Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Υπέγραψε στην Π.Α.Ε. Βέροια ο Δημήτρης Στασινόπουλος!

Ρεπορτάζ- Επιμέλεια: Ιωσήφ Χατζητιμοθέου


Λίγες μέρες μετά την οριστικοποίηση της μεταγραφής του Βασίλη Μηλιάτη στον Άρη Θεσσαλονίκης, ένας ακόμα ποδοσφαιριστής που συγκαταλέγεται κατά γενική ομολογία στα μεγαλύτερα ταλέντα που ανέδειξε τα τελευταία χρόνια το καστοριανό ποδόσφαιρο πραγματοποίησε το πρώτο αλλά πλέον σημαντικό βήμα προκειμένου να ασχοληθεί επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο.

Ο λόγος γίνεται για το Δημήτρη Στασινόπουλο, ο οποίος το πρωί της περασμένης Δευτέρας πέρασε τις αναγκαίες εξετάσεις και ενάχθηκε στο έμψυχο δυναμικό της Βέροιας. Συγκεκριμένα, ο πολλά υποσχόμενος ποδοσφαιριστής θα αγωνίζεται για τον επόμενο τουλάχιστον χρόνο με τα χρώματα της ‘’βασίλισσας του βορρά’’ στο πρωτάθλημα της Superleague κάτω των 20 ετών.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι ο ανερχόμενος άσσος είχε δοκιμαστεί τον περασμένο Μάιο στον Ολυμπιακό και παρ’ ότι είχε αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων στους ανθρώπους του πειραϊκού συλλόγου, εντούτοις η μετακίνηση του στην ομάδα νέων των ‘’ερυθρολεύκων’’ δεν προχώρησε για διάφορους λόγους.

Γεννηθείς στις 6 Ιουνίου 1995, ο Δημήτρης Στασινόπουλος μπορεί να διανύει μόλις το 17ο έτος της ηλικίας του αλλά ξεχωρίζει για το ήθος του σαν άνθρωπος και για την ηγετική του φυσιογνωμία και την μαχητικότητα του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ακαδημία του Κάστορα, όπου όμως δεν έμεινε για πολύ καιρό αφού από την παιδική του ακόμα ηλικία μεταγράφηκε μαζί με το μεγαλύτερο αδερφό του, Χρήστο στους Ερασιτέχνες της Π.Α.Ε. Καστοριά.



Την αγωνιστική περίοδο 2009-2010 φόρεσε τη φανέλα της Α.Ε. Γραμμοχωρίων στην Α’ κατηγορία της Ε.Π.Σ. Καστοριάς, ενώ τα τελευταία δυο χρόνια έλαμψε δια της παρουσίας του αγωνιζόμενος με τα χρώματα του Α.Γ.Σ. Καστοριάς. Συγκεκριμένα, κατά τη φετινή περίοδο αγωνίστηκε σε είκοσι τρεις (23) αγώνες της Καστοριάς ενώ πέτυχε δύο (2) γκολ, ένα στο παιχνίδι Καστοριά-Αλεξάνδρεια 3-5 και ένα στο παιχνίδι Κοζάνη-Καστοριά 6-2. Πέρυσι, είχε αγωνιστεί σε έντεκα (11) παιχνίδια σημειώνοντας δύο τέρματα, ένα στο παιχνίδι Καστοριά-Σειρήνα Γρεβενών 5-1 και ένα στο Καστοριά-Α.Ε. Σιάτιστας 8-0).

Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια ο ανερχόμενος ποδοσφαιριστής αποτελούσε βασικό στέλεχος των μικτών ομάδων της Ε.Π.Σ. Καστοριάς σε όλα τα ηλικιακά επίπεδα. Τη φετινή αγωνιστική περίοδο, μάλιστα, υπήρξε αρχηγός της ομάδας Νέων της Ε.Π.Σ. Καστοριάς που κατέλαβε την πρώτη θέση στην πρώτη φάση του Πρωταθλήματος Προεπιλογής των μικτών εθνικών ομάδων, ενώ διακρίθηκε και με τους επίλεκτους νέους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην επόμενη φάση του εν λόγω θεσμού.

Φανερά χαρούμενος για τη μεταγραφή του ο νεαρός άσσος επεσήμανε σε αποκλειστικές του δηλώσεις στους ‘’Ορίζοντες’’ τα εξής: ‘’ Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που αποτελώ μέρος μιας μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας όπως είναι η Π.Α.Ε. Βέροια. Από την πρώτη μου μέρα εδώ διαπίστωσα ότι το επίπεδο είναι υψηλό και είναι εντελώς διαφορετικός ο τρόπος που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του συλλόγου το ποδόσφαιρο’’.

Εν συνεχεία, ο ανερχόμενος ποδοσφαιριστής συμπλήρωσε: ‘’ Σίγουρα αποτελεί ευκαιρία για κάθε παιδί. Εύχομαι να έχουν και άλλα παιδιά την ευκαιρία να ζήσουν αυτήν την εμπειρία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ όλους αυτούς που με στήριξαν στη μέχρι τώρα πορεία μου, κυρίως του γονείς μου και τους φίλους μου.’’



Πηγή: Εφημερίδα Ορίζοντες

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Στον Άρη Θεσσαλονίκης ο Βασίλης Μηλιάτης!

Επιμέλεια: Ιωσήφ Χατζητιμοθέου

Με το καλύτερο δυνατό τρόπο γιόρτασε τα γενέθλια του ο Βασίλης Μηλιάτης, μιας και ανήμερα της συμπλήρωσης των δεκαέξι (16) ετών του ( σ.σ. την περασμένη Δευτέρα), ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής συμφώνησε με τους υπεύθυνους των τμημάτων υποδομής της ΠΑΕ Άρης και θα φορέσει για έναν τουλάχιστον χρόνο την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Ιδιαιτέρες συστάσεις δεν απαιτούνται για το Βασίλη Μηλιάτη, που γεννήθηκε στις 13 Ιουλίου του 1996 και παρ’ ότι βρίσκεται μόλις στο 16ο έτος της ηλικίας του αποτελεί έναν ποδοσφαιριστή με πλούσιες ποδοσφαιρικές παραστάσεις ενώ διαθέτει σαν άνθρωπος ένα επίπεδο και μια ωριμότητα που σπάνια συναντάται σ’ αυτή τη νεανική ηλικία.

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα πραγματοποίησε στην Ακαδημία Αγίων Αναργύρων, ενώ το βάπτισμα του πυρός στους αγωνιστικούς χώρους το πήρε με την ομάδα της Δόξας Κορησού απ’ όπου και κατάγεται. Με τη Δόξα Κορησού απέκτησε σωρεία εμπειριών αγωνιζόμενος για περισσότερο από δυο χρόνια στην ανδρική ομάδα, ενώ την περασμένη αγωνιστική περίοδο ήταν ένα από τα στελέχη που διακρίθηκαν με αποτέλεσμα τον Ιανουάριο του 2012 να δοθεί με υποσχετική μεταγραφή για έξι μήνες στην ομάδα της Καστοριάς.

Με τους ‘’γουναράδες’’ ο πολυδιάστατος ποδοσφαιριστής πραγματοποίησε 17 συμμετοχές στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα σημειώνοντας μάλιστα και τρία τέρματα. Παράλληλα, ο Βασίλης Μηλιάτης αποτέλεσε τα τελευταία χρόνια και ηγετικό στέλεχος των μικτών ομάδων της Ε.Π.Σ. Καστοριάς.

Αποκορύφωμα όλων των παραπάνω υπήρξε η φετινή παρουσία του με τους επίλεκτους Νέους του νομού Καστοριάς που κατέκτησαν την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα προεπιλογής εθνικών ομάδων, ενώ ο ανερχόμενος ποδοσφαιριστής ήταν από τους πέντε Καστοριανούς που επάνδρωσαν την επίλεκτη ομάδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Βάσει όλων των παραπάνω και συνυπολογίζοντας το ταλέντο και την ποδοσφαιρική αξία του Βασίλη Μηλιάτη, το άκουσμα της είδησης της μεταγραφής του στον Άρη δεν θα προκαλούσε ιδιαίτερη εντύπωση σ’ όσους είχαν την τύχη να δουν ιδίοις όμμασι την αξία και το άστρο του ανερχόμενου ποδοσφαιριστή. Εντούτοις, σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες η εν λόγω μεταγραφή πέρασε από…σαράντα κύματα και λίγο έλειψε να μην ολοκληρωθεί.

Ιδιαίτερης μνείας, μάλιστα, χρήζει το γεγονός ότι άνθρωπος-κλειδί στην ολοκλήρωση αυτής της μεταγραφής ήταν ο προπονητής της κάτω των 17 ετών ομάδας του Άρη κ. Τάσος Θέος που από τη πρώτη στιγμή ξεχώρισε το ταλέντο του Βασίλη Μηλιάτη και ήταν εκείνος που επέμενε μέχρι και το τέλος της περασμένης εβδομάδας προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Αυτό που θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι ανάμεσα στους εκατοντάδες ποδοσφαιριστές που δοκιμάστηκαν και εξακολουθούν από το Μαϊο να περνούν από το μικροσκόπιο των ανθρώπων της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ μόλις τρεις ποδοσφαιριστές έχουν μέχρι τώρα επιλεχθεί και ενσωματωθεί στο έμψυχο δυναμικό των τμημάτων υποδομής του ιστορικού συλλόγου.

Ως εκ τούτου, ο πολλά υποσχόμενος παίκτης εντάχθηκε από την περασμένη κιόλας Δευτέρα στις τάξεις της ομάδας κάτω των 17 ετών του Άρη Θεσσαλονίκης, που την περασμένη αγωνιστική περίοδο κατέκτησε το πρωτάθλημα στο σχετικό πρωτάθλημα ενώ η προετοιμασία έχει ήδη ξεκινήσει και την ερχόμενη ομάδα τα τμήματα υποδομών θα ταξιδέψουν στα Τρία-Πέντε Πηγάδια για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μάλιστα, παρουσιάζουν οι πρώτες δηλώσεις του Βασίλη Μηλιάτη με την κιτρινόμαυρη φανέλα αποκλειστικά στους Ορίζοντες: ‘’ Για μένα αυτή η μεταγραφή ήταν ένα πραγματικό όνειρο, ήθελα πολύ να πάω με μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Άρης Θεσσαλονίκης για να δουλέψω σκληρά και μέσα από τους στόχους της ομάδας μου να εκπληρώσω τα προσωπικά μου όνειρα. ’’

Αναφορικά, με τους ανθρώπους που τον στήριξαν στη μέχρι τώρα πορεία του και συνέβαλαν σ’ αυτό το άλμα στην καριέρα του ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής αποκρίθηκε: ‘’Θα ήθελα να ευχαριστήσω κατ’ αρχάς τον πρόεδρο της Δόξας Κορησού, τον κ. Γιώργο Τρεμόπουλο καθώς επίσης και τους προπονητές μου σ’ όσες ομάδες αγωνίστηκα αλλά και την Ε.Π.Σ. Καστοριάς για την εμπιστοσύνη και την βοήθεια που μου έδειξαν.’’

Αντί επιλόγου, ο πληθωρικός άσσος επεσήμανε: ‘’ Είναι ένα ταξίδι με πολλές δυσκολίες αλλά πιστεύω ότι με πολύ δουλειά και λίγο τύχη θα μπορέσω να τα καταφέρω. Ευχαριστώ τους ανθρώπους του Άρη που με επέλεξαν και πίστεψαν σε μένα. Τους υπόσχομαι ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν μέσα στο γήπεδο ώστε να τους δικαιώσω για την επιλογή τους.’’

Κλείνοντας, δε χωρά καμία αμφιβολία πως η εν λόγω είδηση προκάλεσε τη θετική ανταπόκριση και τα ελπιδοφόρα μηνύματα δεκάδων φιλάθλων και φίλων του τοπικού μας ποδοσφαίρου που διαπιστώνουν ότι ένας από τους πλέον ευέλπιδες ποδοσφαιριστές του νομού Καστοριάς πραγματοποίησε το πρώτο του μεγάλο και ιδιαίτερα σημαντικό βήμα προκειμένου να ασχοληθεί επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο!

Πηγή: Εφημερίδα Ορίζοντες

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Γιάννης Τσαχουρίδης: Ένας τζέντλεμαν των γηπέδων!




Ο πρωταγωνιστής της σημερινής μας συνέντευξης διαφέρει αναντίρρητα από κάθε προηγούμενο μιας και συνιστά ένα ζωντανό θρύλο του Καστοριανού ποδοσφαίρου! Ο λόγος γίνεται για τον κ. Γιάννη Τσαχουρίδη ή ‘’Γιόχαν’’ όπως τον αποκαλούσαν στα τέλη της δεκαετίας του ’60 οι φίλαθλοι της Καστοριάς, όταν ο ιδιαίτερα μαχητικός και ταλαντούχος ποδοσφαιριστής τους οποίους ξεσήκωνε με το απαράμιλλο πάθος και τις περίτεχνες ενέργειες.

Άνθρωπος αγαπητός σ’ όλον τον κόσμο, ο κ. Γιάννης Τσαχουρίδης μπήκε από πολύ μικρός στα βάσανα αφού από τα πρώτα του παιδικά χρόνια έχασε τον πατέρα του στον πόλεμο. Έτσι, τις περισσότερες ώρες τις περνούσε με τη γιαγιά του και στην ουσία μεγάλωσε στο ορφανοτροφείο της Φλώρινας όπου γαλουχήθηκε με τις αρχές της αξιοπρέπειας, της επιμονής και της πειθαρχίας.

Αν και οι αριθμοί δεν είναι σε θέση να περιγράψουν το μέγεθος της ποδοσφαιρικής αξίας του κ. Γιάννη Τσαχουρίδη, αξίζει να αναφερθεί ότι ο κατά γενική ομολογία κορυφαίος μπακ στην ιστορία του συλλόγου φόρεσε τη φανέλα της Καστοριάς για έντεκα συνεχόμενα χρόνια, εκ των οποίων τα δέκα στη Β’ Εθνική και το ένα χρόνο στην Α’ Εθνική.

Στα εν λόγω πρωταθλήματα αγωνίστηκε για περισσότερες από 160 φορές, ενώ οι συμμετοχές του με την ομάδα της Καστοριάς ξεπερνούν συνολικά τις 200 αν συνυπολογίσουμε και τους υπόλοιπους θεσμούς ( Κύπελλο Ελλάδος, Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ, διεθνή φιλικά κλπ).

Εν συνεχεία, ο ‘’Γιόχαν’’ αποτέλεσε ηγετικό στέλεχος του Παναργειακού τον οποίο οδήγησε στη Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική αγωνιζόμενος με την ερυθρόμαυρη φανέλα για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια, ενώ έκλεισε τη σπουδαία καριέρα του με την ομάδα του Κελέτρου.

Παράλληλα, ανεκτίμητης αξίας υπήρξε και το έργο που άφησε παρακαταθήκη ο κ. Γιάννης Τσαχουρίδης από τη θέση του προπονητή αφού από όποια ομάδα κι αν πέρασε όλοι έσταζαν…μέλι και απέδιδαν τις καλύτερες των συστάσεων.

Για την ιστορία, ο κ. Γιάννης Τσαχουρίδης από το 1981 και έπειτα ανάλαβε την τεχνική καθοδήγηση των ακόλουθων ομάδων: Φλατσάτα Οινόης, Παναργειακός, Κορομηλιά, Προφήτης Ηλίας, Χιλιόδενδρο, Ορεστιάς Ποριάς, Πεντάβρυσος, Γράμμος Μαυροχωρίου, Ηρακλής Πολυκάρπης, Ιεροπηγή, Σιάτιστα, Αστραπή Μεσοποταμίας & Πρέσπα.

Σ’ όλες αυτές τις ομάδες ο κ. Γιάννης Τσαχουρίδης παρουσίασε αξιέπαινο έργο και πλέον διαθέτει στην τροπαιοθήκη του έξι (6) τίτλους, τρία κύπελλα ήθους ενώ ανέδειξε ουκ ολίγα ποδοσφαιρικά ταλέντα που άφησαν εποχής το ελληνικό ποδόσφαιρο με χαρακτηριστικότερο όλων των Κυριάκο Καραταϊδη.

Εμείς συναντήσαμε τον κ. Γιάννη Τσαχουρίδη στο μαγαζί που διατηρεί εδώ και τριάντα πέντε (35) χρόνια στη οδό Μητροπώλεως ( παλιότερα με ενδύματα, πλέον με ψάρια) και πραγματοποιήσαμε μαζί του ένα ταξίδι…στο παλιό καλό παρελθόν!

Αναλυτικά, η συνέντευξη του κ. Γιάννη Τσαχουρίδη  εδώ

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Με τον Πασχάλη Δημητρίου στο τιμόνι!



Γράφει ο Ιωσήφ Χατζητιμοθέου

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε οι νέοι διοικούντες τον Α.Γ.Σ. Καστοριάς μπορούν να βαυκαλίζονται ότι έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα προκειμένου να αναγεννηθεί η ιστορική ομάδα από τις στάχτες της. Κι αυτό, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες στην τεχνική ηγεσία των ‘’γουναράδων’’  θα παραμείνει ο αναγνωρισμένος και πετυχημένος προπονητής κ. Πασχάλης Δημητρίου.

Ιδιαίτερες συστάσεις δεν είναι αναγκαίες για τον κ. Δημητρίου, ο οποίος έχει προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην ομάδα  της Καστοριάς για περισσότερα από δέκα χρόνια και μετά  την επιστροφή του στο ιστορικό σωματείο τον περασμένο Φεβρουάριο θα εξακολουθήσει να αποτελεί τον επικεφαλή της τεχνικής ηγεσίας.

Από εκεί και πέρα, οι νέοι ιθύνοντες τον Α.Γ.Σ. Καστοριάς έχουν θέσει επί τάπητος τον προγραμματισμό τους με κύριο αγκάθι ένα χρέος ύψους 2.600 ευρώ προς την Ε.Π.Ο. από την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Για την εν λόγω οφειλή, πάντως, οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν δεσμευθεί πως μέχρι το ξεκίνημα της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει πληρωθεί προκειμένου η Καστοριά να μπορέσει να ξεκινήσει το μεταγραφικό της σχεδιασμό.

Συγκεκριμένα, στόχος της νέας διοίκησης του συλλόγου που θα συγκροτηθεί αύριο ( σ.σ. Σάββατο) σε σώμα αποτελεί η επάνδρωση του έμψυχου δυναμικού υλικού με αξιόλογους ποδοσφαιριστές που θα προέρχονται από την περιοχή της Καστοριάς. Μάλιστα, οι νέοι ιθύνοντες του συλλόγου θα είναι εκείνοι που θα καλύψουν ένα οικονομικό άνοιγμα ύψους 4-5.00 ευρώ, ενώ παράλληλα κύριο μέλημα τους αποτελεί η  διαφάνεια σε όλα τα θέματα που αφορούν το σύλλογο.

Εν συνεχεία, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διάρκεια της θητείας του εν λόγω διοικητικού συμβουλίου θα είναι τριετής με βασικούς άξονες των δραστηριοτήτων τη δημιουργία μιας λαϊκής βάσης  και την πραγματοποίηση…δυο αλμάτων. Κλείνοντας, η έναρξη της προετοιμασίας έχει οριστεί για την Τρίτη 7 Αυγούστου 2012, οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται στο προπονητικό κέντρο της Ποριάς ενώ η έδρα του συλλόγου θα εξακολουθήσει να είναι το Ο.Α.Κ.Α. του δήμου Καστοριάς.

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ. 15/7/2012


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ

Το Δ. Σ. του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Καστοριάς «ΚΑΣΤΟΡΙΑ», καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση, την   Κυριακή 15 Ιουλίου 2012 και ώρα 11.00 στο γραφεία του Συλλόγου Φουντουκλή Χλόη, στη Θέση Φουντουκλή, στην Καστοριά με θέματα:
  1. Απολογισμός του απερχόμενου Δ. Σ.
  2. Απαλλαγή του απέρχόμενου Δ.Σ. από κάθε ευθύνη για την προηγούμενη χρήση
  3. Διάφορα
  4. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για η διενέργεια αρχαιρεσιών
Σε περίπτωση που κατά την παραπάνω ημερομηνία δεν υπάρξει απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα διενεργηθεί την Κυριακή 22 Ιουλίου και ώρα 11.00, στο ίδιο μέρος και με την ίδια ημερήσια διάταξη.
 
Υποβολή υποψηφιοτήτων για το Δ.Σ. θα γίνει δεκτή μέχρι και την ημέρα διεξαγωγής των αρχαιρεσιών.Η εγγραφή μελών, μπορεί να γίνει, μέχρι την ίδια μέρα, πάντα με την σύμφωνη γνώμη και συναίνεση δύο μελών του Δ. Σ.  
 
                                              Για το Δ. Σ.
 
      Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας
 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΤΣΕΣ                                    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ