Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Η σημαία στον ιστό της...!


Αποτελεί δίχως άλλο προσωποποίηση της σύγχρονης ιστορίας της ομάδας της Καστοριάς, μιας και όχι μόνο έχει φορέσει για έξι (7) συνολικά χρόνια την ερυθροκίτρινη φανέλα, αλλά και στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορικής διαδρομής της ομάδας μας είχε το σθένος να λάβει ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια για την "αναγέννηση" της Καστοριάς.

Ο λόγος γίνεται φυσικά  για τον Διονύση Λίτσκα, έναν ποδοσφαιριστή με τη δική του ξεχωριστή διαδρομή στο ελληνικό ποδόσφαιρο και κυρίως στην ομάδα της πόλης μας. Δεν ήταν άλλωστε λίγοι εκείνοι που χαρακτήρισαν  την παραμονή του σαν μια επαναφορά της "σημαίας" στον ιστό της, μιας και ο "Νιόνιος", όπως τον αποκαλούν οι φίλοι και οι συμπαίκτες, ξεκίνησε κατ’ ουσία την περιπλάνηση του στο μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου από την ομάδα των "γουναράδων" και ευχή  όλων θα ήταν να έκλεινε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο την ομολογουμένως πετυχημένη καριέρα του.

 Γεννημένος στην Καστοριά στις 17 Δεκεμβρίου του 1978,  ο Διονύσης είχε την πρώτη του επαφή με το ποδόσφαιρο στα ερασιτεχνικά τμήματα του Α. Ο Κάστωρ απ’ όπου μεταπήδησε στην Ορεστιάδα Ποριάς, για λογαριασμό της οποίας αγωνίστηκε τρία (3) συνολικά χρόνια στο Α’ τοπικό της Ε.Π.Σ. Καστοριάς. Εν συνεχεία, έκανε το μεγάλο άλμα στην Π.Α.Ε. Καστοριά, με την οποία αγωνίστηκε μια αγωνιστική περίοδο στη Β΄ Εθνική, μια στη Γ΄ Εθνική  και άλλες δυο παρουσίες στην Δ΄ Εθνική. Ακολούθησε ένα σύντομο, αλλά επιτυχημένο, πέρασμα από τον Πυρσό Γρενενών  και τον Παναργειακό Άργους Ορεστικού, ενώ φόρεσε για δυο (2) συνεχόμενες χρονιές τη φανέλα της Α.Ε. Φαιάκων. 

Το 2005 τον βρίσκει στον Πλατανιά, ενώ θα ακολουθήσει μια άκρως επιτυχημένη τετραετής παρουσία με την ομάδα της Επισκοπής, στην οποία μάλιστα υπήρξε και αρχηγός. Το καλοκαίρι του 2010 πήρε τη μεγάλη απόφαση της επιστροφής στα πάτρια εδάφη για λογαριασμό της Καστοριάς, με την οποία πραγματοποίησε συμμετοχές 42 σε δυο αγωνιστικές περιόδους φθάνοντας τον ασύλληπτο αριθμό των 320 συμμετοχών στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής!

ΥΓ: Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους φίλους της ομάδας μας που πέφτουν καθημερινά θύματα παραπληροφόρησης ότι ο Στάθης Αλεξανδρίδης την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 είχε αγωνιστεί σε 28 παιχνίδια πρωταθλήματος σημειώνοντας 17 τέρματα ( και όχι 5 όπως γράφτηκε και διαδόθηκε). Επίσης, σημείωσε ένα τέρμα στο κύπελλο έχοντας τρεις συμμετοχές! Αυτά για τους αστοιχείωτους που εκτίθενται καθημερινά ανεπανόρθωτα...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου