Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Γιάννης Τσαχουρίδης: Ένας τζέντλεμαν των γηπέδων!




Ο πρωταγωνιστής της σημερινής μας συνέντευξης διαφέρει αναντίρρητα από κάθε προηγούμενο μιας και συνιστά ένα ζωντανό θρύλο του Καστοριανού ποδοσφαίρου! Ο λόγος γίνεται για τον κ. Γιάννη Τσαχουρίδη ή ‘’Γιόχαν’’ όπως τον αποκαλούσαν στα τέλη της δεκαετίας του ’60 οι φίλαθλοι της Καστοριάς, όταν ο ιδιαίτερα μαχητικός και ταλαντούχος ποδοσφαιριστής τους οποίους ξεσήκωνε με το απαράμιλλο πάθος και τις περίτεχνες ενέργειες.

Άνθρωπος αγαπητός σ’ όλον τον κόσμο, ο κ. Γιάννης Τσαχουρίδης μπήκε από πολύ μικρός στα βάσανα αφού από τα πρώτα του παιδικά χρόνια έχασε τον πατέρα του στον πόλεμο. Έτσι, τις περισσότερες ώρες τις περνούσε με τη γιαγιά του και στην ουσία μεγάλωσε στο ορφανοτροφείο της Φλώρινας όπου γαλουχήθηκε με τις αρχές της αξιοπρέπειας, της επιμονής και της πειθαρχίας.

Αν και οι αριθμοί δεν είναι σε θέση να περιγράψουν το μέγεθος της ποδοσφαιρικής αξίας του κ. Γιάννη Τσαχουρίδη, αξίζει να αναφερθεί ότι ο κατά γενική ομολογία κορυφαίος μπακ στην ιστορία του συλλόγου φόρεσε τη φανέλα της Καστοριάς για έντεκα συνεχόμενα χρόνια, εκ των οποίων τα δέκα στη Β’ Εθνική και το ένα χρόνο στην Α’ Εθνική.

Στα εν λόγω πρωταθλήματα αγωνίστηκε για περισσότερες από 160 φορές, ενώ οι συμμετοχές του με την ομάδα της Καστοριάς ξεπερνούν συνολικά τις 200 αν συνυπολογίσουμε και τους υπόλοιπους θεσμούς ( Κύπελλο Ελλάδος, Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ, διεθνή φιλικά κλπ).

Εν συνεχεία, ο ‘’Γιόχαν’’ αποτέλεσε ηγετικό στέλεχος του Παναργειακού τον οποίο οδήγησε στη Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική αγωνιζόμενος με την ερυθρόμαυρη φανέλα για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια, ενώ έκλεισε τη σπουδαία καριέρα του με την ομάδα του Κελέτρου.

Παράλληλα, ανεκτίμητης αξίας υπήρξε και το έργο που άφησε παρακαταθήκη ο κ. Γιάννης Τσαχουρίδης από τη θέση του προπονητή αφού από όποια ομάδα κι αν πέρασε όλοι έσταζαν…μέλι και απέδιδαν τις καλύτερες των συστάσεων.

Για την ιστορία, ο κ. Γιάννης Τσαχουρίδης από το 1981 και έπειτα ανάλαβε την τεχνική καθοδήγηση των ακόλουθων ομάδων: Φλατσάτα Οινόης, Παναργειακός, Κορομηλιά, Προφήτης Ηλίας, Χιλιόδενδρο, Ορεστιάς Ποριάς, Πεντάβρυσος, Γράμμος Μαυροχωρίου, Ηρακλής Πολυκάρπης, Ιεροπηγή, Σιάτιστα, Αστραπή Μεσοποταμίας & Πρέσπα.

Σ’ όλες αυτές τις ομάδες ο κ. Γιάννης Τσαχουρίδης παρουσίασε αξιέπαινο έργο και πλέον διαθέτει στην τροπαιοθήκη του έξι (6) τίτλους, τρία κύπελλα ήθους ενώ ανέδειξε ουκ ολίγα ποδοσφαιρικά ταλέντα που άφησαν εποχής το ελληνικό ποδόσφαιρο με χαρακτηριστικότερο όλων των Κυριάκο Καραταϊδη.

Εμείς συναντήσαμε τον κ. Γιάννη Τσαχουρίδη στο μαγαζί που διατηρεί εδώ και τριάντα πέντε (35) χρόνια στη οδό Μητροπώλεως ( παλιότερα με ενδύματα, πλέον με ψάρια) και πραγματοποιήσαμε μαζί του ένα ταξίδι…στο παλιό καλό παρελθόν!

Αναλυτικά, η συνέντευξη του κ. Γιάννη Τσαχουρίδη  εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου