Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Σαν σήμερα: Η Καστοριά...έπνιξε στη λίμνη τον Ολυμπιακό ! ! !


Επιμέλεια: Ιωσήφ Χατζητιμοθέου


Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2005, μέρα κατά την οποία η Καστοριά της τότε Β Εθνικής έγραψε μια ακόμα χρυσή σελίδα στην πλούσια ιστορία της επικρατώντας επί του τότε νταμπλούχου Ελλάδος με 2-1 σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση η οποία διεξήχθη υπό πολικές θερμοκρασίες και κάτω από αδιάκοπη χιονόπτωση. Στον τύπο της εποχής κυριαρχούσαν πρωτοσέλιδα όπως ‘’χόρευε στο χιόνι η Καστοριά’’ και ‘’ τον έπνιξε με γούνα στη λίμνη’’ καθώς επίσης κι άλλες διθυραμβικές φράσεις και θριαμβευτικά σχόλια…

Ας δούμε το σχετικό ρεπορτάζ: 

« Περισσότερο συνηθισμένοι στις ...παγοδρομίες οι "γουναράδες" επικράτησαν του Ολυμπιακού με 2-1, με σκόρερ και των δύο τερμάτων τον πρώτο "κανονιέρη" της Β'Εθνικής, Νίκο Σουλτανίδη στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι γηπεδούχοι απέδειξαν για μια ακόμα φορά το λόγο για τον οποίο θεωρούνται ομάδα Κυπέλλου, ενώ θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλα γκολ σε έναν βαρύ και επικίνδυνο αγωνιστικό χώρο  με το δεύτερο ημίχρονο να διεξάγεται υπό συνεχή χιονόπτωση. 

Η διεξαγωγή του αγώνα βρισκόταν στον "αέρα", αλλά με τις προσπάθειες των ανθρώπων της Καστοριάς, το γήπεδο "καθάρισε" και το παιχνίδι έγινε κανονικά. Αυτό ήταν και το μοναδικό θετικό για τον Ολυμπιακό, καθώς "έφυγε" ένα ματς από το βαρύ αγωνιστικό του πρόγραμμα στο μήνα Μάρτιο. Η εμφάνιση των ερυθρολεύκων ήταν πάρα πολύ άσχημη και σίγουρα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν θα είναι και πολύ ευχαριστημένος. Παράλληλα διατηρήθηκε και η αρνητική φετινή παράδοση του Ολυμπιακού στο θεσμό του Κυπέλλου, ο οποίος δεν έχει ούτε μία νίκη εκτός έδρας... 

Μόλις στο 4’ ο ταλαντούχος  Μάρκο Γιόσιτς προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Νικοπολίδη, με τον πορτιέρο της Εθνικής να εξουδετερώνει το μακρινό σουτ. Οι γηπεδούχοι, με όπλο τον ενθουσιασμό, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να παρουσιάζονται ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις τους, υπό το φόβο κάποιου τραυματισμού. Ο Καστίγιο είχε ένα σουτ στο 14' που δεν απείλησε τον Συμεωνίδη, και δύο λεπτά αργότερα (16'), η Καστοριά άνοιξε το σκορ! Από κάθετη μπαλιά του Ντα Σίλβα, ο Άγγος βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού. Το σουτ που επιχείρησε αποκρούστηκε ασθενώς από τον Νικοπολίδη, και ο πρώτος σκόρερ της Β'Εθνικής, ο Νίκος Σουλτανίδης δεν είχε πρόβλημα στην άδεια εστία να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα (1-0). 

Το γκολ αφύπνισε τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι, συνηθίζοντας σιγά σιγά στις απαιτήσεις του γηπέδου, πήραν επιθετικές πρωτοβουλίες και έφτασαν στην ισοφάριση στο 26', με θεαματική κεφαλιά του Αλεσάντρε Ντ'Ακόλ, ύστερα από τη σέντρα του Ιβάν Ρέζιτς (1-1). Στο 30' ο Άγγος απείλησε και πάλι τον Νικοπολίδη, με το πλασέ του να μην έχει ευτυχή κατάληξη. Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου ο ρυθμός έπεσε, χωρίς να υπάρξει κάποια αξιοσημείωτη φάση. 

Το χιόνι άρχισε να κάνει και πάλι έντονη την παρουσία του στο γήπεδο της Καστοριάς, χωρίς αυτό, αρχικά τουλάχιστον, να επηρεάζει τους 22 ποδοσφαιριστές. Η πρώτη καλή φάση του δευτέρου μέρους ανήκει στους γηπεδούχους, αλλά ο Παντελιάδης, σούταρε άστοχα, αν και βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση. Παρά τις πολικές συνθήκες, ο Σουλτανίδης είχε και πάλι τον τρόπο να "ανεβάσει" τη θερμοκρασία! Ο Βραζιλιάνος Ντα Σίλβα, βρήκε με έξοχη σέντρα τον Σουλτανίδη στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, και αφού απέφυγε και τον Νικοπολίδη, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του Βάλλα. 

Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 69', με σουτ του Κουλούχέρη που εξουδετέρωσε ο Συμεωνίδης και στην κόντρα, Μπρίτο και Παντελιάδης καθυστέρησαν, απέναντι στον Νικοπολίδη και με την αμυντική γραμμή εξουδετερωμένη, με την ευκαιρία να χάνεται. Ο αγώνας διακόπηκε προσωρινά, με τον διαιτητή να ζητά την αλλαγή της μπάλας με μία κίτρινη, για να είναι ευκρινέστερη από τους παίκτες. Ο Ολυμπιακός είχε πολλά προβλήματα κυρίως στη συνεννόηση της αμυντικής του γραμμής, και η Καστοριά, αν και οπισθοχώρησε σχετικά, ήταν πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Στα τελευταία λεπτά, οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, αλλά οι "γουναράδες" διατήρησαν το υπέρ τους 2-1, δίνοντας το έναυσμα για έξαλλα πανηγύρια στους 4.000 περίπου φιλάθλους τους.»


Οι συνθέσεις των δυο ομάδων: 

Καστοριά: Συμεωνίδης, Αγγος (55' Μπρίτο), Μυρωνίδης, Καπετανόπουλος, Λαζαρίδης, Κισκαμπάνης, Γιόσιτς, Ταξιάρχης (46' Γουλέτας), Ντα Σίλβα, Σουλτανίδης, Παντελιάδης (82' Τέλλος). 

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Σούρερ (80' Βλάχος), Βάλλας, Πάντος, Κουλουχέρης, Καφές, Ταραλίδης, Ρέζιτς (67' Θανόπουλος), Φιλιππάκος, Ντακόλ, Καστίγιο (59' Μενδρινός).

Δείτε τα στιγμυότυπα της αναμέτρησης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου