Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Δημήτρης Σαββαϊδης: Ο πρώτος ποδοσφαιριστής που ανέδειξε η Καστοριά της νέας εποχής !


Σάρκα και οστά αρχίζουν να λαμβάνουν τα λόγια του προέδρου του Α.Γ.Σ. Καστοριάς κ. Αχιλλέα Σταμούλη, ο οποίος τόσο σε δηλώσεις του κατά την ανάληψη των ηνίων του συλλόγου το περσυνό καλοκαίρι όσο και στην αποκλειστική του συνέντευξη στο Kastoria-FC News τον περασμένο Μαϊο τόνιζε πως πρωταρχικός στόχος της διοίκησης ήταν, είναι και θα εξακολουθήσει να είναι η ανάδειξη νεαρών, ταλαντούχων και κυρίως Καστοριανών ποδοσφαιριστών στην ελληνική ποδοσφαιρική σκηνή !

Έπειτα από ένα χρόνο , λοιπόν, την αρχή φαίνεται να κάνει ο Δημήτρης Σαββαϊδης ο οποίος πριν από μερικές ώρες έδωσε τα χέρια με τον Απόλλων Καλαμαριάς και θα αγωνίζεται στο εξής με τον ιστορικό αυτό σύλλογο στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Η εν λόγω είδηση μόνο σαν κεραυνός εν αιθρία δεν έπεσε μιας και όσοι γνωρίζουν καλά τον Δημήτρη Σαββαϊδη κάνουν λόγο για ένα σπάνιο παιδί, με αδαμάντινο χαρακτήρα που παρά το νεαρό της ηλικίας του διακρίνεται για την πειθαρχία και τον επαγγελματισμό του.

Γεννηθείς στη Θεσσαλονίκη στις 12/01/1993 έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Ατρόμητο Αγίας Παρασκευής , απ’ όπου και πήρε μεταγραφή για τους Ερασιτέχνες Καστοριάς το καλοκαίρι του 2007 με τους οποίους διακρίθηκε και υπήρξε ένα από τα βασικά στελέχη της ομάδας στο πρωτάθλημα νέων της Β’ Εθνικής Εθνικής Κατηγορίας !

Εν συνεχεία, η αναγνώριση της ποδοσφαιρικής του αξίας ήρθε τον Αύγουστο του 2009 όταν και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την Π.Α.Ε. Καστοριά στην Γ’ Εθνική Κατηγορία. Το ντεμπούτο του , μάλιστα, με τους ‘’γουναράδες’’ το έκανε στις 29 Νοεμβρίου του 2009 στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Καστοριάς με τον Φωκικό, ενώ οι δυσάρεστες εξελίξεις στα διοικητικά του ιστορικού συλλόγου εκείνη την περίοδο δεν του επέτρεψαν να αναδείξει το πληθωρικό του ταλέντο και τις αστείρευτες δυνατότητες του…

Δεν χωρά αμφιβολία πως η περσινή αγωνιστική περίοδος υπήρξε το αποκορύφωμα της πορείας του Δημήτρη Σαββαϊδη ο οποίος όχι μόνο ήταν πρώτος σε αριθμό συμμετοχών ( 31 συμμετοχές , όλες ως βασικός, σε σύνολο 34 παιχνιδιών στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα και 3 , επίσης ως βασικός ,στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Καστοριάς ) αλλά και έλαμψε δια της αγωνιστικής και μαχητικής παρουσίας του σχεδόν σ’ όλες τις αναμετρήσεις !

Ασφαλώς, η απώλεια ενός τέτοιου ποδοσφαιριστή θα δημιουργούσε ανησυχίες σ’ οποιονδήποτε παράγοντα ή προπονητή, εντούτοις οι άνθρωποι της Καστοριάς όχι μόνο του έδωσαν δίχως καμία αντίρρηση την ελευθέρας του αλλά τόσο ο πρόεδρος της ομάδας κ. Αχιλλέας Σταμούλης όσο και ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Μιχάλτσης έσπευσαν αμέσως μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής να επικοινωνήσουν με τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή και να του δώσουν τις δέουσες ευχές.

Ιδιαίτερης μνείας , μάλιστα, χρήζει το γεγονός ότι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής σ’ αποκλειστικές του δηλώσεις στο ιστολόγιο μας δείχνει προσγειωμένος και αποφασισμένος να δουλέψει ακόμα περισσότερο , ενώ δεν ξεχνάει την Καστοριά για την οποίο δηλώνει χαρακτηριστικά τα εξής: ‘’ Χάρηκα πολύ που έπαιξα σ’ αυτήν την ομάδα. Ήταν ένα σκαλοπάτι για να ανέβω ποδοσφαιρικά και να αγωνιστώ στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Όλοι με στήριξαν από την πρώτη μέχρι και την τελευταία στιγμή και ιδιαίτερα ο προπονητής μου ο κ. Πασχάλης Δημητρίου που με πίστεψε από μικρό. Ευχαριστώ τη διοίκηση, τους προπονητές , τους συμπαίκτες μου και τον κόσμο! ‘’

Έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζουν , επίσης, και τα λόγια του ανθρώπου που συνεισέφερε τα μέγιστα , ούτως ώστε ο Δημήτρης Σαββαϊδης να φτάσει σ’ αυτό το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Αυτός δεν είναι άλλος από τον κ. Νίκο Χαρίση , ο οποίος τόσο από τη θέση του γενικού αρχηγού στους Ερασιτέχνες Καστοριάς όσο και από το πόστο του προέδρου του Α.Γ.Σ. Καστοριάς, δεν έπαυσε ποτέ να εμπνέει, να καθοδηγεί και να συμβουλεύει τόσο τον Δημήτρη όσο και τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο επιτελείο του Kastoria-FC News ο κ. Χαρίσης: ‘’ Ο Δημήτρης είναι ένα πολύ καλό παιδί, πολύ καλός χαρακτήρας και εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Τον είχαμε ποδοσφαιριστή στην παιδική και στην ερασιτεχνική ομάδα της Καστοριάς, έκανε αγώνες στη Γ’ Εθνική και πήγε πολύ καλά μαζί με τα άλλα τα παιδιά. Του εύχομαι καλή επιτυχία με την ομάδα του Απόλλωνα Καλαμαριάς και πιστεύω πως με την προσπάθεια που θα κάνει θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας του ομάδας και θα ανέβει ακόμα πιο ψιλά στα σαλόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου . ’’

Εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε τον Δημήτρη Σαββαϊδη για την πολύτιμη προσφορά του στην ομάδα μας όλα αυτά τα χρόνια και να του ευχηθούμε καλή δύναμη και καλή επιτυχία σ’ αυτή τη νέα σελίδα που ανοίγει στη ζωή και στην επαγγελματική του καριέρα. Δε χωρά αμφιβολία πως ο ίδιος θα πρέπει να αποτελέσει πρότυπο και για υπόλοιπα νεαρά παιδιά που αγωνίζονται στην ομάδα της Καστοριάς , που θα πρέπει με τον ίδιο ζήλο και ανάλογη μαχητικότητα να τιμήσουν την βαρύτιμη φανέλα προκειμένου να αποδείξουν το ταλέντο τους και να αναδειχθούν στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο!

Επιμέλεια: Ιωσήφ Χατζητιμοθέου