Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Νίκος Τζιώτζης: Ήξερε που παρέδιδε ο Σπυρόπουλος...


Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε στην εφημερίδα ΦΩΣ των ΣΠΟΡο εκ των αρχηγών της Καστοριάς, Νίκος Τζιώτζης (φωτό), μιλώντας για τη φετινή πορεία της ιστορικής ομάδας προς την... καταστροφή. Ο κάπτεν των γουναράδων αποδίδει ευθύνες στο τέως αφεντικό της ΠΑΕ Παναγιώτη Σπυρόπουλο, ενώ ακόμα και σήμερα δεν... καταλαβαίνει τους λόγους που οδήγησαν τον Τάκη Δανιηλίδη να εμπλακεί στα διοικητικά της Καστοριάς.

- Νίκο έζησες τη φετινή κατάσταση στην Καστοριά «από μέσα» και μάλιστα ως αρχηγός της ομάδας. Πες μας πως η ομάδα οδηγήθηκε στην αποβολή της από το πρωτάθλημα…

Είναι γνωστό ότι η ομάδα εδώ και πολύ καιρό αντιμετώπιζε διοικητικά και οικονομικά προβλήματα, αυτά μας οδήγησαν στην οριστική αποβολή από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Είναι λυπηρό, αλλά είναι γεγονός.Οι ποδοσφαιριστές από την πλευρά μας ήμασταν κοντά στην ομάδα και συνεπείς όσο αυτό ήταν δυνατόν, γιατί από κάποια στιγμή κι έπειτα υπήρχαν σοβαρά προβλήματα, ακόμα και προβλήματα επιβίωσης για τους ποδοσφαιριστές που δεν ήταν Καστοριανοί.

Κατά τη γνώμη μου το λάθος έγινε από την αρχή. Ξεκινήσαμε με μεγάλους στόχους και προσδοκίες και πιστεύαμε ότι με το υλικό που είχαμε, θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Υπήρχαν υποσχέσεις από διάφορους «ενδιαφερόμενους» τοπικούς και μη πως θα βοηθήσουν και θα αλλάξουν την κατάσταση, ώστε η Καστοριά να πρωταγωνιστήσει. Όμως ολα αυτά ήταν υποσχέσεις και τίποτε παραπάνω. Κάθε προσπάθεια που έγινε, έπεσε στο κενό, λόγω του θολού τοπίου που επικρατούσε στα διοικητικά και τα φημολογούμενα χρέη της ομάδας.


Οι διαβεβαιώσεις ότι η ομάδα δεν χρωστάει πέραν των γνωστών ανοιγμάτων σε παίκτες, ξενοδοχεία και έξοδα προετοιμασίας δεν δίνονταν ποτέ και από κανέναν, με αποτέλεσμα οιεπαφές με τον κάθε ενδιαφερόμενο -ενώ τα έβρισκε σε όλα με τη «διοίκηση» του Τάκη Δανιηλίδη- τελικά να ναυαγούν. Εμείς παίζαμε με την ελπίδα πως κάτι μπορεί να γίνει, και για την αξιοπρέπειά μας. Δυστυχώς όμως κάποιοι έμειναν μόνο στα λόγια και το φως της ελπίδας έσβησε, η οικονομική ενίσχυση που περιμέναμε δεν ήρθε ποτέ…

-Θεωρείς ότι οι τοπικοί φορείς θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει τη διάλυση του συλλόγου;

Οι τοπικοί φορείς θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει τη διάλυση μόνο αν ενεργούσαν πολύ νωρίτερα και με μεθοδικότητα. Κάποιες κινήσεις έγιναν, αλλά δεν ήταν αρκετές. Υπάρχουν σίγουρα ευθύνες, αλλά δεν είναι τέτοιες που να μπορείς να τους καταλογίσεις τη διάλυση του συλλόγου.

-Ποιο το μερίδιο ευθύνης του Παναγιώτη Σπυρόπουλου στην όλη κατάσταση και τι εστί Τάκης Δανιηλίδης;

Κοίταξε, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι επί μια δεκαετία ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος ήταν ο πρόεδρος και χρηματοδότης της ομάδας. Πήρε την ομάδα από το Περιφερειακό, έκανε έναν κύκλο με πολλά χρόνια στη Β’ Εθνική και τελικά την παρέδωσε σε έναν διάδοχο,ο οποίος ήταν ευρύτερα γνωστό πως δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις και τις προσδοκίες που υπήρχαν στην ομάδα. Άρα, ο Σπυρόπουλος δεν μπορεί να μην ήξερε που την παρέδιδε, συνεπώς έχει κι αυτός τις ευθύνες του.

Απέρριψε κάποιες προτάσεις από τοπικούς παράγοντες και επιχειρηματίες και τελικώς
επέλεξε τον Τάκη Δανιηλίδη, ένας πρόεδρος μόνο στα χαρτιά, ένας πρόεδρος-φάντασμα.
Στους περισσότερους ήταν άγνωστος, όχι μόνο στον φίλαθλο κόσμο αλλά και στους ίδιους
τους ποδοσφαιριστές, μιας και μόνο οι πέντε από τους 37 του ρόστερ (!) τον έχουν δει
αυτοπροσώπως! Αυτός ο άνθρωπος παρέλαβε την ομάδα χωρίς χρέη και μέσα σε λίγο καιρό
δημιούργησε χρέη και υποχρεώσεις απέναντι σε 37 παίκτες, χωρίς να βάλει ούτε ένα ευρώ.


Για ποιο λόγο ανέλαβε την ομάδα; Ακόμα και τώρα δεν το έχω καταλάβει. Δεν ανέλαβε ποτέ τις ευθύνες των πράξεών του και κανείς δεν ξέρει αν είχε κάποιους άλλους στόχους πίσω από τις ενέργειές του αυτές… Ένας πρόεδρος χωρίς χρήματα, ήταν παρών μόνο όταν επρόκειτο να διαπραγματευτεί για την πώληση των μετοχών. Θα μπορούσε, εφόσον δεν είχε τη δυνατότητα να αντεπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις της ομάδας, να είχε αποχωρήσει πολύ νωρίτερα.

-Από τη θερινή προετοιμασία μέχρι σήμερα, εσείς οι παίκτες έχετε λάβει χρήματα;

Ούτε ευρώ.

- Ποια άτομα προσπάθησαν πραγματικά για τον σύλλογο και προσέφεραν ό,τι μπορούσαν στην ομάδα;

Οι άνθρωποι που βοήθησαν στο να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλα αυτά τα προβλήματα ήταν πρωτίστως οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, που έδωσαν και με το παραπάνω όλο τους τον εαυτό, χωρίς να πάρουν ούτε ένα ευρώ και μάλιστα κάποιοι έβαλαν από την τσέπη τους. Σίγουρα προσέφεραν τα μέλη του τεχνικού τιμ, ο Πασχάλης Δημητρίου, ο Θόδωρος Ποντίκης, οι προηγούμενοι προπονητές Σταύρος Διαμαντόπουλος και Μίκι Τσίρκοβιτς, ο γενικός αρχηγός της ομάδας Νίκος Χαρίσης και φυσικά ο φυσιοθεραπευτής, ο φροντιστής και η γραμματέας του συλλόγου.

Επίσης να μην ξεχάσουμε και τον Βασίλη Χριστόπουλο, που προσπάθησε να γίνει ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της παλιάς και της νέας διοίκησης, άνθρωπος ο οποίος εξέθεσε το όνομά του μόνο και μόνο για να καταφέρει η ομάδα να βρει τον δρόμο της. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που μας στήριξαν ηθικά και αγαπούν την ομάδα, που στάθηκαν δίπλα μας αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ευχαριστώ όλους αυτούς τους λίγους αλλά πιστούς φιλάθλους της ομάδας, που ήταν κοντά μας και στήριζαν τις προσπάθειές μας.

Πρέπει να ευχαριστήσουμε και μια κίνηση που έγινε από την Ένωση Επαγγελματικού
Ποδοσφαίρου Β’ & Γ’ Εθνικής εκ μέρους του Σπύρου Καλογιάννη για να βρεθεί μια λύση,
αλλά που τελικώς δεν ευδοκίμησε κι απλά μας έδωσε μια παράταση ζωής.

- Μετά την οριστική αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα, ποια η επόμενη μέρα
για σένα προσωπικά και τα υπόλοιπα παιδιά της Καστοριάς;Υπάρχουν επί του παρόντος επιλογές/προτάσεις από άλλους συλλόγους για να συνεχίσεις την
καριέρα σου;

Στην ομάδα αγωνίζονταν και εκπαιδευόμενοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πλέον με τη διάλυσή της δυστυχώς δεν θα μπορέσουν να μείνουν ελεύθεροι ώστε να πάνε σε άλλη ομάδα και θα παραμείνουν αναγκαστικά στον σύλλογο ως ερασιτέχνες. Από την άλλη πλευρά όσοι είμαστε επαγγελματίες καλούμαστε να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και να συνεχίσουμε σε άλλες ομάδες. Κάποια παιδιά έχουν βρει ήδη ομάδες και κάποιοι είναι σε αναζήτηση νέου συλλόγου. Προσωπικά έχω κάποιες προτάσεις και τις μελετάω, ωστόσο δεν έχω έρθει σε συμφωνία ακόμα. Προσδοκώ και εύχομαι ό,τι καλύτερο σε όλους τους πρώην συμπαίκτες μου.

*** Ο Νίκος Τζιώτζης γεννήθηκε στις 24/11/1981 στην Καστοριά, έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό και πρωτόπαιξε μπάλα στις ακαδημίες του τοπικού Κάστορα.Στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Ποριά Καστοριάς και μετέπειτα στην Καστοριά, όπου θήτευσε για έξι συναπτά έτη. Επόμενος σταθμός του ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Θερμαϊκός Θέρμης, το κυπριακό πρωτάθλημα, η Κερατέα και ο Μακεδονικός, πριν επιστρέψει φέτος στην Καστοριά. Παίζει ως δεξιός χαφ, ενώ
μπορεί να αγωνιστεί και ως δεξί μπακ.

ΦΩΤΟ: kastoria-fc.com

Πηγή: MikriLiga.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου