίστωση ότι η αναμέτρηση πληροί όλες τις προϋποθέσεις ώστε να χαρακτηριστεί ως...μητέρα των μαχών!


Κι αυτό γιατί και στα δυο αντίπαλα στρατόπεδα το ενδεχόμενο της απώλειας βαθμών είναι απαγορευμένο, μιας και οι μεν γηπεδούχοι βρίσκονται στην 6η θέση με 26 βαθμούς και θα επιδιώξουν να εξασφαλίσουν όσο γρηγορότερα γίνεται την επιβίωση τους, ενώ οι δε φιλοξενούμενοι μπορεί να προέρχονται από ένα σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων εντούτοις απέχουν τρεις βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη με αποτέλεσμα να καθίσταται επιτακτική η επικράτηση επί του συμπολίτη Κάστορα...


Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυο ομάδες έχουν συναντηθεί δυο φορές κατά τη φετινή περίοδο. Συγκεκριμένα, στα τέλη του Οκτωβρίου η Καστοριά επικράτησε σε φιλικό αγώνα επί του Κάστορα ( 0-2), ενώ οι ‘’βυσσινί’’ πήραν τη ρεβάνς στον αγώνα του πρωταθλήματος ( 0-1).



Αναλυτικά, η προϊστορία των αναμετρήσεων:

Ημερ.
Διοργάνωση
Ομάδες
Αποτέλεσμα
31.10.2010
Περιφερειακό Πρωτάθλημα
Α.Ο. Κάστωρ- Καστοριά
0-3
13.03.2011
Περιφερειακό Πρωτάθλημα
Καστοριά – Α.Ο Κάστω
3-0
23.03.2011
Τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Καστοριάς
Καστοριά – Α.Ο Κάστωρ
0-1
28.10.2011
Φιλικός αγώνας
Α.Ο. Κάστωρ - Καστοριά
0-2
20.11.2011
Περιφερειακό Πρωτάθλημα
Καστοριά – Α.Ο Κάστωρ
0-1



Οι ’Ορίζοντες’’ ήρθαν σε επικοινωνία με τους ανθρώπους και των δυο ομάδων και σας μεταφέρουν το κλίμα που επικρατεί στα δυο αντίπαλα στρατόπεδα.


Μάκης Δανδίκας ( Προπονητής Α.Ο. Κάστωρ) : «Στόχος μας είναι να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Είναι ένα τοπικό ντέρμπι. Δεν έχει σημασία η βαθμολογική διαφορά των ομάδων. Τα παιδιά γνωρίζονται μεταξύ τους και υπάρχει ένας δικαιολογημένος εγωϊσμός. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να μη τραυματιστεί κανένας. Εμείς πάμε για να κερδίσουμε. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν θα έχει κάποια σημασία η κούραση, αλλά θα κυριαρχήσει το πάθος και η δύναμη. Ελπίζω να κερδίσουμε και σ’ αυτό το παιχνίδι, όπως και στο πρώτο γύρο. »


Πασχάλης Δημητρίου ( Προπονητής Καστοριάς): « Σίγουρα το ρεπό μας έκανε καλό, γιατί ξεκουραστήκαμε λόγω των συνεχόμενων παιχνιδιών που είχαμε ( σ.σ. Κυριακή, Τετάρτη, Κυριακή). Την Τετάρτη ( σ.σ. σήμερα) έχουμε ένα τοπικό ντέρμπι. Ο Κάστωρ είναι μια πολύ καλή ομάδα, όμως εμείς από την πλευρά μας θα τα δώσουμε όλα και θα κυνηγήσουμε τους τρεις βαθμούς. Το μειονέκτημα για εμάς είναι ότι βρισκόμαστε κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και αυτό μας δημιουργεί κάποιο παραπάνω άγχος. Όπως, και να χει θα πρέπει να αποβάλουμε το άγχος και να κυνηγήσουμε τη νίκη.»


Σε σχετική ερώτηση, αν το γεγονός ότι πολλοί ποδοσφαιριστές του Κάστωρα έχουν αγωνιστεί με τη φανέλα της Καστοριάς ο κ. Δημητρίου επεσήμανε: « Σίγουρα όλα παίζουν το ρόλο τους. Οι ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί με την ομάδα της Καστοριάς, είτε ως επαγγελματίες είτε με την ερασιτεχνική, έχουν εμπειρία και ταλέντο και τα στοιχεία αυτά μαζί με την καλή ψυχολογία του Κάστωρα κάνουν αρκετά δύσκολη την αποστολή μας. Το καλό για εμάς είναι ότι δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, ενώ εξέτισαν την ποινή της μιας αγωνιστικής οι Κωνσταντίνος Λίτσκας και Χρήστος Μπαμπάκος.»


Βασίλης Αναγνωστόπουλος ( Ποδοσφαριστής Καστοριάς): « Είναι ένα δύσκολο ματς, ένα τοπικό ντέρμπι στο οποίο τα κυρίαρχα στοιχεία θα είναι το πάθος και η ένταση. Εμείς θα πάμε για να κερδίσουμε, θα κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε συνέχεια στο σερί των νικών που έχουμε εδώ και τρεις αγωνιστικές προκειμένου να ανέβουμε ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία και να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον.»




Παράλληλα, με αφορμή την ερώτηση μας σχετικά με το αν επηρεάζει και κατά πόσο τη ψυχολογία των ποδοσφαιριστών το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου ( σ.σ. 0-1 υπέρ του Κάστωρα ο αρχηγός των ‘’γουναράδων’’ επεσήμανε: « Δεν πιστεύω ότι παίζει κάποιο ιδιαίτερο ρόλο, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα από τότε στην ομάδα και δείχνουμε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Το θετικό για εμάς είναι ότι με το ρεπό είχαμε τρεις παραπάνω μέρες προετοιμασίας και ξεκούρασης»


Κλείνοντας, ο πληθωρικός ποδοσφαιριστής έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο της ομάδας: « Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι εγώ κι όλοι ποδοσφαιριστές της ομάδας θα τα δώσουμε όλα προκειμένου να δώσουμε χαρά στον κόσμο αλλά και για να βγει η ομάδα από το τέλμα, γιατί η Καστοριά δεν πρέπει να βρίσκεται σ’ αυτή τη θέση αλλά να ανέβει ψηλότερα.»




Χρήστος Παναγιωτίδης ( Ποδοσφαιριστής Α.Ο. Κάστωρ): «Στόχος μας είναι να δείξουμε όπως σε κάθε παιχνίδι τον καλό μας εαυτό και να κατακτήσουμε τη νίκη. Σίγουρα θα είναι ένα ντέρμπι με πάθος και από τις δυο ομάδες. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι που θα το ευχαριστηθεί ο κόσμος. Αυτή τη στιγμή είμαι παίκτης του Κάστωρα και θα κάνω τα πάντα για να κερδίσει η ομάδα μου. Εύχομαι, όμως, και στην Καστοριά να βρει το δρόμο της και να φτάσει εκεί όπου αξίζει να βρίσκεται. »

Πηγή: Ορίζοντες, Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου