Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΑΝΗΚΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ. ΤΑ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΗ  ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ 

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Εξελίξεις που αφορούν την πορεία του ιστολογίου μας


Συνάντηση με τα 2 βασικά μέλη της επιτροπής δημιουργίας Λέσχης φίλων Καστοριάς είχαν χθες αργά το βράδυ τα μέλη του ιστολογίου μας πλην του Ιωσήφ Χατζητιμοθέου που έχει απεμπλακεί  οριστικά  από αυτό δίνοντας στα υπόλοιπα μέλη την εν λευκώ διαχείριση του.  Στην συνάντηση αυτή η  επιτροπή αποκάλυψε τα σχέδια της σε σχέση με την δημιουργία της λέσχης και έλαβε από τα μέλη του ιστολογίου μας τις απαραίτητες νομικές γνώσεις ώστε να προχωρήσει στην σχετική σύσταση. Τα μέλη του ιστολογίου μας χορήγησαν στην επιτροπή σχέδιο καταστατικού για την σύσταση της λέσχης. Σε 1η  φάση συμφωνήθηκε ότι κανένα από τα μέλη του ιστολογίου δεν θα συμμετάσχει στην λέσχη για ευνόητους λόγους. Το βασικό βέβαια και κυρίαρχο θέμα για τα μέλη του ιστολογίου είναι το τι θα γίνει με το ιστολόγιο. Μετά λοιπόν από τον διάλογο  συμφωνήθηκαν αρχικά τα εξής:

  1. Να φιλοξενηθεί η λέσχη για λίγο χρονικό διάστημα στο ιστολόγιο kastoria-fcnnews μέχρις ότου αποκτήσει δική της ιστοσελίδα.
  2. Τα άρθρα που θα δημοσιεύονται στο ιστολόγιο, το διάστημα της φιλοξενίας να φιλτράρονται από συγκεκριμένο μέλος του ιστολογίου αλλά και από τα μέλη της επιτροπής πριν αναρτηθούν.
  3. Μόλις δημιουργηθεί η ιστοσελίδα της λέσχης να παραχωρηθεί οριστικά το ιστολόγιο σε αυτήν με την συμφωνία ότι στο ιστολόγιο θα δημοσιεύονται μόνο ιστορικά άρθρα, αφιερώματα, και κείμενα που αφορούν αγωνιστικά και διοικητικά θέματα.
  4. Να μην δημοσιεύονται στο ιστολόγιο άρθρα υβριστικού περιεχομένου.
  5. Οποιοδήποτε από τα 5 μέλη του ιστολογίου θα μπορεί να δημιουργεί νέα ιστολόγια ή ιστοσελίδες που αφορούν την ομάδα της Καστοριάς.
  6. Η λέσχη θα έχει το δικαίωμα να δημοσιεύει ότι άρθρο επιθυμεί στην ιστοσελίδα που θα δημιουργήσει και με όποιο περιεχόμενο επιθυμεί. Σε καμία περίπτωση μέλος του ιστολογίου δεν θα έχει δικαίωμα να δημοσιεύει άρθρα για την ομάδα στην ιστοσελίδα της λέσχης.
  7. Σε περίπτωση που δεν θα δημιουργηθεί τελικά η λέσχη το ιστολόγιο θα παραχωρηθεί δωρεάν σε όποιον ενδιαφερθεί για αυτό.
  8. Τα μέλη της υπό σύσταση  λέσχης δεσμεύονται ότι δεν θα απαιτήσουν ποτέ και από οιαδήποτε διοίκηση της ομάδος της Καστοριάς χρήματα για να προβάλλουν την ομάδα ή να παρέχουν οποιαδήποτε υπηρεσία. Αυτή εξάλλου είναι και η φιλοσοφία των μελών του ιστολογίου – να απορρίπτουν μετά βδελυγμίας ανθρώπους που είναι έμμισθοι παράγοντες και πληρώνονται από τον εκάστοτε πρόεδρο για να προβάλλουν την ομάδα.
  9. Ουδεμία ευθύνη θα  φέρει οποιοδήποτε μέλος του ιστολογίου για τα γραφόμενα στην νέα ιστοσελίδα που θα δημιουργηθεί. Η ευθύνη ανήκει μόνο στου δημιουργούς της λέσχης.
  10. Αν χρειαστεί κάποιο μέλος του ιστολογίου (πλην του Ιωσήφ που αποχώρησε) να δημοσιεύσει κάποιο άρθρο αυτό μπορεί να γίνεται μόνο αν η επιτροπή δημιουργίας λέσχης Καστοριάς το επιτρέψει.
Για όλα τα παραπάνω αλλά και για άλλα θέματα θα υπάρξει ιδιωτικό συμφωνητικό με βάση το Αστικό Δίκαιο.


Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Το Kastoria-FC News δωρίζεται στην Επιτροπή Σύστασης Λέσχης Φίλων Καστοριάς!


Αλλαγή σελίδας είχαμε το πρωί της Πέμπτης  16 Αυγούστου 2012 για το Kastoria-FC News, μιας και το ιστολόγιο που  αφορά αποκλειστικά τα θέματα της ομάδας της Καστοριάς κι έχει ήδη συμπληρώσει τρία χρόνια λειτουργίας δόθηκε υπό της μορφή…δωρεάς σε μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι επιθυμούν και οραματίζονται να δημιουργήσουν τη ‘’ Λέσχη Φίλων Καστοριάς’’.

Στην εν λόγω συνάντηση με την ‘’Επιτροπή Σύστασης Λέσχης  Φίλων Καστοριάς’’  το ιστολόγιο μας εκπροσώπησε το απερχόμενο πλέον μέλος, Ιωσήφ Χατζητιμοθέου που αφού αρχικά εντυπωσιάστηκε με τις ιδέες και το σχεδιασμό της συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων, πρότεινε στα υπόλοιπα μέλη του ιστολογίου τη δωρεά της συγκεκριμένης σελίδας σ’ αυτήν την αξιέπαινη κίνηση.

Η πρόταση έγινε δεκτή από το σύνολο των μελών του ιστολογίου και ως εκ τούτου, από σήμερα η παρούσα σελίδα θα εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τους ανθρώπους και τις προθέσεις της ‘’Επιτροπής Σύστασης Λέσχης Φίλων Καστοριάς’’. Όπως είναι φυσικό, κύριο μέλημα της Επιτροπής είναι η σε βάθος χρόνου σύσταση μιας Λέσχης που θα απαρτίζεται από τους απανταχού φίλους της ομάδας της Καστοριάς με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.

Έτσι, γίνεται αντιληπτό ότι το Kastoria-FC News περνάει σε μια νέα εποχή όπου τα ενημερωτικού χαρακτήρα  δημοσιεύματα θα αντικατασταθούν από τοποθετήσεις οπαδικού καθαρά χαρακτήρα. Κλείνοντας,  σε ένα πρώτο στάδιο ένα από τα μέλη του Kastoria- FC News θα συμμετέχει στις ενέργειες της εν λόγω επιτροπής και θα διαθέτει πρόσβαση στο ιστολόγιο για καθαρά τυπικούς λόγους ενώ τα υπόλοιπα μέλη του ιστολογίου δεν θα έχουν καμία απολύτως  συμμετοχή.

ΥΓ: Ως απερχόμενοι διαχειριστές  του ιστολογίου, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους πολυπληθείς φίλους της ομάδας μας που τα τελευταία τρία χρόνια μας έδιναν νόημα και κίνητρο να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό ως φορείς της ενημέρωσης. Τους παροτρύνουμε, λοιπόν, να στηρίξουν τις προσπάθειες που θα γίνουν στο εγγύς μέλλον για την σύσταση της ‘’Λέσχης Φίλων Καστοριάς’’ και να μην αφήσουν απροστάτευτη την ομάδα μας σ’ αυτή τη δύσκολη καμπή της ιστορίας της. 

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Η σημαία στον ιστό της...!


Αποτελεί δίχως άλλο προσωποποίηση της σύγχρονης ιστορίας της ομάδας της Καστοριάς, μιας και όχι μόνο έχει φορέσει για έξι (7) συνολικά χρόνια την ερυθροκίτρινη φανέλα, αλλά και στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορικής διαδρομής της ομάδας μας είχε το σθένος να λάβει ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια για την "αναγέννηση" της Καστοριάς.

Ο λόγος γίνεται φυσικά  για τον Διονύση Λίτσκα, έναν ποδοσφαιριστή με τη δική του ξεχωριστή διαδρομή στο ελληνικό ποδόσφαιρο και κυρίως στην ομάδα της πόλης μας. Δεν ήταν άλλωστε λίγοι εκείνοι που χαρακτήρισαν  την παραμονή του σαν μια επαναφορά της "σημαίας" στον ιστό της, μιας και ο "Νιόνιος", όπως τον αποκαλούν οι φίλοι και οι συμπαίκτες, ξεκίνησε κατ’ ουσία την περιπλάνηση του στο μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου από την ομάδα των "γουναράδων" και ευχή  όλων θα ήταν να έκλεινε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο την ομολογουμένως πετυχημένη καριέρα του.

 Γεννημένος στην Καστοριά στις 17 Δεκεμβρίου του 1978,  ο Διονύσης είχε την πρώτη του επαφή με το ποδόσφαιρο στα ερασιτεχνικά τμήματα του Α. Ο Κάστωρ απ’ όπου μεταπήδησε στην Ορεστιάδα Ποριάς, για λογαριασμό της οποίας αγωνίστηκε τρία (3) συνολικά χρόνια στο Α’ τοπικό της Ε.Π.Σ. Καστοριάς. Εν συνεχεία, έκανε το μεγάλο άλμα στην Π.Α.Ε. Καστοριά, με την οποία αγωνίστηκε μια αγωνιστική περίοδο στη Β΄ Εθνική, μια στη Γ΄ Εθνική  και άλλες δυο παρουσίες στην Δ΄ Εθνική. Ακολούθησε ένα σύντομο, αλλά επιτυχημένο, πέρασμα από τον Πυρσό Γρενενών  και τον Παναργειακό Άργους Ορεστικού, ενώ φόρεσε για δυο (2) συνεχόμενες χρονιές τη φανέλα της Α.Ε. Φαιάκων. 

Το 2005 τον βρίσκει στον Πλατανιά, ενώ θα ακολουθήσει μια άκρως επιτυχημένη τετραετής παρουσία με την ομάδα της Επισκοπής, στην οποία μάλιστα υπήρξε και αρχηγός. Το καλοκαίρι του 2010 πήρε τη μεγάλη απόφαση της επιστροφής στα πάτρια εδάφη για λογαριασμό της Καστοριάς, με την οποία πραγματοποίησε συμμετοχές 42 σε δυο αγωνιστικές περιόδους φθάνοντας τον ασύλληπτο αριθμό των 320 συμμετοχών στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής!

ΥΓ: Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους φίλους της ομάδας μας που πέφτουν καθημερινά θύματα παραπληροφόρησης ότι ο Στάθης Αλεξανδρίδης την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 είχε αγωνιστεί σε 28 παιχνίδια πρωταθλήματος σημειώνοντας 17 τέρματα ( και όχι 5 όπως γράφτηκε και διαδόθηκε). Επίσης, σημείωσε ένα τέρμα στο κύπελλο έχοντας τρεις συμμετοχές! Αυτά για τους αστοιχείωτους που εκτίθενται καθημερινά ανεπανόρθωτα...
 

Παρέμειναν πιστοί οι Αντώνης Πετρόπουλος και Κωνσταντίνος Λίτσκας !




Για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο θα  φοράει την ερυθροκίτρινη φανέλα της Καστοριάς ο Αντώνης Πετρόπουλος, που συμφώνησε σε όλα με τους διοικούντες του συλλόγου και θα ηγηθεί της προσπάθειας…αναγέννησης του ιστορικού συλλόγου από τις στάχτες του!

Ιδιαίτερες συστάσεις για τον Αντώνη Πετρόπουλο δεν είναι απαραίτητες που αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2009 από τον Παναργειακό του Άργους Ορεστικού και έχει αγωνιστεί με την ομάδα μας σε  52 συνολικά επίσημους αγώνες. Πιο συγκεκριμένα, έχει αγωνιστεί σε 3 αγώνες στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής ( 2009-2010), ενώ την επόμενη αγωνιστική περίοδο ( 2010-2011) είχε 26  συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 2 στο κύπελλο.

Αξίζει, μάλιστα, να τονιστεί ότι ο 24χρονος μεσοεπιθετικός ( σ.σ. γεννηθείς στις 28 Μαρτίου του 1988) την περασμένη αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε σε  21 ( και όχι σε 18 όπως λένε κάποιοι) παιχνίδια πρωταθλήματος καθώς και σε 2 αγώνες κυπέλλου. Με τη φανέλα της Καστοριάς ο πληθωρικός ποδοσφαιριστής έχει σημειώσει συνολικά επτά ( 7) τέρματα σε αγώνες του Περιφερειακού Πρωταθλήματος.

Από εκεί και πέρα, τη συνεργασία του με την Καστοριά ανανέωσε και ο Κωνσταντίνος Λίτσκας που είναι 20 ετών ( σ.σ. γεννηθείς στις 2 Ιανουαρίου του 1992) και έχει ως ιδιαίτερα προσόντα αφενός το ότι μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις της μεσαίας και της αμυντικής γραμμής και αφετέρου την ιδιαίτερη μαχητικότητα του. Αποκτήθηκε πέρσι το καλοκαίρι από τον Κάστορα και πραγματοποίησε 14 ( και όχι 11  όπως λένε κάποιοι) συμμετοχές στο πρωτάθλημα σημειώνοντας μάλιστα ένα τέρμα στην αναμέτρηση Α.Γ.Σ. Καστοριά – Α.Ε. Περδίκκα 2-3. 

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

4 πολύ καλές μεταγραφές

Στην απόκτηση 4 πολύ καλών ποδοσφαιριστών με εμπειρίες από μεγαλύτερες κατηγορίες προχώρησε μέχρι στιγμής η Καστοριά. Πρόκειται για τους: 

1. Γιώργο Χρήστου που αγωνίζονταν πέρσι στην Αστραπή Μεσοποταμίας 
2. Στάθη Αλεξανδρίδη που αγωνίζονταν πέρσι στην Αστραπή Μεσοποταμίας 
3. Στέργιο Μπαϊρακτάρη που αγωνίζονταν πέρσι στην Αστραπή Μεσοποταμίας 
4. Πέτρο Ποντίκη που αγωνίζονταν πέρσι σε ομάδα της Κρήτης

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι μεταγραφές θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό και η ομάδα μας θα αποκτήσει πολλά ακόμη ηχηρά ονόματα που θα κάνουν την Καστοριά το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την άνοδο στην Δ' Εθνική. 

Φαίνεται πάντως ότι η νέα διοίκηση έχει την θέληση και την δυνατότητα να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη ώστε να ενισχύσει την ομάδα με παίκτες εγνωσμένης αξίας. 

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Αλλαγή δεδομένων στο τοπικό πρωτάθλημα

Αλλαγή δεδομένων στο τοπικό πρωτάθλημα φέρνει η συμμετοχή του Παναργειακού στο περιφερειακό πρωτάθλημα (βλέπε  http://www.mpetskas.gr/2012/08/blog-post.html?spref=fb ) .