Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Νίκος Τζιώτζης: Ήξερε που παρέδιδε ο Σπυρόπουλος...


Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε στην εφημερίδα ΦΩΣ των ΣΠΟΡο εκ των αρχηγών της Καστοριάς, Νίκος Τζιώτζης (φωτό), μιλώντας για τη φετινή πορεία της ιστορικής ομάδας προς την... καταστροφή. Ο κάπτεν των γουναράδων αποδίδει ευθύνες στο τέως αφεντικό της ΠΑΕ Παναγιώτη Σπυρόπουλο, ενώ ακόμα και σήμερα δεν... καταλαβαίνει τους λόγους που οδήγησαν τον Τάκη Δανιηλίδη να εμπλακεί στα διοικητικά της Καστοριάς.

- Νίκο έζησες τη φετινή κατάσταση στην Καστοριά «από μέσα» και μάλιστα ως αρχηγός της ομάδας. Πες μας πως η ομάδα οδηγήθηκε στην αποβολή της από το πρωτάθλημα…

Είναι γνωστό ότι η ομάδα εδώ και πολύ καιρό αντιμετώπιζε διοικητικά και οικονομικά προβλήματα, αυτά μας οδήγησαν στην οριστική αποβολή από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Είναι λυπηρό, αλλά είναι γεγονός.Οι ποδοσφαιριστές από την πλευρά μας ήμασταν κοντά στην ομάδα και συνεπείς όσο αυτό ήταν δυνατόν, γιατί από κάποια στιγμή κι έπειτα υπήρχαν σοβαρά προβλήματα, ακόμα και προβλήματα επιβίωσης για τους ποδοσφαιριστές που δεν ήταν Καστοριανοί.

Κατά τη γνώμη μου το λάθος έγινε από την αρχή. Ξεκινήσαμε με μεγάλους στόχους και προσδοκίες και πιστεύαμε ότι με το υλικό που είχαμε, θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Υπήρχαν υποσχέσεις από διάφορους «ενδιαφερόμενους» τοπικούς και μη πως θα βοηθήσουν και θα αλλάξουν την κατάσταση, ώστε η Καστοριά να πρωταγωνιστήσει. Όμως ολα αυτά ήταν υποσχέσεις και τίποτε παραπάνω. Κάθε προσπάθεια που έγινε, έπεσε στο κενό, λόγω του θολού τοπίου που επικρατούσε στα διοικητικά και τα φημολογούμενα χρέη της ομάδας.


Οι διαβεβαιώσεις ότι η ομάδα δεν χρωστάει πέραν των γνωστών ανοιγμάτων σε παίκτες, ξενοδοχεία και έξοδα προετοιμασίας δεν δίνονταν ποτέ και από κανέναν, με αποτέλεσμα οιεπαφές με τον κάθε ενδιαφερόμενο -ενώ τα έβρισκε σε όλα με τη «διοίκηση» του Τάκη Δανιηλίδη- τελικά να ναυαγούν. Εμείς παίζαμε με την ελπίδα πως κάτι μπορεί να γίνει, και για την αξιοπρέπειά μας. Δυστυχώς όμως κάποιοι έμειναν μόνο στα λόγια και το φως της ελπίδας έσβησε, η οικονομική ενίσχυση που περιμέναμε δεν ήρθε ποτέ…

-Θεωρείς ότι οι τοπικοί φορείς θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει τη διάλυση του συλλόγου;

Οι τοπικοί φορείς θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει τη διάλυση μόνο αν ενεργούσαν πολύ νωρίτερα και με μεθοδικότητα. Κάποιες κινήσεις έγιναν, αλλά δεν ήταν αρκετές. Υπάρχουν σίγουρα ευθύνες, αλλά δεν είναι τέτοιες που να μπορείς να τους καταλογίσεις τη διάλυση του συλλόγου.

-Ποιο το μερίδιο ευθύνης του Παναγιώτη Σπυρόπουλου στην όλη κατάσταση και τι εστί Τάκης Δανιηλίδης;

Κοίταξε, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι επί μια δεκαετία ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος ήταν ο πρόεδρος και χρηματοδότης της ομάδας. Πήρε την ομάδα από το Περιφερειακό, έκανε έναν κύκλο με πολλά χρόνια στη Β’ Εθνική και τελικά την παρέδωσε σε έναν διάδοχο,ο οποίος ήταν ευρύτερα γνωστό πως δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις και τις προσδοκίες που υπήρχαν στην ομάδα. Άρα, ο Σπυρόπουλος δεν μπορεί να μην ήξερε που την παρέδιδε, συνεπώς έχει κι αυτός τις ευθύνες του.

Απέρριψε κάποιες προτάσεις από τοπικούς παράγοντες και επιχειρηματίες και τελικώς
επέλεξε τον Τάκη Δανιηλίδη, ένας πρόεδρος μόνο στα χαρτιά, ένας πρόεδρος-φάντασμα.
Στους περισσότερους ήταν άγνωστος, όχι μόνο στον φίλαθλο κόσμο αλλά και στους ίδιους
τους ποδοσφαιριστές, μιας και μόνο οι πέντε από τους 37 του ρόστερ (!) τον έχουν δει
αυτοπροσώπως! Αυτός ο άνθρωπος παρέλαβε την ομάδα χωρίς χρέη και μέσα σε λίγο καιρό
δημιούργησε χρέη και υποχρεώσεις απέναντι σε 37 παίκτες, χωρίς να βάλει ούτε ένα ευρώ.


Για ποιο λόγο ανέλαβε την ομάδα; Ακόμα και τώρα δεν το έχω καταλάβει. Δεν ανέλαβε ποτέ τις ευθύνες των πράξεών του και κανείς δεν ξέρει αν είχε κάποιους άλλους στόχους πίσω από τις ενέργειές του αυτές… Ένας πρόεδρος χωρίς χρήματα, ήταν παρών μόνο όταν επρόκειτο να διαπραγματευτεί για την πώληση των μετοχών. Θα μπορούσε, εφόσον δεν είχε τη δυνατότητα να αντεπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις της ομάδας, να είχε αποχωρήσει πολύ νωρίτερα.

-Από τη θερινή προετοιμασία μέχρι σήμερα, εσείς οι παίκτες έχετε λάβει χρήματα;

Ούτε ευρώ.

- Ποια άτομα προσπάθησαν πραγματικά για τον σύλλογο και προσέφεραν ό,τι μπορούσαν στην ομάδα;

Οι άνθρωποι που βοήθησαν στο να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλα αυτά τα προβλήματα ήταν πρωτίστως οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, που έδωσαν και με το παραπάνω όλο τους τον εαυτό, χωρίς να πάρουν ούτε ένα ευρώ και μάλιστα κάποιοι έβαλαν από την τσέπη τους. Σίγουρα προσέφεραν τα μέλη του τεχνικού τιμ, ο Πασχάλης Δημητρίου, ο Θόδωρος Ποντίκης, οι προηγούμενοι προπονητές Σταύρος Διαμαντόπουλος και Μίκι Τσίρκοβιτς, ο γενικός αρχηγός της ομάδας Νίκος Χαρίσης και φυσικά ο φυσιοθεραπευτής, ο φροντιστής και η γραμματέας του συλλόγου.

Επίσης να μην ξεχάσουμε και τον Βασίλη Χριστόπουλο, που προσπάθησε να γίνει ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της παλιάς και της νέας διοίκησης, άνθρωπος ο οποίος εξέθεσε το όνομά του μόνο και μόνο για να καταφέρει η ομάδα να βρει τον δρόμο της. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που μας στήριξαν ηθικά και αγαπούν την ομάδα, που στάθηκαν δίπλα μας αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ευχαριστώ όλους αυτούς τους λίγους αλλά πιστούς φιλάθλους της ομάδας, που ήταν κοντά μας και στήριζαν τις προσπάθειές μας.

Πρέπει να ευχαριστήσουμε και μια κίνηση που έγινε από την Ένωση Επαγγελματικού
Ποδοσφαίρου Β’ & Γ’ Εθνικής εκ μέρους του Σπύρου Καλογιάννη για να βρεθεί μια λύση,
αλλά που τελικώς δεν ευδοκίμησε κι απλά μας έδωσε μια παράταση ζωής.

- Μετά την οριστική αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα, ποια η επόμενη μέρα
για σένα προσωπικά και τα υπόλοιπα παιδιά της Καστοριάς;Υπάρχουν επί του παρόντος επιλογές/προτάσεις από άλλους συλλόγους για να συνεχίσεις την
καριέρα σου;

Στην ομάδα αγωνίζονταν και εκπαιδευόμενοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πλέον με τη διάλυσή της δυστυχώς δεν θα μπορέσουν να μείνουν ελεύθεροι ώστε να πάνε σε άλλη ομάδα και θα παραμείνουν αναγκαστικά στον σύλλογο ως ερασιτέχνες. Από την άλλη πλευρά όσοι είμαστε επαγγελματίες καλούμαστε να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και να συνεχίσουμε σε άλλες ομάδες. Κάποια παιδιά έχουν βρει ήδη ομάδες και κάποιοι είναι σε αναζήτηση νέου συλλόγου. Προσωπικά έχω κάποιες προτάσεις και τις μελετάω, ωστόσο δεν έχω έρθει σε συμφωνία ακόμα. Προσδοκώ και εύχομαι ό,τι καλύτερο σε όλους τους πρώην συμπαίκτες μου.

*** Ο Νίκος Τζιώτζης γεννήθηκε στις 24/11/1981 στην Καστοριά, έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό και πρωτόπαιξε μπάλα στις ακαδημίες του τοπικού Κάστορα.Στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Ποριά Καστοριάς και μετέπειτα στην Καστοριά, όπου θήτευσε για έξι συναπτά έτη. Επόμενος σταθμός του ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Θερμαϊκός Θέρμης, το κυπριακό πρωτάθλημα, η Κερατέα και ο Μακεδονικός, πριν επιστρέψει φέτος στην Καστοριά. Παίζει ως δεξιός χαφ, ενώ
μπορεί να αγωνιστεί και ως δεξί μπακ.

ΦΩΤΟ: kastoria-fc.com

Πηγή: MikriLiga.com

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Καστοριά-Αναγέννηση Γιαννιτσών 0-3 α.α. (ΟΑΚΑ Καστοριάς)


Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου εξελίχθηκε στην Καστοριά, όπου η τοπική ομάδα αποχαιρετά εντελώς άδοξα την Γ΄Εθνική, αφού μετά και τον τρίτο μηδενισμό η ομάδα υποβιβάζεται στην Δ΄ Εθνική. Αν και οι ποδοσφαιριστές της έδωσαν κανονικά το παρών στο γήπεδο, η Καστοριά έχασε το παιχνίδι στα χαρτιά από την Αναγέννηση Γιαννιτσών με 0-3, αφού δεν κατορθώθηκε να βρεθούν τα χρήματα για την διαιτησία. Έτσι οι "γουναράδες" υποβιβάζονται στην Δ΄Εθνική μετά από οκτώ χρόνια παρουσίας στην Β΄και Γ΄Εθνική.

Για την ιστορία το Φ. Α. αναφέρει τα εξής:

Δεν προσήλθε στα αποδυτήρια του γηπέδου ο γιατρός του αγώνα για να υπογράψει το Φύλλο Αγώνα. Δεν έκανα τον αγώνα, διότι η γηπεδούχος ομάδα ΚΑΣΤΟΡΙΑ δεν εξόφλησε τα εξοδολόγια για τους διαιτητές, παρατηρητή διαιτησίας και παρατηρητή αγώνα, όπως υποχρεούταν πριν την έναρξη του αγώνα. Το παρόν Φύλλο Αγώνα κλείσθηκε στις 15.05 με καμία άλλη παρατήρηση.

Με αφορμή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Καστοριά, ο μεγαλομέτοχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ομάδας Τάκης Δανιηλίδης έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:


" Αισθάνομαι την υποχρέωση, μετά τα τελευταία γεγονότα που συνέβησαν στην ομάδα και για ότι θα συμβεί από εδώ και πέρα, να ευχαριστήσω τους κατά καιρούς μεγαλοεπενδυτές που ενδιαφέρθηκαν για το καλό της ομάδας και τους τοπικούς άρχοντες για την στήριξη τους. Να είναι καλά όλοι τους που με στην στάση τους έφεραν την ομάδα σε αυτό το σημείο. Την Δευτέρα το πρωΐ θα δώσω συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Kastoria FM, στον κύριο Τομόπουλο, όπου θα μιλήσω για όλους και για όλα, αναλύοντας πλήρως τα γεγονότα και τα τεκταινόμενα στην ομάδα, από την αρχή που ανέλαβα τις τύχες της και μέχρι σήμερα. Οι μόνοι που δεν φταίνε σε τελική ανάλυση είναι οι αθλητές. Γιατί όλοι οι άλλοι στην Καστοριά ασχολήθηκαν με την ομάδα μόνο και μόνο για πέντε λεπτά δημοσιότητας".

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Τίτλοι τέλους στην ιστορική Καστοριά...


Με την προσπάθεια του Νίκου Χαρίση να ναυαγεί, καθώς η συνάντησή του με τον Τάκη Δανιηλίδη δεν οδήγησε στην πολυπόθητη μεταβίβαση των μετοχών, το τέλος του... δρόμου για την ιστορική Καστοριά στις επαγγελματικές κατηγορίες φαντάζει πλέον οριστικό. Οι παίκτες έχουν ξεκαθαρίσει ότι αν δεν δοθεί λύση στο ιδιοκτησιακό με την εμπλοκή ντόπιου επιχειρηματία, δεν πρόκειται να αγωνιστούν στο ματς με την Αναγέννηση Γιαννιτσών, κάτι που θα σημάνει την οριστική αποβολή των γουναράδων από το πρωτάθλημα.

Ό Νίκος Χαρίσης σε συνεργασία με τους κ. κ. Τομόπουλο, Τριανταφύλλου, Πετρόπουλο και Παρίση κατέθεσε πρόταση 8.000 ευρώ στον Τάκη Δανιηλίδη προκειμένου να πάρει τις μετοχές στα χέρια του και να τρέξειτην ομάδα, ωστόσο στη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στην πόλη της Καστοριάς την Παρασκευή, δεν προέκυψε συμφωνία. Κατά συνέπεια, η κατάσταση παραμένει ως έχει και με δεδομένη τη δήλωση των ποδοσφαιριστών ότι δεν πρόκειται να αγωνιστούν στο κυριακάτικο ματς με την Αναγέννηση Γιαννιτσών αν οι μετοχές δεν περάσουν σε χέρια Καστοριανών, η αποβολή της ιστορικής ομάδας από το τρέχον πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής φαντάζει οριστική, καθώς θα πρόκειται για το τρίτο ματς στο οποίο δεν θα κατέβουν οι γουναράδες φέτος και βάσει ΚΑΠ θα αποβληθούν αυτόματα.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση σε όλους είναι η πρωτοφανής αδιαφορία και απροθυμία των τοπικών αρχών και κυρίως των ισχυρών επενδυτών της μακεδονικής πόλης να μπουν
μπροστά και να δώσουν λύση, μπροστά στο φάσμα του... λουκέτου για την ιστορική ομάδα.
Όσα ονόματα ντόπιων παραγόντων κι αν έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς ως
ενδιαφερόμενα για τις μετοχές της καστοριανής ΠΑΕ, οι εν λόγω έχουν μείνει στα λόγια
και η πικρή αλήθεια είναι ότι η απραξία τους είναι ανάλογη της συμπεριφοράς των Δανιηλίδη και Τσιπίδη.

Ο απλός Καστοριανός φίλαθλος αναρωτιέται που είναι όλοι αυτοι. Κι έχει
απόλυτο δίκιο...Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι ισχυρισμοί κάποιων στην Καστοριά περί ελπίδας να μην αποβληθεί η ομάδα έστω κι αν δεν παίξει με τα Γιαννιτσά, στηριζόμενοι στο γεγονός ότι εκκρεμεί η απόφαση του αθλητικού δικαστή για τον αγώνα των γουναράδων με τον Πυρσό, δεν ευσταθούν. Και εξηγούμαστε: Ο εντός έδρας αγώνας της 7ης αγωνιστικής με την ομάδα των Γρεβενών δεν διεξήχθη με υπαιτιότητα των γηπεδούχων, οι οποίοι βάσει ΚΑΠ ήταν υποχρεωμένοι να πληρώσουν το εξοδολόγιο των διαιτητών, κάτι που δεν έπραξαν.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης Μηλιάδης (Μακεδονίας) ορθώς και ακολουθώντας τον
κανονισμό δεν τέλεσε το παιχνίδι, αναφέροντας στο φύλλο αγώνα ότι δεν πληρώθηκε το
εξοδολόγιο. Σε αυτή την περίπτωση η γηπεδούχος ομάδας δεν μηδενίζεται αυτόματα,
καθώς η υπόθεση πηγαίνει στον αθλητικό δικαστή, ο οποίος όμως βάσει δεδικασμένου
αναμένεται να κατακυρώσει τον αγώνα και τυπικά υπέρ του Πυρσού Γρεβενών. Βεβαίως
στην Καστοριά μπορεί να ελπίζουν, ωστόσο ρεαλιστικά οι πιθανότητες να δικαιωθούν οι
γουναράδες στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι από ελάχιστες έως
μηδαμινές...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γ. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή:www.mikriliga.com

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

''Βομβαρδισμός'' ανακοινώσεων από την ιστοσελίδα της ΠΑΕ σχετικά με τις τελευταίες διοικητικές εξελίξεις.


Σωρεία απολογητικών ανακοινώσεων περιελάμβανε το σημερινό ''μενού'' των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΠΑΕ Καστοριά, που κατ' ουσίαν έχει μετατραπεί σε σίριαλ μακροπρόθεσμης ισχύος χωρίς εντούτοις να διαφαίνονται στον ορίζοντα στοιχεία για διαλεύκανση της χαώδους κατάστασης. Διαβάστε αναλυτικά τις ακόλουθες ανακοινώσεις όπως αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ:


Τέλος ο Τσιπίδης από την Καστοριά. (09/12/2009)

Προφητική αποδείχτηκε τελικά η κοινή δήλωση των κ.κ. Βασίλη Χριστόπουλου και Γιώργου Ευθυμιάδη, όσον αφορά την παρουσία του κ. Τσιπίδη στα ποδοσφαιρικά πεπραγμένα των "γουναράδων". Κι αυτό γιατί, ενώ οι δύο άνδρες είχαν φροντίσει να κάνουν κάποια πράγματα που τους είχε ζητήσει ο κ. Τσιπίδης και τον ενημέρωσαν σχετικά για αυτά, ο Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας παρέμεινε στα λόγια και δεν προχώρησε στην υλοποίηση των δεσμεύσεων του. Μάλιστα οι αρνητικές εξελίξεις έτρεξαν πολύ γρήγορα στην Καστοριά, αφού ο Απόστολος Τσιπίδης αποτελεί από σήμερα το μεσημέρι παρελθόν για την ακριτική ομάδα. Ο κ. Τσιπίδης πριν καλά καλά αρχίσει την ενασχόληση του με την ακριτική ομάδα γνωστοποίησε την απόφαση του να φύγει. Μάλιστα κοινοποίησε στον Βασίλη Χριστόπουλο τις προθέσεις του, με την αιτιολογία ότι η πίεση που αισθάνθηκε από τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά και της πόλης ήταν πολύ μεγάλη και ότι δεν μπορεί να την αντέξει και να δουλέψει όπως θέλει και γνωρίζει αυτός.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη η ομάδα είναι κυριολεκτικά "επί ξύλου κρεμάμενη" με ορατό πλέον τον κίνδυνο της διάλυσης και του υποβιβασμού της ομάδας στην Δ΄ Εθνική. Εκτός κι αν συμβεί κάποιο θαύμα, πράγμα που φαντάζει απίθανο μέχρι στιγμής.



Κοινή δήλωση Βασίλη Χριστόπουλου και Γιώργου Ευθυμιάδη για τα δρώμενα στην Καστοριά. (09/12/2009)



Οι κ.κ. Βασίλης Χριστόπουλος και Γιώργος Ευθυμιάδης προέβησαν σε μία κοινή δήλωση για την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην ομάδα. Η κοινή αυτή δήλωση έχει ως εξής:

"Μετά την αρνητική εξέλιξη που είχε η προσπάθεια για τη μεταβίβαση της ομάδας στους Καστοριανούς επενδυτές (κ. Ανδρεόπουλος και συνεργάτες του) και με την προοπτική η ομάδα να μείνει στον αέρα για άλλη μία φορά με ορατό τον κίνδυνο της διάλυσης, η προοπτική της εμπλοκής του "επιχειρηματία" Τσιπίδη φαινόταν σαν η καλύτερη λύση. Με το ενδιαφέρον κάποιων κοινών γνωστών έγιναν οι επαφές και συζητήσεις, οι πληροφορίες και οι πρώτες εντυπώσεις από το περιβάλλον της αθλητικής Θεσσαλονίκης ήταν κάτι παραπάνω από θετικές, όμως η εξέλιξη των γεγονότων σύντομα μας γέμισε με αμφιβολίες και απογοήτευση. Τόσο για τις προθέσεις του κ. Τσιπίδη, όσο και για τις οικονομικές του δυνατότητες. Δυστυχώς, από ότι φαίνεται για άλλη μια φορά, ακόμη ένας άνθρωπος εμφανίστηκε για να πάρει πέντε λεπτά δημοσιότητας. Επειδή δεν μας δεσμεύει πλέον τίποτα από όλα αυτά τα οποία εξήγγειλε και δημοσιοποίησε, δηλώνουμε ότι αποσύρουμε την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του και σταματάμε να έχουμε οποιαδήποτε σχέση με την κίνηση αυτή. Κι αυτό γιατί μέχρι στιγμής αποδεικνύει με την στάση του και με τις πράξεις του ότι δεν είναι ικανός να υλοποιήσει όσα έχει υποσχεθεί.

Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά η ομάδα θα βρεθεί στην χειρότερη θέση, πράγμα το οποίο μας προκαλεί μεγάλη στεναχώρια και την ανάγκη να ζητήσουμε συγγνώμη από τους υγιείς σκεπτόμενους φιλάθλους της Καστοριάς. Η πρόθεση μας δεν είχε κανένα ίχνος ιδιοτέλειας, παρά μόνο το ενδιαφέρον να βρεθεί υγιής λύση. Θα παραμείνουμε δίπλα στην Καστοριά και θα είμαστε κοντά σε οποιαδήποτε λύση κι αν βρεθεί για το καλό της ομάδας".

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Καστοριά ώρα...μηδέν !


Οι μέρες περνούν και όλα δείχνουν ότι η παρουσία της Καστοριάς στις επαγγελματικές κατηγορίες θα τερματιστεί με τον πλέον άδοξο τρόπο, ήτοι με την αποβολή της από το πρωτάθλημα. Νεκρική σιγή από την πλευρά της διοίκησης και του Απόστολου Τσιπίδη , ο οποίος -παρά τις πομπώδεις εξαγγελίες του- δεν προέβη ποτέ σε πληρωμές προς το ποδοσφαιρικό τμήμα. Παράλληλα, ούτε και την Τρίτη πραγματοποιήθηκε προπόνηση, με
τους παίκτες να μην ελπίζουν πλέον ούτε καν σε κάποιο θαύμα της τελευταίας στιγμής.

Όσο οι διοικούντες μένουν άπραγοι, τόσο οι πιθανότητες διάλυσης της ομάδας αυξάνονται,καθώς η θέση των ποδοσφαιριστών είναι σαφής: Ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε από την πλευρά μας για την ομάδα, το έχουμε κάνει. Αν δεν γίνουν πληρωμές εντός της εβδομάδας, δεν πρόκειται να αγωνιστούμε ξανά. Έχουμε... χορτάσει από υποσχέσεις, όμως πράξεις δεν είδαμε από κανέναν. Αυτό τονίζουν οι παίκτες και ουδείς μπορεί να τους κατηγορήσει, καθώς αυτοί υπήρξαν οι μόνοι που έκαναν το χρέος τους και ήταν τυπικοί μέχρι τέλους απέναντι στη φανέλα και τον κόσμο της Καστοριάς.

Πάντως υπάρχουν φήμες ότι ο Απόστολος Τσιπίδης μελετά ορισμένους διακανονισμούς
σχετικά με παίκτες που έχουν αποχωρήσει από την ομάδα, αλλά και τις προσφυγές που
έχουν κατατεθεί, όμως ουδείς στην Καστοριά πιστεύει πλέον σε φημολογίες και σενάρια και δικαίως. Ουσιαστικά, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για την ιστορική ομάδα των γουναράδων, η οποία με τα ισχύοντα δεδομένα δεν υπάρχει περίπτωση να αγωνιστεί στο κυριακάτικο ματς με την Αναγέννηση Γιαννιτσών, κάτι που θα σημάνει την αυτόματη αποβολή του συλλόγου από το τρέχον πρωτάθλημα, δεδομένου ότι η Καστοριά δεν έχει αγωνιστεί ήδη δύο φορές στη φετινή σεζόν...


Πηγή: MikriLiga.com

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Τα αποτελέσμα της 13ης αγωνιστικής για τον βόρειο όμιλο της Γ Εθνικής.Ήττα με 2-0 για την Καστοριά παρά την μαχητική παρουσία των παικτών στη Νιγρίτα.


Ενας Βεροιώτης, ο Aλέξανδρος Παπατζίκος, ο οποίος έχει παίξει στη Βέροια, όπως και ο πατέρας του, ήταν ο άνθρωπος που χάριαε τη σπουδαία νίκη στην Αναγέννηση Επανομής στον εκτός έδρας αγώνα με τη "βασίλισσα του Βορρά"! Οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν 1-0 και πραγματοποίησαν ένα ακόμη βήμα για την άνοδο στη Β' Εθνική.

Πάντως, το ματς ήταν επεισοδιακό και διακήπηκε για περίπου δέκα λεπτά πριν από τη λήξη του επειδή έπεσαν αντικείμενα κατά της δεύτερης βοηθού διαιτητή.

Αντίθετα, οι διώκτες της Εορδαϊκός (1-1 εκτός με Αναγέννηση Σερρών) και Μακεδονικός (ήττα 1-0 στην Κοζάνη), έχασαν έδαφος. Μετά από την εξέλιξη αυτή, η Αναγέννηση βρίσκεται πλέον στο +7.

Από εκεί και πέρα, το θεσσαλονικό ντέρμπι των Τρικάλων με τη Νίκη Βόλου έληξε ισόπαλο 1-1, ενώ η Αναγέννηση Γιαννιτσών συνέτριψε με 6-0 τον Φωκικό.


Τα αποτελέσματα:

Βισαλτιακός-Καστοριά 2-0
(39' Ελευθεριάδης, 85' Ντόλας)

Αναγέννηση Σερρών-Εορδαϊκός 1-1
(49' Διαμαντόπουλος)

Αναγέννηση Γιαννιτσών-Φωκικός 6-0
(5', 55' Κηλίκης, 42' Τσιλιγγιρίδης, 47' Μοσχάκης, 69' πέν. Σουμάχερ, 73' Γεωργίου)

Τρίκαλα-Νίκη Βόλου 1-1
(55' Ενοχ - 54' αυτ. Θεοδοσιάδης)

Πυρσός Γρεβενών-Δόξα Κρανούλας 0-0

Κοζάνη-Μακεδονικός 1-0
(38' Παρασκευόπουλος)

Θερμαϊκός-Εθνικός Φιλιππιάδας 1-0
(18' Δεργιαδές)

Βέροια-Αναγέννηση Επανομής 0-1
(82' Παπατζίκος)

Πηγή: Novasports.gr

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Προαναγγελία αγώνα: Βισαλτιακός Νιγρίτας- Καστοριά (15.00)


Γηπεδούχοι: Δύο απουσίες αλλά και ισάριθμες επιστροφές μετράει ο τεχνικός του Βισαλτιακού Κυριάκος Αλεξανδρίδης για το ματς κόντρα στην Καστοριά, στο οποίο οι νεοφώτιστοι θα επιχειρήσουν να πετύχουν την τρίτη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη τους.Ειδικότερα, στη διάθεση του κόουτς επανέρχονται από τιμωρία οι
Τσιντογιάννης και Ρούμπος , αντιθέτως θα λείψουν τόσο ο τιμωρημένος Κουκουλής , όσο και ο τραυματίας Θεοδωρίδης ο οποίος θα παραμείνει εκτός μάχης για μερικές ακόμη εβδομάδες.

Φιλοξενούμενοι: Για τη φανέλα και για... πάρτη τους θα παίξουν οι ποδοσφαιριστές της Καστοριάς στον αγώνα με αντίπαλο τον Βισαλτιακό, όπως τόνισαν στην πρόσφατη ομιλία τους προς τους συμπαίκτες τους οι δύο αρχηγοί των γουναράδων Νίκος Τζιώτζης και Νίκος Καλαφάτης. Παράλληλα, οι παίκτες θα περιμένουν να δουν αν όντως τη Δευτέρα ο μεγαλομέτοχος Απόστολος Τσιπίδης θα προχωρήσει όντως σε πληρωμές, όπως τόνισε το Σάββατο. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα θα αγωνιστεί σε ένα ακόμη παιχνίδι με τον Πασχάλη Δημητρίου στην τεχνική ηγεσία. Στην αποστολή της Καστοριάς δεν συμπεριλήφθηκαν οι τραυματίες Στασινόπουλος και Μόσχου , όπως και ο προερχόμενος από επέμβαση Φλίνδρης , αντίθετα ο προερχόμενος από τραυματισμό Τζιώτζης ακολούθησε την ομάδα και θα επιστρατευθεί, εφόσον κριθεί σκόπιμο από τον προπονητή των γουναράδων.

Πηγή: Mikriliga.com

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Στο ίδιο έργο θεατές...Στο μεταίχμιο και πάλι η ΠΑΕ Καστοριά! Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ της Mikriliga.com.


Η... ταλαιπωρία και η αγωνία των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων της Καστοριάς δεν έχουν τελειωμό φέτος, όπως φάνηκε ύστερα από τις εξελίξεις που δρομολογήθηκαν την Πέμπτη. Παρά τις εξαγγελίες του Απόστολου Τσιπίδη περί πληρωμών την Πέμπτη, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, με τον νέο μεγαλομέτοχο μάλιστα να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος από την κατάσταση που αντιμετωπίζει στην ομάδα.


Μάταια περίμεναν να πραγματοποιηθούν πληρωμές την Πέμπτη οι παίκτες της Καστοριάς, καθώς έμειναν με άδεια χέρια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μη διεξαχθεί προπόνηση, εξελίξεις που αν μη τι άλλο επαναφέρουν την αβεβαιότητα και την αγωνία στις τάξεις της ομάδας αλλά και των απλών φιλάθλων. Μάλιστα, οι πλέον απαισιόδοξοι λένε ότι ο Απόστολος Τσιπίδης εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τα ηνία του συλλόγου, μόλις λίγες μέρες αφού τα ανέλαβε!

Πλέον, η Παρασκευή αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς άπαντες περιμένουν την
ενημέρωση από την πλευρά του μεγαλομετόχου για τις προθέσεις του, όπως και το αν θα
γίνουν πληρωμές προς το ποδοσφαιρικό τμήμα. Γίνεται κατανοητό ότι αν ο Τσιπίδης όντως τα βροντήξει, τότε οι γουναράδες θα βρεθούν αυτόματα ένα βήμα πριν από την καταστροφή, καθώς αν δεν δώσουν το παρών στον επερχόμενο αγώνα πρωταθλήματος με τον Βισαλτιακό, τότε αυτόματα θα αποβληθούν από το πρωτάθλημα, έχοντας ήδη υποστεί δύο μηδενισμούς...


Πηγή: Mikriliga.com



Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Μάχη μέχρι τέλους για την παραμονή της Καστοριάς στη Γ Εθνική.Σε διεθνές τουρνουά θα πάρει μέρος η ομάδα το δίημερο 3-4 Δεκεμβρίου!


Ύστερα από τη μεταβίβαση των μετοχών στον Απόστολο Τσιπίδη, αλλά και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Γιώργο Καραϊσκο, δρομολογούνται η μία μετά την άλλη οι εκκρεμότητες που υπήρχαν. Έτσι, στις προπονήσεις επέστρεψαν πλέον οι Ιγκόρ Μιρτσέτα και Αλεξάντερ Κοπούνοβιτς. Στόχος του μεγαλομετόχου των «γουναράδων» είναι να επιστρέψουν όλοι οι παίκτες που είχαν αποχωρήσει στο διάστημα αυτό των διαταραχών που μάστισαν την ομάδα, ενώ περαιτέρω ενίσχυση θα γίνει την προσεχή μεταγραφική περίοδο. Σήμερα ο Καραϊσκος θα κάνει την πρώτη του προπόνηση, επίσης χθες πληρώθηκε από τη νέα διοίκηση το πρόστιμο για τον αγώνα Κυπέλλου με τα Τρίκαλα, ενώ σήμερα ή αύριο αναμένεται να γίνουν οι πληρωμές των ποδοσφαιριστών, ώστε να αποκατασταθεί ξανά η ηρεμία και να προσηλωθούν όλοι στον στόχο της παραμονής.

Εν τω μεταξεί,στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ αναρτήθηκε πριν από λίγο η εξής ανακοίνωση:Διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί στην Καστοριά την Πέμπτη 3 και Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου. Στο τουρνουά αυτό, το οποίο γίνεται υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Καστοριάς, στα πλαίσια πολιτιστικών και πολιτισμικών εκδηλώσεων, θα συμμετάσχουν η ΠΑΕ Καστοριά, η ομάδα του Σαντάνσκι και η σέρβικη Brzi Brod. Το τουρνουά θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Ιεροπηγής.

Πηγή: Gazzetta.gr